Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlk Siege Deneyimi

Venator

Öne çıkan mesajlar

RvR sistemini yaşamış insanlar genel olarak diğer Mmorpglerde hicbir zaman tatmin olamadılar pvp bakımından. Bu bakımdan WAR her nekadar rvr bazlı olacagini söylese de , içi dışı instance, loading dolmuş( ki bu mmorpg hissiyatini en cok baltalayan olaydır bence), old frontiers tarzi mekanik bir rvr ve en önemlisi iki realm a sahip olan bir oyunun hicbir zaman DAoC a alternatif olabileceğine inanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun +18 olmasi sadece memeler yuzunden degilmis, oyun sabir sahibi, vefali oyunculara hitap ediyor.
Oyunda eksikler var ama adamlar guzel calisiyor.
Wow'da mesela feral druidlerin class break olmasina neden olan range bug 3 senedir fixlenemiyor.
Ben bir haftadir oynuyorum (Lvl 40 Tos)ve oyle ahim sahim bugla hic karsilamadim. Sorunsuz ve zevkle oynamam, cok on arastirma yapip sorunsuz ve herkesin memnun oldugu bir class secmemden kaynaklaniyor.

Oyunu kotuleyenlerin su 4 kosulu tekrar gozden gecirmesi lazim.

1- Sisteminiz gercekten yeterli mi? Bende yeni bilgisayar var (4 gb ram) Old tarantina da 14 fps'ye kadar dustugu oluyor. Internet kafede mi oynamayi planliyordunuz?
2- Class'inizi dogru sectiniz mi? Forumlari okuyup arastirmak lazim. Bir assasin ornegin lvl almasi zor bir class 2 mob'u zor kesiyor. Featleri calismayan sorunlari olan classlar var. Yurginiz ve akliniz arasinda secim yapmaniz gerekliydi.
3- Ilk 2-3 ayi beta olarak gorup oynun gelismesine yardimci olmaya istekli miziniz?
4- unuttum :)
simdi hatirladim
4- Skilleri, featleri, classinizi ve offical forumlari okuyup anlayabilecek kadar inglizce bilmek. Hem kendinize hemde cevrenizdekilere izdirap olmayin.
Sosyal ağlarda paylaş

hunty said:

1- Sisteminiz gercekten yeterli mi? Bende yeni bilgisayar var (4 gb ram) Old tarantina da 14 fps'ye kadar dustugu oluyor. Internet kafede mi oynamayi planliyordunuz?

Adamların yazdığı recommended specleri geçen bir sürü oyuncu radeon 38xx serisi kartlarla sorun yaşıyor; bu oyunun gerçek recommended specleri nedir bilen yok. Kutuda yazıyor ama kutudakini geçen çoğu adam oyunu oynayamıyor, oyunun kodu/optimizasyonu rezalet.

hunty said:

2- Class'inizi dogru sectiniz mi? Forumlari okuyup arastirmak lazim. Bir assasin ornegin lvl almasi zor bir class 2 mob'u zor kesiyor. Featleri calismayan sorunlari olan classlar var. Yurginiz ve akliniz arasinda secim yapmaniz gerekliydi.

Tebrikler, kasıp da oyunun en imba classına girmişsin!

Ben ikinci gün oyuna girdim daha herkes level 20-ydi ben oynadıgımda, nerden bileyim ben ranger'ı bu kadar nerfleyeceklerini? Hadi o sorun değil başka class kasarım ama adamlar patch çıkarıyolar bozuyolar class'ı ama bir tane bile değişiklik yok patch notlarında bununla ilgili. Ne biçim "güzel patchlemek" bu?

Ayrıca, release'e çıkacak kadar gelişmiş bir oyunun classlarının oynanamaz olması üretici firmanın sorunu değil midir? Ben illa adamların yapmayı becerebildikleri classları mı oynamak zorundayım? Assassin oynamak istiyorsam assassin oynarım böyle saçma bişey duymadım. Resmen bu sorunu görmezden gelmekten başka bişey değil.

said:

3- Ilk 2-3 ayi beta olarak gorup oynun gelismesine yardimci olmaya istekli miziniz?

Ben paramın karşılığını almaya istekliyim, ve hayır bu beta 3 ay falan sürmeyecek adamların grafik motorlarında ciddi optimizasyon problemleri var sen bu bugların 2-3 aya düzeleceiğini sanıyorsun sadece :)

Yahu adamlar daha ciddi bugları düzeltemiyorlar ama memeleri hemen buffladılar, pictlerin kaşlarını kaldırması düzelmişmiş falan lol. Yeni gelen powerpoint ve pvp sistemi bence rezalet; bu mu oyunu geliştirmek allah aşkına? Her yeni gelen feature sorunlu geliyor, funcomun neden release'de bir sürü şeyi koymadığını anlıyorum çünkü buglı onlar :)

Oyunun gelişebileceğine inansam kalırım, artık inanmıyorum.

said:

4- unuttum :)
simdi hatirladim
4- Skilleri, featleri, classinizi ve offical forumlari okuyup anlayabilecek kadar inglizce bilmek. Hem kendinize hemde cevrenizdekilere izdirap olmayin.

Pardon da, resmen insanları bilmeden onları "ingilizce bilmeyen KO oynayan tipik türk gençliği" statüsüne sokmuşsun. Merak etme yeteri kadar ingilizcem var, hatta forumları her gün okuyorum ciddi ciddi yaşadığım buglar düzelmiş mi diye ama yok ı ııh. Famine 2 post atıyor düzeltiyoruz gelecek haftaya diye 1 hafta geçiyor hala düzelme yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:
Wowda Alterac Valley 40 vs 40 değil miydi ?

öyleydi ve normalde fps'n kaçsa av de de 2-3 farkla aynı fps yi koruyabiliyordun çünkü grafikler her ne kadar sistem kastıran cinsten olmasa da iyi optimize edilmişti ilk çıktığında değil sonraki bir kaç patch ile birlikte

aoc de ne yazık ki açık alanda 25 fps veren makinamla tek kişilik instancea giriyorum ve 2.1 şeklinde komik rakamlar görüyorum anlam veremiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
wowda fpsem sadece
oggrimar ve iron forgeda dusuyodu ki
baglantim 4 mbit oldugundan beri oda olmuyor
pingle alakali bi durumdu cunku

Bant genişliği ile pingin alakası yoktur, wow 256k lık data akışı kullanıyor, bunun üstünde olan bant genişliği pingi etkilemez, ister 20 milyon gbit ister 512k olsun aynı pingi alırsınız, ancak 128k ile oynarsanız ping patlar, kısaca bant genişliğiniz > max data akışı ise, ping sabittir

(sadece bir bilgi)
Sosyal ağlarda paylaş

tom said:
BonePART said:
wowda fpsem sadece

Bant genişliği ile pingin alakası yoktur, wow 256k lık data akışı kullanıyor, bunun üstünde olan bant genişliği pingi etkilemez, ister 20 milyon gbit ister 512k olsun aynı pingi alırsınız, ancak 128k ile oynarsanız ping patlar, kısaca bant genişliğiniz > max data akışı ise, ping sabittir

(sadece bir bilgi)

Haklısın bunu bilmeyen çok insan var ama yanıldıgın konu 256K DL tamam ama normalde 32K UL'si oluyor bu hatların. Ve 32K UL ekrana çok oyuncu bilhassada çok fazla npc girdiğinde sorun yaratıyor. Tecrübeyle sabit bu söylediğim :) Yani adı geçen arkadaşın 32K UL si varsa ve telekomuda biraz sorunluysa adı geçen yerlerde düşmesi olasıdır...
Sosyal ağlarda paylaş

Bana oyle geliyor ki spell ve world effect'ler de sorun var. kapali bir yerde sirtimi duvara verince karakterime zoom yapiyorum mecburi, o zaman ben ve mob ayni anda cast yapiyorsak fps dibe vuruyor. Ates, duman, sis gibi efect'ler de fps acayip dusuruyor.
Benim tahminim bu effect'leri dx10 icin kodlamislar, asiri fps dususune neden oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

tom said:
BonePART said:
wowda fpsem sadece

(sadece bir bilgi)

ping ile baglantinin alakasi wardir
eger bandwithiniz genisse daha cok islemi ayni anda yapip mesela benim gibi arka planda web radyosu acikken yada ventrilo acikken wow oynuyosaniz pinginiz yukselmez
Sosyal ağlarda paylaş

hunty said:
Bana oyle geliyor ki spell ve world effect'ler de sorun var. kapali bir yerde sirtimi duvara verince karakterime zoom yapiyorum mecburi, o zaman ben ve mob ayni anda cast yapiyorsak fps dibe vuruyor. Ates, duman, sis gibi efect'ler de fps acayip dusuruyor.
Benim tahminim bu effect'leri dx10 icin kodlamislar, asiri fps dususune neden oluyor.

video options advance partikülmüdür öyle bir ayar var aldığım bilgiye göre spell effectleri açıp kapatıyor
Sosyal ağlarda paylaş

said:
...evvel hikaye namına birşey yok oyunda quest açıklamalarını okuyan bir kaç kişiden biriyimdir büyük ihtimalle ve açılış videosunda Conan'ın hatuna gaz verip anlattığı şeylere atıfta bulunan bir allahın kulu quest giver görmedim...

hehe, stigya görevlerini bilmem ama akilonya ve kimerya görevlerinin çoğu sırf o video ile ilgili.
Sosyal ağlarda paylaş

Sistemim:
Q6600 | Palit Super 1gb 8800gt | 2xSeagate 250gb SATA NCQ 2 | OCZ 4 GB (2*1) 800Mhz Platinum XTC DDR2 | Gigabyte X38-DQ6 1600FSB/DDR2 1066 S+GL+1394+16X
| OCZ GameXStream 700W SLI Ready Power Supply
| Samsung 22' 226BW | (oc yok fabrika çıkışlıdır)

FPS beklediğimden daha iyiydi.Bu arada bütün guild olarak low ayarlara getirdik rangerların view distance max.daydı sadece intel vermek için.Düşmanla ilk karşılaşmada 4-5 lere kadar düştü ancak daha sonraları normalleşti 30-40 civarlarında dolaştı. Sanırım pvp sırasında son patchlerle fps olayını az çok düzeltmişler. Fakat hala duvardan geçme olayı çözülmemiş özellikle city gate yanındaki duvardan içeri sızmak çok kolay bazen stuck oluyrsunuz ama crouch yapıp /stuck type ettiğinzde kurtuluyorsunuz.

Düşman söylediğim gibi 2 guilddi ve bir guild(Jatulit finlandiya guildi) kuzey duvarını diğer ise (Warcry; Polonya guildi) düney duvarını yoklamaya başladı. İlk etapta aralarında iletişim sorunu olduğunu gözlemledin o yüzden nerdeyse 1-2 kayıpla temizliyorduk. Bu arada savaş öncesi guild cityinin nerdeyse her metrekaresini isimlendirdik böylece belli takımlar o özel adlandırmığız noktalara sevk edebiliyorduk. Oyunun ilerde dahada iyileştirilise PvP de en önemli özelliği Lojistik . doğru class ve ekipleridoğru yerlere sevk ederseniz oyunda üstünlük sağlayabiliyorsunuz. Düşman guildler daha sonra çeşit çeşit taktik denediler "fake attack" hatta "fake attack zannaettrip" stealthten çıkıp saldırmalar falan. Epey eğlenceliydi. En azından aklınızı çalıştırması bile eğlence anlamında çok güzel.

Saldıranı tek guild beklerken 2 guild çıkması ventriloda "what the fuck!" nidalarına sebep vermesi, daha sonra üstünlüğü ele almanız heyecan veren şeyler.

PvP siege battle hala exploit ve bug dolu dersem yanlış olmaz. Fearladığın adam duvar içinden geçip keepin içinde ortaya çıkabiliyor.

Ben epey olumlu bakıyorum siege battlera eğer FC aklını başına alır ve elindeki hammadeyi iyi işlerse. Oyun herkesin dediği gibi hala ham halde ve işlenmeyi bekliyor. Onu işleyecek eller oyunun kaderini belirleyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...