Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Interrail Planım ve Öneriler vs.

SbNN

Öne çıkan mesajlar

Temmuz 24 te uçakla Münih'e gidip ordan başlıyoruz .
Harita şu anlık şu şekilde:
Münih-Prag-Berlin-Amsterdam-Brüksel-Paris-Nice(belki)-Barcelona-Marsilya-Milano-Venedik-Floransa-Roma-Atina-İstanbul

30 gün sürecek. Şu şehre kesin git buraya gitmesende olur bi bok yok gibi tavsiyeleriniz varsa beklerim.
Veya şu şehirde şunu yap, burada yemek ye, şurada bira iç vs ..
Sosyal ağlarda paylaş

ICE ile 7 saat sürüyordu amsterdam-berlin

ICE saatte 300km/h ile giden hızlı tren...

interrail'a ICE dahil değil.. ICE bileti kişi başı 70 euro sadece gidiş...

2-3 aktarmalı 16 saatte falan gidersiniz diye tahmin ediyorum

interrail'a IC de dahil değildi... mundar olmayın, benden söylemesi..
Sosyal ağlarda paylaş

SbNN said:

Münih-Prag-Berlin-Amsterdam-Brüksel-Paris-Nice(belki)-Barcelona-Marsilya-Milano-Venedik-Floransa-Roma-Atina-İstanbul

Hmm bakalım. Coğrafi konum olarak güzel iyi bi rota. Bence şöyle yapın

Munih - Prag - Berlin

Berlin amsterdam arası cidden çok uzun. Akşam 6 trenine falan binin gece uyuyun sabah orda olursunuz.

Amsterdamda gezilecek ve yapılacak çok şey var ama işkence müzesini bide seks müzesini görün vaktiniz varsa.

Brükseli fenris gördü beğenmedi, ben o yüzden transit geçtim. O gelsin yorum yapsın.

Pariste disneyi boşverin değmiyor. Sacre-Coeur'ü ve Orly müzesini görün, yarly espirisi yapın :P

Paristen sonra Madride gidin. Barlar sokağında bi flamenco bara girin, sangria için, tapas ve museo del jamonlarda salam tabağı yiyin (aşşağı katta bar gibi bi yer var orda yerseniz yukardan daha ucuz). Madrid bence atlanmaması gereken bi yer.

Ordan Barcelonaya geçebilirsiniz, zaten nice e gidip geri dönmek gereksiz. Paris - Madrid - Barcelona yollarını, aslında bilmum böyle uzun yolu gece gidin.

Nice bence gereksiz. İlla denize giricem derseniz valizleri garda bırakın, bi denize girin çıkın sonra kısa bi Monaco turu yapıp (saraydan başka bi numarası yok monaconun ama okyanus müzesi görmeye değer) geri gelin, ordan italyaya devam edin.

Yengem marsilyalı. Hep boktan bi yer olarak anlatırdı marsilyayı. Biz direk atladık, özellikle görmek istediğiniz bi yer yoksa siz de atlayın.

Floransa harika bi şehir, aynı zamanda kırları da harika. Eğer bisiklet seviyorsanız bi tura katılın yada bisiklet kiralayıp chianti falan gibi şarap bağlarının olduğu bi yere gidin şarap tadın (şarap tadın diyince öyle pahalı bişey diil 10 euroya sarhoş olabilirsiniz :P)

Romada kolezyumun çıkışında meydanda dondurmacı var. Yiyin.

Gittiğiniz her şehirde önce bi sonraki durak için tren saatlerini öğrenin infodan. Bazı rotalarda her saatte tren olmuyor. Rotanız belliyse wikitravelı iyice bi okuyun nerelere gidilmesi gerektiğini öğrenin. Mümkün olduğunca turist atraksyonlarından uzak durun, oranın yerlileriyle eğlenin ve onlara danışın. Şimdilik bunlar geldi aklıma. İyi eğlenceler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben gördüm Brükseli aslında da arkadaşım görmedi onun için yazdım rotaya .

Bence güzeldi :)
Ama küçük bir şehir yapılabilecek çok fazla alternatif yok yani.

edit:
Ayrıca sorularım olacak Avrupa'daki tren hatlarını az çok bilen kişilere .
Tren bulmada ve istediğim yere ulaşmada zorluk yaşar mıyım ?
Paris-Madrid veya Paris-Barcelona arasını tahmini olarak kaç saatte giderim ?
Sosyal ağlarda paylaş

yaşamazsın.biz hiçbişey bilmiyoduk, hiçbir zorluk yaşamadık :P
said:
Pariste disneyi boşverin değmiyor.

eğlenceli bea :P gitmişken bi görüverin noolcak. gerçi ben dayak yemişe dönmüştüm aletlerde. (ben biraz hassasım arkadaşlara bişey olmadı)

iyi eğlenceler size.bu senede çağırıyolar beni ama gidemiyorum :(
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten de Brüksel ile Marsilya gerekli olamayan destinasyonlar; Brüksel sıkıcı, yağmurlu ve bürokrat şehri... Marsilya ise 1 güne bile değmez.

Brüksel yerine Belçika'da 1 gün Brugges'e gidilebilir mesela; Belçika'nın bence en önemli olayı patates+midye+bira üstüne de çikolata. Brüksel'de bir de meraklısıysan çizgi roman müzesi var ama öle saatlerce dolaşılacak bir yer değil.

Marsilya ise bilemiyorum, beyazdan çok zenci var l'OM falan, belki gece hayatı ilginç olabilir takılmadım hiç. Aslında eski bir şehir, arkeoloji müzesi falan fena değil. Bir de Monte Cristo hayranıysan İf adasına turlar düzenleniyor sürekli limandan. Marsilya yerine Nice+Cannes+Monaco daha doğru bir seçim olabilir sanki.

Normalde seçtiğiniz şehirlerin tren trafiği yoğun olduğundan tren bulmakta sorun yaşamazsın, ancak para sorunsa fazladan para istemeyen trenler ararken sorun yaşayabilirsin. Yine de farklı ülkelerde çok destinasyon seçmişsin; iyi planlamazsanız bazı yerleri yalapşap geçmeniz gerekecek. Hatta muhtemelen 20. günden sonra pek haliniz kalmayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu rotadan bikaç şehir çıkarmaya karar verdim. Gitmişken adam gibi kalıp kültürü, olayı anlaşılmadan ayrılmaktansa 3-4 gün falan dolu dolu kalayım diye düşünüyorum.

İlk aşamada Prag bize biraz zorluk çıkartacak gibi geliyor ama 'uğramasam da olur' denebilecek biryer değil sanki.
Berlin'e arakdaşım çok istiyor gitmeyi ona da birşey diyemem.
Brükseli çıkarıyorum .
Nice'i çıkarıyorum.
Marsilya'yı çıkarıyorum.
İtalya şehirlerinden de birini çıkaracam muhtemelen Venedik veya Milano olacak ama İtalyan şehirleri hakkında pek fikre sahip değilim açıkçası.
Hangisini es geçmek mantıklı olur ?

Yeni rota şöyle oldu :
Münih-Prag-Berlin-Amsterdam-Paris-Madrid-Barcelona-Venedik-Floransa-Roma

edit:

Önemli bir soru da şu :
Paramı bankaya yatırıp oradan faiz binmeden çekmek için ne yapmam lazım ? Uluslararası bir banka bu işi görür mü HSBC gibi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Hele ki Avro hesabından çekersen kur farkı da yemezsin herhalde.

Madrid'i eklemekle iyi yapmışsın çünkü görmeye değer bir yer ve Prado müzesini ayrıca bilimumum Picasso,Goya, El Greco barındırıyor; ayrıca mümkünse (ve tabi ilgini çekiyorsa) boğa güreşi günlerinden birine denk getirin Madrid'i.

Eğer seçtiğin 4 italyan şehrinden birini çıkarıyım diyorsan bence Floransa. Roma olmazsa olmaz, başkent olmasının yanı sıra Roma imparatorluğu'nun ve Katolik mezhebinin de baş şehri. Açıkçası Milan'a istememe rağmen gidemedim fakat İtalya'da Roma kadar hatta belki daha da gelişmiş bir şehir; en zengin şehri ülkenin. Milan'ı kesin çıkarma diyemesem de görülmesi gereken bir şehir. Venedik ise bence hem güzel hem de turist için ideal bir destinasyon ben Milan'ı atlardım da Venedik'i atlamazdım.

Floransa ise yine çok hoş ve pitoresk bir şehir ama Rönesans'a özel bir merakınız yoksa atlanabilir. Kaldı ki en önemli müzesi Uffizi'ye girmek için rezervasyonusuz minimum 2 saat(ortalama daha fazla yazın) beklemeniz gerekir. Sonuçta güzel ve hoş bir şehir ama ne biliyim ben olsam burayı atlardım. Floransa'nın artısı Roma'dan 1 saat 6 dakikada mı ne hızlı trenle ulaşılabiliyor olması ve sabahtan gelirsen akşama kadar (bütün müzelere girmemek kaydıyla) gezebilirsin bütün şehri.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Abov 12 gün kaldı lan .

Yahu Paris'teki Hostellere bakıyorum birsürü hostel sitesinden, çok az alternatif var ve yer yok veya çok çok pahalı .
Trenden inince biraz gezerek bulmayı planlıyorum çünkü bir önceki duraktan (Amsterdam) yani 4-5 gün önceden rezervasyon yaptırayım diyorum netten ama işte dediğim gibi yer görünmüyor neredeyse hiçbirinde ..

8-)

edit:
bide ISIC kartı alayım mı ? İşe yarıyor mu cidden bu şey ?
Sosyal ağlarda paylaş

Bana koymaz diyorsan hesaplı otellerin yoğun olduğu yerlere giderek oda bulabilirsin ben çok defa yaptım; hatta internettekinden daha ucuza yer bulabilirisn bu şekilde. Ama Paris'te hiç denemedim bunu; her zaman açıkta kalma riskiniz var. Tavsiye edilen hosteller vs. aylar öncesinden rezerve ediliyor genelde, onları bulmak zor bu saatten sonra.

Harbi harbi gezeceksen müze al ISIC kartı; bazı ülkelerde bakmıyolar bile bir çok müze de AB ülkesinde öğrenci olma şartı arayabiliyorlar mesela. Hollanda da kullandığımı hatırlıyorum mesela büyük ihtimal verdiğin parayı çıkartırsın ama çok büyük kara da geçmezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

birincisi italyadan sehir asla cikarma buyuk salaklik etmis olursun

avrupada hemen hemen her yeri gormus biri olarak, italyan sehirleri kadar insani herseyiyle doyuran sehirler yoktur.
Pariste louvre muzesine gitmezsen buyuk hata olur, onun disinda nice falan cok daha iyi marsilyada bir halt yok, hatta yapabiliyorsan monaco ya git, kucuk ama doyurucu bir sehir. Prag i baska bir tura birak, berlin e belki 10 kere gittim, hic birsekilde gitmeye degecek bir sehir degil, ama gideceksen her yerde turk goreceksin kufr etme sokaklarda :)

sorarsan bence floransaya kesinlikle git , bence avrupanin en guzel sehri, tarihi seviyorsan. Bu arada bu guzergahda hatun dusurmeyi planliyorsan, prag disinda unut zor olur :)

amsterdamda zaten ugrasma kiz tavliyacam diye, taa 1200 li yillardan beri sovalyeler ne yapiyorsa sende onu yap
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Goering said:
ICE ile 7 saat sürüyordu amsterdam-berlin

ICE saatte 300km/h ile giden hızlı tren...

interrail'a ICE dahil değil.. ICE bileti kişi başı 70 euro sadece gidiş...

2-3 aktarmalı 16 saatte falan gidersiniz diye tahmin ediyorum

interrail'a IC de dahil değildi... mundar olmayın, benden söylemesi..

yok artık! ben 2 yıldır IC ve ICE kullanıyorum hatta ispanyanın da hızlı treni dahil, interrail çatır çatır geçiyor. zaten rezervasyon yaptırmamak lazım. özellikle hızlı trenlerde pahalı olduğu için yer bulunuyor.

benim gördüğüm interrail'in geçmediği tek tren italya'nın hızlı treni.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...