Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vista'da 4gb gormeme geyigi...

kfg

Öne çıkan mesajlar

ya yeni laptop aldım, vista yuklu, alırken de 2gb ram'i 4gb'a cıkarttım... yalnız bios'ta 4096 gozukmesine ragmen vistada control panel>system'de 3gb, task manager ve dxdiag'da 3070 olarak gozukuyor... 32bit vista'yla ilgili bir sorunmus sanırım, service pack 1'le duzeliyor sanıyordum, cidden service pack 1 yukledikten sonra control panel>system'de 4gb gozukmeye basladı ama, dxdiag ve task manager'da halen 3070 olarak gozukuyor total... nette biraz arastırdım, 32bit'in 4gb'dan yukarısını goremedigi falan yazıyordu, ama 4gb'ı gormesi gerekir o zaman... PAE flaan diye command prompt'tan bir cozum yazmıslardı, onu yaptım da degismedi, sonra tekrar disable ettim... 64bit'e gecerim gerekirse de, laptop oldugu icin elimde fresh vista yok, recovery cd'si var, onun icin 64bit'e de nasıl gecicegimi bilmiyorum... aldıgım laptop asus m51sn250dv (250dv kısmından emin degilim de, oyle birseydi =), usendim simdi kutuya bakmaya eheh... t9300 islemcisi olan iste)... yardım pls...

edit: bu arada vista 3gb goruyorsa ama yine de 4gb kullanıyor, yani o performansı veriyorsa o kadar da dert degil =), ama vermiyorsa 64bit yuklemek lazım tabii...
Sosyal ağlarda paylaş

%100 emin değilim ama 4096 görse bile kullanamıyor hiç bir şekilde diye biliyorum. teknik konuları pas geçeceğim ama geçmek zorunda kalırsan şurdan sadece kargo ücreti ödeyip 64bit alabiliyosun. gerçi oemlerde olmuyomuş ama keyi girip bi bak belki olur. 10 dolar civarı türkiyeye yolluyolar.

http://www.microsoft.com/windowsvista/1055/ordermedia/tr-tr/default.mspx
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
iyide 64 bit vista kurmak icin
64 bit uyumlu cpu veya anakart felan lazim deil mi

anakartın ve cpu'nun 64bit uyumlu oldugunu nasıl anlarız ? benim islemci intel core 2 duo penryn t9300, anakartı bilmiyorum laptop asus m51sn, onun anakartı iste...
Sosyal ağlarda paylaş

CoolRider said:
BloodyBeast said:
bi de bazıları gibi yurttan download yaparken yakalanmamak için virtual machine kuruyosan, 3 yetmez..

Hımm bunun ne gibi bir faydası oluyor. Sonucta MAC adresi olarak senin modemin görünüyor yine. Virtual machine ile nasıl aşıyorsun o sorunu?

ayneeeen:) görevli gelio. ip'mi gösteriosun, normal ip,normal mac. virtuali görürse ayvayı yersin ama...
Sosyal ağlarda paylaş

SP1 ile 32bit vistada o sorunu duzelttiler. Ama performansta ne kadar etkilidir kullanana sormak lazım. Ayrıca 64bit vista kullanacaksanız kullandıgınız ve alıştıgınız programlarıda kullanmanız için ayrıca 64bit olmaları gerekiyor yada 64bit uyumlu program aramaya başlarsınız ki çokta yaygın değiller.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...