Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zeitgeist

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Az once izledim. Harika 100/10...
Zaten inandigim gerceklerdi, belgelerle sunmasi iyice etkiledi, korkuttu, sok etti, surukledi, hayata bakis acimi degistirdi.

Acaip bir sey yani. Belgesel %100 gercek yani. Tamamiyle inaniyorum.

Part 1 cozumsuyor kafamdaki bir cok seyi. Acikliyor nasil insanlarin uyutuldugunu. Sahte islerin pesinde kosturuldugunu.

Part 2 911 olayini diger belgesellerin tam olarak basaramadigi seyi muhtesem anlatiyor. Konuyu cok iyi bagliyor, saglam deliller sunuyor.

Part 3'te de ilikleri donduruyor zaten. Benim zayif oldugum bir konuydu Bankacilik sistemi, CUK diye oturdu taslar.

Inanilmaz bir sey yani.

Ben birde su North American Union'da kaldim. Kimse niye tartismiyor bunu ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de yeni izledim, butun deliler, videolar resimler falan harika sunulmus, hersey kabak gibi ortada...

ee nasil yani :P Cip mi takacaklar kafama simdi? Central World Govmt mi olacakmis? Mevcut Cin dominasyonu surdukce ne world banki... biraz ucmuslar, ama din hakkinda yazilan seyler falan oldukca basarili.

9/11'in teror saldirisi olmadigina zaten ertesi gun bile inanmamistik biz, ama o bizim manyakligimiz :P

Ama akillica cekilmis belgesel. Ona bisi diyemem.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de beğendim. Düşük bütçeli amatör havası ve müzik/sesler gerilim yaratmış, atmosfere katkısı olmuş. Sanki yaratacağı etki düşünülüp de ona göre yapılmış gibi. Belgesel olarak başarılı buldum.

Konu güzel, bölümler güzel bağlanmış. Aydınlatıcı. İnanıp inanmamak size kalmış ancak şunu belirtmek lazım ki adamlar iyi hazırlanmış.

Bölüm 2, bölüm 3 herşeyi toparlayıp, büyük resmi görmeye yardımcı olsa da üç aşağı beş yukarı bilinen şeyler, 9/11, savaşın para etrafında dönmesi. Bölüm 1 ise yine bir başka bilinen konsept olmasına rağmen şahsen ilk kez binlerce yıl boyunca türemiş dinlerin arasındaki bağlantıların bir arada serildiğini gördüm.

Bence sırf o tüylerin diken diken olması hissini yaşamak için bile izlenir. Çocukken Teksoy Görevde'yi izlerken yaşadığım heyecanı bu belgeselde tekrar yaşadım.
Sosyal ağlarda paylaş

siz gerçek hristiyanlık dininin zeitgeist'te ve günümüzde inanan bütün ülkelerde olduğu gibi zannettiğiniz için size mantıklı gelmesi çok normal.

yanlış bildikleri en önemli şey isa'nın tekrar dirilmediği ve ayrıca da çarmıha gerilmediğidir. İslam inancına göre Hz. İsa çarmıha gerilmeden kısa bir süre önce Allah katına yükseltilmiştir. Çarmıha gerilen kendisini yakalatan havarisidir. İsa'nın doğuşu bir yıldızla müjdelenmemiştir. Allah kendi canından üfleyerek Meryem'in doğum yapmasını sağlamıştır.

Ayrıca isa yeniden doğmayacaktır, doğmamıştır. İsa'ya tanrının oğlu demek de çok büyük bir günahtır.

fikriniz yok bazı konularda herşeye balıklama dalmayın. Amerika'da inanılan hristiyanlık inancı zaten insanların kolpalarından ibarettir. Gerçek hristiyanlık inancı ve incil için isteyene isim verebilirim.

Zeitgeist yanlış demiyorum. SÖyledikleri herşey tamamiyle doğrudur. Fakat problem şurda ki, dinler insanları uyutmak amacıyla ortaya çıkan şeyler değildir. Bildiğiniz gibi her ideoloji kendisini ortaya çıkaran insan öldüğü anda yok olup gitmeye mahkumdur. Çünkü rant denilen çıkar denilen şeyler insanı cezbeder. Din dünya üzerinde insanları en rahat sömürebileecğiniz alan olduğundan ve bazı paralı insanlarımız da bunun farkında olduğundan çok eski tarihten beri insanlar çatır çatır sömürülmekte, din kisvesi altında insanlardan para toplanmaktadır. Bu çok ayıp bişey. Gerçekten Allah ve din inancı olan birisi zaten din kurumlarına para vermenin mantıksız olacağını, eğer zenginse o kurumlara vereceği parayı onun yerine yoksul ve aç birine vermesi gerektiğini bilmelidir. Özünde iyi bir insan olmak da buradan gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

belgeselde hristiyan MİT'inin saçmalığından değil, hristiyanlığın bir Mit olduğundan bahsediyor.

farkı anlamak lazım. dayandırdığı sebeplere de bakarsan amacının ne olduğunu görürsün.

belgeseli kötülemek gibi bi niyetim yoktu zaten. Sadece bildikleri din bile yanlışken doğrusu hakkında atıp tutmamalı insanlar diyorum. Keşke biraz daha araştırsalarmış.

geri kalan 2 bölüm için de ekstra teşekkür ederim belgeseli hazırlayanlara ki eşşek kafalı insanlara belki bişeyleri anlatabilirler. hiç sanmıyorum ama.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Mumu said:
siz gerçek hristiyanlık dininin zeitgeist'te ve günümüzde inanan bütün ülkelerde olduğu gibi zannettiğiniz için size mantıklı gelmesi çok normal.

yanlış bildikleri en önemli şey isa'nın tekrar dirilmediği ve ayrıca da çarmıha gerilmediğidir. İslam inancına göre Hz. İsa çarmıha gerilmeden kısa bir süre önce Allah katına yükseltilmiştir. Çarmıha gerilen kendisini yakalatan havarisidir. İsa'nın doğuşu bir yıldızla müjdelenmemiştir. Allah kendi canından üfleyerek Meryem'in doğum yapmasını sağlamıştır.

Ayrıca isa yeniden doğmayacaktır, doğmamıştır. İsa'ya tanrının oğlu demek de çok büyük bir günahtır.

fikriniz yok bazı konularda herşeye balıklama dalmayın. Amerika'da inanılan hristiyanlık inancı zaten insanların kolpalarından ibarettir. Gerçek hristiyanlık inancı ve incil için isteyene isim verebilirim.

Zeitgeist yanlış demiyorum. SÖyledikleri herşey tamamiyle doğrudur. Fakat problem şurda ki, dinler insanları uyutmak amacıyla ortaya çıkan şeyler değildir. Bildiğiniz gibi her ideoloji kendisini ortaya çıkaran insan öldüğü anda yok olup gitmeye mahkumdur. Çünkü rant denilen çıkar denilen şeyler insanı cezbeder. Din dünya üzerinde insanları en rahat sömürebileecğiniz alan olduğundan ve bazı paralı insanlarımız da bunun farkında olduğundan çok eski tarihten beri insanlar çatır çatır sömürülmekte, din kisvesi altında insanlardan para toplanmaktadır. Bu çok ayıp bişey. Gerçekten Allah ve din inancı olan birisi zaten din kurumlarına para vermenin mantıksız olacağını, eğer zenginse o kurumlara vereceği parayı onun yerine yoksul ve aç birine vermesi gerektiğini bilmelidir. Özünde iyi bir insan olmak da buradan gelir.
Islam icin de bir Zeitgeist cekmek pek zor degil de uzun yasamazsin. Arap pantheonunu biraz anlatmak yeterli.
Sosyal ağlarda paylaş

@mumu;

adamlar dini çok iyi bilmiyor demişsin de, onlar dini ne kadar biliyorsa hristiyanların yüzde 90 ı da aynı şekilde bilmiyor mu zaten?Ayrıca senin söylediklerinin de doğruluğundan emin olamazsın ki. O kitapta isa çarmıha gerildi der , diğerinde gerilmedi havarisi çarmıhtaydı der. Sana daha mantıklı olanın doğru olduguna inanmışsın gibi geldi bana. Bazılarına göre de isa çarmıha gerildikten sonra ölüsüne havarileri sahip çıktı ve ondan sonra isa yeniden dirildi.

Sana mantıklı gelen kitap hristiyanlıgı doğru anlatır , diğerleri yanlış anlatır. Onlara göre de tam tersi. İspatın var mı o kitabın doğruluğu hakkında? İsanın çarmıha gerilmediği hakkında..

Zeitgeist i de en yakın zamanda izliyim merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Özellikle "monetary system" kısmı bence cok cok iyi.
Ben özellikle bankacılık yazılımında calısan biri olarak diyorum, adamlar global anlamdaki sistemi maktematiksel olarak o kadar basite indirgemişler ki, herkesin anlayabilcegi bir duzeyde.

Büyük finanssal kurulusların ülkeler üzerinden nasıl para kazandıgı anlatılsa da, ayrıca bankaların da aslında bir ülke icinde yine aynı sekilde nasıl para kazandıgı gercegini de dolaylı olarak anlatıyor

herhangi bir piyasayı ele alın. (örnegin tr)
piyasada basılı olan banknot miktarı belli. bu paranın bi kısmı günlük alısverişte elde dolasan paradır, gerisi bankalar arası el degistirir.
X bankasının bu piyasadaki paranın %Y kadarına sahip oldugunu farzedin. Ne kadar kredi verirse versin, elindeki banknot olarak tuttugu parada cok fazla azalma olmayacaktır. Sonucta bu banka bi yerden dısarıya para verdiyse, baska bir kanaldan yine parayı geri alacaktır. Piyasadaki paranın ortalama %Y sine sahip cunku. Ayrıca yine aldıgı depositonun hepsini ayırmak zorunda degil. Onun üzerinden tekrar para kazanabilir durumda.

Bu bakısla bakarsanız, adam elindeki parayı sabit tutarak (toplam piyasanın %Y si kadar), ileri vadeli bir gelir elde ediyor, kredi üzerinden.
herkesin borcunu ödedigi bir sistemde, bankacılık bu iş üzerinden hic yoktan para kazanmıs ooluyor.
zaten bankacılık kısmı "batık kredi"lerin yüzdesini minimize etmek icin oldukca caba sarfeder.

zaten bi bankada işe girersiniz oryantasyonda bankacılıgin ne oldugunu tek kelimeyle anlatırlar: kredi

ha bir de bu baglamda türkiyede gecmiste gordugumuz yok pahasına büyük özelleşmeleri de düsünün.

bu ülkenin bütün büyük şirketleri yabancıların elinde, bankaların da cogunlugu. direk türk toplumu üzerinden elde edinilen paranın dısarıya aktarılması.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de çok sevmiştim 2 sinide, bildiğim bir sürü şeyi onaylama bir sürü yeni şey öğrenme fırsatı buldum. 9/11 olayı ile ilgili olarak "fahreneit 911" de gayet güzeldir. hatta zeitgesit in bir kesitinde "gerçek olanlar sizlersiniz ilüzyon olan bizleriz tv bir sirktir" , "sinirlenmenizi istiyorum" die konusan abinin filmi olan "network" de güzeldir.
Sosyal ağlarda paylaş

doğru ya da yanlış kesinlikle izlenmesi gereken bir belgesel.
bitiğinde sudan çıkmış balığa dönüyorsunuz tam tabiriyle bu sözü yaşıyorsunuz yani.
ayrıca tanrının olmadığını değil, tanrının nasıl olmadığını anlatıyor ilk bölümde.
genel anlamda dinin amacı insanı iyiye yöneltmektir ama sapkınlıklarla nerelere varıldığını gösteriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...