rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 soyle bır sey okudum: hurriyet said: Arapsaçı Osmanlı’ya pahalıya patlamıştı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın, Arap Ekonomi Forumu’nda, konukların Arap olduğunu unutup, "İşler arapsaçına döndü" demesi, tarihten bir meseleyi de akıllara getirdi. Arap milliyetçilerin Birinci Dünya Savaşı’nda çıkardıkları isyanın gerekçelerinden biri, Osmanlılar’ın ’arapsaçı’ deyimiydi. Arap milliyetçilerin kanını beynine sıçratan Osmanlı deyimlerinden diğeri de, "Ne Arabın yüzü, ne Şam’ın şekeri"ydi... BİR Arap olan Aziz El Masri, Birinci Dünya Savaşı öncesinde Osmanlı Ordusu’nda görevli bir subaydı. Masri’nin bir diğer özelliği de, Osmanlı Devleti’ni Birinci Dünya Savaşı’na sokan Enver Paşa’nın Harp Okulu’ndan sınıf arkadaşı olmasıydı. Enver ve Talat Paşa’yla İttihat ve Terakki’nin en güçlü 3 adamından olan ve Birinci Dünya Savaşı’nda 4. Ordu Komutanı olan Cemal Paşa’nın Çağdaş Yayınları’ndan Nisan 1977’de çıkan "Hatıralar, İttihat ve Terakki, 1. Dünya Savaşı Anıları" adlı eserinde yazdığına göre, Aziz El Masri bir Arap milliyetçisiydi. Cemal Paşa, Aziz Bey’i, 1904’te stajyer Yüzbaşı olduğu dönemden tanıyordu. Hareket Ordusu’nda da görev alan Aziz Bey’le bir gün rastlaşıp konuşurlarken, Cemal Paşa, Osmanlı birliği ve hilafeti için Arap milliyetçilik akımının tehlikelerinden bahsediyordu. Köpeklere bile Arap dediniz Aziz Bey’in yüzü birden değişti. Soğuk bir tavırla: "Arapların, yerden göğe kadar hakları var. Siz Türkler, biz Araplar hakkında şimdiye kadar imhadan, tahkirden, tezyiften başka ne yaptınız ki, şimdi bizden dostça muamele bekliyorsunuz. Unutuyor musunuz ki, İstanbul’da köpekleri çağırmak için "Arap!.... Arap!... Arap!..." dersiniz. En muğlak meseleleri izah için "Arap saçı gibi" dersiniz, "Ne Arabın yüzü! Ne Şam’ın şekeri!" tabiri daima kullandığınız sözlerdendir. (...) Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, Bağdat ve umumiyetle Irak bölgesinin yıkıcısı Hülagü’nün neslinden bir ahlaksız Tatarı, Şam Ordusu’na müşir (mareşal) tayin ettiniz. Arapların Tatarlar aleyhindeki hislerini ve kinini bilmez değilsiniz. Hal böyle iken Osman Paşa’yı 5. Ordu Müdürlüğü’ne göndermek, Arapları aşağılamaktan başka bir amaç taşıyamaz" dedi. Osmanlı’dan isyancılara geçti Cemal Paşa, Aziz Bey’i dinledikten sonra Anadolu Türklerinin Araplar hakkındaki büyük hürmetinden bahsederek, her birisi kim bilir ne gibi hadiseler tesiriyle halk dilinde küçük düşürülmüş olmaktan başka bir mahiyete haiz olmayan bu sözleri dikkate almanın, İslam alemi için telafisi imkansız bir felakete neden olabileceğini söyledi. Aziz Bey, bir süre sonra patlayan Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı’ya ihanet eden Mekke Şerifi Hüseyin’in birliklerine karıştı. Aziz El Masri, Şerif Hüseyin’in isyanına yardım ettikten sonra, İbni Suud’un Hicaz Krallığı’nı yıkmasından sonra Mısır’a kaçtı. Mısır’da Arap milliyetçileri arasında saygın bir yer edindi. Mısır Ordusu’na girerek, ordunun modernleştirilmesine çalıştı. Mısır Ordusu’nda Genelkurmay Başkanlığı’na kadar yükseldi. Bu arada Araplar’ın "arapsaçı" potunu kıran Maliye Bakanı Unakıtan’ın aynı zamanda Tatar Ağası olduğunu ve hatta geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de Tatar anıtı açtığını duymalarının da ilişkileri daha da gerebileceği konuşuluyor.. bu araplar tatarlardan nıye bu kadar nefret ederler bılen var mı? ne yapmıslarki tatarlar onlara?
huun Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 tatar adı etnik bir kökene işaret etmez genelde. çok geniş coğrafyada pek çok kavim eskiden beri tatar olarak adlandırılmıştır. yanılmıyorsam yabancı anlamında çok eski türkçe bir kelime. arapların sevmediği tatarlardan olduğuna göre muhtemelen moğolları anlatmak istemiştir o eleman. hülagü soyu demiş zaten, evet en direk moğolları anlatmak istemiş.
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Cunku Mogollar Araplari kestiler.
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 vay be araptaki nefrete bak sen. valla biz tatariz kirimdan nasil kacacagimizi bilemedik sunun surasinda 60-70 yil filan oldu unuttuk bile o gunleri. adam 300-400 yil onceki bir olaydan nefretle bahsediyor. sirplarda boyle. sagolun bu arada aciklama icin.
byzasz Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 kırım tatarları yüzünden ikinci viyana kuşatmasında hezimete uğramıştık arkamızı doğru dürüst tumamışlardı. bunun da osmanlını himayesinin genişlemesi sonucu özerliklerinin azlacağından korktukları için yaptıkları yazılıyordu okuduğum bi yerde.. daha sonrada alman kartını oynayınca felaket oldu onlar için.. o gün gerekli azmi gösterselerdi belki bu gün özerk belki kendi başlarına bir ülkeye sahiplerdi.. şimdi ise steplerde sıkışmış durumdalar.. araplar kadar da acınacak bir millet kainat üzerinde varmıdır bilinmez. özgürlük, vatan millet sevgisi çok zayıf, vasıfsız, pis, eğerki petrolleri omasaydı bu gün uganda dan da rezil durumda olmalları en muhtemel ırk.. bu gün dahi bu kadar büyük sevetleri olduğu halde hala amerikanın uşağıdır hepsi, yanı başlarında bir yahudi ülkesi kurulmuş, müslüman kardeşlerini kesmiş, yalandan iki sene petrol vermemek dışında doğru dürüst bir tepki bile verememişlerdir, taa uzaklardan mısır olaya müdahale etmiş,ırak suriyede ellerinden geleni yapmaya çalışmış ama koca ekonomileriyle türükleriyle boğabilecekleri irailin kurulmasına bişey yapamamışlardır.. mazallah krallıkları hanedanları tehlikeye girer. bosnada boşnakları dilim dilim doğrarken sırplar, müslüman konfernası toplanmış ve çıkan netice sırpların esefle kınaması olmuştur bu yüz karalarından. önce türkler, sonra ingilizler, bu gün amerikalılar, yarında yahudiler efendileri olacak.. ama petrolun verimli son 50 senesi, sonra açlıktan kendi pisliklerini yiyecekler.. öle nefret ediyorum araplardan!
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 benim tatar bi arkadaş var o söylemişti bilmiyorum doğrumu, "tatar" rusların taktığı bi isimmiş, barbar anlamına geliyomuş.
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 byzasz said: koca ekonomileriyle türükleriyle boğabilecekleri irailin kurulmasına bişey yapamamışlardır.. mazallah krallıkları hanedanları tehlikeye girer. Vay be şerefsiz Araplar'a bak sen! Bu arada İsrail kurulduğunda ilk tanıyan "Müslüman" ülke hangisiydi?
SkyberG Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Tatar Böreğinin ARap saçından lezzetli olmasındandır.
SkyberG Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Asteroth said: byzasz said: koca ekonomileriyle türükleriyle boğabilecekleri irailin kurulmasına bişey yapamamışlardır.. mazallah krallıkları hanedanları tehlikeye girer. Vay be şerefsiz Araplar'a bak sen! Bu arada İsrail kurulduğunda ilk tanıyan "Müslüman" ülke hangisiydi? Türkiye
Daemir Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Asteroth said: byzasz said: koca ekonomileriyle türükleriyle boğabilecekleri irailin kurulmasına bişey yapamamışlardır.. mazallah krallıkları hanedanları tehlikeye girer. Vay be şerefsiz Araplar'a bak sen! Bu arada İsrail kurulduğunda ilk tanıyan "Müslüman" ülke hangisiydi? Ürdün olabilir. Yalnız Osmanlı'da Araplar hep ön plana çıkmıştır, hep Araplar övülmüş Türkler ezilmiştir.Dinimiz Arapça olarak indiği için Araplara ayrı bi hayranlık beslenmiş, osmanlıca denilen dinin yüzde 80ini arapça kelimeler,yüzde 17 sini falan farsça kelimeler yüzde 3ünü de türkçe kelimeler oluşturmuştur. Bu da üstte yazdıklarıma kanıttır. Kaldı ki Osmanlı devleti asla türkleri yüceltmemiştir,veya herhangi bi ayrıcalık tanımamıştır. Aksine türkleri ezen birkaç fermanı da vardır bazı sadrazamların. Türk milli bilinci 1.dünya savaşında ve asıl ondan sonraki kurtuluş savaşımızda ortaya çıkmıştır. Bu zamana kadar Arapların ezildiği falan kesinlikle(!) yoktur. Aksine Osmanlı elindeki bulunan bütün Arap topraklarında huzur ve güven oluşturulmuştur. Adı geçen arap küçükken bi osmanlı tokadı yemiş herlade şaşkınmış epey veya haberin doğrulugundan şüphe ederim. Saygılar.
byzasz Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Asteroth said: byzasz said: koca ekonomileriyle türükleriyle boğabilecekleri irailin kurulmasına bişey yapamamışlardır.. mazallah krallıkları hanedanları tehlikeye girer. Vay be şerefsiz Araplar'a bak sen! Bu arada İsrail kurulduğunda ilk tanıyan "Müslüman" ülke hangisiydi?türkiye de bunun gelemeye çalıştığın nokta ile ne alakası var, ben araplara verdim veriştirdim.. biz ikinci dünya savaşında bile alman korkusundan yahudilere yeterince yardım edemedik yoksa yahudilerle türklerin arası startejik açıdan hep iyi olmuştur ama onlardan nefret eden arapların hiçbir zaman iyi olmamıştı..
byzasz Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 EagleEye said: benim tatar bi arkadaş var o söylemişti bilmiyorum doğrumu, "tatar" rusların taktığı bi isimmiş, barbar anlamına geliyomuş.rusyada tatar türkleriyle alakası olmyan, dağlı anlamına gelen tipler var böle steplerde yaşayan.. onlarla krımda yaşayan ve aslı türk olan tatarları karıştımamak lazım.. mesela sovyet devriminde çarın düzeni sağlamak için çağırdığı kaba acımasız tatar askleri bizim bildiğimiz kırım tatarları değil stplerde yaşayan tatar diye adlandırılan tipler..
maxigenous Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 tatarlar değil de kazaklar değil miydi onlar yahu ? Hatta Cossacks hatta oyunu falan var ..
eldar Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 said: biz ikinci dünya savaşında bile alman korkusundan yahudilere yeterince yardım edemedik yoksa yahudilerle türklerin arası startejik açıdan hep iyi olmuştur Burası biraz eksik olmuş, Sovyetlerin Ortadoğu ayağı olarak görülüyordu Türkiye'den İsrail, ta ki 2. Dünya Savaşı sonrasına kadar. Komünizm karşıtlığı yüzünden İsrail'e de hoş bakılmıyordu, dönemin karikatürlerinde de bu görülebilir.
byzasz Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 maxigenous said: tatarlar değil de kazaklar değil miydi onlar yahu ? Hatta Cossacks hatta oyunu falan var ..doğru lan kazaklarla karıştırdım galiba :S
sexdrugsrocknroll Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 bizim bi tatar arkadaş vardı biz türküz diyodu tatar türkü
senko Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 EagleEye said: benim tatar bi arkadaş var o söylemişti bilmiyorum doğrumu, "tatar" rusların taktığı bi isimmiş, barbar anlamına geliyomuş. yanlış. tatar zamanında müslüman olmayan türkler'i tanımlamak için söylenmiş. hatta kökü tat'tır, diğer insan anlamına gelir. Seyahatname'de de müslüman olmanayan türkleri belirtmek için kullanılmış.
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2008 ama çoğu tatar müslüman şu an bildiğim kadarıyla
senko Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2008 abi eskiden söylenen bir söz zaten. 1600yıllarda fln osmanlı fermanlarında, yazılıarında görülmüş ilk ama tarihçiler kelime kökeninin daha eskilere dayandığını söylüyorlar. tek anlamı bu değil bir de. ilk anlamı bu. daha sonra moğolları tanımlamak için de tatar denmiş.
Aegean Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 o rusların taktığı bi isim olduğu olayını bende okumuştum nette ama, o sanırım şu anki tatarlarla filan çok yakın ilişkisi olmayan bişey; kavimler göçünün öncü kollarından birinden bahsediyodu yazıda.
Alfred Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Tatar türktür. Ancak şanlı tarihimiz sadece oğuz kokenli türklerin üstünde durduğu için maalesef ötekileştirilmiş durumdadır. Şanlı tarihimizde ne nogai, ne aşina ne gagavuz ne özbek, ne karatay ne diğer türklerden bahseder. Modern türkçe ve modern türkçülük anlayışımızda sadece anadolu türkçesi ve türkiyesi ağırlık kazanmıştır. Hatta son yüzyılda sadece islamlaşmış türk ten bahseder. Hatta modern milliyetçiliğimizde Türkmen - Türkümen - Türkü'iman beyin yıkaması yapılarak. Türkmenlerin aslında sadece islamiyeti kabul eden türklerin türkmen olduğu görüşü hakimdir. Tatarca modern türkçeden çok daha fazla miktarda öz türkçeye yakın bir dil bilgisi ve kelime haznesi vardır. Osmanlı ve selcuklu hukumdarları en son yerleşik hayata geçen Nogai, Tatar, Kazan türklerini boyna oncu kuvet olarak sınır bolgelerine yerleştirmiş hem göcebe karakteristiklerinden dolayı yeni yerlere yerleşme özelliklerini hemde savaşçı özelliklerini kullanmışlardır. Türki insanlar şu an dahil olmak üzere dogu avrupadan tibet dağlara kadar olan buyuk bir coğrafyada yaşamaktadırlar.
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Iste bunlar hep islam. Turkler $amandir !
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2013 Tatar kizlari haggar gibi olur. Genis omuz, uzun boy ama odun gibi vucut. Bkz: pinar altug
Öne çıkan mesajlar