Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

darbeye karşı 70 milyon adım yürüyüşü

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

Of sir of hiç anlamayacaksın inadın yüzünden.

Ben diyorum ki ne yargıya ne orduya ne de halkın %53'üne (hatta 1 sene geçmişken %47'den de katılım olmuştur) güven vermeyen bir partiden bahsediyoruz. Köklerinden bir türlü sıyrılamamış (lafla değişmeye bakmam, harekete bakarım, aha google ve youtube iddianamesi orada) bir partinin "ben türbanı özgürleştireceğim" demesiyle, atıyorum, chp'nin, dtp'nin, mhp'nin, anap'ın demesi arasında dağlar kadar fark vardır. Bu farkın sebebi de bu güven korkusudur. AKP değişerek geliştiğini samimiyetle yansıtamadığı sürece, rejim tehdidi olmaktan (olsa da olmasa da) sıyrılamadığı sürece biz daha pek çok ilginçlikler yaşarız (ki daha gerekçeli karar çıkmadı AYM'den, gerçi iki gündür pek takip edemedim haberleri).

Cidden AKP'den büyük bir atılım bekliyorum bu aralar. Ya eski tas eski hamam "kapandık ey halkım unutma bizi" edebiyatı yapacaklar, ya da, ne biliim, misal olarak, alevilerin haklarını teslim edip cemevini ibadethane statüsüne alacaklar.

Yoksa bu samimiyetsizlikle belli olmayan yollarına devam ederken durduran çok olur.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
ahah bi de kabul mü ediceklerdi fsdfsasdf
yakalanırsan seni tanımayız dostum!
tarafın yarınki nüshasına bakmak lazım, belgenin "authentic" olduğunu kanıtlamaları gerekiyo şu durumda.

kayıtlara geçilsin, sir akp hakkındaki bütün ithamların pratik olarak doğru olduğunu kabul etti, "tabiki yalanlayacaklar"
Sosyal ağlarda paylaş

uheuahe süper performans sergiliyosunuz bugün doğrusu..

tabi "beyanatlar" üzerinden iddianame hazırlamakla, "belgeler" üzerinden "haber" yapmak arasında biraz fark oluyo, ama olsun siz yine kendinize yontun hiç çekinmeyin. ergenekon iddianamesi de google'dan yazılsa şimdiye bitmişti de, 4 milyon tane falan belge var, onlara da bi göz atalım demişler =)
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten bu ülkede önder sav'ın Deniz Baykal'ın sözleri kanıttır ve dinleniyorum dedikleri için tüm türkiye gündemi telekulak oldu.

Öbür yandan , çok vahim eylemleri gösteren belgeler Türkiye gündeminin yanından bile geçmiyor birilerine göre. Tartışılmaya bile değmez canım.

Burda bi kesimin buraya boy boy post yaptığı din baskısı ile ilglili münferit değil diye yapılan haberlerin çoğu vatandaşların nezninde olan olaylar. Ülkeyi yönetenlerle ilgili değil. Buna rağmen aman işte sokakta iki kişi öpüşürken birileri onları kovalamış. Suç kimin ? Hükümet!! . Hükümet değişince halkın davranışları değişiyormuş , hükümet haklın beynini direk kontrol ediyormuş haberimiz yokmuş. Bunu geçtik.

Gelelim diğer yandaki haberlere. Din baskısını vatandaş nezninde olduğunu kabul etmeyen ve hükümeti sorumlu tutan kesim , Paksüt'ün Başbuğ ile gizli görüşmesini çok normal görüyor. Arkasından belge ile gösterilen Tarafın haberini tartışılmaya bile değmez buluyor. Bu iki haber birbirini destekleyen haberler olmasına rağmen. Paksüt'ün ilk soru sorulduğunda "yalan" söylemesine rağmen.( tabiki tarafın haberi doğrudur diye kimse birşey demiyor , ileride anlaşılıcak bir olay )

Bu iki taraf ile karşılaştırma yapalım.

Din baskısı dediğimiz olayların büyük çoğunluğu vatandaşların arasında geçen olaylar. Hatta aile içinde geçen olayı bile Hükümete yükleyenler çıktı , diyecek birşey yok.

Fakat diğer olaylar direk olarak bu ülkede en büyük sorumluluk taşıyan kurumların başında bulunanlar tarafından yapılan şeyler. Vatandaş yapmıyor , siyasi olmayan ve görevleri anayasa ile kesin olarak belirlenmiş kurumlar , yasa dışında faaliyetlere kalkışıyorlar.

Nekadar benzer olaylar...

not: Dediğim gibi kimse bu haberin doğru olduğunu söylemiyor , ordan girerek lütfen gereksiz polemik yapmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Zaten bu ülkede önder sav'ın Deniz Baykal'ın sözleri kanıttır ve dinleniyorum dedikleri için tüm türkiye gündemi telekulak oldu.

Öbür yandan , çok vahim eylemleri gösteren belgeler Türkiye gündeminin yanından bile geçmiyor birilerine göre. Tartışılmaya bile değmez canım.

Burda bi kesimin buraya boy boy post yaptığı din baskısı ile ilglili münferit değil diye yapılan haberlerin çoğu vatandaşların nezninde olan olaylar. Ülkeyi yönetenlerle ilgili değil. Buna rağmen aman işte sokakta iki kişi öpüşürken birileri onları kovalamış. Suç kimin ? Hükümet!! . Hükümet değişince halkın davranışları değişiyormuş , hükümet haklın beynini direk kontrol ediyormuş haberimiz yokmuş. Bunu geçtik.

Gelelim diğer yandaki haberlere. Din baskısını vatandaş nezninde olduğunu kabul etmeyen ve hükümeti sorumlu tutan kesim , Paksüt'ün Başbuğ ile gizli görüşmesini çok normal görüyor. Arkasından belge ile gösterilen Tarafın haberini tartışılmaya bile değmez buluyor. Bu iki haber birbirini destekleyen haberler olmasına rağmen. Paksüt'ün ilk soru sorulduğunda "yalan" söylemesine rağmen.( tabiki tarafın haberi doğrudur diye kimse birşey demiyor , ileride anlaşılıcak bir olay )

Bu iki taraf ile karşılaştırma yapalım.

Din baskısı dediğimiz olayların büyük çoğunluğu vatandaşların arasında geçen olaylar. Hatta aile içinde geçen olayı bile Hükümete yükleyenler çıktı , diyecek birşey yok.

Fakat diğer olaylar direk olarak bu ülkede en büyük sorumluluk taşıyan kurumların başında bulunanlar tarafından yapılan şeyler. Vatandaş yapmıyor , siyasi olmayan ve görevleri anayasa ile kesin olarak belirlenmiş kurumlar , yasa dışında faaliyetlere kalkışıyorlar.

Nekadar benzer olaylar...

not: Dediğim gibi kimse bu haberin doğru olduğunu söylemiyor , ordan girerek lütfen gereksiz polemik yapmayın.

Senin bahsettiğin olaylar sadece vatandaş nezhinde yaşanmıyor. Devlet dairlereinde bazı din baskısı ile ilgili olayların yaşandığını görüyoruz. Fakat nedense AKP bu güne kadar devlet dairelerinde yaşanan olaylar için sorumlulara bir ceza vermedi.

Sana bu topictede sormuştum fakat bir cevap veremedim. Bize AKPnin devlet dairelerinde din baskısı ile ilgili olaylara tepki gösterdiğine dair örnekler göster, bizde AKPye çok yükleniyoruz diyelim. AKPnin bu olaylara sessiz kaldığı sürece kimse bizden AKPye güvenmemezi bekleyemez.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=705061

Yürümüş bizim genco siviller;

Kaç kişi var orada yav sayamadım.

Zaman said:
Bir ilk yaşandı; Darbeye karşı büyük yürüyüş

Genç Siviller'in öncülüğünde kurulan 'Darbeye Karşı 70 Milyon Adım' platformunun Taksim'deki protesto gösterisi başladı. Eyleme destek veren 20 sivil toplum kuruluşu, İstiklal Caddesi'nin sonundaki Tünel durağından Taksim Meydanı'na doğru yürüyor. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, 'Darbeye Karşı Ses Çıkar!' şeklinde pankartlar açılıyor. Yürüyüşe Adalet Ağaoğlu, Lale Mansur, Nazlı Ilıcak ve Yücel Sayman gibi isimler de katılıyor.

Siyasete girmesi gerekmeyenler boğazlarına kadar siyasetin içindeler

[İzlenim] Hepsi de okumuş çocuklardı

Genç Siviller'in öncülüğünde kurulan 'Darbeye Karşı 70 Milyon Adım' platformunun Taksim'deki protesto gösterisi başladı.

Eyleme destek veren 20 sivil toplum kuruluşu, İstiklal Caddesi'nin sonundaki Tünel durağından Taksim Meydanı'na doğru yürüyor.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, 'Darbeye Karşı Ses Çıkar!' şeklinde pankartlar açılıyor. Yürüyüşe Adalet Ağaoğlu, Lale Mansur, Nazlı Ilıcak ve Yücel Sayman gibi isimler de katılıyor.

Bu arada gösterinin başlarında Engin Okur isimli bir provokatör, yürüyenlerin arasına girerek 'Ne Mutlu Türküm' diye bağırdı.

Sivil polislerin araya girmesiyle etkisiz hale getirilen Okur, uzun süre elindeki Türk bayrağını sallayarak provokatif hareketlerde bulundu
.

Bu haberden de Türk olmanın, Türk bayrağı taşımanın provakasyon olduğunu öğreniyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

"tünelden çıkış anında kel ve iri yapı bir adam gelip elinde türk bayragı ile sanki kendisinden başka türk yokmuş gibi tek başına ne mutlu türküm diyene diye bagırması ile oradaki kalabalıgın pravakotörü dışarı çıkartın diye seslenip bu adamı kenara alınması ile olaylı şekilde başlanıldı fakat basın hemen bu adamın yanına gitti, yürüyüşçülerin arasından asıl pravakotör medya diye bagıranlar oldu."

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=13493734
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
"Ne mutlu Türküm" diye bağırmanın ve Türk bayrağı sallamanın provakasyon olarak görüldüğü bir yürüyüşün kimler tarafından organize edildiğini anlamayan var mı hala?

insanlara saldırmak için türk bayragı kullananların ve atatürk'ün sözlerini kullananların nerden organize edildiğini anlıyoruz ama?
Sosyal ağlarda paylaş

Buyse said:
insanlara saldırmak için türk bayragı kullananların ve atatürk'ün sözlerini kullananların nerden organize edildiğini anlıyoruz ama?

Buyse tamam dediğin gibi olsun, bu adamın yaptığı provakasyon olsun diyelim..

Hrant Dink yürüyüşünde provakasyon için "Kahrolsun Ermeniler" diye bağırabilirsin

Özgürlük yürüyüşünde provakasyon için "Yaşasın faşizm" diye bağırabilirsin

Şehit yürüyüşünde provakasyon için "Biji Apo" diye bağırabilirsin

Bu yürüyüşte provakasyon için "Ne mutlu Türküm diyene" diye bağırılıyor.. Sence bu yürüyüşte bir gariplik yok mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
Buyse said:

Buyse tamam dediğin gibi olsun, bu adamın yaptığı provakasyon olsun diyelim..

Hrant Dink yürüyüşünde provakasyon için "Kahrolsun Ermeniler" diye bağırabilirsin

Özgürlük yürüyüşünde provakasyon için "Yaşasın faşizm" diye bağırabilirsin

Şehit yürüyüşünde provakasyon için "Biji Apo" diye bağırabilirsin

Bu yürüyüşte provakasyon için "Ne mutlu Türküm diyene" diye bağırılıyor.. Sence bu yürüyüşte bir gariplik yok mu?

zaten onların yapmak istedikleri de bu. bu gösteriyi yapanları türk düşmanı devlet düşmanı asker düşmanı olarak göstermek. sen bunu yapmak istesen ne diye bagırırdın bu insanlara?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...