matama Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 ne alaka ya senin dinin dinde, nudizm e inanan adaminki degil mi? cok afedersin ama her tuvalet yaptigindan sonra kicini parmaklamaya emredende senin dinin, o adamda yerim oyle dini der yada devenin birini salip nerde durursa orada kalayim sonrada cami yapayim diyen senin dinin degil mi? daha istersen yuzlerce yazayim boyle huun said: senin çırılçıplak gezmeni söyleyen bir dinin yok matama. varsa da zaten tanrın güneşin yukarda olduğu saatlerde çükünü yakar, soğukta cırcır olursun kıçında bokla gezersin paso. sonra zaten kendin dersin "yerim la böyle dini" diye. yaaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 seytan ayetlerini yaz bide -allah bir degildir!!! -NEEEEEEEEEEEEEEEEEE?!!! -saka saka yalan o seytan soyletti o ayeti bana yok sayin siz -okok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 ay noolur çıplak gidin, amma meraklıymışsınız.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 dudagin ucuklar sonra gozunede turban takarsin cevap verebilecegin birsey varsa ver, yazmak icin yazma sir said: ay noolur çıplak gidin, amma meraklıymışsınız.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 doğru düzgün argüman gelse cevap vermekten keyif alırım da, "o türbanla gidiyosa ben de çıplak giderim, hıh" gibi ilkokul seviyesi aklı yürütmelerle gelmeyin artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 kardesim diyorukiz laik devlete aykiri her turlu kanitta bunu gosteriyor siz ilkokul cocugu cevabi veriyorsunuz seviyenize inmek icin ne yapsak yarari olmuyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 türban takan bi öğrencinin üniverstede okumasının laiklikle uzaktan yakından alakası yok, buna dair "kanıt"tan kastın da nedir çok merak ettim doğrusu. türbanlılar üniversteye girdiği zamanlarda laiklik ilkesi uygulanmamış mı devlette? ha siz türbanın ta en başından beri üniverstede yasak olduğunu zannediyosanız zaten işimiz zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 matama said: ne alaka ya senin dinin dinde, nudizm e inanan adaminki degil mi? cok afedersin ama her tuvalet yaptigindan sonra kicini parmaklamaya emredende senin dinin, o adamda yerim oyle dini der yada devenin birini salip nerde durursa orada kalayim sonrada cami yapayim diyen senin dinin degil mi? daha istersen yuzlerce yazayim boyle matama, sana üniversiteye çıplak gelemezsin diyen olmadı ki. üniversiteye çıplak gelirsen bak başına bunlar gelir diyen oldu. aslında daha başka şeyler de gelir başına ama tahmin edebilirsin sanırım onları, açık açık yazmayayım. pratikte olması imkansız birşeyi; "sen öyle yaparsan, ben de böyle yaparım" diye ortaya atmanın anlamını açıklasana bana. ben birşey söyleyeyim, elini rahatlatayım istersen bunla ilgili. bu saçma sapan yasağa mantık bulmak zorunda değilsin. istemiyorum kardeşim diyip kestirip atabilirsin ki böyle yapsan zaten kimse bişe demez, diyemez. istemiyormuş, yapacak birşey yok der geçeriz. antin kuntin örnekler ortaya atmana gerek yok. süper mantık yürüteceğim bakın şimdi diyip, süper saçma birşey atıyorsun ortaya. isteyen üniversiteye bikiniyle gelsin, isteyen çarşafla, isteyen çıplak gelsin. beni rahatsız eden birşey yok zira üniversiteye gelmese, gidip oyunu kullanacak bu insanlar. ne giyip giymedikleri neden üniversiteye girerken önem kazanıyor anlamış değilim. zaten anlaşılacak birşey de yok yukarda dediğim gibi. istenmiyor, olabilir. yapacak birşey yok. şöyle de bir gözlemim var ama ne derece katılırsın bilmem. zaten üniversiteye kafası örtülü kimse giremez diye tutturanların % 92'si (bilirsiniz çok kesin rakamlar veririm) elinde imkan olsa oy falan da kullandırtmaz o insanlara. ayrıca hangi dinden bahsettiğini bilmiyorum ama benim dinimde kıç parmaklamak diye birşey yok. deve ve camii olayından eğer aynı olayı anlıyorsak; bana kalırsa çok mantıklı bir hareket. her türlü tartışırım, hodri meydan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Viktor said: din dediginiz seyin egcerli olabilmesi icin en az 1 milyon adam bulucaksiniz inanan bakamyin din ve inanc ozgurlugu hedesine sen kimsin lan kendine ozel dinin olucak 3 din avr dunyada gerisi yalan toteme tapanalr popomuzu yalasin anca yo. din ozgurlugune gore 1 kisilik din de olabilir. niye benim 1 kisilik dinim olmasin? belki benim dinim dogru din. sadece 1500 veya 2000 veya 3000 senelik bir din diil diye dogru veya yanlis diyemeyiz ki. insan sayisina gore de dinin `dogrulugu` bulunamaz. o yuzden din ozgurlugu bir sacmalik. status quo olabiliyo diye din ozgurlugu var, ama mantikli dusundugun zaman cooook sacma. dinleri psikolojik hastalik kabul etmek gerekiyo dicem ama o da imkansiz. meh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 sir said: doğru düzgün argüman gelse cevap vermekten keyif alırım da, "o türbanla gidiyosa ben de çıplak giderim, hıh" gibi ilkokul seviyesi aklı yürütmelerle gelmeyin artık. "bu ülkede dinimi yaşayamıyorum, çünkü üniversiteye türbanla girilmiyor. faşizm!" argümanından daha düzgün ama sir (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Konuyu farazilerle cevaplayarak haklı çıkmaya çalışmak resmen acizliktir. Çıplak gezmek örneği mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 sir said: ay noolur çıplak gidin, amma meraklıymışsınız.. matama said: dudagin ucuklar sonra gozunede turban takarsin Ahahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Single core brain ile yorumlari okuyunca altinda ki anlami goremiyorsunuz tabi. "ciplak giderim" olayini bir anlayin sonra gelin pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 oo çok karmaşık bi argümanmış gerçekten, altındaki derin felsefeyi biz çözemedik kusura bakmayın. sokakta çıplak gezebildiğiniz gün, üniversteye de çıplak girebilirsiniz sayın nüdist arkadaşlarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 sir said: türban takan bi öğrencinin üniverstede okumasının laiklikle uzaktan yakından alakası yok, buna dair "kanıt"tan kastın da nedir çok merak ettim doğrusu. türbanlılar üniversteye girdiği zamanlarda laiklik ilkesi uygulanmamış mı devlette? ha siz türbanın ta en başından beri üniverstede yasak olduğunu zannediyosanız zaten işimiz zor. butun dinler arasında sadece turban takanın okuyabilmesinde laiklikle karşıt bir duum var ama, nudistler okumaıyo mesela cıplaklık diye tutturulmasının sebepleriden biri bu. Hindularında gleenksel hikafetlerini giymeleri yasak aynı budist rahipler gibi. ama kanun sadece muslimanlara cıkıyor. bence cirkin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 kanun "türban üniverstede serbest olucak" demiyo ki, herkes kamu hizmetinden yararlanabilecek diyo, "eşitlik" şartı getiriyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 acıkılamasında acık acık turbandan bahsedıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 eşitliğe dayandırılarak toplumun bi kesmine hak veriliyor. evet zaten hakkı olan bir hak olabilir ama yöntem uygulama yanlış. Eşitlipe aykırı bir yöntem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 anlayamadım, maddeye "eşitlik" kavramının konması mı eşitliğe aykırı oluyo? türbanlılar üniversteye girince başı açık olanlar giremiyo mu? mevcut durum eşitsiz, eşit olması için de türbanlıların girmesi gerek..ee? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Diğer dinlere-inançlara inanan kişiler bunların sembollerini taşıyarak girdiklerinde oluşacak kargaşayı engelleyecek seviyeye gelsinler, sonra ötsünler eşitlik diye. Hergün zibilyon tane "münferit" olay oluyo, ama ne hikmetse bunların engellenmesi için hiçbir çaba gösterilmiyo, münferit denip geçiliyo. Bu durumda bile bu sayıdaki "münferit" olaylar, diğer dinlere inanan insanlar kendi sembollerini belirterek okullarda gezince ne hale gelicek? Buna karşı birşey yapılabilecek mi? daha doğrusu yapılmaya çalışılacak mı? Hiç sanmıyorum. Peki bu "münferit" olaylara karşı birşey yapılmayınca diğer dinlere inananlar sembollerini özgürce takabilecek mi? Tabii ki hayır. Peki eşitlik bunun neresinde? Türbanlılar gayet eşit olucak dimi? sorun yok o zaman... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 aslinda insanlar turbana karsi degil kendisine dayatilicak olmasindan korkuyor her seferinde diyorum sadece kendi tabani yerine kendinden korkan bu kitleyide "adamdan" sayip tum turkiyenin hukumeti gibi davransalardi boyle olmiyacakti alelacele ozgur birakciaz hemen demek yerine karsit gorusten insanalri adam yerine koyup dinleyip veya hadi sallamadi en azindan kendi tabanina ozgurluk verirken o insanlarin ozgurluklerinin ellerinden alinacagi korkusunu gidermek icin birseyler yapsaydi ama kavgaci siyasette olmaz bu bizler ve onlar vardir "onlar" onemli degildir onemli olan "bizler" dir kavgaci siyasette "onlar" in durumu dinlenmez ilgilenilmez yok farzedilir alay edilir turkiyenin sorunu bu secilmisler hicbir zaman tum ulkeyi temsil ettiklerinin ve kisisel veya gurup cikarlarinin ulkenin cikarlarinin onune gecemiyicegi gercegini anlamadilar, ideoloji ile boguldular gercek demokrasilerde oy istiyen adam oncelikle parti icinde demorkatik br mucadeleye girisir ve kendini benimseye nbir bolgeden aday olur, sonra kendi yapmak isediklerini anlatir ve rakibiyle medeni bir sekilde pekcok kez konusur ondan sonra anca eski yonetimi elestirir ama yikici elestiri yapmaz cunki eski yonetimin yaptiklarinin ne olursa olsun kendi develti tarafindan yapildigini ve yanlis isler yapilmis bile olsa yikici elestiri yapinca ulkesine zarar vericegini bilir, secilirse biz onlar ayrimi yapmadan ehrkes icin calisir bir skandala imza atarsa istifa eder veya secilemezse halk beni istemiyor diyip kenara cekilir turkiyede ise oy istiyen adam once parti ldierinin poposunu yalamak zorundadir sonra gorevdeki hukumeti yerden yere vurur, sonra rakiplerini o duvardan bu duvara carpar daha sonra gerekirse 20 sene once olan 40 sene once olan olaylari elestirir ve bir sekilde bunalri rakibine baglayip saldirisina devam eder daha sonra 1000 yillik klise vaatlere absvurur "herkeze is herkeze araba hepimiz zengin olcaz!!!" eger uluslararasi politikaya deginiyorsa mutlaka yabancilari suclar birde onlari o duvardan bu duvara vurur dost dusman farketmez bu rakibiyle muhatap olmaz kavga eder kendinden asagida bri yasam formu olarak gorur, kendisiyle ayni fikride olmiyan herkesi vatan haini ilan eder secilirse kendine secilmistir secmeni bir dahaki secime kadar umursamaz, kendi iradesi degil parti baskaninin iradesi onemlidir cunki ikinciye secilebilmek icin gene onun poposuna muracaat edicektir secilemez ise saglik olsun diyip kafasinin dikine devam eder gerekirse 30 sene secilemesin gocunmaz cunki kesinlikle halk onun degerini anlamamistir halk cahil, halk cahil diyorsak halkin bir parcasi ola nsecilmislerde buna dahil meclisde oturdugu koltugu hak eden 40 tane adam topliyamazsiniz bugun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Slat said: sir said: ay noolur çıplak gidin, amma meraklıymışsınız.. matama said: dudagin ucuklar sonra gozunede turban takarsin Ahahahahah ahahahhahaha düştüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 tamam dediklerin çok güzel, doğru dürüst siyasetçi yok ülkede ama, türban meselesinde "karşıt görüşteki" insanları dinlersek türbanlılar nası girebilir ki üniversteye? türbanın yasak olup olmamasıyla ilgili bir "mutabakat" sağlanabilir mi iki taraf arasında? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 cok rahat saglanir turbana karsi olanalra "bunlar birgun zorla sizide kapaticak" diye dayatiliyor eger adam gibi oturup universtede ogrencilerin turbanla girmesinin bunla alakasi olmadigini, insanalra mahalle baskisi turunde yapilan hariektlere buyuk ceza konulucagini kimsenin kimseyi zorliyamiyacagini ve ne suretle olursa olsun ilkogretim ve liselerde kabul edilmiyecegi ve develti temsil eden kamu kurum ve kuruluslarinda calisan memurlarinda takmamasi gerektigini guvence altina alsinlar sanmiyorum bu kadar yaygara kopucagini cunki acikca soylemek gerekirse ogrencilerin turbanli olup olmamasinin laiklikle uzaktan yakindan alakasi yok ogrenci istedigini giysin gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 söz konusu şey bir aksesuar olsaydı evet herkes istediğini giysin ama söz konusu cisim geri kafalı bir düşüncenin bayrağı ve birsürü askeri var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar