razzRaziel Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 hardcore wow elemana aoc gösterdim ağız suları tanzikle fışkırdı diyorum.. daha ne wowu.. edit. şu anki konu gidişhattına yazılmış post deildir. hani siz contente falan geçmişinizde:)
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Hardcore adam 3 senedir sadece WoW oynamaktan sıkılmıştır ondan sevmiştir :) Değişik şekilde LvLamaktan sevmiştir yoksa dediğiniz gibi hali hazırda buglı endgame'in seven kendini kandırıyordur sadece. 3 sene oynayın AoC sonra konuşuruz burda :) Veya Warhammer forumlarında görürüm sizi :) Aoc çıktığından beri bende WoWa toplam 4 saat girdim ama AoC daha güzel olduğundan degil sadece değişik olduğundan yeni olduğundan.
Buyse Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Ancalagan said: benim valla 200 kişil guildim vardı. Masterdım ve artık ne sorumluluk istiyorum nede saçma sapan karazhanfarmları. Yetti bea! bu oyunda kendi krallığını kuruyosun daha ne olsun :D . kafakopmalar zaten beni cezbetmeye yetiyor hehe bide oyun guild mantığı olarak yapılmış. yanlız başınıza sıkılırsınız.tabi bu sefer sorumluluktan kaçtım :D 200 kişilik guildle anca kara farmladıysan iyi olmuş bırakman oyunu.
gellidus Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Rikkie said: callawey said: gellidus said: Rikkie said: Aral yeni parti geldi demiş, gidiyim alıyım diyodum oyunu, şimdi burayı görüp 9 sayfayı da okudum, iyi ki bakmışım, funcoma 75 ytl bağış yapmaktan son anda kurtuldum... Kimse alınmasın ama wotlk+warhammer çıkana kadar insanı oyalamaktan öteye gidemicek bir proje olmuş aoc. Tam bu ara 3141312 tane bugla hiç hazır olmadan çıkması, oyunun yapımcısının bile bizim rakibimiz wow ya da warhammer değil demesi-aoccu arkadaşların ilk sayfada söylediğine göre.. herşey bunu gösteriyor. Oyunu oynadım merak etme. Yine de çok güldüm sana :) Çok fanboy gördüm seni :) Funcomda mı çalışıyorsun :) :) :) :) :) Abi birşey demiyorum, ben düşündüğümü söyledim, oynayın, oynattırın. Bana göre kötüdür, size göre güzeldir, zevk-renk. Ama aoc wowu öldürdü, warhammer rakip bile değil, artık devir aoc devri tarzı yorumlara kendiniz bile inanıyor musunuz? İki bin tane online oyun var piyasada, isteyen istediğini oynasın. erkanbuyuk007 said: KAVGA CIKTI KACIN HULENYYY X( (tu) Su 2 mesajini alt alta birdaha oku.. Gidip alicaktim allahtan burayi okudumda almadim Oyunu zaten oynadim begenmedim kotu warhammera rakip bile degil.. ?!?!?!?!?!?!?! Warhammer hakkinda neler biliyorsun istersen onu konusalim :) ama tahminim 15 dk lik bir seans ile seni uo ya baslatirim ben..
Rikkie Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Tamam :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
gellidus Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 haa wow ile karsilastirilmasina birsey demem cunku dediginiz gibi bence wow mmo larin kralidir.. Bundan sonra yapilicak her oyun wow ile kiyaslanmali.. ama warhammer a geldigin zaman her platformda her konuda tartisirim.. ilk 2 gun icinde oyuncu sayisi 2+ milyon kisiye ulasti aoc.. 1 milyon kisiden beta basvurusu aldi.. sirf early acces diye 800k acc. dagitti.. arkasinda microsoft nvidia vs sirketler var destek olarak.. Herkes blizzard i biliyor ama funcom u kimse bilmiyor atip tutuyorlar hakkinda.. Diger yanda ne zaman cikacagi belli olmayan bir oyun icin CE satip beta icin oyuncu toplamaya calisan elf cuce insan uclemesinden cikamamis yeni hicbirsey vaadetmeyen.. ve en onemlisi arkasina EA nin olmasi ki bence basli baslina batmasi icin bir sebep.. Ha butun bunlara ragmen sirf vaad ettigi pvp adina alip oynicam insallah cok guzel olur ama ingame video lar fln ortada suanda degil wow un aoc nin matrix online in rakibi durumunda benim gozumde..
gellidus Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 konuyu bambaska bir noktaya tasiyorum :)
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 her genrenın belli başlı isimleri vardır, compatable yüksek tempolu rtsler SC ile karşılaştırılır. turnbased stratejilerler combat ağırlıklıysa HOMM le yok devlet mevlet kurmalıysa CIV le fps ler multiplayersa Q3 le single'sa half-life'la bu oyunlar yokken baska oyunlarla karşılaştırlıyorlardı. wow içinde böle, cıkan her mmorpg yi wowla karşılaştırmak hiçte yanlış bi davranış değil. yanlış olan "combom havaya gidiyo!!!! wowda hand of justice'ımboşa gitmiyodu!" demek.
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 gellidus said: ilk 2 gun icinde oyuncu sayisi 2+ milyon kisiye ulasti aoc.. 1 milyon kisiden beta basvurusu aldi.. sirf early acces diye 800k acc. dagitti.. Şu rakamlara bir kaynak alabilir miyiz? Resmi açıklama AoC'in ilk günde 400.000 sattığıdır.
razzRaziel Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Absolut said: Hardcore adam 3 senedir sadece WoW oynamaktan sıkılmıştır ondan sevmiştir :) Değişik şekilde LvLamaktan sevmiştir yoksa dediğiniz gibi hali hazırda buglı endgame'in seven kendini kandırıyordur sadece. 3 sene oynayın AoC sonra konuşuruz burda :) Veya Warhammer forumlarında görürüm sizi :) Aoc çıktığından beri bende WoWa toplam 4 saat girdim ama AoC daha güzel olduğundan degil sadece değişik olduğundan yeni olduğundan. 3sene sonra oyundan sıkılmış olsa, hala raidler çevirmez, her ay para vermekten sıkılırdı.. asıl dediğim, sonuçta biz burda bir oyun oynuyoruz, bu oyunda diğer oyunlardan daha çok derecede kendimizi önümüzdeki karakterin yerine koyduğumuz gerçeği ortada(rpg altyapısı nedeni ile).. ve diğer bütün oyun türleri sadece hikayeymiş karakterleriymiş oynatma stiliymiş değil asıl grafik bazında gelişmekte. e şimdi ben bu oyunun ekranına baktığımda gördüğüm şeyler benim hayaldünyama ne derecede yakınsa benim ordan alacağım zevk o derecede yüksek olacaktır.. atmosteri ne derece içine çekiyorsa, ben ondan fazlasıyla içine girmek istiyeceğim. ben wow oynamamış birisiyim, o arkadaşa göstermeden önceki gün ben bakmaya gittim ve bi soğukluk, bi iticilik kapladı oyunu görünce. hadi content mükemmel, oynanabilirlik süper herşeyiyle harika bir oyun bulsanız ama oyun 2 boyutlu olsa sen ilk defa girdiğin bir instanceye offff offf etrafa bak abi ya, ne kadar güzel bi memleket yada ne süper bi manzara diyerek iç geçirebilirmisin, kendini ordaymış gibi hissedebilirmisin?? mükemmel bi şelalenin gibindeyken nehirden kavun karpuzunu çıkarıp rakıyla peynirle içesin gelir mi? beraberinde cızbız yapma muhabbetleri çevirirmisin gank yapmaya giden group üyeleriyle..tükürük bezlerin çalışmaya başlar mı oyun başındayken? grafik-donanım-tüketici üçlüsü olmasaydı oyun sektörü yerinde sayardı(bkz. aoc sponsoru nvidia).. oyunu oluşturan grafiktir demiyorum, sadece o yönünü anlatmaya çalışıyorum. ama sizin yakındığınız özellikleri çözmek inanın böle grafiklere sahip bir oyunu yapmaktan(motorundan çizimlerine herşeyiyle) çok çok daha kolaydır..
xieon Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Gangren yanlış anlama sadece merakimdan soruyorum sen 400k kişili olan resmi açıklamanın yerini gösterebilir misin?
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 400k+early access işte 400k nın icine pre-order dahil diye tahmin ediyorum
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Funcom.com said: Durham, USA – May 26th, 2008 – Funcom is proud to announce that Age of Conan is one of the fastest selling PC games of all time. More than 400.000 gamers have entered Hyboria over the last few days, with almost half coming from the North American market. This amazing figure for a PC game shows that the positive pre-order trend has transferred into actual sales, and people from all over the world are now flocking to the most savage, sexy and brutal MMO ever created. Over the weekend an astounding amount of concurrent gamers were logged on to the game, making Age of Conan one of the busiest MMOs in the western hemisphere. With stock flying out of several retail chains, Funcom expects the number to increase in the days to come. In addition to the many gamers logging in, there was also substantial traffic to the Age of Conan websites, with more than 2,2 million unique visitors during the last ten days. As a result of the great launch, players and press have been raving about the unique qualities of the game, and the first 20 reviews give Age of Conan an average score above 90%. The first US reviews are also live, with Gamezone.com giving the game an Editor’s Choice Award, a 9.4 of 10 score, while heralding Age of Conan as a “Benchmark MMO”. Sci-Fi.com was also an early mover and gave the game a straight A, stating that “If Robert E. Howard had been a game designer..., this is the Conan he would have invented.” “The initial sales and reviews are very encouraging, and it’s great to see that so many are enjoying Age of Conan,” said Funcom CEO Trond Arne Aas. “This is just the beginning, and we already look forward to massive updates and cool new features. We believe our focus on making Conan unique and groundbreaking is a key reason for the initial success. This is a focus we will keep and reinforce, and players can expect continued quality and innovation as we enter a new era for the game.” For more information about the game, please visit www.ageofconan.com.
NeL Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 iyiki wow oynamamışsın kendini bi taurenin yerine koymamışsın ... muuuuuuuuuuuuuuuuööööööööööööö
Sam Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Cuce said: wow içinde böle, cıkan her mmorpg yi wowla karşılaştırmak hiçte yanlış bi davranış değil. yanlış olan "combom havaya gidiyo!!!! wowda hand of justice'ımboşa gitmiyodu!" demek. fanboi serzenişleri doğru, nedenli eleştiriler yanlış bu durumda? ha bir de, hand of justice diye bir arama yap bakalım bu başlıkta. bulabilecek misin yoksa aoc comboları gibi havaya kurusıkı mı sallıyorsun belli olsun.
ascraeus Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 yahu ne demanding adamlar varmış oyun çıkalı ne kadar oldu. biraz sabır. wow da sanki herkes ilk ayda pvp'nin pve'nin bokunu çıkarmıştı. herşey düzgün çalışıyodu. madem pve yok gidin hardcore raid yapın wow'da, aynı dungeonlarda parmaklarınız nasır tutana kadar spamleyin. madem pvp yok gidin "druid+herhangi bi class" pvp'si yapın, arena kutularında.
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 ne demek istediğimi cok iyi anladın sam. oyunun amac edindiği şeyleri "yanlış böle olmamalı" diyerek eleştirmek komik. bufboyluk la ilgisi falan yok sölediklerimin, ara bakalım bi tane yorumum varmı bilincsizce oyunu savunduğum, veya adam gibi sebepleri blirtilmiş bi eleştriye laf etmişliğim.
Sam Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 yazdıklarımı okuduysan zaten "pvp'yi sallamamışlar, pve'ye yönelik bir combat sistem tasarlamışlar" diyorum, evet oyunun amacı belli. "bana göre" dedin bıraktın, madem kinayeli gönderme yapacaksın bilmemkaç sayfa sonra, zahmet edip bir de sen izah et neden senin dediğin gibiymiş. ha şu başlıkta da muhtemelen aoc'u wow ile kıyaslamayan yegane kişi oldum eleştirenler arasından. oyunun içeriği eksikmiş, bilmemne feat bug varmış, olmasınmış gibi feveran da etmedim. yeni oyun, olur bu tarz şeyler. bunun üzerine gelip "mantıklı eleştiriye lafım yok" demek de ne denli samimi artık onu okuyan diğer arkadaşlar düşünsün.
sandiviç Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 benim anlayamadığım bu forumda dahil olmak üzere yüzlerce kişi hala büyük zevkle oynarken iki,üç tane arkadaş grubu oyuna alışamamış diye yeri göğü inletiyor,oyun patladı diye her yere yazıyor.olabilir,beğenilmeyebilir oyun ama bu forumda insanlar oyun hakkında konuşmak için giriyorlar ve yakınmalar elbette canlarını sıkıyordur.bunu anlamak çok mu güç bazıları için?
Sam Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 burası forum, okumama özgürlüğü var o insanların. ha ayrıca, "2-3 arkadaş grubu" düşüncesindeki arkadaşlar gidip resmi forumlara bakabilir. kaç arkadaş grubu sayabilecekler merak ediyorum ehe beğenene ne mutlu ama beğenmeyen de yazacak, dediğim gibi birileri daha önce yazmaya zahmet etseydi boşa almazdık oyunu.
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Sam sen diosunki combat sistemi pve'ye yönelik ben diyorumki pvp ye yönelik. sen pve diyosun cunki pvpde kullnılamıyor asıl verimi pve de alıyorsun, ben diyorumki pvpde bi güzel kullnıyorum sırf pve için söle bir sisteme ihtiyac yok. bundan baska bi tartışmamız yok zaten ortada, ama, bu oyunda combolar swignler boşa gitmek üzere tasarlanmış böle bir gercek var, double taple blockla, combolar swingler durdurulmak üzere tasarlanmış. Combatın iceriği bu, ilk cıktığındada böyleydi, nasıl swingin iki kişiye deyince ikisinede vuruyosa, kimseye deymeyince kimseyede vurmuyor. Oyunun combatının ana fikri bu ve button mashing yerine combo sistei icermesi. Sen bu iki anafikiri yanlış buluyorsan oynamazsın olur biter bu kadar basit. Bu ya sev ya terket değil, AOC la doğmadın AOC la ölmiyeceksin oynamak bastan senın secimin, ama sölediklerin "quake 3 te koca rocket launcherla ateş ediorum crosshair oynamıyo ne bicim iş bu" demekten farksız.
feiticiera Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Sanırım World of Warcraft isimli oyun çoğu insanı uzmanlaştırmış MMORPG konusunda.Internet de çok sakat o kadar okuyoruz ediyoruz ki yazan yalan yanlış herşeyi bir oyunu eleştirirken oyunu oynamasak ta feci bilgiliyiz!. Kişisel fikrim: Age of Conan kesinlikle MMORPG türündeki oyunların en iyi örneği değildir ancak oldukça iyi ve kendine özgü bir örnektir. World of Warcraft deneyiminiz ile bu oyundan alacağınız deneyim keskin çizgilerle ayrı olacaktır birbirinden ve bu da oyunu beğenme/beğenmeme kararınızda en etkin katsayı olacaktır. Oyun daha çok yeni evet ancak çıkması gerekenden çok daha erken bir tarihte çıkarıldı bence piyasaya ki bu konuda hiçbir fikrim yok tamamen benim tahminim.Oldukça fazla bug var ve pek çok özelliği etkin değil henüz oyunun. Kendine has oyuncuyu daha dikkatli bir şekilde oynamaya zorlayan bir combat sistemi var bu oyunda.Kesinlikle kötü bir fikir değil combat sisteminin mekaniği ancak o kadar alışmışız ki eski combat sistemlerinin bu sistemin yanında kalan basit ve daha kolay kavranabilir uygulanabilir yapısına...zaman zaman böyle sistem olur mu ya diyebiliyoruz..ki ben de dedim çok kere.Fakat şöyle bir durum var Bu sistemi gayet güzel uygulayıp kafamı kıran ve resmen önümde şov yapan oyunculara da tanık oldum.İki hafta deneyip alışamayan insanlara şaşırmıyorum ben de alışamadım o kadar yetenekli bir oyuncu değilim daha uzun sürecek benim alışmam ama bu combat sisteminin suçu değil düpedüz benim beceriksizliğim! Oyunun daha çoğu yönünü görmedik anlamadık ve bilmiyoruz. Bir filmin başını izleyip bu film çok kötü şöyle böyle diye sızlanıp bunu sonu belli artık yenisi çekilecek bir filmle kıyaslamanın çok ta anlamı yok hani?? Bir durun yahu..Sizin için hayal kırıklığıysa güle güle..ben mutluyum oyundan şimdilik ve mutlu olan bir sürü insan da var ve merak edenler de alıp denemeli oyunun kritik oynanırlığı yok eden hiç bir hatası yok ben kırmızı rengini çok seviyorum deneyin oyunu abi belki siz de seversiniz..lakin mavi değil bu oyunun rengi karıştırmayalım... Saygılar
Sam Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 hah şöyle konuşalım sevgili cüce. pve için tasarlanmış diyorum çünkü devamlı sağa sola kaçmıyor moblar. devamlı hareket halinde olup, sağa sola kaçsalardı merak ediyorum nasıl bir kıyamet kopardı spellcasterlar nasıl tur bindirdi dmgmeter'de diye melee'ye. double tap diyorsun, block diyorsun. sorun bunlar değil. ciddi stam harcayan şeyler ikisi de. ilanihaye yapılabilecek olaylar değil. 15-20sn'de bitirirsin stam barı. olay jousting'in cılkının çıkmış olması. devamlı sağa sola bir hareket var, yanyana geldin mi tutturabiliyorsan ne ala. combo idi, dmg idi vurdun vurdun. ki bariz önündeki ama kılıç giriyor gibi gözükürken dmg filan yazmayabiliyor gayet. işte bu devamlı hareket sırasında oluyor esas button mashing, combo veya special hazırlama ya da cancel etme adam kaçtı diye veya düz saldırı artık gelişine. taktik maktik olmuyor çünkü cd'ni filan öyle havaya sallıyorsun. beğenmedim evet, oynamayacağım zaten ama bana yapılmayan yardımı başkasına yapıyorum. pvp beklentisi olanlara tekrardan ücretsiz trial ya da ileride çıkarsa buddy key beklemelerini öneriyorum. "oyunumuz medya gazıyla bilmemkaç melyom sattı helelooooy" açıklamasına katkıda bulunmasın bilinçsizce başka arkadaşlar.
NeL Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Darkthrone said: AOC = paralı kınayt p.s: bide grafikleri daha iyi
Öne çıkan mesajlar