Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AOC hayal kırıklığı oldu :(

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İnsanlar eleştirilerini karşıdakilerinin fikirlerini değiştirmek için yapmıyorlar ki?

Görmüşler, beğenmemişler, yanlış olduğunu düşünüyorlar ve söylüyorlar. Fikirlerini dayattıkları birkaç olayı da ortaya koyuyorlar.

Fanboy demişsin. Bir alakasını anlatsana, arkadaşlar da parasıyla AoC almış, ben (ve benim gibi eleştirenler de) onlar da WoW oynamış, ben (biz) de. Onlar beğenmiş, savunuyorlar; ben (biz) beğenmemişiz, eleştiriyoruz.
Ne alaka fanboyluk? Burda kimse "olol WoW ownz, AoC suckz" muhabbeti yapmıyor ki?

Bilip bilmeden konuşmayın ya.
Mesaj tarihi:
xieon said:
OFFICAL CONAN FORUMU PATICIK de değil... Sizin eleştirileriniz burada maalesef bir işe yaramıyor gerçekten bazı şeyleri değiştirmek istiyorsanız offical forumlara yazarsınız.

ingilizce forum okumak gibi bir aliskanlik yoktur genel olarak, sadece kulaktan dolma bilgiye inaninilir, su su caizdir, su su tarihte olmustur gibi okumadan arastirmadan herseye inanilir.
Mesaj tarihi:
Gangren said:
Satır satır anlayarak okuduğuna eminsin değil mi?

Kimse "WoW bugsızdır, hatasızdır" demedi, başka yerlerinizden anlamayın.

AoC'de insanların karşılaştığı bugların çok fazla olduğunu ve oyunun gidişatını etkileyen buglardan bahsettiklerini söylediler.

PS: Azeroth her haliyle Hyboria'dan büyük.

yok arkadaşım ben her insan gibi tek yerimle algılıyorum senin değişik algılama yerlerin varsa onu bilemem bende tek.

5 yıllık bır oyunda zaten hala oyunu oynanamaz hale getiren bir bug varsa zaten o oyunun ömrü 5 yıl olmazdı ama 1 ayını tamamlamamış bır oyunda bugsız olması beklenemez.

wow da butun dunyayı gezdım aocta daha gıtmedıgım acılmıyan yerler var hepsını kesfetmedı m2 hesabı yapan bır yazıda okumadım o konsuda tam bır bılgım yok ama burda ınsanoglunun en buyuk dılemalarından bırıne gırdık, işlevsellikmi önemli büyüklük mü?

neyse ben daha fazla bu konu altına yazı yazmıyacam çünkü tartışmanın bana ve fikirlerime bir şey kattığı yok tersine kişisel bir hal alıyor zaten dünyanın bin derdiyle uğraşırken bu saaten sonra kimseye algılama organlarının nereler olduğuna dair bioloji dersi veremiyecem.

daha önceki yazımdan bir nakaratla bitiroyrum yazımı

jungle said:
son söz: wow çok güzel bir oyun oynamayanlarınız varsa kesinlikle oynanmalı, ama benım gibi oynamıs zevkını almıs olan ınsanlara verebileceği hiç bir sey kalmadı çünkü artık baydıı daha ilerisi yok yeni content yeni binekler +10 lvl..
Mesaj tarihi:
Abi teknik konular konusunda AoC'yi yerden yere vurabilirim ama pvp?

Oyunda dodge var, block var bundan daha nasıl interaktif olacak combat? Evet block var x tusuna basarak stamina kaybedip bloklayabiliyosunuz adamın saldırısını. Mal gibi devamlı üst üste kombolara basacagınıza adamın kombosunu bloklarsanız ya da dodge ederseniz ( iki kere arkaya hızlıca basın ), adama saldırırken sprint + üstüne ileri çıkıp momentum ile stun edebilirseniz combat'ın ne kadar interaktif ve zevkli olabildigini görürsünüz. Aktif olarak kalkanlarınızın yönünü değiştirebiliyosunuz. Salvo atan bir ranger'a bütün kalkanları üste koyun bakalım nasıl apışıp kalıyor adam. Ha tabi bunları yapabilmek için ezber kombolardan çıkıp oyunu interaktif oynamanız lazım.

Ayrıca tek bişey daha söyleceğim: collision detection. 2 kişi gidip de bir adamı köşede sıkıştırabilirsiniz, önünü kesebilirsiniz vs vs vs...

Guild wars'ı denediniz mi madem pvp oyunu arıyosunuz. Oyunu da sevmezsiniz herhalde zira onun da aksiyonları yavaş, ama şu ana kadar gördüğüm en iyi team pvpye sahiptir o oyun satrançtan farkı yoktur gözümde. Level 12ye gelip o da bayar sizi.

Pardon ama yani wow'da bi kere mage beni gördü mü pom+pyro hoppa güle güle bu mu yani pvp :) Hunter bi kere açtı mı bestial, kaçamazsan bye bye. Direklerle saklambaç oynuyoduk orda pvpde...
Mesaj tarihi:
draedan said:
xieon said:
OFFICAL CONAN FORUMU PATICIK de değil... Sizin eleştirileriniz burada maalesef bir işe yaramıyor gerçekten bazı şeyleri değiştirmek istiyorsanız offical forumlara yazarsınız.

ingilizce forum okumak gibi bir aliskanlik yoktur genel olarak, sadece kulaktan dolma bilgiye inaninilir, su su caizdir, su su tarihte olmustur gibi okumadan arastirmadan herseye inanilir.

duyduguma göre age of kenan dünyasinda kadınlar teklif ediyormuş?
Mesaj tarihi:
AoC ile WoW u karşılaştırmak abest bence. Öncelikle WoW u uzun süre düzenli oynayabilmek icin öncelikle cizgifilm tarzı cizimlere karsi antipati sahibi olmamak ve memur zihniyetli pve aksiyonlarina karsi sabırlı olmak gerekiyor gerçi oyunun teması pve üzerine kurulduğu için bunu sevmeyen zaten oynamaz,oynayıp ta bundan şikayet eden saçmalar.

Ben ve yaklaşık 5 yıl DAoC oynamışlığımız olan arkadaşlarım WoW oynamaya başladıktan yaklaşık 2 hafta sonra kendimizi şirinler online atmosferinde hissetmekten kurulamadığımız için terk ettik.

Age of conan ın şuan için birsürü bug icermesi normal her mmorpg ilk cıktıgı zamanlarda bu tip sorunlar icermekte.
Her ne kadar grafikleri ve oynanışı gayet güzel olsa da ,büyük yenilik olarak getirdikleri bu interaktif combat olayının pvp de, pve deki gibi stabil olcağına inanmiyorum.
Mesaj tarihi:
xieon said:
draedan said:
xieon said:

duyduguma göre age of kenan dünyasinda kadınlar teklif ediyormuş?

blabla
Mesaj tarihi:
Kimse bugsız olmalı demiyor zaten, aman yarabbi ya, düzgün okuyun şunu lütfen.

Bugların ciddi şekilde oyuna etki ettiğini (Karakter statları ya, YUH) ve bunun sorun olduğunu söylüyor.

Artık daha net nasıl söylenir bilemiyorum.
Mesaj tarihi:
Caiz:

1 . Din, yasa, töre vb. bakımdan işlenmesinde, yapılmasında sakınca olmayan, yapılıp işlenmesine izin verilen.

Hiç durma abi hemen koş o kadına!!!!
Mesaj tarihi:
xieon said:
Caiz:

1 . Din, yasa, töre vb. bakımdan işlenmesinde, yapılmasında sakınca olmayan, yapılıp işlenmesine izin verilen.

Hiç durma abi hemen koş o kadına!!!!

lol, eyv, edit lerim yukariyi :D
Mesaj tarihi:
Eaglewingg said:
valla bence pvp si wow dan cok cok daha zevkli.

wow un da pvp si zevkli ama adamlar bg leri yaratarak hepimizi robota dondurduler, hicbir esprisi kalmadi, zevki kalmadi. Olmenin dovmekten hicbir farki kalmadi, 2 sn sonra yine ayni adamla ayni halti yiyecem cunku,
Mesaj tarihi:
pekaziz said:
Artık tiksinmeye başladık oyuna devamlı bok atılmasından. Tamam beğenmeyebilirsiniz, küfür de edebilirsiniz.

Ama burada yapmayın bunları. Buraya oyunu merak eden veya zaten oynayan adamlar geliyor, bilgi almak istiyor.

Okuduğum her iki mesajdan birisi bu oyun patlar, bi cacık olmaz, pvpsi yok zaten vs. Eğer bu eleştirilerinizde ciddiyseniz gidin resmi foruma yazın. Burada mesaj atıp durmanız ancak insanların kafasını ütülüyor.

bölümün adı "aoc'a methiyeler" değil. eleştiriler de olacak. böyle başlık açacak 1-2 babayiğit çıksaydı beta ve early access'de oynamış, 50$'ımız cebimizde kalırdı. o özveriyi başkaları gösteriyor şimdi, bari ona gölge etmeyin.

Invulon said:
PvP deki eşitlik ben başka hiç bir oyunda görmedim.
Karakterler ilah yapılmamış herkezin eşit şansı var. Benim şu anda Lvl 36 HoX um var gayet memnunum eksikleri olsada. Kendimden 20-25 lvl yüksek karakteri yarı hp ye rahat indiriyorum. Diğer şu anki piyasadaki hangi oyunda kendinizden yüksek charlara dokunabiliyorsunuz.

eheh invu'cum kusura bakma ama o hox'un imbalalığı. hatta resmi forumlarda insanlar HoX yerine HaX demeye başladı yer yer. conq'una devam etseydin fikrin çok değişik olurdu kesin. (:P)

Gangren said:
WoW'da mesela, talentler çalışmasaydı, çıkacak kargaşayı düşünebiliyor musunuz?

şahsen ben iki yıl boyunca çalışmayan talent ile oynadım, blizz'i de biliyoruz heh. al wow'u vur aoc'a.

sabonis said:
conan pve üstüne değil pvp üstüne olacağını, guild vs guild savaşlarının, siege'lerin olacağını duyurdu ilk olarak. burada pve bazlı oyunu neden pvp için aldınız ki falan denmiş de, durum o diil yani...

oyunun baş tasarımcısı bizzat kendi çıkıp 'molten core meets doom 3' pve raid instance videosu gösterdi ve "bizim oyunumuzda endgame budur" dedi. bu sözden mesajı alamayan varsa üzülür, ki üzülenler çok görüldüğü üzere. adam onun üzerine kuruyor oyunu öncelikle, dengeydi vs idi hepsi mob öldürmek üzerine. elbette ki pvp eksik, hatalı, dengesiz kalacaktır. wow'da da aynısı oldu, pve oyunu üzerine pvp kurdular. 3,5 yıl sonra hala her yamada 10 sayfa denge ayarı notları.

Venator said:
Guild wars'ı denediniz mi madem pvp oyunu arıyosunuz. Oyunu da sevmezsiniz herhalde zira onun da aksiyonları yavaş, ama şu ana kadar gördüğüm en iyi team pvpye sahiptir o oyun satrançtan farkı yoktur gözümde. Level 12ye gelip o da bayar sizi.

guild wars beta'daki pvp şu anki age of bunnyjump pvp'sinden 5-10 kat daha keyifliydi en azından. hala pişmanım almadığıma, gittik wow'un embesil honor sisteminde 6 ay harcadık.
Mesaj tarihi:
Gangren said:

Evet, usta bir WoW oyuncusunun incelemeleri..

Geçiniz efendim, geçiniz..

bence bu fanboiliğin sebebi senin ve senin gibilerin savunduğunuz oyunlarda bir yerlere gelmiş olmanız ve aynı durumu karşı çıktığınız oyunda yakalayamama korkusu olarak görüyorum

özetlersek
ben buna emek harcadım atıp sıfırdan başlayamam yenisine bok atayım mantığı
Mesaj tarihi:
Yevaud, eğer bir oyuncu bir MMO'da başarılı oluyorsa, bu şansa bağlı değildir.

Uğraşır, çabalar ve en önemlisi ÇOK vakit harcar. Kimse bir oyuncuyu "senin tipin çok güzel, gel seni end-game guildimize alalım" demez.

Şuraya getirmeye çalışıyorum, bu tip oyuncular (ve/veya guildler), eğer başka bir oyunda başarılı olmak isterlerse, olurlar.

Eğer bir oyun (bu durumda AoC) başarılıysa / eksiksizse, bahsetmiş olduğun "baştan başlama korkusu" vız gelir.
Mesaj tarihi:
"başırılı olamiyiciğim ühühühü" kim bu yüzden oyun almak istemez mauhauha cok güldüm süpersin Yevaud.

pro oyuncular zaten her oyunda başarılı olur önemli olan oyuncunun oyundan beklentisi. Godin de ondan bahsetmiş beklentiyi karşılamıyorsa bir oyun daha fazla zorlamaya gerek yoktur.

1 yıl bekleyin diyenler olmuş diger oyunlar da 1 yıl hiç gelişmeden beklerlerse ozaman aoc yeniden düşünülür ama bekliceklerini sanmıyorum.
Mesaj tarihi:
[quote Gangren
WoW'da mesela, talentler çalışmasaydı, çıkacak kargaşayı düşünebiliyor musunuz?

cehalete karşı savaş açalım.wow çıktığında druidlerin talentleri yoktu geri kalanlardan bahsetmiyorum bile bişeyde olmadı zira ozamanlar ağlak tipler daha mmolarla tanışmamıştı
Mesaj tarihi:
harbiden burada kaç kişi wowu ilk çıktığından beridir oynuyor.ciddi merak ettim.herkes oynuyorsa herkesin söyledikleri bir biri ile çelişiyor.kimi wowda aoc kadar bug yoktu diyor kimisi wowda bir sürü hata vardı diyor.
Mesaj tarihi:
Mighty_THoR said:

cehalete karşı savaş açalım.wow çıktığında druidlerin talentleri yoktu geri kalanlardan bahsetmiyorum bile bişeyde olmadı zira ozamanlar ağlak tipler daha mmolarla tanışmamıştı

Bu yazdığına daha önce cevap verilmişti ama ben gene yazim aynı cevabı. O zaman ortamda doğru dürüst MMO oyuncusu yoktu. O zaman piyasa bu durumu kaldırabiliyordu. Helgate London 8 sene önce çıksaydı hepimiz ayıla bayıla oynardık (o zamanın grafikleri ama kalan tüm özellikleri aynı olarak)

Ama WoW çıtayı o kadar yükselttiki o devir kapandı artık. Sen insanların kaldırabileceğinden fazla sorunlara sahi bir oyunu piyasaya çıkarırsan ve çok acil olarak bu sorunları çözemessen o oyun silinir gider. Ancak "eğlencelerin" oynar o oyunu.
Mesaj tarihi:
odiflame said:
harbiden burada kaç kişi wowu ilk çıktığından beridir oynuyor.ciddi merak ettim.herkes oynuyorsa herkesin söyledikleri bir biri ile çelişiyor.kimi wowda aoc kadar bug yoktu diyor kimisi wowda bir sürü hata vardı diyor.

us de sanirim kasim ayi gibi cikmisti, eu da subat gibi, yani cogumuzun oynadigi eu versiyonu us den aylar sonra cikmis, ve bizim o tanistigimiz bugsiz versiyon o idi.

onlarin bug li wow dan bahsettikleri US ver olmali.
Mesaj tarihi:
Sam said:

sabonis said:
conan pve üstüne değil pvp üstüne olacağını, guild vs guild savaşlarının, siege'lerin olacağını duyurdu ilk olarak. burada pve bazlı oyunu neden pvp için aldınız ki falan denmiş de, durum o diil yani...

oyunun baş tasarımcısı bizzat kendi çıkıp 'molten core meets doom 3' pve raid instance videosu gösterdi ve "bizim oyunumuzda endgame budur" dedi. bu sözden mesajı alamayan varsa üzülür, ki üzülenler çok görüldüğü üzere. adam onun üzerine kuruyor oyunu öncelikle, dengeydi vs idi hepsi mob öldürmek üzerine. elbette ki pvp eksik, hatalı, dengesiz kalacaktır. wow'da da aynısı oldu, pve oyunu üzerine pvp kurdular. 3,5 yıl sonra hala her yamada 10 sayfa denge ayarı notları.

vallahi o videoyu görmedim ama adamlar aylardır pvp hakkında konuşup duruyorlar. pvp'nin detaylarını anlatıyorlar.

pvp'ye bu kadar odaklanmasalar zaten, double-tapping, knockback, collision olan combat sistemi, 3 yönden saldırı vs gibi güzellikleri getirmezlerdi. bunların hepsi pvp'ye önem verdiklerini gösteriyor

bu arada oyundaki pvp balance sorununa gelince. oyunda 12 class var, 3 sene bile geçse bunlar arasındaki dengeyi tutturmak imkansıza yakın... blizzard gibi bir firma bile hala balance patchleri çıkarıyorsa bilin ki bu iş gerçekten çok zor. bir de wow'da daha az class var. 12 class gerçekten son derece zor.
Mesaj tarihi:
pvp'ye odaklanmış olsalar mevcut combo sisteminin yapay gerizekalılığa karşı savaşmaktan ötesine geçemediğini farkedebilirlerdi. directional'ları havaya sallamayı, bunnyjump'ingi içeren bir pvp oynanışını bilerek tasarladıklarını düşünmüyorsun herhalde? :)

bu arada o dediğim video birkaç ay önce gamespot'taydı, lead designer çıktı kendisi konuştu direkt. onu görünce dedim pvp kesin tırt olur, keşke haksız çıksaydım da bikaç ay oyalayabilseydi beni ve arkadaşlarımı.
  • Yeni Oluştur...