Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adam gibi Soğan Halkası (Onion Rings ) yapmak

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

Galete unu vardı dolapta. Bir kaba koyup azıcık normal un ve bi sürü baharat ekledim ne varsa. Bir kaseyede yumurta çırpıp biraz da ona baharat ekledim. Sonra marketten aldığım top gibi kurusovanlar (soğan) halka olacak şekilde kesmeye çalıştım. Burda bolca fail söz konusuydu. Sonra zeytinyağı doldurdum küçük bir tencere benzeri alete. Soğanları önce yumurtaya sonra hazırladığım una banıp attım yağın içine. Ama altını fazla açmışım biraz hızlı piştiler. Siz orta ateşte felan yapın. Ayrıca bi sürü soğanıda kesip buzluğa koydum. Gecenin ilerleyen saatlerinde bu yapmaya çalıştığım şeyden dersler çıkararak tekrar deneyeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

valla bira + un karışımını bilimum kızartmalar için kullanıyorum ben, süfer oluyo. bilhassa karnabahar tavsiye ederim. olmaz olmaz demeyin, şansınızı deneyin.

ama onion rings için pane harcı, galeta unu, un gibi sıvı olmayan bulama malzemeleri daha doğru olur herhalde.
birayla yapınca baya sert bi kabuk oluyo.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Burax said:
http://img.photobucket.com/albums/v636/ni-mh/DSC_1454.jpg
burada hangi eliyle foto çekti chemical acaba :O

soğan halkası yapmak için girdim başlığa ama bu beni dumur etti,gerçekten de nasıl çektiğini anlatan tutorial istiyoz arkadastan.

bu arada az once sogan halkasını yapmayı denedım pane harcıyla,önce yuvarlak kestim soganları sonra suya batırıp paneye soktum ve dadamm ne yazıkkı soganın dik kısımlarında pane tutunamadı ve sadece tepe kısımlarda harc bırıktı,tadıda dolayısıyla hoş olmadı,pane hızlı kızardı ama sogan hafif çiğdi.acaba sogan halkalarını önce biraz haşlamakmı lazım?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...