Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Hayatın Acı Gerçekleriyle Karşılaştım :P

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Hayatımda ilk defa bir devlet dairesine gittim. Kadıköy Adliyesi'nden sürücü belgesi için sabıka kaydı almam gerekiyordu. Gittim bi numara aldım sıra geldi. Gittim "Neden alıyorsun?" dedi adam "Ehliyet" dedim bi kağıda "ehliyet" yazdı verdi yandan tekrar numaranızla çağrılacaksınız" dedi. Neyse gittim yan tarafa orada verdim yine kimliğimle kağıdımı orada verdiler.

Şimdi anlamadığım o yanda bana sabıka kaydını veren kadın ben "ehliyet" dediğimde anlayamıyor mu? Salak mı kadın? Sadece okuyunca mı anlıyor da gereksiz yere beni iki kere sırada bekletiyorsun? O adam bi kağıda "ehliyet" yazıp yollamak için mi para alıyor orada? Daha da garibi neden soruyorlar ki sebebini? Herşey için farklı sabıka kaydı mı veriliyor? Öyleyse bu saçma değil mi? Sabıkan neyse odur yani eğer her kurum farklı suçlara yönelik kayıt istiyorsa sen fix kaydını alırsın, onlar oradan suçu elerler. Neden bu kadar saçma dönüyor bu ülkede işler?

Sonra "özel bahariye polikliniği"ne gittim. Sağlık raporu almaya. 9da açılıyor demişlerdi 9.30'a kadar ağaç oldum. Devlet dairesi olsa anlarım da özelde nasıl gecikme oluyor anlamadım. Sonra neden sadece birkaç yer verebiliyor bunu? Her polikliniğe izin versene. Ama olmaz adam kayıracaklar.

Başıma birşey gelmeyecekse sevmiyorum bu ülkeyi ve devlet işlerindeki saçmalıkları ya. Evet hayatımda ilk kez karşılaştım ve bunalıma girmek üzereyim. Bir günde bu kadar gerizekalıca olay görmek yetti :(
Sosyal ağlarda paylaş

Sabıka kaydı üzerinde neden alındığı yazan kısımı doldurmak için soruyorlar neden gerektiğini.

Ayrıca bu her ülkede hemen hemen aynı.Sen avrupa da evden elinde konyak ağzında puro "getir bakalım sabıka kaydını" dediğinde getiriyorlar falan zannediyorsun herhalde.
Gerçi onlardada sabıka kaydı diye bişey yok =) Onlarda sosyal güvenlik yasalarından çekiyor ne çekiyorsa.

Ayrıca alış ki iş miş olduğunda daha beter olucak =)
Kaldı ki araban için trafiğe gittiğinde seni düşünemiyorum ağlarsın herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Ahbamahuahu
bu mu ya hayatın acı gerceği
sabıka kaydı için bekledin
uwwwww

amauhahu ya bende bişi oldu zannettim
bu kadar mı uzaksınız abi hayata
bu kadar mı habersizsiniz

ilk defa mı işiniz dustu devlet dairesine
18 yasında olman lazım en az ehliyet almak icin
hic nmi vergi dairesine ssk ya gitmedinm hayatındas ya
fanusta mı yasıtyosun
Sosyal ağlarda paylaş

Bence ülkenin acı gerçeği. Avrupa'da öyle getiriyorlar zannetmiyorum tabii ki de gereksiz git gel yaptırmıyorlardır heralde. En güzeli ABD sosyal güvenlik numaranla herşeyi hallediyorsun direk.

Yahu tamam hani anladım ehliyet için aldığın yazılmalı da o kadına söylesek yazamıyor mu neden ayrı bir kağıda yazıp yollaması için başka bi adama gidiyoruz? Kadına söyleriz yazar derdi ehliyet yazmaksa yani. Anlamsız bekletmeler işte. bu çok ufak birşey farkındayım da yine de hayatın acı bir gerçeği.

Başlık da esprili zaten hayatta bundan çok daha acı şeyler olduğunun farkındayım.

Fanusta yaşamıyorum ama ilk defa bir devlet dairesine gittim evet.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:
Ben de başlığa girdğimde sevdiğin birisini falan kaybettim sandım..

Köprü trafiği, maç kuyruğı falan beklediğinde ne yazarsın acaba? :p

Abi zaten "Aman aman fanusta yaşayan bebe bekleyememiş zuahhahaa" modunda anlamaya çalışırsanız anlayamazsınız yani beni.

Ben beklediğim için üzülmüyorum. 3 saat de beklerim mantıklı sebep için. Ama o kadın oraya ehliyet yazabilecekken başka bir adam üstüne ehliyet yazsın diye ayrıca sıra beklemenin saçmalığı koyuyor. Bu açıdan yaklaşmak lazım olaya. Beklediğime değil neden beklediğime yanıyorum yani. Çok da beklemedim zaten çabuk geçti sadece olayın mantıksızlığını kaldıramadı bünyem.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:
sendeki mantık onlarda da vardır merak etme.
denenmiş onaylanmış kabul görmüş bi iştir o.
git bi sor bakalım neden öyle yapıyorlar.atıp tutmayla olmuyor ki, fikir yürütemedim ben mesela neden öyle yaptıklarını.vardır bi izahı.

Buyuk ihtimalle turk halkının bir form doldurmaktan aciz oldugu icin oraya konmustur o adam
o ikinci adam o kadar sıkılmıstır ki
ehliyet icin belge alıcam sunu bi doldur denmesinden
o adam yerleştirilmiştir oraya
Sosyal ağlarda paylaş

@fistan: Zannetmiyorum sonuçta kağıda "ehliyet" yazıp yandaki kadına yolluyor beni. Kadına söylesem o da yazar o kağıda "ehliyet" diye iki saniyelik iş.

Hayatın acı gerçekleri de bir sürüdür, çeşitli dereceleri vardır. Ben buna hayatın en kötü gerçeği, daha kötü birşey olamaz hayatta demedim ki sonuçta :D

Bence devlet dairelerinde korkunç aksaklıklar var, mantıksızlıklarla dolu bir ülkede yaşıyorum bu da benim için hayatın acı bir gerçeği. Yakınını kaybetmek çok daha acı bir gerçektir tabii ki ama bunun da acı bir gerçek olmadığı anlamına gelmez onun çok daha acı oluşu.

edik: @bonepart: İyi de bizim dolduracağımız form değil ki minicik bi kağıda ehliyet yazıyor. Madem zaten devlet görevlisinin yapacağı iş o kadın neden yapmıyor da insanlara 3 saniyelik bir iş yüzünden 2 kere sıra bekletiliyor?
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
@fistan: Zannetmiyorum sonuçta kağıda "ehliyet" yazıp yandaki kadına yolluyor beni. Kadına söylesem o da yazar o kağıda "ehliyet" diye iki saniyelik iş.

Hayatın acı gerçekleri de bir sürüdür, çeşitli dereceleri vardır. Ben buna hayatın en kötü gerçeği, daha kötü birşey olamaz hayatta demedim ki sonuçta :D

Bence devlet dairelerinde korkunç aksaklıklar var, mantıksızlıklarla dolu bir ülkede yaşıyorum bu da benim için hayatın acı bir gerçeği. Yakınını kaybetmek çok daha acı bir gerçektir tabii ki ama bunun da acı bir gerçek olmadığı anlamına gelmez onun çok daha acı oluşu.

iyide bildigin whine thread bu
fanus bebesi threadi
yane bundan foruma topic acarsan
seni sigortaya bi tahakkyuk için yollasam emo olur
son gun vergi yatırtsam boneC olursun
Sosyal ağlarda paylaş

Cintonik said:
sabıka kaydında bu kadar isyankarsan.ehliyeti almaya karakola gittiğinde afedersin sıçtın.sabah 7 de dikilirsin sıraya girersin..8.5 ta açarlar.şansın varsa 10 da belgelerini verirsin.1 hafta sonra gel al derler.

o işte 20 30 kurus bagıs yapmassan olan
akıllı davranır her kursta iş koıvalayan adamı kavalar
eline 20 kaat verir 20 kaatta karakolda bagıs yaparsan
saat 1 de gider
sıradakilerin onune gecer oturur gelen belgeye imza atar
5 dakkayada alır gidersin
Sosyal ağlarda paylaş

ehuhe..

aga sen gene iyi döneme gelmişsin.

bundan 4-5 sene önce bir sabıka kaydı almak demek tam bir gün demekti..

çok iyi hatırlıyorum, öğleden önce 2-3 saat sırada bekler verirdiniz bilgilerinizi. Öğleden sonra da beklerdiniz ki, adınız okunacak kağıdınız dağıtılacak..

Böyle bi adam elinde 1 tomar kağıt, collesiumda gibi çıkardı bi sandalyeye felan, başlardı isimleri bağırmaya, hoparlör felan da yok.. Şimdi bilgisayarlı sisteme geçmişler, 2 saatte işini halletmişsin.

Şükret lan !
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bana ters gelen birşeyi yazdım, paylaşmak istedim işte. Fanusta yaşamakla da ilgisi yok abi beklerim derdim beklemek değil. Derdim gereksiz beklemek. Beklememin makul sebepleri varsa katlanırım da bana orada iki kere sıra bekletilmesi ters geldi. o saçma 2 sırada 30 dakka bekleyeceğime mantıklı şekilde tek sırada 1 saat beklesem daha iyiydi. Ben mantıklı bulmadığım şeyden nefret ederim, rahatsızlık duyarım. Ne yapayım. Öyleyim yani.

Kadın kağıda ehliyet yazmaktan acizse kadına acırım zaten öncelikle..
Sosyal ağlarda paylaş

sen hiç askerlik işlemleri ile uğraşma
tek bir işlem için 4 tane oda arasında 2342 kere girip çıkma işlemi yapıyorsun

ayrıca devlet dairesinin bir olayı yok ki; yanında tükenmez kalem olcak, işlemler için ne gerektiğini bilmiyorsan yanında foto, nüfus cüzdanı fotokopisi olcak biraz da sıra bekliycen işte

ben özel hastanden askeri hasteneye bir rapor ulaşması için 3 hafta bekledim, bütün evraklar tamamlandığında işim bir günde bitti.
Sosyal ağlarda paylaş

E tek sıra bekleyelim diyorum ben neden bekliyoruuum diye ağlamıyorum ki neden mantıksız bir şekilde iki sıra var diye ağlıyorum :D

Muhtemelen her adliyede bi eleman çalıştırsalar böyle kağıda ehliyet yazıp yollayan, asgari ücret de verseler yakınlarını oturtup para kazandırırlar işte. Nasıl daha fazla adam kayırabiliriz diye düşünüp böyle bir yönteme karar vermişlerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...