Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PvP ve Karakterler arasında denge ve birkaç soru daha ?

solidhammer

Öne çıkan mesajlar

Oyunun henüz yeni olduğunu biliyorum ama genede görüşlerinizi almak istedim karakterler arsında nasıl bir denge var. Örneğin bazı karakterlerin featları pve ye göre düzgüna ayarlanmış olsada pvp de diğer classlara karşı hiç şansları olmaması gibi bir durum gördünüzmü yada duydunuzmu. Herkezin lvl cap'e (sanırım 80di şuanda)ulaştığını varsayın combat sistemi yeterli zenginliği sunuyormu ? İnventory ekranın wow a göre daha sağde olduğunu gördüm sanırım daha az gear çeşitliliğimiz var. Ve skilleri koyduğumuz bar sayısıda az geldi bana yoksa bu arttırılabiliyormu ? Dungeon/instance olayları nasıl gene 5 man mi giriliyor genelde raid seviyesine gelene kadar ? Ve son olarak şunu sormak istiyorum ve lütfen tarafsız düşünürek yanıt verin oyun şuanda yeni, grafikleri ve farklı tarzıyla yeni bir tat sundu biz oyunculara 1-2 ay gibi kısa sürede lvl80 e ulaşan bir oyuncunun oyundan soğumamasını sağlayabilirmi ve ayrıca dediğim gibi bu cap e ulaşıldıktan sonra bize yeterli oynama sebebi verebilecek neleri var bilginiz varmı ?
(ciddi ciddi başlamayı düşünüyorum ama wow dan sonra çok eksik gelicek yanları olur diye korkuyorum bunlar pvp/skill çeşitliliği/dövüş sisteminin başarısı/uzun ömürlülük?/interface vsvs)
Sosyal ağlarda paylaş

80 olmadan classlar arası dengeyı tartısmak sacma.. mesela dusuk levellarda bır ranger alayına piercing shot la 1 shot yapıyor, ileride olay degısıyor. zaten level 20 lere kadar karakterının kazandıgı yenı buyu , combo lar genel olarak sectigin kategoriye gore geliyor rogue soldier mage falan olarak. 20 den sonra classının kendı ozellıklerını kazanmaya baslıyorsun. bazı classların featları (wow a gore talent ları) buglu , bazı classların kendılerı buglu.. baya sıklıkla patch cıkıp duzeltılıyor.
wow o kadar cok ınsanın beynını yıkamıskı, her aoc a gecen neredeyse wow dakı bırcok seyı arıyor, wow dan degısık olan herseye oha bu nasıl boyle olur falan dyor. ınterface sade oyunun , extra barlar la ve 1-2 ui yukleyerek adam gıbı bıseye benzıyor. aoc ta 6 kısılık party ler yapılıyor, son olarak sordugun soru ise göreceli. pvp yapmak ıstıyorsan 70+ playerlarla oyunun son harıtalarında yapabılırsın. ama oyun cok yenı oldugu ıcın cok fazla bır content bekleme, 80 sayısı arttıkca content gelecek.
hızlı kasmak gıbı bır amacın varsa bence yapma, yazık edersın. tabula rasa da aynı olayı ben yaptım , sonra content eksıklıgınden oyundan sogudum dırekt bıraktım. şu anki wow u baz alarak değerlendirirsen eksik görürsün. ama bu oyunun wowla bır alakası yok, yada dıger mmorpg ler gıbı dırekt clone bır oyun degıl. oyunun kendi sistemini kabul edip uyum saglarsan, gayet eğlenceli bence..
Sosyal ağlarda paylaş

Cevapların için çok teşekkür ederim öncelikle. Yok amacım hızlı kasmak değilde nede olsa tahminen max 2 aya 80 olunur gibi duruyo o 2 ay içinde zaten dediğin gibi patchlerle baya yenilik ve fix gelir. Mesala ranger ların çok güçlü ve can sıkıcı derecede ganker olduğunu duydum wow da tam tersiydi ilk zmanlar hunterlar çok ezikti pvp de. Ben 2 sene kadar rogue ile oynadım gene tarz olarak benzer sağlam bir melee dps class düşünüyorum ama aklımda bu sefer assassin yerine Barbarian var.Şuan finallerim ve bütlerim var onlar bitince yazın günde 4-5 saat keyif içinde oynamak istiyorum oyunu ve hardcore bişekilde değil dediğin gibi tadını çıkara çıkara ama Lotrun betasında bi süre oynamıştım ve açıkçası bana yetersiz ve sığ geldi oyun. Umarım AoC böyle değildir ki öle değil gibi duruyor kısmet belkide yakın zamanda aranızda olmak dileğiyle ...
Sosyal ağlarda paylaş

tek bi karakter oyniycam, ben kasmam öyle alt char falan diyosan zamanını boşa harcama aç tempest of set'ini hem PVE hem PVP takil. Diger classların hepsi belli bi yerden sonra ya pve ya pvp de patliyo. Bunların içinde gene en oynanabilirleri de priest of mitra, hox ve level kasabilirsen necromance 80 olunca baya iyi
Sosyal ağlarda paylaş

casterlardan bir türlü zevk alamıyorum ya bitek wow da pure dps olarak mage hoşuma gidiyodu. ya gerçi şöle bi 40 fln yapıp bütün charları denerim wow da dediğim gibi 7classı 70 ledim diğer 2 side 40 a yakın ama ileriyi görmek zor class seçerken mesala warrioru 70 leyip sağlam item kasana kadar hem pve de hem pvp de zulüm. Ama sağlam itemlarla furryle pve de 1 numara sağlam itemlarla ve arkasında healerla + mortalla pvpde 1 numara. Yani classların son hallerini görmek kolay olmıycaktır başlarda. Benim beklentim dpsi sağlam olsun kolay öldürebilip kolay ölebilsin (ama dikkatli oynadığında hakkını verince kolay ölmesin tabi:) ve kasması zorda olsa ilerde güçlü bir hale gelebilsin ve feat değiştirerek hem pve hem pvp yapılabilsin.
Sosyal ağlarda paylaş

evet nedense hep "l2p" ayarında cevaplar görüyorum ama insanların "combolarımız havaya sallanıyor" şikayetleri sayfalarca uzanıyor. demek ki sadece 3-5 kişinin beceriksizliğiyle alakalı bir olay değil.

%5 hp'ye getiriyorum adamı, aynen öyle koşuyor kaçıyor, regenliyor. stealth'i varsa zaten geçmiş olsun. yoksa bile öyle kovalıyorsun, bıkana kadar. dibine de gelsen vuramıyorsun.

50$'ına benim kadar acımayan varsa kendi deneyebilir ama şahsen pvp isteyene tavsiyem ücretsiz deneme filan açılana kadar beklemesi yönünde olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

rogue classlarında pvp ye stealthde girmek lazım assasin barbarian stealth ile girdimi stun/snare/knockback i düzgün kullanırsa müthiş bir avataj sağlıyor aynı şekilde warrior classlarında charge/stun/knockback/snare var önemli olan bunları şuursuzcana spamlamadan yeri geldikçe kullanıp kontrol ü elde tutmak lazım
Sosyal ağlarda paylaş

WoW bölümündede yazdım buraya aynen alayım. Eğer ciddi ciddi AoC fanı değilseniz alttaki yazıyı uygulamızı şiddetle tavsiye ederim.

FreEmoon said:
AoC'u denemiş biri olarak tek söyleceğim şey şu.

AoC CD'nisi kitaplığınıza kaldırın, hesabınızı dondurun. Ve 1 yıl daha WoW ile idare edin. 1 yıl sonra alabildiğiniz en yeni makinayı alın, oyunu yükleyin, pachlerini yapın. Ve bugünkü ile kıyaslanamayacak kadar oturmuş, dengelenmiş, muhtemelen combat sistemi vs elden geçmiş süper bir AoC'un tadını çıkarın.
Sosyal ağlarda paylaş

1 yıl çok uzun bir süre 1 yıla zaten oyun oturmamışsa ozamana kadar çoktan patlar. En az 2 ay a kadar oyun önemli buglardan giderilmeli ve temel şeyler dengeye oturtulmalı ondan sonraki ince ayar kısmı 3-4 ay içinde olur. Ekstra özellikler ve mükemmele götürebilecek düzeltme ve eklemeler konularak yenilemeye gidilmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

WoW'un ilk bir yılını düşünüyorum da, gerçekten 1 yılın uzun bir süre olduğuna inanıyorsanız, hiç zaman kaybetmeden oyunu oynamayı bırakın. Çünkü 4-5 aylık sürede ancak major tabir ettiğimiz, featlerin çalışmaması, silahların vurmaması, skillerin işe yaramaması gibi konular düzeltilecektir. Nerdeyse hiçbir yeni content eklenmeyecektir.

Bu sebeple o 1 yıl çok iyimser bir tahmin. Daha kısa sürede işlerin yoluna gireceğini düşünmeyin bile. WoW'da ek görev paketi için bile nerdeyse 1 yıllık test dönemi yapılırken. Koca AoC'un daha kısa sürede adam olmasını beklemeyim.

Bu sebeple diyorumki eğer fun değilseniz ve 3 ayda düzelmezlerse ben bırakırım diyorsanız hiç oynamayın. Kapayın hesabınızı 1 yıl sonra açınki en azından oynamak istediğiniz oyunu oynamış olun.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada combolar boşa gidiyor denmişte, 2-3 hareketli meele comboların son tuşu hariç hareket halinde basılabildiği ve son tuşun durularak basılabileceğini biliyorsunuz değilmi ? yani adam kacıyorsa, meele mesafesinde comboya basla son tusa basacagın zaman dur, adam range icindeyse tusa bastıgın anda yıyıyor comboyu.. tabi o sırada adam kacıyorsa gene fark acılıyor ama bunun fazla ölnemi yok, caster dan kacmak inanın daha basit, PoM oynuyorum, isteyen kaçmaya niyetliyse kaçıp gidiyor.. sırf meele lere ozel bır durum degıl yanı, buyu range ınden cıktıktan sonra adam bıtmıstır olay.
Sosyal ağlarda paylaş

evet biliyoruz, ne var ki o havaya sallanan directional'lar verilmesi gereken dmg'nin yarısı filan. tabii yarısını havaya salladıktan sonra bir de son hareketi birkaç sn içinde tutturman gerek. ha bu arada hedefini sabitleyebilmen için özel "on next attack" knockback veya stun varsa onu kullanacaksın ki yok gibi birşey. oyunda doğru düzgün snare de (yani 5sn sürüp de 1dk filan cd'si olmayan) gördüğüm kadarıyla olmadığından ötürü son komboyu da oturtma biraz şans işi çünkü hemen önümdeki adama salladığım halde vuramadığımı gördüm 150ms ile. bırak komboyu düz saldırılar bile vuramıyor çoğu zaman.

ha bu kombolar tabii stam da götürüyor, mananın aksine combatta regen olmayan stam. adam sprintlerken senin yakalamak için sprintleyip harcadığım stam.

sen büyü menzili demişsin de ben melee menzili diyorum heh, biri diğerinin kaç katı mesafe acaba? (:P)

olmayan yapay zekaya sahip moblara karşı kullanmak için tasarlanmış bir kombo sistemi, dolayısıyla insanlara karşı hayli işlevsiz. kimse moblar gibi yüzyüze durup da kombo saydırmanızı beklemediğinden bunnyjump + düz saldırıdan ibaret pvp melee'nin çoğu. halkla ilişkiler yazılarındaki "şehir kurup savaştıracaksınız, ovv manyak" söylevlerine kanıp atlamayın derim. pve mmo'suna pvp'cileri kandırıp çekmek için uydurulmuş sözler bariz.

sırf pvp için bir yıl filan da beklemeyin, başka mmo bakının derim şahsen. kökleri derine inen bir sorun, öyle pek yamayla çözülecekmiş gibi durmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
combatta regen olmayan stam.

jungle said:
natural stamina regen yok mu oyunda??
emin misin

combattan çıktın mı zaten %5 hp'li adam koşa koşa her haltını 20, bilemedin 30sn'de dolduruyor senin knocback, charge vs cd bitene kadar. ha cd'leri hazırda olsa bile connect edemiyorsun adama arkasından. sırf bunun için gardiyan açasım geldi bir ara, malum uzaydan vuruyor bir arkadaşın deyişiyle mızrak vs

ha bu arada yanlış anlaşılma olmasın, sorun bir sınıf dengesi meselesi değil. sorun combat mekaniğini ilgilendiren bir olay. o sınıfa buff, bu sınıfa nerf ile bitecek birşey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

sırf pvp için bir yıl filan da beklemeyin, başka mmo bakının derim şahsen. kökleri derine inen bir sorun, öyle pek yamayla çözülecekmiş gibi durmuyor.

Ya Sam, abi benmi yanlış hatırlıyorum yoksa zaten AoC'un hedefi yüksek PvP başarası değilmiydi.

Yani öyle bir yazmışsınki "PvP istiyorsanız size göre değil, PvE istiyorsanız olabilir" gibi bir anlam çıkmış ama insanların AoC seçme sebebi zaten PvP. İlginç bir tesbit olmuş seninki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...