Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aynı yer iki kere çağırsa ?

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Konu biraz garip aslında, sorulası bir yanı da yok ama ben yine de sorayım bi. Belki bilmediğim, akıl etmediğim bir yönü çıkar.

Hollanda kökenli bir firmanın Türkiye ofisi için yazılımcı arayan bir yerden iş görüşmesine çağrılmıştım daha önce (ben başvurmadan). Gittim görüştüm, epeyce olumlu düşünüyoruz sizin için dediler ama geri dönüş yapmadılar. Dün ve bugün tekrar aradılar (dün duymamışım telefonu, sallayıp geri aramadım), açtım telefonu, kadın tekrar baştan anlattı 3 ay öncesinden hatırladığım herşeyi. Gelir misiniz diye sordu, görüşmemiş miydik zaten dedim. Garip geldi.

Daha önce geri dönüş olmadı diye bastırdım biraz oyuncak mı bu gibisinden, o zaman ofis açılmadı asıl yapılanma şimdi gibisinden birşeyler gevelediler bana.

Pek cidddiye alamadım ama olur görüşelim falan dedim. İlk gittiğimde epeyce iş bilen tipler gibiydiler ama pek güvenemedim şimdi. Üstelik son iş yerinden yediğim kazığı da üstüne eklersek paranoyak olmamak için hiç bi sebep göremiyorum =)

Ne anlam ifade etmekte bu olaylar ? Geleceğim parlak mı ? Zengin olacak mıyım ? : p
Sosyal ağlarda paylaş

ya dedikleri doğru olabilir belki o zaman seni oyalamak istememişlerdir asıl yapılanma hakkatten şimdi başlıo olabilir. ayrıca hiç bi firma önem vermediği birini ikinci kez aramaz açmadı kaybetti yoluna gidiolar genelde eğer harbiden işlerine yarayacak biriyse üstüne düşüolar. ve demişsin ki ben başvurmadan çağırdılar en başta ve seni tekrar arıyorlarsa adamlar ciddilerdir gibi geliyor bana
Sosyal ağlarda paylaş

web development.

İş konusunda biraz şanslıyım evet. Şans mı denir bilmem gerçi, millet ordan burdan kopyala yapıştır yaparken ben hemen herşeyi kendim hallediyorum. Son 2 aydan önceki 3-4 ayım yeni web standartlarını kullanmaya çalışmakla geçti. Epeyce de faydasını gördüm. Bu web olaylarının patladığı senelerde iş bilen adam olarak aranır haldeyim ama bu benim süperliğimden çok -süper olmadığımdan değil hani : p - iş bilen kimsenin olmamasından kaynaklı.
Sosyal ağlarda paylaş

Orası başlayınca belli olur esasen. Ne kaybedip kaybetmeyeceğim. Son çalıştığım iş yerinin etkisi bana epeyce kötüydü mesela. Saçma sapan işler, saçma sapan baskılar. Memur hayatı yaşadım resmen. Bomboş oturdum iş yerinde, doğru yaptığım işler için fırça yedim falan.

Bi çok freelance işim iptal oldu iş yerimin sonradan sonraya cumartesi de çalışacaktık diye yeni adetler çıkarmasından dolayı.

Freelance işlerim de şu aralar yerli yerinde. Düzenli olmasa bile bir gelirim var. İkisi arasında seçim yapmak da zor.
Sosyal ağlarda paylaş

gayet normal birşey. asıl bu durum ciddi firma olduklarını gösterir, demek ki kendilerine gelen başvuruları saklayıp daha sonra kullanıyorlar.

o dönem belki senden daha uygun birisi vardı onla anlaştılar zart oldu zurt oldu.

sonuçta işine geliyorsa git, zaten ilk 1 ayda anlarsın ne olduklarını. devam edersin ve ya etmezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

bende bi anımı anlatim :)
geçen sene citibank'ın ilanına başvurmuştum. uzun dönemli stajyer arıyorlar ( 6 ay gibi bi süre) sonra memnun kalırlarsa çalışmaya devam tarzında bişi. her neyse merkeze gittim. görüşme vb 2 saat kadar sürdü ( ulan sanki ceo olucaz alt tarafı staj). en sonunda biz size haber vericez dediler. 1 hafta sonra maille olumsuz cevap verdiler. cevaptan 1 hafta sonrada tekrar çağırdılar ama merkeze değil bir şubeye ( zaten ilk gittiğimde herhangi bir şubede stajın olacağını söylemişlerdi) gittim işte şube müdürüyle konuştuk. sonra belli bi süre ses yok. aradım durum ne dedim daha kesin karar vermedik tarzında bişiler dediler. daha sonrada hiç ses çıkmadı :D.
yani saçma sapan anlam veremediğim olaylar silsilesi. 2. kez çağırdılar zaten işin suyu çıkınca istek kalmadı bende
böyle bişi işte..
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
2 ve 3 kere çagırmalar sıkça oluyor. bazen bu sayede fiyatını da artırabiliyorsun ;)

ilk görüşmede başkası üstüne oynamışlardır kartları ama sıkıntı dogdu ise falan bu sefer sıra sana gelmiştir şimdi sana ihtiyaçları vardır sen de eğer ki cok acil bu işe ihtiyacın yok ise fiyat artırabilirsin ki hele hele aradan biraz zaman geçti ise mümkün bu ;)
Sosyal ağlarda paylaş

o da bişeymi benim arkadaşın başına gelene bakın:

vakıfbank sınavına giriyor arkadaşım. mülakatlar vs derken merkez şubeye çağırıyolar bunu. kabul ediyor çalışmaya başlıyor.. işe başladıktan 2-3 gün sonra vakıfbanktan telefon geliyor, uzman yardımcılığı için teklifte bulunuyolar. kız da e zaten ben çalışıyorum şu an bankanızda diyor. adam kalakalıyor :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...