Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evli ve Yakında Evlenecek Patiler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ya şimdi ben hiç evlenmedi, ama ben birlikte yaşadı, yani evlilik öncesi öyle bir zımbırtı var benim vakti zamanında kullanmış bulunduğum.

2 sene kadar.

düğün felan yapmadık, ben yaramam ya sana sanırım : )

Ama yani biz evlendik boşandık gibi bişi oldu, işlemler hep yasaldı :D
Mesaj tarihi:
Şu anki Yaşı : 22
Evlenme Yaşı : Belirsiz
Medeni Hal : Gonullerin damadi.
Yaşadığı Yer : Edmonton (2 ay sonra tasiniyorum)
Meslek : Olene kadar ogrenci.

Haha al bir de burdan yak =]
Mesaj tarihi:
lan ne güzel. herkes düğün öncesi atraksiyondan bahsetmiş ama ya düğün sırasında olanlar? o düğünler ne kahramanların özverili çalışmalarıyla döner kimse bundan bahsetmemiş.

Anne tarafıyla pek alakam yoktur ama babamın 2 erkek, 1 kız kardeşi; bu kardeşlerden sebep 7 tane kuzenim var kız. Bunların hepsini everdik, allah mutluluk versin ama lan bu kızlara bir erkek kardeş yapmak kimsenin aklına gelmez mi? gelmemiş işte.

düğün başlar millet salona geçer huun kapıda kalır ağır abileri karşılamak için. gelen çiçekçi bahşişi huun'dan sorar. kadın milleti değil mi? otu boku evde unutur, bari düğün gecende unutma be! hep de kesin arabadadır. Araba nerde? araba yok, arabayı bul, aranan nesne arabada değildir. huun atla arabaya otu boku al gel. huun damat yok!!! damat nerde? damat tuvalette. lan hayvan herif enişte kusma, içme, heyecanlanma diye damadı topla. salonda bi dünya insan herkesin ayrı ayrı talebi olur, onlara koştur dur. talep olmasa eştir dosttur mecbur hal hatır sor. gece sonunda sıksalar suyun çıkar sırtından, şef garsonla enseye tokat göte parmak olmuşsundur artık. Telefonunu falan alırsın adamın. Artık millet dağılmaya başlar, çık gene kapıya milleti geçir. Ohoo vaktim olsa daha neler yazarım...

gerçi benimkisi biraz özel durum ama şahsi görüşüm düğün yapmayın ya da yapacaksanız en azından çiçekçilere verilecek bahşişleri garibanların cebine koyun.
Mesaj tarihi:
Absolut said:
Erkek bişiye karışmaz hanımlar halleder her türlü alım satım işini. Sen sadece hıı olur çok pahalı olan olmasa iyi olur hayatım dersin ama neye yarar orası tartışılır.

ehu budur
Mesaj tarihi:
Şu anki Yaşı : 31
Evlenme Yaşı : 23
Medeni Hal : Evli
Yaşadığı Yer : Erzincan
Meslek : Eczacı

Eve alınacak hiçbir eşya, bırakın evin kendisi bile alınırken son sözü ben söylemedim. Bayan çalışsa bile ev ve içindekilerle erkeklerden çok daha fazla vakit geçiriyor. O ne dediyse hep onu aldım. Evde elektronik eşyelar haricinde benim seçtiğim yoktur. Bir mutfak dolabı, vitrin vb. bayanın istediği gibi olmalıdır. Beni rahatsız etmez ama onu eder. Bu yüzden hep o seçer. Bence bir erkek bayanın yaşam alanına müdahele etmemeli ve bu tarz kararları ona bırakmalı. Allah'a şükürler olsun maddi durumumun çoğu zaman onun beğendiği şeyleri almaya yetti biraz da bunun rahatlığı var.

Ama özellikle bizim yörede düğün öncesi alışverişte büyük bir sıkıntı var. Alışveriş sırasında kız tarafında mutlaka bir zıpçıktı oluyor. Hatta özellikle buluyorlar. Kızın ya teysezi, halası, komşusu falan. Sen daha iyisini anlarsın diye alışverişe getirilir. Basit şeyler alınırken bile özlellikle marka ve pahallı ürünler tercih ediliyor bu şahıs tarafından. Kızın kendisinin bile beğenmediği eşyalar sırf pahallı diye bu şahıs tarafından araya girilerek aldırılıyor. Çoğu zaman damadın ve gelinin ya biz bunu istemiyoruz demeye fırsatı bile olmuyor. Cimrilik veya benzeri davranışların göstergesi olmasın diye erkek tarafı mümkün olduğu kadar sesini çıkartmıyor. Sanki para yabancıdan çıkıyor. Çok fazla olmamakla beraber düğün öncesi alışverişte ayrılan insan sayısı az da değil buralarda.
Mesaj tarihi:
Şu anki Yaşı: 31
Evlenme Yaşı: 28
Medeni Hal: Evli
Yaşadığı Yer: İstanbul
Meslek: Makina Müh.

Kalabalık bir aileden gelmek bazen bir çok işi zorlaştrsa da bazı işleri de süper kolaylaştırıyor. Mesela düğün organizasyonu bizim süper kolay oldu. Yelken Klüp'ün başkanı akraba olunca haliyle orada evlendik. Yer seçimi sorunu hallolduktan sonra organizasyon işinide bacanak yaptı zira adamın işi bu. Hele birde bu organizasyon düğün hediyesi olunca süper ucuz yani bedavaya oluyor :) Birde istediğini yaptırıyorsun. O zamanlar paso WoW oynayan birisi olarak giriş müziğimiz WoW'un soundtrackinden Seasons of War'du :D
Mesaj tarihi:
abim evleniyor 5 gün sonra,

erkek elini bi işe sürmüyor, sadece mobilyada gidip beğenmiş efekti veriyor seçilene. kalanı annem ile yengemin tarafı halletti. Evet erkek bi işe elini sürmüyor haha
Mesaj tarihi:
şuraya yazılanları yengeler görse ne der acaba adpmnfa şaka bir yana en mantıklısı etrafımda gördüğüme dayanarak erkeğin hiçbir halta karışmamasıdır malum ev daha çok kadınların yaşam alanı.

p.s : evlilik kötü bişi
Mesaj tarihi:
efekt kısmı kopardı beni :D

demek kadınlar seçimi yapıyor, peki aynı oranta ödeme de onlara mı ait sizce ? Yoksa erkek mazlum mazlum begenileni ödüyor mu, öleyse kat be kat nakit gerekli,2 çift makul bi fiyata evlenecekken her seferinde karı milleti alicengiz katıyorsa...
  • Yeni Oluştur...