Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evli ve Yakında Evlenecek Patiler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
He he. Doğru diyorsun, yaz aylarına denk getirmek lazım, riski azaltmak için.

E abi, düğün yapmış adam sensin, biz de sadece fikirleri mevcut her işin. :D
Mesaj tarihi:
Emaleth said:
Baluu said:
.........
Unutmayın, hayatta o'nun sahip olduğu tek şeysiniz : )
.........

k tnx

mamasını suyunu da düzenli verelim mi kadınımızın?
tey tey tey...

X( Sen bunu sakın eşine söyleme aman diyim Baluu sonra başkaşeylere sahip olmaya başlar :) X(
Mesaj tarihi:
di said:
Yahu niye düğün ? Toplansak şöyle sevdiklerimizle, eş dost akraba hem konuşsak hem eğlensek fena mı olur ?

Olur tabi, muhtemelen daha da güzel olur ama, sana bana kalsa olur. Bir düğün listesi hiçbir zaman sadece geline, damada kalmaz.
Mesaj tarihi:
Bende sadece nıkah yapıp aksam yemek olayına gırmıstım

okadarkı yemek parasınıda kısı bası gelen olarak gelenden almıstık ozamanlar moda oydu ehehueh ısımıde gelmıstı hanı

yanlız o kadar para gıttıde su fotograd dvd vıdeo dan aldıkları para kadar bana acı koyan olmadı

nısan dugun foto vıdeolar felan derken 2003-2004 zamanında 1,750 ytl kaydırmıslardı ...
Mesaj tarihi:
Absolut said:
Erkek bişiye karışmaz hanımlar halleder her türlü alım satım işini. Sen sadece hıı olur çok pahalı olan olmasa iyi olur hayatım dersin ama neye yarar orası tartışılır.

Şunu yazdığını biliyodum ama emin olmak için girdim sadece topiğe yemin ederim.

- Hanım çocuk istiyor da ben şu anda düşünmüyorum.
- Hanım isterse o çocuk olur.

Muhabbetinden sonra artık çok prediktıbılsın.
Mesaj tarihi:
Bizim düğün fotoğrafçısı öyle salak bir albüm hazırlamıştıki evde kasada saklıyoruz kimse görmesin diye. Bi fotoda ben eşimin gelinliği tutuyorum yanyanayken adam bu resmi gidip çiftlik arka planına oturtmuş. Dikkatli bakmazsan sanki elimde tavuk var ve onu düğün hediyesi geline uzatıyor gibi duruyor. Dövecektim adamı.
Mesaj tarihi:
Absolut said:
Esas hayatı değişen hanımlar oluyor bir gün önce evinin prensesi annesinin gülü babasının canı iken bi anda elin adamı işten gelip eee bugün ne yemek var diyor :)
Erkeğin hayatında değişen şeyler ise genelde düzenli insan olma yönünde :)
Beynim yıkanmış haberimn yok. 9 sene önce bunları yazacağımı duysam gülerdim hehe

+63484378

dieevil said:

yanlız o kadar para gıttıde su fotograd dvd vıdeo dan aldıkları para kadar bana acı koyan olmadı

nısan dugun foto vıdeolar felan derken 2003-2004 zamanında 1,750 ytl kaydırmıslardı ...

OHA

di said:
Yahu niye düğün ? Toplansak şöyle sevdiklerimizle, eş dost akraba hem konuşsak hem eğlensek fena mı olur ?

Olmaz pek tabi ama illa toplayacaksın sağdan soldan herkesi, vereceksin müziği, hoppidi hoppidi eğlenecekler, gelinle damat da salak salak gülümseyip duracak masada. Ben eğlenmeyeceğimden eminim. Düğün hazırlığıydı yapmasıydı falan ayrı bi kabus zaten. İşkence.

Maksat adet yerini bulsun işte.Bende pek düğün taraftarı değildim,babam tutturdu bi oğlum sensin 50 keremi evlencen,yapmışken yapalım düğün diye,hatta kızdı falan "eşim dostum var benim çağırmadın oğlunun düğününe diye küserler ayıp olur" diye.Baya bi külfetli geçmişti.Nikah'a yarım saat kalana kadar hiç bi problem çıkmadı.Nikaha yarım saat kala,nikaha gelecek tercüman sattı,sonra yabancı başka bi tercüman kız buldum,gelecem dedi sonra nikaha 10 dakka kala oda sattı.Orda tatil yapan,ingilizce bilen bi arkadaşımı buldum son dakkada,çocuk denizden koştura koştura geldi denizde çıkma hali ve kumlu ayaklarıyla nikahta tercümanlık yaptı,herşey ucu ucuna yetişti falan.Habire bişeyler eksik oldu,onu bunu ayarlamaya koşturuyosun habire.

Bide benim için en garip olan şey,müzisyen olduğum için senelerce düğünlerde,eğlencelerde falan çaldık.Damatın o sıkılgan,bunalmış,koşturan hali ya dikkatimizi çekmezdi,yada dikkatimizi çektiğinde gülüp geçerdik,eğlenirdik "hehe nasılda utanıyo la baksana" diye.Allah kolaylık versin,ne o pozisyonda olmak,ne okadar masraf yapıp düğün,dernek yapmak hiç kolay iş değil.

Ama herşeyin bi zor yanı var elbet.Abso'nun dediği benim evliliğim için kısmen doğru(eşim yabancı olduğu için,öyle bi kültürleri yok bunnarın 'ee ne yemek yaptın' diye,yada evinin prensesi mevzusu gibi :D),ama erkeğin düzenli,sorumlu insan olma mevzusu oldukça doğru.

Son olarak diyeceğim şey,evlilik güzel şey,doğru insanı seçtikten sonra,korkulacak hiç bir yanı yok.Mutlu mesut yaşayıp gidiyosunuz.Düğündü dernekti nikahtı falan,yapıcam dedikten sonra hepsi bi şekilde yapılıyo.Tavsiye edilir :p
Mesaj tarihi:
walla arkadaşlar, benim tüm bu başlıktan çıkardığım sonuç şu.

1- Düğün, bu topraklarda olmazsa olmaz, kültürel ve geleneksel bir olay.

2- Kadın kısmısı bu işin üstüne daha çok düşüyor.

3- Evlilik Hazırlığı; erkek kısmısı için, daha önce hiç yapmadığı bir dolu alışveriş, organizasyon ve harcama demek.

4- Gelir seviyesi ne olursa olsun, o zamana kadar yeterli olan gelir seviyesi, sıradışı evlilik listesi sayesinde yetersizleşiyor.

6- mali durumu toparlamak için düğün ganimeti önem kazanıyor.

7- yani ne olursa olsun, nakit para her daim en çok ihtiyaç duyulan şey oluyor

Var mı itirazı, yada ekleyecek birşeyi olan :D
Mesaj tarihi:
valla genel olarak tamamdır, birkaç ek yapabilirim :)

4- sıradışı evlilik listesinin ardındaki tüketim gerçeği şöyle bir şey olsa gerek: "bi kere evleniyoruz, her şeyimiz tam olsun". tam olsun derken normalde "tam" olmak için gerekli olmayan bir sürü şey eşin dostun kaktırması, gaza gelişler, "eh o olmuşken bu da olsun"lar, en sonunda da "aman zaten battık, şunu da eklesek bişey farketmez"ler derken araya kendini ekleştiriveriyor.

8- evlilik yaklaştıkça erkek sürece yabancılaşıyor (çünkü erkeğin doğasında yok porselen takımla, düğünde sunulacak yemekle, yok efendim çamaşır makinesi modeliyle, mutfakta duracak ekmek sepetiyle ilgilenmek), kadın ise kendini iyice kaptırabiliyor, uğraşılması gereken bir sürü ıvır zıvır iş olduğu için de şişiyor sonunda bi noktada. o zaman da "hiçbişeyle ilgilenmiyosun ama hilmiiiiööee, küsçem baaaaak" moduna geçebiliyor. erkek şaşalıyor kadına nooldu ki şimdi diye, kadın ise üstündeki baskı yüzünden cinleri tepesinde vuruyor da vuruyor. düğüne yakın kesin bir ya da birkaç mıcırık çıkıyor.

ehe bunun tüketim davranışıyla direkt ilgisi yok ama belki barışma hediyesi aldırıyor ya da nebleyim normalde erkeğin kesinlikle istemediği şeyleri evlilik listesine metazori sokturuyor olabilir :P
Mesaj tarihi:
Evlilik hazırlığında en büyük beceri pazarlıktır.
Bizim kanepeleri tanesi 400YTL iken 2sini 380YTL nakliye dahil kredi kartı bi sürü taksite bağlamıştım hatta sonra ulan 300e inermiydi diye düşünmüştüm.
Evlilikle ilgili her türlü harcamada çılgınca pazarlık yapmanız lazım.
Özellikle Ankara siteler gibi bir merkezde herkesin kan ağladığı bu dönemde yarınlar yokmuşcasına pazarlık yapın.
Düğün organizasyon firması veya oteli ile sanki ertesi gün idam edileceksiniz ve az paranızla (her zaman için siz az parası olan, birbirini çok seven, ama ailesine teşekkür etmek için böyle bir düğün yapmaya kendi bütçesiyle uğraşan gençsiniz) iyi bi yemek ortamı istemişsiniz gibi pazarlık edin çok ciddi pazarlık marjları olan 2 başlık.

Ve unutmadan her zaman için arkanızı dönüp başka yere gitmek veya ertesi gün gelip 1 gün önce almıyorum kardeşim senin malına mı kaldık dediğiniz dükkandan alma şansınız var.
Mesaj tarihi:
Düğün öncesi hafta diazem veya pasiflora alıp öyle buluşun kızarkadaşınızla. Mutlu mutlu pembe hayaller için geçirin o haftayı. Yoksa erkek tarafıda asabiyet sinir yaparsa valla o işin sonu büyük kavgalara varabilir.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Düğün organizasyon firması veya oteli ile sanki ertesi gün idam edileceksiniz ve az paranızla (her zaman için siz az parası olan, birbirini çok seven, ama ailesine teşekkür etmek için böyle bir düğün yapmaya kendi bütçesiyle uğraşan gençsiniz) iyi bi yemek ortamı istemişsiniz gibi pazarlık edin.

+2039450349803

düğün organizasyonu şirketlerine acımayın. unutmayın ki onlar, sizin en çaresiz, en kafası kesik tavuk, en şaşkaloz halinizden faydalanmayı meslek haline getirmiş profesyonellerdir.

hatta mümkünse bunlarla iş yapmayın, kendiniz yapın diycem ama o da insanın poposundan kan alan bi yöntem, test ettim onayladım :P
Mesaj tarihi:
Emaleth said:
valla genel olarak tamamdır, birkaç ek yapabilirim :)

"hiçbişeyle ilgilenmiyosun ama hilmiiiiööee, küsçem baaaaak" moduna geçebiliyor. erkek şaşalıyor kadına nooldu ki şimdi diye, kadın ise üstündeki baskı yüzünden cinleri tepesinde vuruyor da vuruyor. düğüne yakın kesin bir ya da birkaç mıcırık çıkıyor.

ehe bunun tüketim davranışıyla direkt ilgisi yok ama belki barışma hediyesi aldırıyor ya da nebleyim normalde erkeğin kesinlikle istemediği şeyleri evlilik listesine metazori sokturuyor olabilir :P

çözümleme harikuleyt ! +898759376597
:)
Mesaj tarihi:
Güzel bi noktaya değinmişsiniz,kesinlikle organizasyon şirketi önermiyorum bende.Nedenmi?Atıyorum siz gidiyosunuz,"x yerde düğünümüz var,orkestra organizasyon istiyoruz" diyosunuz."Kem küm hım 5 milyara olur bu iş" diyo atıyorum.Eğerki siz sadece orkestra,canlı müzik falan istediyseniz,extra olarak yapılacak hemen hiçbirşeyleri yok.Sadece orkestraya telefon açılıyor,ses sistemi yoksa(ki zaten ilk konuşmanızda sorarlar) ses sistemi ayarlanıyor.Ses sistemi ile bi orkestranın,solistiyle falanıyla filanıyla enfazla masrafı 1750-2000 ytl civarında,ne vardır bide davetiye falan.Bunun dışında yaptıkları ıvır zıvır,"yok gelin damat girerken x cdsi çalsın,yürüdükleri yolda kıvılcımlı çıtırpıtırlar patlasın" dan başka yaptıkları hemen hiç bi halt yok.Yani sizin verdiğiniz 3 milyarı hop ceplerinde.

Ha dersenizki "bizim düğünümüz var nerde yapças bilmiyos" ozamanda size "kaç kişilik" diye sorarlar.Yine bi orkestra falan fişman sorarlar.Zaten çalıştıkları,görüştükleri oteller,restorantlar falanlar filanlar var.Atıyorum otel bunlara fiyat veriyo,"kişi başı 15 ytl" diyo.Organizatör size "kişi başı 20-25 ytl" diyo.Üstüne orkestra+ses sistemi falan filan eklenince zaten dünyanın parası ediyo.

Ölümüne pazarlık edilecek bi konu.Dersenizki basit bi düğün olsun,gidin görüşün bi otelle yada düğün yapılabileceğini düşündüğünüz yerin işletmesi ile(şahsen ben öyle yaptım).Ayarlayın müzisyenleride biyerden,geri kalan davetiyesi mavetiyeside bastırırsınız,liste yapar eşe dosta haber verirsiniz olur biter.Bu gibi durumlarda kuzen,amcaoğlu,teyzeoğlu,kardeş falan kullanmak iyi.Siz içerdeyken dışarıyı ayarlamayı ona bırakırsınız,içerden komutları verirsiniz :p
Mesaj tarihi:
Son Olarak Sevgili Patiler;
Araştırmada Kullanılmak Üzre; istatistiksel bilgi gerekli. Keşke daha önce belirtseymişim ya neyse. Konuyu takip eden ve post giren herkesten ricam alttaki başlıkları doldurmaları;

Yaş.
Medeni Hal.
Yaşadığı Yer.
Meslek.
Cinsiyet.
Mesaj tarihi:
Yaş.
Medeni Hal.
Yaşadığı Yer.
Meslek.
Cinsiyet.

--------------------------------------------------------------------------------
soru 1 : suankı yas mı evledgımız ankı yasmı
SOru 2 ve dumur soru (medenı halı ): Bakınız kendı actıgınız topık baslıgı ..

Lol :

neyse 33
evlı
ıstanbul
serbest
Sapına kadar erkek :D
Mesaj tarihi:
dieevil said:
Yaş.
soru 1 : suankı yas mı evledgımız ankı yasmı

iyi bi öneri o da olur yani.

Şu anki Yaşı.
Evlenme Yaşı
Medeni Hal.
Yaşadığı Yer.
Meslek.
Cinsiyet.
Mesaj tarihi:
Şu anki Yaşı : 22
Evlenme Yaşı : 21
Medeni Hal : Evli
Yaşadığı Yer : Stockholm
Meslek : Müzisyen

Niye bukadar erken evlendin demeyin(yoksa bende zaten 30'undan önce evlenecek bi adam değildim).Ahan bu adreste yazıyo sebepler falanlar filanlar,14 sayfa boyunca anlattım durdum niye bukadar erken oldu diye ehe.
  • Yeni Oluştur...