Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Seks karşılığı ev kirası" trendi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ractamainus said:
"alan mutlu, veren mutlu" tanımı biraz abartı bi yakıştırma olmuş bence.. 10 m2'lik dairelerden falan bahsediyorlar orada.. muhtemelen öyle yerleri tutanlar, muhtaç olduğundan tutar. parası olan birisi de bedava diye gidip hayat standardını o kadar indirgemez..

hayat standartı indirgenmio orda, çünkü avrupanın büyük şehirlerine kalırken ev kiralamıo çoğu kişi, oda kiralıo. özellikle de öğrenciler. odanın da 10 metrekare olması gayet normal. çoğu zaten merkezdeki evler olarak geçio. bir ev arkadaşlığı durumu söz konusu yani.

ayrıca o parayı gidip hayat kadınına vermekle bir değil. hatta arada devler kadar fark var. yine de bu olay avrupa için bile biraz şehir efsanesi tadında geldi bana.

türkiyede de hiç bi türlü tutmaz. anca hürriyet e "pis sapık" diye manşet olursunuz :)
Mesaj tarihi:
Scheriff said:
herşeyini kendi karşılayan öğrenci için çok da anormal bi durum değil aslında
partilerde bi ton içip ertesi gün adını bile hatırlamayacağı adamla beraber olan kız varsın ev sahibiyle ayda 3-5 kere sevişsin 500 küsür € cebinde kalsın
bu yolu seçen insan için seks ztn sadece bi zevk. bi bağlılık bi sosyal sorumluluk fln yok
alan mutlu veren mutlu biz burda bilinçaltımızda oluşan "ulan bizde ndn yok böle şeyler" düşüncesinin dışavurduklarını tartışaduralım:)

onun 3-5 ile kalacağını sanmam ben...
Mesaj tarihi:
Spacecake said:
şu hayat kadını lafına da hastayım.

ey gözleri mehtaba benzeyen,
şehvete doymayan kahpe kadın...
eskiden neydin ki şimdi ne olasın;
sen o eski günlerden neden geri kalasın...
ömrünü yitirdin dost kollarında,
hayatını harcadın alem yollarında...
hasılatı bol buldun mu
sert adımlar atarsın,
motorunun gücünü
cüzdanında ararsın
uykusuz da olsan, yorgun da olsan
yine sabah saat sekizi bulacaksın...
sen bu yollarda
ne delikanlılar bitirdin bre kahpe;
bir de beni bitirsen
sen bitirim olacaksın...
(aranağme)
bana bir resmini vermedin bile
şimdi geziyorsun elden ele
kabrine bir demet gonca gül ile
gelen ben olacağım
allahsız sürtük
hayat kadını allahsız sürtük
biz seninle istanbulda ne sefa sürdük
biz seninle ankarada ne sefa sürdük
bir gün geleceksin benim yanıma
kapanacaksın sürtük ayaklarıma
gülerek bakacağım suratlarına
işte kapı çek git diyeceğim sürtük
hayat kadını
sokak kadını allahsız sürtük
biz seninle fuarlarda ne alem sürdük
biz seninle ankarada ne alem sürdük
Mesaj tarihi:
bao said:
...
ayrıca o parayı gidip hayat kadınına vermekle bir değil. hatta arada devler kadar fark var. yine de bu olay avrupa için bile biraz şehir efsanesi tadında geldi bana.
...

abicim temelde fark yok. seksi alış-verişte, takas değerlerinden birisi olarak kullanıyorsun her ikisinde de. "devler kadar fark var" dediğin senin görmek istediğin =)

farkı söyleyeyim. ikisinde de dolaylı ya da dolaysız para veriyorsun ama genelev muhtemelen daha leş olur. kiracınla bunu yapmak ise kendini daha özel hissettirir. ama bu yaptığını değiştirmez.
Mesaj tarihi:
Ama kiracı olunca daha bi fantazi oluyor. Evin güzelliğine göre istediğini yaptırabiliyorsun. Bakarsın kızın hoşuna gider sen talep etmeden gelir falan :D

Sonra hastalık durumları da yok, sağlam iş aslında..
Mesaj tarihi:
tam bu başlığı okurken ev sahibim geldi emlakçıyla hallediodum ben sorunları fln ama tanışmaya gelmiş askılılarla şortlarla çıktım adamın karşısına rezillik diz boyu (td) bi de tek kalıosun de mi fln die sorunca tırstım kapıdan gönderdim adamı
Mesaj tarihi:
Cuce said:
hammallıkta madencilikte ağır işcilikte zaten meta halinde insan vucudu hemde bınlerce yıldır yadırganmadan.
yenı bir durum değil bu.

hatta insan vucudunu gectim, insanların fikirleri düşünceleri hayalleri, günümüzde alınır satılır olmuş.

Katılmıyorum buna. Para için değil sadece çalışmak için çalışılan mükemmel sosyalist bir sisteme sahip olmadığımıza göre, olguları elimizdeki sisteme göre yorumlamamız lazım. Bu nedenle ağır işçilik vb. çalışmalar üretime neden oluyor ve katma değer yaratıyorsa insan vücudu sıradan meta değil bir üretim aracı olur. Çalışanların haksızlığa uğruyor olması işin başka bir boyutu.

Bir kafede garsonluk yaparken bile ekonomi çarklarının dönmesini sağlıyorsun. Sen orda müşterinin malı değil, işletmeciyle arasındaki aracısın. Meta farkı bu noktada oluşuyor işte, seks işçisi tam anlamıyla müşterisinin malı oluyor ve onun bedensel zevklerini tatmin etmek için kimliğinden sıyrılıyor.

Sahip olmaya dayalı sistemlerin ve sahiplerin emeğimizden faydalanması bizi meta haline getirmez, irademizi teslim etmediğimiz sürece bizler üreten bireyleriz. Bir de sahiplerin bizi meta gibi görmesi onların ayıbıdır. Günde 10 lira yevmiye aldığı için sinir krizi geçiren kadın, benzer şekilde sömürülen hayat kadınlarını meta olmaktan çıkarmıyor, aksine o kadının patronunun insafsızlığını anlatıyor.

Bu olayın da bildiğin geneleve gitmekten bi farkı yok. Yada ne biliyim daha güvenilir yerlerden kadın bulmaktan. Aracıyı kaldırıyor sadece, o da kadınların daha az sömürülmesini sağlıyor.
Mesaj tarihi:
amcamların fransada inşaatı var 3 katlı sdfsdf 6 dairesi var.hepsi 3 oda olsa 18 etti.ama bende insanım ne yazıkki hepsine yetemem.paylaşmaktan çekinmem yani isteyen pm atsın yazın gidek 3 aylığına değişik bi tatil olur dssıdyfsdf ^^
  • Yeni Oluştur...