Kharon Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Tuner dedigimiz bildigimiz recieverlarin icinde guclendirici icermeyen tipleri, kisacasi gelen yayini alip izlenebilir hala getiren bantlari derleyen cozumleyici. Klasik kablolu tv deki s bandi gibi, hd yayinlar icinde hd tuner gerekiyor. 82 ekran 42" den kcuuk oldugu icin dogal cozunurlugu zaten 1080p/i nin altinda kaliyor, aradaki fiyat farki coksa ben sahsen hd ready tercih ederdim. Ama izleyip gormek lzm tabii, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 hd ready : 720p full hd: 1080p ve evet 1080p ler inanılmaz kaliteli, gidip incele istersen mağazalarda hd filmler oynatıyorlar müşteriyi etkilemek için gayet ağzının suyu akıyor insanın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 LCD televizyonlardaki siyah rengi tam gösterememe sorunu azaldı mı bu arada? Kontrast kaç olmalı en az? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 10000 kontrasttan sonrası ideal ama tam siyah için kontrast ı bilmiorm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 DynamicK said: gidip incele istersen mağazalarda hd filmler oynatıyorlar müşteriyi etkilemek için gayet ağzının suyu akıyor insanın :) izlerken hareketli filmleri izleyin. çünkü hd olmak çözünürlük ile alakalı. bazı çok iyi çözünürlük veren lcdlerde ghosting olabiliyor. aksiyon filmlerinde de çok göz yorucu bir hale gelebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 720p = 42" oluyor 42"ten sonrası için 1080p tercih ediliyor.televizyonunuz 42"ten küçükse FullHD gereksiz.toparladım [hr] [hr]soru: kaç inch ekranı geçerse fullHD bile kötü gösterir?nasıl 42"ten sonra HDready ile FullHD gösterimi arasında fark oluşuyorsa. kaç ekrandan sonrası için fullHD patlar :) [hr]soru: 720p/1080p/1080i 1080i nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 720 42" mi oluyor emin degilim, aslinda bu panelin dogal cozunurlugune ve piksek buyuklugune gore degisir. Ama kaba taslak o boyutta farki anlayamazsiniz diyebilirim. 720p/1080i/1080p hepsi bu cozunurlukte standartlar. 720i diye bisey yok, ki zaten o high def kavraminin icine girmiyor. i, interlaced; p, progressive scan in kisaltmasi. Tam olarak teknik calisma prensiplerini bilmesemde, interlaced taramayi bildigimiz yukardan asagiya 1fps farkla 2 ser 2 ser ,satir satir tarama olarak aciklayabilirim. Progressive de ise tum satirlar tutulup ayni frame icerisinde gosteriliyor ki berrak goruntunun asil sebebi de bu. Interlace scan ile olusan nispeten bulanik goruntu ve olasi ghosting problemleri p scan ile buyuk olcude azaltilmis oluyor(panel icin hale response time onemli bi faktor tabiki) 1080p de dahi goruntu hangi boy ekranda bozulur sorusunu o ekrani gormeden bilemem ama simdilerde gecenlerde burda konusuda acilan oled devasa panellerle birlikte neredeyse plasma contrast i yakalandi ve quad hd(2160p) onlarla birlikte yayginlasicak, 1080p yetmedi heralde, o ekranlar kacsa onlarda 1080 yeterli degil demekki =P Simdiki cozunurlukler icin ise led backlit kullanan paneller oldukca yuksek statik contrast (dynamic contrast bence bas agrisindan baska bisey degil) ve genis bi siyah yelpazesi sunuyor. Karman corman oldu boyle ya neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 yok yok güzel olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 ya bişey sorcam ben HD Ready nedir?madem hd değil ne ki bu ne işe yarar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Standard tv'ler 480p verebiliyor hd readyler 720p fullhdler de 1080p sanırım. Özelliği standarddan daha yüksek, fullhdden daha düşük çözünürlüklü olması işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 ilk sayfada vardı zaten açıklama ki yukardaki grafikte de belli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Ayrıca eğer buyüksek çözünürlüklü TV yi besleyecek kaynağınız yoksa tatmin edici sonuçlar alamayacağınızı da belirtmek isterim. 1080p ye DVD kalitesi bile oldukça ufak kalacak. DVD 720x480, 1080p ise 1920X1080 çözünürlükte, e dolayısıyla dvd video büyütülecek ve kalite oldukça düşecek. Mesela, bilgisayarda yüksek çözünürlükte çalışırken youtube videosunu tam ekran yapmak gibi. O yüzden, hd filmler, ps3, hd receiver - digiturk plus vb. tarzu bir HD kaynağınız yoksa, dvd den film izlerim ben derseniz, alacağınız görüntü o dükkanlarda vitrinlerdeki lcdlerdeki hd filmler gibi olmayacak, şimdiden söyleyelim. Yanlışım varsa düzeltin tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 hm peki mesela hd ready bi tvle ps3 oynasan çok şey kaybeder misin? tabi fark olur full hd'ye göre ama oynama daha iyi değildir heralde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 işte yine ekranın büyüklüğü ile alakalı. HD ready 40"ten büyük bi lcd ise sorun çıkar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 KillJoy said: bu grafik aslında oransal gösterim. yani şu boydan büyükse şunu alın demek değil. hatta tam tersi. aynı ekranda çözünürlük ne kadar yüksekse o kadar net görüntü alırsınız. yani 37" full hd alınmaz ya da gereksiz diye birşey yok. sadece "belli bir boydan büyük hd ready alınmaz" diye birşey var. tersi geçerli değil ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 17" monitörümde masaüstü çözünürlüğümün 1280*1024 olması gibi bi şey işte :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Mum_Chamber said: bu grafik aslında oransal gösterim. yani şu boydan büyükse şunu alın demek değil. hatta tam tersi. aynı ekranda çözünürlük ne kadar yüksekse o kadar net görüntü alırsınız. yani 37" full hd alınmaz ya da gereksiz diye birşey yok. sadece "belli bir boydan büyük hd ready alınmaz" diye birşey var. tersi geçerli değil ;) Aslinda bana kalirsa tam da o demek. Onceki mesajlarda hafif deginmistim ama killjoy 42inchden kucuk full hd ye para verilmez yonundeki gorusumu genele vurunca biraz yanlis anlasildi galiba. Aslinda Tablo bir yana, benim soyledigim sey dogal cozunurlugu 720 ve altindaysa boyle bi tv de full hd yayin izlerken(1080p) normalde 3 pixelin yaptigi isi kucuk ekranda 1 pixel yapicak, yani goruntude kaybolmalar yasanicak. O yuzden bu tip yayin gosterilirken kucuk ekranda down scaling, veya -fotografcilar daha dogrusunu biliyorlarsa duzeltsinler lutfen -enterpolasyonun tersi durumu: extrapolasyon olusucak. Senin dedigin 37 ekran full hd de olur olmasina lafi, oyle bir duzen icerisinde gecerli ki, ilk once o ekran wide olucak =P, sonra bunun icine normalde kullandiklari dot pitch oylesine dusuk olacakki bu ekranin icine 1920×1080 tane veya 2,073megapixel nokta sigdiricaklar vesaire. Yani aslinda su an icin lcd hdtv piyasasinda optimum kabul edilen pixel araliklariyla(dot pitch) 42inch den asagisi genellikle 1080 natural resolution a ulasamiyor, ustundeki hd ready ler ise 1080 goruntu verebilmek icin 720 leri upscaling ile enterpolasyon teknolojisiyle bir nevi digital zoom yaparcasina buyutuyor(goruntu kaybi). Bunun disinda oteki durum yani 42inch ornegimizden kucuk tv lerdeki 1080 olma durumunda ise nokta araligi kuculmus ve daha kucuk panele daha cok nokta sigdirmis oluyorlar, goruntu kalitesi elbette artacaktir bu durumda, fakat ben acikcasi bu cozunurlukteki filmi hadi birazcik daha pikseller buyuk olsun diyip daha buyuk ekranda seyretmeyi yeglerim. Buyukler icin ise problem zaten yok 1080 dogal cozunurlukte ise zaten tum standartlari karsiliyordur saniyorum. Neden tv lerde oldukca buyuk boyutlarda dahi 22inch lcd monitor cozunurluklerine ulasilamiyor sorusu ise panellerin boyutu buyudukce ve icine sigdirdiklari pixel sayisi arttikca hata yuzdesi arttigi icin cope giden panel sayisiyla birlikte uretim maliyetleride arttigi seklinde cevaplanabilir. Bu buyuklukteki bir lcd tv de nokta araligi elbette daha buyuk olacagindan herhangi bir olu piksel durumu kor goze parmak olur ve tvde piksel garantisi gibi bisey yok demek zaten piyasada biz panel satmak istemiyoruz ile ayni manaya gelecektir. Anlatmak istedigim sey anlatirken cok dallandi budaklandi, tam olarak soyledigim noktayi acikca belirtememissem vaktim oldugu bi ara natural resolution ile dot pitch iliskisine iyice deginirim, sanirim o zmn hersey daha acik gozukur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 hd tuner baya masraflı bişey bildiim kadarıyla. ona pek değinilmemiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Türkiyede HD yada HD ready televizyon yayını yapılıyor mu bu arada? (Kablo, uydu vs her şey dahil) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 http://www.digiturkplus.com.tr/sayfa.aspx?page=21 digiturk plus ligTV movie max national ve fox sport HD yayınlanıyor.. türkiyenin yollamaya çalıştığı uydu yollanırsa bütün TV yayınları sanırım HD yayın yapacak digital alt yapı hazırlandı diye biliyorum.. analaog kullanılmayacak bundan sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 bu digiturk plus normalinden ayrı bişey mi bakındım biraz da göremedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 sanırım ama lig tv normalde de hd yayın yapıordu sanırsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Tartışılmış, bitmiş bir konu, o yüzden kendi sorumu sorarak devam edeyim: 19-20" (tahminimce 50 cm genişliğinde falan oluyor) kadar bi lcd TV almayı düşünüyorum. Bu ebatlarda plazma olmuyor galiba, ama ben yine de onu da sorayım. Tavsiye edeceğiniz bir marka, model var mı? Böyle ufak Tv'lerde karşılaşılan sorunlar/avantajlar nelerdir? Avrupa şampiyonasını kim kazanır? Sultanahmet'e nasıl giderim? Tamam, son ikisini cevaplamasanız da olur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 benim bütün oylarım samsung'a lcd konusunda.. geç te olsa cvp :) bide ispanya 1-0 alır finalde almanyayı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zooz Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Sony 52X3500LCD Tv kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim x3500 serisini... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar