Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Barack Obama Amerika'nın ilk Siyahi Başkan Adayı

elaidi

Öne çıkan mesajlar

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayını belirleme sürecinde ön seçimler bugün sona erdi.

Barack Obama, başkan adaylığı için gereken delege sayısına ulaştı.

Barack Obama Demokrat Parti'nin resmen başkan adayı oldu.

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=78310&cat=180&dt=2008/06/04
Sosyal ağlarda paylaş

demokratlar seçilince 4-8 sene arası barış olur. Dünyaya şirin gözükürler. Bir sürü film yaparlar. Dünya'ya barış falan getirirler. Bir önceki demokrat parti döneminde Filistin-İsrail barışı imazalandı mesela. Ayrıca Kosova'yı Sırp zulmünden falan kurtardılar. Neredeyse hiçbir yeri de isgal etmediler. Ama bu oyun sırayla oynanır. Sonra Cumhuriyetçiler gelir. 4-8 sene arası yine. Bu arada olan barışı bozar önlerine gelene dalarlar. Böyle gidiyor bu işler. Sıraylan.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi cozmussun :)

Hep oyledir amerikan tarihi, ozellikle sirayla gelme durumu, yani secimler heyecan vermez Amerika'da, o secimde kimin gelecegi bellidir..

Edit: Gerci Turkiye'de de oyledir, Amerika kime destek verirse bastadir, kimi indirmek istersede indirir. Amerika'nin cocuklari iyi calisir Turkiye'de..
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.youtube.com/watch?v=efdWnWiv8q8

http://www.youtube.com/watch?v=_0epOJNpKag

Clinton'in ve Obama'nin su son iki konusmasini dinledimde, ara sira bu baskanlik yarisini, konusmalarini takip eden biri olarak bi kac sey eklicem..

Obama takip ettigim ve dinledigim kadari ile argumanlarini hep degisim ustunden gelistirmistir. Zaten mottosuda degisimdir, Amerika'yi degistirmektir. Clinton'in yaptigi hatalar surekli Obama'nin argumanlarinin kendisinde de oldugunu gostermekti, ve cok klise hedefler ve vaadler ustunden gidiyordu. Obama bunlari cok az yapti. Zaten onunda konusmasina dikkat ederseniz, "onun, bunun icin degil, Clintonla alakali degil, sadece degisime inandiginiz icin beni desteklediniz" tarzinda konusmasini yapiyor. Kendisini ve destekleyenleri cok ayri bir yere koyarken, Clinton kendisini obama ile yaristiriyor.

Kliseler konusunda mesela konusmasinin bir yerinde "Ne olmak istersen olabilirsin" mesaji veriyor. Bu Amerikan tarihinin ve kapitalizmin en klise argumanidir. "Sen herseyi yaparsin, bir gunde zengin olabilirsin, sen istersen her sey olur" Zaten kapitalizmin o albeniside buradan gelir. Toplumu bireysellestirip, bos hayallerle doldurur, 3-5 tane onune ornek koyar ve seninde oyle olabilecegine inandirir, arkasinda milyonlarca evsiz birakarak..

Mesela degisim konusuna o da cok deginiyor, Obama'nin klasik degisim argumanlarini konusmasinda o da kullaniyor.

Obama'nin siyahi bir aday olmasida, degisime inananlara ayri bir guc veriyor. Ornegin Obama'nin secilmesi durumunda Amerika ilk siyahi baskana kavusacak, bu medyada daha onde durdu, ama ayni sekilde Clinton da ilk kadin baskan olacak bu onun kadar onde durmadi, o da konusmasinda bunun ustunde duruyor. Ayrica siyahlarada yine klise bir gonderme yapiyor Martin Luther King'den..

Konusmasinin 3:30 dan sonrasina bakin Martin Luther King'in "I have a dream" konusmasinin su kismina ne kadar cok benziyor..

said:
So let freedom ring from the prodigious hilltops of New Hampshire. Let freedom ring from the mighty mountains of New York. Let freedom ring from the heightening Alleghenies of Pennsylvania!

Let freedom ring from the snowcapped Rockies of Colorado!

Let freedom ring from the curvaceous slopes of California!

But not only that; let freedom ring from Stone Mountain of Georgia!

Let freedom ring from Lookout Mountain of Tennessee!

Let freedom ring from every hill and molehill of Mississippi. From every mountainside, let freedom ring.

Hep bilincaltina calismalar bunlar, birde son cirpinislar.. Neyse ki yemedi..

Daha yazacak cok sey varda sIkIldim..
Sosyal ağlarda paylaş

neden bilmiyorum hillary başa gelirse güç delisi olacak sapıtacak gibi geliyor bana. sanırım ingilterenin o adını hatırlamadığım manyak dış iş işleri bakanı yüzünden (ya da başbakan da olabilir) yanlış hatırlamıyorsam güney amerika civarlarından eski bir sömürgesini tekrar almak için savaç aşmıştı ordaki bir ülkeye. kimdi lan o kadın
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi şöyle, demokrat kesim ermeni tasarısını kabul etmeye, sadece oy açısından değil, genel olarak da sıcak bakıyor. Benim tahminimce Obama da tam olarak bu düşünceye sahip, dolayısıyla başkan seçilirse bu yasa tasarısını rafa kaldıracağına inanmıyorum ben.

Kabul etmek lazım, Obama'nın kampanyası ne kadar iyi olursa olsun, kendisi Demokratlardan da olsu seçilmesi Türkiye için çok da iyi bir şey değil. Obama'nın hem Türkiye hakkında çok fazla bilgisi yok, hem de Ortadoğu'da ne gibi planları olacağını tahmin edemiyoruz. McCain ise Türkiye'yi çok iyi tanıyor, aynı yakın ilişkiyi devam ettireceğinin sinyalini çok açık bir şekilde verdi. Erdoğan'ın sırtını sıvazlayacak yani, orası kesin.

Ayrıca, sonuçta seçim bu, McCain nasıl cumhuriyetçilere oynadıysa, Clinton nasıl Obama'yı bel altından vurup süperdelegelerden oy almaması için çaba sarf ettiyse Obama da gençlik/değişim kavramlarına göre oynayacak rolünü. Ki şunu da söyleyebilirim, hem konuşmaları ile hem de kampanyaya destek sağlayan yan faktörler (internet, medya vs.) Obama'nın kampanyası diğer iki seçim kampanyasından çok çok daha başarılıydı.

Ancak, seçim günü ne olur bence gerçekten muamma. Burayla karşılaştırın, pek çok insan zamanında "Akp'ye oy vermem asla" dedi seçim döneminde, sandıkta tereddüte düşüp/düşmeden bastılar oyu Akp'ye. Benzer şeyler Amerika'da zenci mevzusu için gerçekleşebilir, çok çok yüksek ihtimal bence bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Renkli bir kişilik,özellikle ilk zamanlarında Chicago ve çevresinde çok sevilen bir elemandı ordan sağlam çekirdek edindi...Batının da oylarını toplayacak gibi gözüküyor,ben şahsen sevmiyorum demokrat kılıfı altında Amerikalıların yürüttüğü dogmaları, bu adamın eski demokratlardan farkı biraz daha değişik bir eleman olması ,syiahi olması ve genç olmasından öteye geçemez hakkında okuduğum kadarıyla.

Bu arada sıfata gel hehe :

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...