Bone Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Absolut said: Tavuklar ölünce keneler arttı.
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 etheri bascaksın kafasına önce böylece refleksif olarak kusma ihtimali azalacak. geriye kalan ise keneyi parçalamadan ayırma o da kafasıdan mümkünse cımbızla tutup yavaşça çekmek. edit: evde denemeyin garantili bir yöntem değil ama beni ısırsa meraktan denerim sdf. siz en iyisi doktora gidin zaten kene ısırdıktan sonra bi 24 saat vaktiniz var sanırım enfeksiyonun bulaşma riski doğmadan önce ya da ateşe de verebilirsin keneyi sorun olacağını sanmıyorum mikroplar ölür sdf.
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 burda güzel bir makale buldum konu hakkında ama bizim bakanımızın tek bildiği paçalarınız çoraplarınıza geçirin. bari olay ortaya çıkınca bi girip araştırır insan bilgi edinir, bilmeyenleri aydınlatır. Adam'ın ilk söylemesi gereken şey "keneyi kendiniz ayıracaksanız çok dikkatli olun ve şunlara şunlara dikkat edin" iken angut gibi saçmalıyor yine sinirlendim bak.http://www.aafp.org/afp/20020815/643.html resimli gösterim edit: makalede dediği gibi kullandığınız zımbırtını (artık neyse) keskin olmamasına dikkat edin keneyi parçalamamak için
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 http://www.cdc.gov/ncidod/dvrd/spb/mnpages/dispages/cchf.htm
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Scheriff said: yapıştığını farkettikten sora gerisi çok zor diil aslında tabi utanmamak lazım bi de Böyle bir salaklık yapmayın sakın. Kene herhangi bir kimyasal ile temasa geçerse, toksini direk olarak yapıştığı insanın vücüduna verir. Araştırıp, bilip bilmeden herşeyi yaymayın millete.
FromTheHell Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 yav bizim sitede birinin balkonunda kene bulmuşlar, dün söyledi annem. dünden beri heryerim acayip acayip kaşınıyo. üzerimde bişey geziyomuş gibi oluyo. paranoyak oldum lan
Chiptech Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 semt söyle, ona göre biz de kaşınalım.
Xhunarion Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 FromTheHell said: yav bizim sitede birinin balkonunda kene bulmuşlar, dün söyledi annem. dünden beri heryerim acayip acayip kaşınıyo. üzerimde bişey geziyomuş gibi oluyo. paranoyak oldum lan Şu an postları okurken kaşınmaya başladım. Sağa sola bakınıp duruyorum, sdf.
Llama Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 kaşınmayı bırakın kaderde ne yazıldı ise oo kenden kaçarken akrebe yakanmayın
SturmVogel Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Hatay dağlarında yaşayan bir çekirge kene katili gibi... Bunların üretilip kene tehdidi olan yerlere atılması düşünülüyor. Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Miktad Doğanlar, Amanos Dağları'nda bulunan ve bir yıl yaşayıp 100 civarında yumurta bırakan çekirge ailesinden endemik bir böceğin günde 20 civarında kene yediğini tespit ettiklerini, bunun keneyle mücadelede değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi. Prof. Dr. Doğanlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amanoslar'da buldukları "parşömel kanatlılar" olarak adlandırılan endemik tür üzerinde 2005 yılından bu yana araştırma yaptıklarını, kene ile beslenen bu böceğe Amanos ile özdeşleşmesi için "Eremiaphila Dagi" adını verdiklerini söyledi. Böcekleri, yaban keçisi, sığır, koyun, at gibi hayvanların üzerinden alarak topladıkları diğer böcekler ve kenelerle aynı ortama koyduklarını ifade eden Prof. Dr. Doğanlar, "Bu böceklerin sadece kenelerle beslendiğini tespit ettik. Araştırmada yetişkin bir böceğin günde 20'ye yakın keneyi yediğini gözlemledik" dedi. "Kene yok edici çekirge" ile ilgili araştırmalarını genişlettiklerini bildiren Prof. Dr. Doğanlar, bu böceklerin yaklaşık bir yıl yaşadığını ve kışı yumurtada geçirdiklerini söyledi. Son yıllarda kenelerin neden olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'ndaki artışa dikkati çeken Prof. Dr. Doğanlar, şöyle devam etti: "Amanoslar'ın yüksek kesimlerinde bulunan böceğin popülasyonu oldukça fazla. Bir yıl yaşayan bu böcekler, yaklaşık 100 yumurta bırakıyor. Bu yumurtalar kafeslere alınarak ve zamanı geldiğinde de kenelerin yoğun olarak görüldüğü yerlere bırakılabilir. Nisan ve Ağustos ayları arasında yumurtadan çıkan ve kısa sürede ergin hale gelen böcekler, keneleri yiyerek yok ederler. Böylece Kırık Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ile etkin bir şekilde biyolojik yolla mücadele gerçekleştirilir."
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 KEne bitince mahsüllere saldırmaz ise iyi. Malum dünyada birde çekirge belası çeken ülkeler var.
Kartan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Sadece keneyle besleniyormuş yazdığına göre.Valla iyi fikirmiş.
Peter Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Llama said: kordonda kene varmidir ya vardır, gitmiyorum artık oradaya da zaten.
Aramis Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 kene öldürmez, yanlış bilgi öldürür.
EagleEye Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 sonra bide çekirgelerle uğraşıcaz kenelerden kurtulalım derken haha
Bone Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 yalnız feci oldum. toprak bölgelere bile gidesim gelmiyor artık. ne kene olayıymış yav. soğukta olmuyordu di mi kene?
Fin Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 SturmVogel said: Hatay dağlarında yaşayan bir çekirge kene katili gibi... Bunların üretilip kene tehdidi olan yerlere atılması düşünülüyor. [i]Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Miktad Doğanlar, Amanos Dağları'nda bulunan ve bir yıl yaşayıp 100 civarında yumurta bırakan çekirge ailesinden endemik bir böceğin günde 20 civarında kene yediğini tespit ettiklerini, bunun keneyle mücadelede değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi. Ekolojik denge bozuldu hala akıllanmadılar MKÜ baştan aşa fail bi üniversite ztn bizim lise daha kaliteliydi ordan ehah
veyr10 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 O değil de bu meret ısırınca hissediyor muyuz? :S
Afush Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 eline gelir heralde simsiyah bişey zaten pantalona,tshirte sürtse bile hissedersin heralde. Halamın çeşmede beslediği sokak köpeklerinden cart diye çekerek ayırıyodu halam ya..Verilmiş sadaka mı yani? Gitmem bi daha otluk yere ben. Bi de şimdi sıvı sabunla faln şey etmiyomuyuz?Peki sağlık ocağında nasıl çıkarıyolar bu mereti?
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Kene sıcakta bırakır tutunduğu yeri. Sigarayla hafifçe üstüne bastırdığınızda salacaktır kendisini, bir mendille alabilirsiniz. Yıllar evvel ben 2 hafta taşımıştım vücudumda, farkedince hastaneye gitmiştik, böyle çıkarıvermişti doktor iki dakkada.
Theghosthand Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 SAKIN SAKIN sigara basmayın.Sigara basarsanız mikrobu kusuyor.Cımbızla kafasının altından cekeceksiniz hemen bi sağlık ocağına bi hastaneye basvurun. Not: o doktoru allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Valla 15 senedir salınmış bir mikrop hissetmedim, ama o zamanlar kırım-kongo sorunsalı da yoktu. Dediğin doğru olabilir. Elimiz kolumuz bağlı, bize bulaşmaz diye ümit ediyoruz sadece.
Afush Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 iyi de bu hayvanat çekince daha sıkı tutunmuyor mu?
Öne çıkan mesajlar