Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sincan da "ılımlı" saldırı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bak hala bu yapilanlari "siz" diyerek bize yikiyorsun. Bizim Ataturk yolumuz bu degil 1000 kere soylendi.

Yukarda yazdiklarina katildigim yerler var ama ne zaman "AKP bunu yapti" diyorsun, yaniliyorsun o zaman.

Bu forumda kimse daha evvel senin "siz" diye gruplandirdigin kitlenin yaptiklarini testeklemedi. Biz CHP'ye yada gecmis partilere iyiydi bunlar diyor muyuz? O iskencelere iyi diyor muyuz? Demiyoruz.

Sorunu goremedigini dusunuyorum hala. Hala bu corrupt'ligi Ataturk'e yikiyorsun. Ama hicbir alakasi yok. Hepsi dedigim gibi Ataturk portresi onunde donen yalanlar.

Bu hatalarin gecmiste yapilmasi AKPnin yaptiklarini hakli gostermez, mazaret olamaz. "onlar halki dinledi" denemez. Zaten dinlemediler, tam anlamiyla "kullandilar" ve "somurduler". Bu ulke Ataturk`un ardindan gelen yalan iktidarlarin yozlastirdigi, somurdugu, corrupt ettigi (favori kelimem oldu) bir ulke, bir halk var.

Iste bunca yilda bu hale getirilen, dibe cokmus bir halk varken birden cikip ONLARI DINLEMELISINIZ demen en buyuk yanlistir. Ve evet fasizan bir gorus ile bakiyorum bu olaya. Cunku bakmak zorundayim. Bu ulkenin iyiligi icin, benim iyiligim icin ve hatta senin iyiligin icin. Cunku bu halk suursuz, ne isteyecegini bilmiyor. Ve ona bu secimi SIMDI veremezsin. Yani demokrasi arayis zamanin yanlis.

Yukarda biri yazmis, hatirlatiyorum: Bu halk filozoflari okumuyor, sanatla ilgilenmiyor, o yuzden avrupada halkin zamaninda istedigi seyler ile bugun turk halkinin isteyecegi seyler farkli. Bas baya islamik bir salgin var suan ve buyuyor, buyuyecekte cunku AMAC bu. Feto bu yuzden bu ulkeye giris yapti, AKP bu yuzden iktidarda, Tayyipi sevin kitaplari bu yuzden dagitiliyor. Provokatorler gidip sokakta cifleri sopayla doverken halk karsi cikacagina adama katiliyor. Bu durumumuzu gosteriyor.

Boyle bir ortamda uzgunum sizin dedikleriniz olamaz. Bu gercektir, bu kuraldir, istesenizde istemesenizde olmasi gereken budur. Evet orduyu istedik ama biliyoruz ki ordu gelsede cozum degil, cunku ADAM yok ortada istedigimiz Turkiye'yi kuracak.
Mesaj tarihi:
siz'den kastım kemalist düşüncenin bugünkü halidir. yoksa bu corruption'ın Atatürk'le bir ilgisi elbette yok. onu putlaştıran, düşüncelerini bir ideolojiye bulayan ve kendi tekeline alan zümrenin yaptıklarından şikayetçiyim ben. değişime kapalı olandan, kesin ve katı kurallar koyandan şikayetçiyim. nasıl ki dini kullanarak iktidar elde edenler var, Atatürk ismi arkasına sığınıp kendi iktidarını pekiştirenler de mevcut bu ülkede..hem de kuruluşundan beri. ve bu zümre asla halkıyla barışık olmadı. eli sopalı öğretmen oldu, anlayışlı ve yol gösteren değil, cezalandıran, o ilkokulda hep nefretle andığınız ve kin güttüğünüz öğretmen.

şu yazdıklarına bi bak: kemalizmin içine düştüğü durumu yansıtıyosun işte, çaresizlik, bıkkınlık, yorgunluk, güvensizlik!

söylemlerine, cümle kuruşlarına bile işlemiş bu artık "bu bir kuraldır" diyosun, sosyolojide, psikolojide böyle "kuraldır, gerçektir" gibi kesin hükümler verebilir misin? "dibe çökmüş" diyosun, "corrupt" diyosun, "islamik salgın" diyosun..korkarım senin bu ülkeyi görüşün hürriyet manşetleriyle sınırlı. benim gördüğüm türkiye bu değil. benim gördüğüm millet yaramaz bi çocuk gibi, ama artık anne-babadan dayak yemekten bıkmış, asi bi çocuk. kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmesi gereken bi çocuk. kendi değerlerini, kendine has demokrasiyi üretmesi gereken ve yolun daha çok başında olsa da ümit vadeden bi çocuk. bu çocuk sokakta oynarken düşebilir, bi tarafları yaralanabilir..ama ayağa kalkar ve bundan sonra daha dikkatli yürür. yeterki eve kapatmasınlar onu, o, gitmesi gereken yolu elbet bulur.

yukarda kemalizmin bugünkü halinin, ulusalcılığın vesairenin savunucularının başvurduğu yöntemleri ve yaptıklarını anlattım. düşünce özünde kötü bişey değil zaten, mühim olan uygulama. din de özünde kötü bişey değil, onu siyasi baskı aracı olarak kullanmak, dayatmak, herkesi aynı bireye dönüştürmeye çalışmak tehlike. yani kemalizmi değil, herkesin kemalist olma zorunluluğunu eleştiriyorum ben. askeriye ya da TSK, akp ya da daha önceki hükumetler..bunlar sürekli evil plot tasarlayan, ellerini ovuşturup nıhehehee diye haince sırıtan tipler değil, masal kahramanı gibi mutlak iyi ya da mutlak kötü değiller. hepsi bu milletin bi yansıması. genetik kodlarımıza kazınmış o önyargıyı, o inatçılığı, o kolaycılığı sergiliyolar sadece..hepsi bu ülkenin iyiliğini istiyo, ama hataya düşüyolar, çünkü denetlenmiyolar, çünkü sivil iradeyle 4 yılda bi karşılaşıyolar. çünkü varlıklarını bu halka borçlu olduklarını unutuyorlar, kendi küçük dünyalarına ve küçük hesaplarına dalıyolar..yoksa kimsede bi "gizli ajanda" falan yok, kimsede böyle feci bir tersine dönüşüm, bir "yüksek ideal" anlayışı yok..

demokrasiler her daim kendilerini yeniden icad etmeliler, her an halkın isteğine göre şekillenmeli ve sürekli denetimin, otokontrolün sağlanması gerekir. bugün bizim en büyük eksiğimiz sivil toplumdur. şeffaflıktır. başka bir topikte de yazdım, halk oy vermekle kalmamalı, verdiği oyun nereye gittiğini takip etmeli, STK'ları bu amaçla kullanmalı. bizim bu terbiyeyi vermemiz gerekiyo esas. katılımcı demokrasi bunu gerektiriyo.

çocuk, büyüyecek. diğer demokratik ülkelerle arkadaşlık ederek, kendi iktidarlarını ve bütün kurumlarını denetim altında tutarak, kendi isteklerini, refah seviyesini daima yükseltmeye çalışarak büyüyecek. büyürken zaten bu ülkeye en uygun olanının ne olduğuna çok iyi karar verecek.

biz bu ülkenin 2008de yaşayan gençleriyiz, bizim bıkmak, yılmak ve demokrasi dışı, hukuk dışı çarelere başvurmak gibi bi lüksümüz yok. gerçekten egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacaksa, bizim görevimiz, bize emanet edilen bu görevi layığıyla yerine getirmektir. bize düşen STK'lar kurmaktır, halkı kucaklamaktır, bütün cehaletiyle, bütün ikilemleriyle, bütün endişeleriyle kucaklamak..ve dinlemek..biriyle aynı fikirde olup olmadığınızı anlamak için onun ne söylediğini bilmeniz gerekiyo çünkü. ve tabii ki demokrasi-dışı, hukuk-dışı olan her davranışı lanetlemek, cezalandırmak ve bidaha olmamasını sağlamak..

parti mi kurcam ne dsfdfsd
Mesaj tarihi:
Cocuk buyuyecek. Sorun su ki cocugu buyutmeyecekler. Amaclari buyutmemek, amaclari kontrol altinda tutmak, amaclari somurmek, amaclari din altinda toplayip kullanmak.

Senin isteklerine herkes katilacaktir ama hala anlayamadigin sey, istedigin donem yanlis, bunu bekledigin insanlar yanlis, bekledigin kitle hazir degil.

Bunu realize ettigin zaman anlayacaksin, cozumu bulmaya yaklasacaksin.

Demokrasi bir beden buyuk gomlek oldugunu anlaman lazim. Demokrasi olmali demeyle, forumda yazip hayaller kurarak demokrasi olmuyor.

Bak sen dusunuyorsun ki hersey ozgurce yasansa halk kimligini bulacak, cagdaslasacak. Bende diyorum ki halk cagdasllik istemiyor zaten, ne istedigi ortada, munferit adi altinda goruyoruz halkin ne istedigini. Cunku iste AKPnin basardigi bu. "halka indi" cumlesinin arkasinda "halki kontrol ediyor" var. Halki yillarca egitme sonra egitimsizleri basina koy, din ismi altinda kontrol et.

"ben turkiyenin halini boyle gormuyorum" diyorsun, yanilgin cok buyuk. Bunca haber, bunca olay afrikada mi oluyor? Bu ulkede yasaniyor. Surda saysak saysak bitmez halkin abazanligi, geri kalmisligi. Turkiye`nin halini gorememek buyuk eksikliktir.
Turk insaninin profili o kadar dusuk ki anlatamam.

Buna asagilamak mi dersiniz yoksa gercekler mi dersiniz bilemem ama gercekten cok ciddi bir sorunumuz var. Artik cahillik kelimesini kullana kullana icini bosalttik. Ama oyle turkiye. Cidden bir cok 3. dunya ulkesinden bile cahiliz ama baktigin zaman Lacoste giyiyoruz.

Youtube yorumlarina guluyoruz ama bu yorumlari 150.000 kisi atiyor.

Yuz elli bin! Oturup bir dusunelim. Bu rakam az degil. Cok korkunc bir gercegi gosteriyor. Iste ulke ne yazik ki bu kitleden olusuyor. Bu ulke insani bazi seyleri asamadi, orf ve adet ile batiyla butunlesme ulkenin dengesini, kisiligini bozdu.

Iste boyle bir kitlenin uzerinden demokrasi hayalleri kuramazsiniz. O kadar olaylar atlatirizki duzelene kadar camurun en dibini boylariz. Duzelemeyizde zaten dustuk mu.

Dunyaya bakiyoruz. Ingiltere`de habire asiri islamcilar tutuklaniyor. Gecen bir adam konusma yapti diye alinip goturuldu, dini propoganda ve acik olarak terorizmi ozendirmeden oturu.

Eee nerde freedom of speech? Demekki demokrasi sinirini bileceksin arkadas, gecersen fasizm ile karsilasiyorsun yani gercekle karsilasiyorsun.

Sen simdi git "krallik kalksin" de ve bunun uzerine ugras bak bakalim nelerle karsilasiyorsun.

Demek istedigim sudur ki, demokrasi demokrasi diye tutturdugunuz bir siluet, bir oyuncak, bir sembil. Her ulkenin ardinda fasist bir yonetim vardir.

Ama bunun dereceleri vardir. Baska yazida da yazdim, 5 kisiden 4`u farkli renkleri sevebilir bu demokrasidir, ama 5. gelip ben bok istiyorum derse dislanir/elimine edilir. Iste kuraldir/gercektir dedigim budur. Butun dunyada bu boyledir.

Hal boyle iken bu ulkedeninde sinirlari vardir. Sinirlar kurucu tarafindan belirlenmistir, bu dinamikler degistirilemez. Degistirilmemelidir. Sonucu kotu olur tabi o sonucu istiyorsan baska.

ayy wall of text
Mesaj tarihi:
nedense "Din" temelli görüş belirleyen kişilerin ağzına sakız ettiği 12 Eylül darbesi var. Sanki darbeyi Atatürk istedi de yaptık gibi bir hava estirilmek isteniyor.
sir bile "bakın kemalizm olarak neler yapıldı" diye 12 eylül'ü öne sürüyor.

şimdi federal bölünmeyi savunan bir adamın yaptığı şeyden niye kemalistler, atatürkçüler hatta bizzat Atatürk suçlanıyor onu anlamıyorum.
Mesaj tarihi:
Bir önceki mesajıma hitaben bunu yazdıktan sonra

sir said:
ama siz devam edin, gösterin kendinizi. hesaplar yapın kuşak kuşak nasıl eğitiriz diye. olmayan bir homojenliği, olmayan bir "ulusallığı", olmayan bir felsefeyi zorla insanların beynine kazıyın. postallar altında yaşanan bir demokrasiyi bile halka çok gören zihniyetin devamından başka bişey değilsiniz bu kimlikle.

şunları yazman beni anlamamakta ısrar etmen demek oluyor sanırım.

sir said:
benim gördüğüm türkiye bu değil. benim gördüğüm millet yaramaz bi çocuk gibi, ama artık anne-babadan dayak yemekten bıkmış, asi bi çocuk. kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmesi gereken bi çocuk. kendi değerlerini, kendine has demokrasiyi üretmesi gereken ve yolun daha çok başında olsa da ümit vadeden bi çocuk. bu çocuk sokakta oynarken düşebilir, bi tarafları yaralanabilir..ama ayağa kalkar ve bundan sonra daha dikkatli yürür. yeterki eve kapatmasınlar onu, o, gitmesi gereken yolu elbet bulur.

...

demokrasiler her daim kendilerini yeniden icad etmeliler, her an halkın isteğine göre şekillenmeli ve sürekli denetimin, otokontrolün sağlanması gerekir. bugün bizim en büyük eksiğimiz sivil toplumdur. şeffaflıktır. başka bir topikte de yazdım, halk oy vermekle kalmamalı, verdiği oyun nereye gittiğini takip etmeli, STK'ları bu amaçla kullanmalı. bizim bu terbiyeyi vermemiz gerekiyo esas. katılımcı demokrasi bunu gerektiriyo.

çocuk, büyüyecek. diğer demokratik ülkelerle arkadaşlık ederek, kendi iktidarlarını ve bütün kurumlarını denetim altında tutarak, kendi isteklerini, refah seviyesini daima yükseltmeye çalışarak büyüyecek. büyürken zaten bu ülkeye en uygun olanının ne olduğuna çok iyi karar verecek.

İkimiz de halkın demokrasiyi bilmediğinde, öğrenmesi gerektiğinde hemfikiriz. Ama nasıl öğreneceği konusunda anlaşamıyoruz. Ben diyorum ki "eğitmek gerekir", sen diyorsun ki "salalım gitsin, kendi öğrenir bir ara".

Salar gidersen, sokak çocuğu olur, tinerci olur, kapkaççı olur, üç kuruş menfaate ailesini, vatanını, devletini, oyunu satar, 4-5 senede bir gider oy atar, sonrasını homurdanmakla geçirir.
Alır efendi gibi vatandaş olmayı, devleti, demokrasiyi öğretirsen birey olur, katılımcı olur. STK nedir, şefaflık nedir, hakkı hukuku nedir bilir, oyunu attı mı peşini kovalar, bir darbe oldu mu yapana bunu gururla anlattırmaz.
Ama yok bizde vatandaşı serbest bırakacaksın, gidecek koyun olacak, hakkını aramayı bırak, hakkı nedir onu bile bilmeyecek.

Bu durumda sadece AKP'yi suçlamıyorum, 1950'den beri bu atılımı yapmayan tüm hükümetleri suçluyorum. Atatürkçülük'ün hedeflediği "aklı hür, vicdanı hür" bireyleri yetiştirmedikleri için lanetliyorum. Halkı koyun bıraktıkları için cehennemde yansınlar istiyorum.
Mesaj tarihi:
Sen onu gütmeyeceksin zaten, o iktidarları güdecek.

Ama bunu yapmayı bilmiyor şu anda, o yüzden kendisi rahat rahat güdülüyor. Sonra da "halk güdülüyor" deyince de "vay efendim halka koyun dedin", e yalan mı ama?
Mesaj tarihi:
Bone said:
nedense "Din" temelli görüş belirleyen kişilerin ağzına sakız ettiği 12 Eylül darbesi var. Sanki darbeyi Atatürk istedi de yaptık gibi bir hava estirilmek isteniyor.

şimdi federal bölünmeyi savunan bir adamın yaptığı şeyden niye kemalistler, atatürkçüler hatta bizzat Atatürk suçlanıyor onu anlamıyorum.

Mustafa Kemal suçlanmıyor , Kemalistiz Atatürkçüyüz deyip bunu sömürerek yapanların varlığından bahsediliyor. Emin olun bu ülkede dinden çok Atatürkçülük ve ilkeleri üzerinden sömürü yapılıyor. İlkeleri doğru şekilde kullansalar zaten böyle olmazdık ama saptırılarak kendi çıkarları doğrultusunda ağızda sakız ediliyor ve sömürülüyor.
Mesaj tarihi:
ama sizin sunduğunuz çözüm, cumhuriyet rejimini korumak adına, seçme ve seçilme hakkından feragat edilmesi gerektiğini söylüyo, bundan daha vahim çelişki var mı? halk eğitilecek..nerde, ne kadar süreyle? bu "vatandaşlık" bilgisinin temelinde ne olacak? yine uydurma bi kimlik mi? yine fantastik tarihi hikayeler mi?

yapacağınız eğitimin cumhuriyetin ilk yıllarına hiç mi hiç benzememesi gerekiyo, çünkü o denendi. efsanelerden, kahramanlık öykülerinden arındırılmış olması gerekiyo. halkın gerçek tarihimizle yüzleşmesi, ermeni meselesi, kürt meselesi, darbeler, idamlarla, devletin bütün o karanlık yanıyla hesaplaşması ve resmi tarihten kopması gerekiyo. bunu, yine devlet eliyle yapacak bi idare mümkün mü?

hem eğitildikten ve devletin bu yönünü gördükten sonra gidip belki yine eski bildiği partiyi tercih edicek, böyle bi ihtimal yok mu? eğitimli olup da akp'ye oy veren yok mu? bence bilakis eğitim oranı arttığı için akpye kaydı oylar, yoksa saadet, bbp gibi aşırı sağ partiler daha çok oy toplardı. kısacası eğitim şart, ama sivil toplum, açık toplum hedefiyle..katılımcı demokrasi anlayışını yerleştirmekle. devletin tüm kurumlarını halk tarafından denetlenebilir hale getirmekle.
Mesaj tarihi:
Sir said:
ama sizin sunduğunuz çözüm, cumhuriyet rejimini korumak adına, seçme ve seçilme hakkından feragat edilmesi gerektiğini söylüyo, bundan daha vahim çelişki var mı? halk eğitilecek..nerde, ne kadar süreyle? bu "vatandaşlık" bilgisinin temelinde ne olacak? yine uydurma bi kimlik mi? yine fantastik tarihi hikayeler mi?

Seçme ve seçilme hakkından feragat diye bir cümle kurmadım. Benim anlatmak istediğimi çarpıtarak da bir yere varamazsın.
Halk seçmeye ve seçilmeye devam edecek, tabi paralelinde eğitilmeye de. Ama gelen kim olursa olsun bu eğitime karışamayacak, oyuncak gibi oynamayacak. Halk Atatürkçülük temelinde "Vatandaşlık Bilgisi" eğitimi alacak, devleti-demokrasiyi kullanma konusunda eğitilecek. Safsata tarih, boş fen, gereksiz matematik olmayacak, özünde anlatılacak. Zaten birkaç nesil sonra bu sağlam eğitimi alan, birey olmuş bireyler geçecek başa. Yöneticiler yönetici olmayacak, halkın bir parçası olup, halk adına karar veren, halk temsilcileri olacak.

sir said:
yapacağınız eğitimin cumhuriyetin ilk yıllarına hiç mi hiç benzememesi gerekiyo, çünkü o denendi. efsanelerden, kahramanlık öykülerinden arındırılmış olması gerekiyo. halkın gerçek tarihimizle yüzleşmesi, ermeni meselesi, kürt meselesi, darbeler, idamlarla, devletin bütün o karanlık yanıyla hesaplaşması ve resmi tarihten kopması gerekiyo. bunu, yine devlet eliyle yapacak bi idare mümkün mü?

Zaten bunların hiçbiri şu anki eğitimde yok, zaten kopulmuş durumda. Halk bu konularda cahil, kulaktan dolma bilgilerle kavgaya giriyor. Aksine ancak bunlar ders konusu yapılır, teferruatlı anlatılırsa bunlar gizli devlet politikaları olmaktan çıkar, tartışılır hale gelebilir. Bu haliyle tartışmıyoruz bu konuları, kavga ediyoruz sadece.
Böyle bir idare şu anki şekliyle mümkün görünmüyor elbet. Ancak özgürlüğünü kendi kazanmış avrupa milletleri gibi bir ihtilal olursa belki, onu da bizim halk yapmaz, koyundur güdülür. Veya bir cengaver çıkacak, "ben değiştiriyorum halkın eğitim sistemini, artık koyun değil birey yetiştireceğim" diyecek.

sir said:
hem eğitildikten ve devletin bu yönünü gördükten sonra gidip belki yine eski bildiği partiyi tercih edicek, böyle bi ihtimal yok mu? eğitimli olup da akp'ye oy veren yok mu? bence bilakis eğitim oranı arttığı için akpye kaydı oylar, yoksa saadet, bbp gibi aşırı sağ partiler daha çok oy toplardı. kısacası eğitim şart, ama sivil toplum, açık toplum hedefiyle..katılımcı demokrasi anlayışını yerleştirmekle. devletin tüm kurumlarını halk tarafından denetlenebilir hale getirmekle.

Demokrasinin ne olduğunu bilen, verdiği tek oyun kıymetini anlayan, hakkını hukukunu savunan, hesap soran vatandaş olsun, isterse akp'yi baştan indirmesin. O zaman o AKP güden değil güdülen olacaktır çünkü. "Pırlantanın vergisi neden %0" veya "gemilere mazot neden 80 kuruş" diye soran bir halk olduğunda bunların hesabını vermek zorunda kalacak çünkü. O zaman a partisi b partisi farketmeyecek zaten.

Umarım anlatabiliyorumdur koyun gibi güdülen halkla ne kastettiğimizi.
Mesaj tarihi:
Horizon said:

Mustafa Kemal suçlanmıyor , Kemalistiz Atatürkçüyüz deyip bunu sömürerek yapanların varlığından bahsediliyor. Emin olun bu ülkede dinden çok Atatürkçülük ve ilkeleri üzerinden sömürü yapılıyor. İlkeleri doğru şekilde kullansalar zaten böyle olmazdık ama saptırılarak kendi çıkarları doğrultusunda ağızda sakız ediliyor ve sömürülüyor.

12 Eylül'ü de kemalizm sömürülerek yapılmıştı zaten.
sağ-sol anarşizmi yüzünden değil.
Mesaj tarihi:
Bundan evvel Ataturkculuk somuruldu, sonra Din somuruldu. Bunun ortak noktasi "Kemalizm yapti, dinciler yapti" degil. Ortak nokta: Somurulmek. Bu halk egitilmedi.

sg-1`e katiliyorum. Bu halki "saliverelim ogrenirler" yoluyla egitemezsin. Senin benim canima okur o zaman. Cunku halk dusunmuyor, baskalari halki somurerek, kullanara, onlarin yerine dusuruyor. O insanlarin basinda da Feto var. Basbaya siki yonetim ile reformlari yapacaksin, kultur asilayacaksin, sonra serbest birakacaksin.

Tanidigim onemli biri 80lerin basinda universite egitimi sirasinda, Fetocu egitim kurumlarinin falakayla egitim verdigi, beyin yikadigini anlatti. O zamanlarda bu konular dile getirildi, Ugur Mumcu bosuna konusmadi.

Evet zor bir yontem, evet sert bir yontem, ama senin yonteminin doguracagi sonuctan cok daha iyi bir yontem.

Ayrica Ataturkculuk okulda tabikide gosterilecek, adam buyuk isler yapti ya otesi yok bunun. Ama bunun egitimini verirken duzgun vermen gerek.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Bone said:

Tabi canım bu ülkede dini sömüren 3-5 kişi alayı atatürkü sömürüyor hepsini asmalıyız dimi?
Kardeşim Halkın % kaçı cumhuriyeti,atatürk ün düşüncelerini,laikliği anlayabiliyorda,atatürkçülük sömürülecek?ordan burdan duyduğunuz lafları burada yazıyorsunuz kendi kendinizi rezil ediyorsunuz.
Mesaj tarihi:
Darksoul , onları anlamayan zaten sömüremez önce bunu düşün. Bilmediğin birşeyi inanıyor gibi taklit edip söylemlerini kullanıp sömürü yapamazsın zaten.

Okadar oranda insanın bunları anlamadığını varsaymak da senin fikrin düşüncen. Neyazıkki doğru değil.
  • Yeni Oluştur...