Xhunarion Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Ben de korkuyorum. Ama ikimizde korktuğumuz için oluşan yakınlıktan daha çok korkuyorum. Tut beni Ferro.
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 kızım gtcu ibne mi demek istiyon yani. bizde sana diyoruzki evet ayıp birşey, ayıp olmasını bir kenara bırakalım iğrenç + kesinlikle normal olmayan birşey bana göre, adamın biride böyle düşünüyor sanırım. şimdi bumudur yani homofobi. yaw bızım bır arkadaş var. böyle nette hususi önüne ne dek gelirse gay/motor/kaşar filan cam de soyuyor. geçen bi gördüm bembeyaz gt ibnenin birisi pozisyona girmiş cam den gösteriyor. lan pis birşey yaw, tıp , bilim, ilim bunu normal karşılıyormu. nedir bu arkadaş.
Earenwen Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 1- adamlar homoseksüel'liği kendi ahlaklarına uygun bulmamış kapatmış. atıyorum fantastik kurguyu da ahlaka uygun bulmayanlar var? aradaki fark, homoluğun zaten başlı başına tabu olan sex ile alakalı olması. 2- üstelik tamamen ve tamamen adamların/kadınların özel hayatı. sana dolaylı yoldan bile zarar veremiyor, eh rahatsız oluyorum ben ohh iyi olmuş diyorsan o senin kaprisin. işin aslı ben de homofobiğim, muhtemelen bir homoseksüelle yan yana oturmaya katlanamam ama yine de "gebersin ip*eler" demek gibi bir hakkım yok 3- homofobik olmakla, içtek içe homoseksüel olmanın bence pek bir alakası yok. e homofobiğim ama gayet de kadınları çekici, kadın vücudunu sanatsal buluyorum :)
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 yani 3. şıktan çıkarmamız gereken sonuç ?
Spidee Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Şimdi size iğrenç gelmesi bir kıstas değil zaten bu derneğin kapatılmasını haklı çıkarmak için, ben de kerevizden iğrenirim mesela ama senelerdir yapıyor, yiyiyor insanlar. Bana da iğrenç geliyor mesela bir erkeği öpmek, bir erkek ile cinsel ilişkiye girmek fikri. Ama eşcinsele gelmiyor, gayet memnun adam halinden. E bana bir giren çıkan da yok allaha şükür, popo adamın afedersin, istediğini yapar. Normal değil demişsin sonracığıma, ki bu da tartışılır, bence gayet normal. Bir şeyin normal olmaması hiç olmaması gerektiği anlamına mı geliyor ki? Ahlaka aykırı dernek diye kapatmışlar bir de, o da çok komik. Lezbiyen olmanın, gay olmanın nesi ahlaka aykırı? Bence salak olmak daha çok aykırı mesela ahlaka. Kim nasıl bir şekilde karar veriyor ki eşcinselliğin ahlaka aykırı olduğuna? Nasıl bir ahlak anlayışıdır o yani.
Earenwen Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Spastik_Serce said: yani 3. şıktan çıkarmamız gereken sonuç ? homofobik olanlar aslında içten içe homoseksüeldir teorisini çürütmek
Spidee Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Spastik_Serce said: kızım gtcu ibne mi demek istiyon yani. bizde sana diyoruzki evet ayıp birşey, ayıp olmasını bir kenara bırakalım iğrenç + kesinlikle normal olmayan birşey bana göre, adamın biride böyle düşünüyor sanırım. şimdi bumudur yani homofobi. yaw bızım bır arkadaş var. böyle nette hususi önüne ne dek gelirse gay/motor/kaşar filan cam de soyuyor. geçen bi gördüm bembeyaz gt ibnenin birisi pozisyona girmiş cam den gösteriyor. lan pis birşey yaw, tıp , bilim, ilim bunu normal karşılıyormu. nedir bu arkadaş. Şu mesajın katılınabilir olan tek yani en başı.
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Faşizm susma değil söyleme mecburiyetidir diye bi laf var ya çok uyuyo bu konuya. Herkes bi ben gay değilim diye belirtme ihtiyacı hissediyor. Bu arada karar haliyle temyize gidicek. Savcılık dava açılmasını reddettiği ve bilirkişi aksi yönde görüş bildirdiği halde yerel mahkeme valiliği haklı bulmuş ama yargıtayın bu kararı onayacağını zannetmiyorum. O kadar da guguk devleti değiliz.
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Zaten o homofobiklik olayı eşcinsellerden hoşlanmamak, rahatsız olmak anlamında değil. Onlardan nefret etmek, aşağılamak, ezmek, haklarını kısıtlamak, yok saymak anlamında. Ayrıca her nefret eden mutlaka gizli eşcinseldir, ya da eğilimi vardır diye de bir şey yok. Ama ola da bilir deniliyor. Nefret edenler fazla korkmasın yani. Ben de saldırgan davranışlı travestilerden rahatsız oluyorum, ama bu davraniş biçimlerini, büyük ölçüde toplumdan dışlanmalarına bağlıyorum, ama insanlara yalnızca eşcinsel oldukları için nefret kusanlar beni çok daha fazla rahatsız ediyor. Edit: Ayrıca tüm eşcinselleri, aşırı davranışları olan travestilerle özdeşleştirmek, büyük bir yanılgı.
Venator Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Toplumsal tolerans. Kişisel tolerans. Fikir özgürlüğü. Eşcinseller kötüdür,sevmiyoruz,gitsinler demek ile tarihte birilerinin dediği yahudiler kötüdür gitsinler; müslümanlar kötüdür gitsinler; X kötüdür gitsinler arasındaki 5 farkı bulabilene helal olsun. Nasıl ki insanlar severek, isteyerek bir toplumun parçası olabiliyorsa; nasıl ki X'e Y'e ait olmak onların gocuna gitmiyorsa yine bir grup insan eşcinsel olmayı tercih edebilir ve sırf bu nedenden dolayı onlara karşı muamele almanızı geçerli kılmaz. Sevmeyebilirsiniz kimse sizi tutmuyor ama "oh iyi iyi" diyip de toplumdan dışlayamazsınız. Ha tabi burası türkiye herşey olur. Eğer buraya çıkıp da birisi "ama toplumsal düzen" diye cıkarsa o zaman bi de Almanya 33 seçiminden sonraki propagandaları, ya da ne biliym bulmayı kolay olur diye diyorum, zira ülkemizde bir zamanlar bestseller olan, Mein Kampf'ı okusun da başkaları toplumsal düzen diye diye neler yapmış; hala da yapmakta. Demokrasi dostu canım hükümetim de türbanlıları universiteye sokacam diye taklalar atarken bir yandan eşcinsel dernekleri kapatılıyor. Bi kısmı demokrası ama diger tarafı degil. George Orwell'in Hayvanlar Çiftliginde dedigi gibi: Herkes eşit ama bazıları tabi ki de daha da eşit.
Peter Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Spidee said: Şimdi size iğrenç gelmesi bir kıstas değil zaten bu derneğin kapatılmasını haklı çıkarmak için, ben de kerevizden iğrenirim mesela ama senelerdir yapıyor, yiyiyor insanlar. zaten kimse iyiki kapatılmış demiyor eşcinselliğin iğrençliğinden bahsediliyor
slickers Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 ayol ne istiyorlar insanlardan hiç anlamıyorum
sir Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Lambda'nın basın açıklaması said: BASINA ve KAMUOYUNA 29 Mayıs 2008 tarihinde Lambdaistanbul derneğinin kapatılma davasında yerel mahkeme, kapatma yönünde karar verdi. Bundan sonraki süreç, davanın Yargıtay tarafından incelenmesiyle devam edecek. Yargıtay kapatma kararını onaylamadıkça dernek varlığını sürdürecek. 1993’ten beri İstanbul’da faaliyet gösteren Lambdaistanbul, 2006 Mayıs’ında dernekleşti. İstanbul Valiliği, dernek tüzüğünün hukuka ve ahlaka aykırı olduğunu iddia ederek kapatılması için savcılığa başvurdu. Savcı örgütlenme özgürlüğü kapsamında davayı reddetmesine rağmen Valilik karara itiraz ederek konuyu mahkemeye taşıdı. 2007 Temmuz’unda görülmeye başlayan davanın 6. duruşması 29 Mayıs 2008 tarihinde Beyoğlu 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü ve yerel mahkeme, bilirkişinin Lambdaistanbul lehine yazdığı rapora rağmen derneğin tüzüğünü hukuka ve ahlaka aykırı bularak kapatılmasına karar verdi. Lambdaistanbul derneğinin kapatılma istemiyle açılan dava sürecinden bizim anladığımız, Türkiye’de fiilen ve yasal olarak var olan LGBTT örgütlerinin yasal alanın dışına itilmeye çalışıldığıdır. Toplumsal düzen, kendi içindeki çelişkileri çözmeye çalışmak yerine, bu çelişkilerin halihazırda ceremesini çeken kimlikleri ve kişilikleri mahkûm etmektedir. Böylece toplumsal düzeni koruma iddasında olanlar LGBTT’lerin her an ve her türlü sömürüye açık bir şekilde yaşamaya devam etmelerinin kendi çıkarlarına daha iyi uyduğunu açıkça belirtmiş oldular. Bizler her hak mücadelesinin meşru zeminini yaratmanın uzun çabalar gerektiğinin bilincinde olarak yasal tanınırlık üzerinden meşruiyet zeminimizi artırma çabalarımıza devam edeceğiz. www.lambdaistanbul.org [email protected] Danisma Hatti: 0212 244 57 62
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 sorun ne heteroseksüellerde ne de homoseksüellerde. İki tipteki insanların da sağına soluna sarkıp laf atanında.
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 NoTwisT said: fedaykin said: Neyse uzun lafın kısası, kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama birlikte yaşamayı da öğrenmeliyiz. Farklılıkları ister zenginlik olarak görün ister sapıklık ama tahammul etmeyi öğrenin. Bir gün devran döner sizinde bir şeyiniz başkasına anormal gelir. İşte o gün farklılıkları düşmanlık kaynağı olarak görmeyen bir toplum yaratılabilinmiş ise rahat edersiniz ama yaratılamamış ise işte o zaman ayvayı yersiniz. Ahanda Budur. O kadar yazacagina bu paragrafi yazsaymisin yetermis :) Evet ayrı ben de bunu tekrar uplamak istedim. bir çok dar görüşlü arkadaş burda tepki gösteren insanların tepkisinin sadece eşcinselleri korumak ya da farklı olmaya çalışmak olduğunu sanıyor. Hayır asıl sorun sadece eşcinsellik değil, uzun saç, küpe takan erkek, evlilik öncesi cinsellik, gayrimüslüm gibi farklı özelliklere tahammül edemeyip onları yok etmeye çalışan toplum zihniyetine tepki göstermek. Siz eşcinsellere böyle bir tepki gösterdiğiniz zaman evlilik öncesi cinselliğe ya da küpe takan erkeklere laf atan insanlardan farkınız pek kalmıyor. Size göre bunlar normal olabilir ama onlara göre kessinlikle ve tartışılmaz bir şekilde yanlış, gelde anlat olmadığını. aynen burda olduğu gibi..
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 adamınbiri said: klostrofobisi olan biride aslında kapalı mekanları nekadar sevdiğini açıklıyamıyan insanmıdır? araknofobisi olan biride içten içe spider man dir diyebilirmiyiz aynı bağlamda?
Kartan Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Radyasyonik örümcek ısırırsa neden olmasın evlat?
SKeLeToN Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Hatta yükseklik korkusu olanın yüksekte atlamaya eğilimli olması. 8-)
Spidee Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Peter said: Spidee said: Şimdi size iğrenç gelmesi bir kıstas değil zaten bu derneğin kapatılmasını haklı çıkarmak için, ben de kerevizden iğrenirim mesela ama senelerdir yapıyor, yiyiyor insanlar. zaten kimse iyiki kapatılmış demiyor eşcinselliğin iğrençliğinden bahsediliyor "Eşcinselin neyini savunuyorsunuz" demişsin. Senin kadar sahip olduğu hakkını savunuyoruz.
Peter Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 ne geri vites ak düzgün okuyun yazdıklarımı hiçbir yerde iyiki kapatılmış demedim, neyini savunuyosunuz derken o topluluğun iğrençliğini söyledim. eşcinsel iğrençtir. edit: ha o bastırılmış duygular mevzusuna geleyim eşcinseli savunanlar aslında içten içe eşcinsellerden nefret ediyor ve buna göre aslında onlar eşcinsel. doğru oldu mu?
NoTwisT Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Bana dargorusluler daha igrenc geliyor.
Öne çıkan mesajlar