Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TürkBirDev

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Araplar adam oldular gayet de... Neye gore kime gore olmamislar...

Turk Girisimcileri Dernegi yazdiktan sonra cikan fotolardan birinde pasta var. Pastanin ustunde iki bayrak var, Turkiye ve ABD. Simdi bu girisimin tarafsiz olduguna kim beni inandirabilir ki? Onu gectim, biz kendimize kurtarici ariyoruz; kimse bedavaya bizi kurtarmaz kardesim...

Son olarak benim teklifim tum dunyayi tek bir devlet olarak birlestirip daha sonra herkesi Turklestirmek yonunde. Uzum uzume baka baka kararir sozunden yola cikarak, yeterince yayilip ciftlesirsek dunya turk olur! Yuruyun aslanlarim, kim tutar sizi!
Mesaj tarihi:
Arap ülkelerinin durumlarının iyi olduğunu iddia edene kıçıyla güler insanlar. Komik duruma düşmeyin. Ben Arap ıyyy pislik diyenlerden değilim zira etnik köken olarak Arap olduğum için Arap Kültürüne ve genel olarak Araplara sempati duyuyorum. Ama arap dünyasının hali ortada. Burada delil göstermeye gerek yok.
Mesaj tarihi:
viktor un ilk postunda belirttigi gibi, o devletler yeni bgimsizliklarina kavu$tuklari icin, herhangi bir birligi birakin, kendi aralarinda bile sicak ili$ki içine girmiyorlar. Birbirlerinden o kadar uzaklar ki...

Rusyanin etkisi kazakistan ve tacikistanda belirginle$iyor. Kazakistan parcalanabilir hatta. tacikistan desen hicbir dogal kaynagi yok, kimsenin ilgilenmedigi bir devlet.

en geli$mi$leri ozbbekistan, hatta gelecekte turkiyeyi bile gecebilir. o derece hizli geli$iyor. Turkmenistan desen sadece dogalgazi ile dunya devlerini cekiyor zaten, cok buyuk miktarda dogalgaz rezervi ile yakin gelecegin enerji ussu. Suudi devleti gibi bir model du$unulebilir.

azerbaycan bize en yakini olmasina ragmen, haydar in olumunden sonra bu ili$kiler de ara acilmaya ba$liyor.

bu devletlerin ortak ozelligi, bir turk kimligini bile benimsemek istemedikleri. pek umurlarinda degil yani. Guya islam ortak din, ama bunu da pek sallamiyor halk. en son ozbekistan feto ya darbeyi koydu. iran yillardir turkmenistana girmeye cali$iyor ,$eyhlerle cemaatlerle, ama olmuyor, halkin dine baki$i cok soguk. hatta iran sinirlari icindeki azerilerden cok korkuyor. bu nedenle yillardir koyu katolik olan ermenistanla sicak ili$kiler içindeydi. Ama bu da bitti artik.

velhasil konjonktur degi$ir durmadan, birlikler de ittifaklar da degi$ir. $u an turk burjuvazisi de geli$mekte olan turki cumhuriyetlere akin etmekte. Insaat olsun gsm hizmetleri olsun, bunun gibi sosyal hizmetler ve uretimi oralara sokabilirsek bir ihtimal daha yakinla$iriz.
Mesaj tarihi:
özal turkmenistani mi ne ziyaret ediyo, halk ozanlarindan biri (sanki saray ozani var da a.q) buna bi$iler okurken lafi koyuyo:
at ustunde cekik gozlu gittiniz, ucaklarla mavi gozlu dondunuz diye..
Mesaj tarihi:
slickers said:
hepsi fakir dandik ülkeler bir araya gelseler ne olur gelmeseler ne olur neymiş işsizlik düşermiş nah düşer

tam da buna benzer bişeyler yazıcaktım..
Mesaj tarihi:
gagauza türkleri bügün hristiyan adam 65 yaşında adı dimitri
karısının adıda barbara nasıl bi asimile edilmişlerse
bence boyle bi birlik imkansız değil önemli olan ilk adım atılsın gerisi gelir zaten
bugün gürcistan milli televiyonlarında gündüz yayın akışı içinde
bizim konuştuğumuz dili öğretiyor
kazakistanın toprakları Türkiyenin en az 3 katı büyüklükte nüfuzları çok az
mutlaka bi şekilde değerlenidirilebilir
bugün arap olarak bildiğimiz iranda 25 milyon Türk yaşıyor
son 30 yıldır bu konu hakında çok tartışıldı Türkler tarafından
ama Türk birliği konusu başkaları tarafındanda çok tartışıldı
mesela nostradamusun kehanetleriyle ilgilenen derin devletler
ve devletlere küresel rollerini tayin eden güçler
bu konuda buzamana kadar çok fikir ve iddia ortaya atıldı
fakat içlerinde en çok dikkat çeken nostradamusun kehaneti oldu
ve bu kehanet ancak atom ve nazi kehanetinden sonra dikkate alındı ve gizlenmeye çalışıldı
Türklerin yıkılışını ve dirilişini anlatan bi kehanet
şimdi bu şekilde söylüyorum ama kiminize göre çok saçma ve uçuk gelicek
veya kaynak falen istiyeceksiniz bu mümkün değil malesef
hatta bazı araştırmacıların ortaya attığı başka bi konuda şudur
nato kurulurken Dünya 10 din bölgesine bölünmüş
ve her din bölgesine lider bi ülke atanmış fakat her lider ülkenin bağlı olduğu
bi merkez yani amerikadan bahsedilmiş
bazı ülkeler kabul etmemiş stratejik ortaklık rejim vs vs falen diye uzamış gitmiş
bilmiyom ya çok kitap okuyorum bu konuda yada herşeye çabuk inanıyorum
ama bana bazı şeyler çok mantıklı geliyor
Mesaj tarihi:
Masakari said:
dunya tarıhınde 2 farklı devlet kurup bırbırı ıle savasan tek ırk bızız

ingiltere vs fransa

kraliyet ailesi akraba... 100 yıl savaşları akraba tartışmasından çıkıyor kısacası gibi birşey. ingiltere kralı kendini britanya ve normandiyanında kralı ilan edince fransız dayı 'hassslelelele' diyo.

ingiltere kraliyet ailesi ve fransa kraliyet ailesi akraba
Mesaj tarihi:
şimdi aslında dünyada çok farklı birliklerde var artık günümüzde
savaşların silahla değil ekonomik güçle kazanıldığı gerçeğinide hesaplarsak
sadece aynı bolgede değil farklı bölgelerdende bir araya gelip birlik kuran ülkeler var

mesela bu birliklerden yeni kurulan bitanesi bric
brezilya rusya hindistan ve çinden oluşan bi birlik zaten baş harflerinden anlaşılır
örneğin brezilya tarımda oyle bi ilerlemişki adamlar dünyanın tahıl ambarı haline geldiler

rusya 30 ülkenin enerji talebinin büyük bi kısmını karşılıyor
örnek olarak sanayi devi olan almanyanın 25% enerji ihtiyacını
rus şirketi gazprom karşılıyor harika bi durum bu ruslar adına

hindistanda bu birliğin teknolojik tüm altyapısını karşılamaya hazır
ve oldukça yüksek teknolojiye sahipler yazılımda dünya devi hindistandır

çin kalabalık nüfuzu sayesinde ve üretimiyle zaten dünyaya meydan okuyor

bu BRIC denilen ve yeni kurulan birliğin şöyle bi tablosu var

Dünyanın en büyük ekonomilerine Batı ülkeleri sahip. Başta ABD geliyor, milli geliri tam 14.4 trilyon dolar. G-6 olarak bilinen ABD’nin yanı sıra, Fransa, İtalya, İngiltere, Almanya ve nihayet Japonya milli gelirlerinin toplamı tam 26 trilyon dolara yaklaşıyor.
Ancak geçen hafta yatırım kuruluşu Goldman Sachs’ın hazırladığı bir rapora göre, bu denge bundan 30 yıl sonra değişecek. BRICS ismi verilen ve hızla büyüyen 4 ülkenin milli gelirleri G-6 ülkelerini geçecek. BRICS denilen ülkeler şunlar: Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin. Bunlardan Çin ve Hindistan çok büyük nüfusa sahipler

2025 yılında bu ülkelerin milli gelirleri G-6 ülkelerinin yarısına ulaşacak. 2040 yılında ise geçecek. Çok değil, şu anda 30 yaşında olan biri 60 yaşına geldiğinde dünyanın en büyük 2 ekonomisinin ABD (27 trilyon dolar) ve Çin (26 trilyon dolar) olduğunu görecek. Hindistan ise dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olacak: 12 trilyon dolar. Japonya 6 trilyon dolar yaratırken, beşinci Rusya olacak ve 4.5 trilyon dolar üretecek. Hemen ardından bu kez Brezilya gelecek: 3.7 trilyon dolar. Almanya, Fransa ve İngiltere ise 3 trilyon dolar kadar milli gelirle arkadan gelmeye başlayacaklar. İtalya ise 1.8 trilyon dolarla en arkada gelecek.
O zaman dünyayı da sadece ABD değil, Çin ve Hindistan da yönetmeye başlayacak. Üstelik bu tahmine göre, 2050 yılında BRICS ülkeleri 84 trilyon dolar yaratırken, G-6 ülkeleri 54 trilyon dolar yaratmaya başlayacak.
ABD’nin milli geliri 35 trilyon dolarda kalırken, Çin’in milli geliri 44 trilyona, Hindistan’ın milli geliri de 28 trilyon dolara çıkacak.
Ancak burada bir yanılgıya düşülmemeli. O tarihe gelindiğinde ABD’de kişi başına gelir 84 bin dolara yaklaşırken, Japonya’da 66 bin, İngiltere’de 59 bin, Fransa’da 52 bin, Almanya ve Rusya’da 49 bin dolar olacak. Yani kişi başına gelir açısından ilk 5 ülke gene G-6’dan olacak. Olsa olsa buna Rusya katılacak.
İtalya’nın ise kişi başına geliri 41 bin dolar olacak. Bununla beraber, Çin’de kişi başına düşen gelir 31 bin doları, Brezilya’da da 27 bin doları bulacak. Bu da elbette G-6 ülkelerinin gene refah ülkeleri olmasını sağlayacak.

şimdi boyle bi tablo karşısında Türklerin bi birliğe girmeleri şart
ister Türk birliği olsun isterse avrupa birliği olsun yada şangay işbirliği olsun
mutlaka Türklerin bi birliğe girmesi şart aksi taktirde sonuç hoş olmaz

adamlar bric i kurdu tüm dünya adamlar için artık ipek yolu
ve yine tüm dünya pazar alanı olucak onlar için
ortada tek bir amaç var sadece ekonomik gücü ellerinde bulundurmak istiyorlar
  • Yeni Oluştur...