Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara tiryakileri atağa geçti :)

Freyja

Öne çıkan mesajlar

Tiryakiler atağa geçti
Sigara yasağına karşı çıkan tiryakiler, sigarayasagikalksin.com adlı bir internet sitesi kurdu

19 Mayıs'ta başlayan sigara yasağı kimilerini memnun ederken kimlerinin de tepkisine neden oldu. Sigara tiryakileri, her ne kadar sağlığa zararlı olduğunu bilseler de sigaranın birçok yerde içilmesini yasaklayan düzenlemeye karşı.

Sigara yasağına karşı çıkan tiryakilerin seslerini duyurmak için seçtikleri mecra ise tabi ki internet. www.sigarayasagikalksin.com adıyla bir site kuran tiryakiler, sigaranın bir sağlık sorunu olduğunu ve suç teşkil edemeyeceğini iddia ediyor.

Sigara içenlerin cezalandırılmaya değil, yoğun ve hassas tıbbi müdahaleye, desteğe ihtiyacı olduğu belirtilen sitede yasağın sigara tüketimini azaltmayacağı, aksine arttıracağı iddia ediliyor.

Sosyal ağlarda paylaş

evet kesinlikle artıcak sigara kullanımı böyle olursa...
neden mi?
çünkü kapalı mekanda sigara içmenin yasak olduğundan dolayı millet dışarı çıkıp sigara içicek ve kış aylarında o soğuk havada kimse keyif yaparak sigara içmiyecek kökliyecek durucak ve sigara cabuk biticek kimse hiç bi zevk alamıyacak sigaradan paketler hemen biticek yenisi hemen alıncak.
Sosyal ağlarda paylaş

Lokantalar, kafeler 19 Mayıs'tan beri %50 müşteri kaybı yaşamışlar, hepsi şikayetçi. Şimdi alışveriş merkezlerinin içlerindeki mekanlar toplanıp bir şikayetname hazırlıyorlarmış. İnsanlar gelip oturmuyorlar diye sigara içemedikleri için.

Londra'da eskiden insanlar barların dışında durur, dışarı içki servisi yapılırdı mesela. Orada da kalkmış o olay, barlar kafeler de artık içeride oturmadığı sürece insanlara içki servisi yapmıyormuş.

Bir şey duydum, ne kadar doğru, ne kadar şehir efsanesi bilmiyorum. İngiltere'de bir takım kafeler duvarlarına 3 yuvarlak açarak sorunu hafifletmeye çalışıyormuş. Ortadan kafa, sağdaki ve soldaki deliklerden de bira ve sigara çıkartarak insanlar takılıyorlarmış.

Tabi bunların çoğu sağdan soldan, muhabbetlerden duyduğum şeyler, ama gerçek payı olabilir çoğunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Spidee said:
Lokantalar, kafeler 19 Mayıs'tan beri %50 müşteri kaybı yaşamışlar, hepsi şikayetçi. Şimdi alışveriş merkezlerinin içlerindeki mekanlar toplanıp bir şikayetname hazırlıyorlarmış. İnsanlar gelip oturmuyorlar diye sigara içemedikleri için.

Londra'da eskiden insanlar barların dışında durur, dışarı içki servisi yapılırdı mesela. Orada da kalkmış o olay, barlar kafeler de artık içeride oturmadığı sürece insanlara içki servisi yapmıyormuş.

Bir şey duydum, ne kadar doğru, ne kadar şehir efsanesi bilmiyorum. İngiltere'de bir takım kafeler duvarlarına 3 yuvarlak açarak sorunu hafifletmeye çalışıyormuş. Ortadan kafa, sağdaki ve soldaki deliklerden de bira ve sigara çıkartarak insanlar takılıyorlarmış.

Tabi bunların çoğu sağdan soldan, muhabbetlerden duyduğum şeyler, ama gerçek payı olabilir çoğunda.

evet gazetede gördüm resmi bile vardı süper bir buluş bence
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bilmiyorum, fikirlerime katılmayanlar çıkabilir ama yaşadığım bir kaç olayı örnek vereceğim.

Hani ben de insanlar, özellikle Türk milleti, bir günde medenileşemez diye düşünüyordum. Ama sanırım kafamın basmadığı bir boyutu varmış olayın.

20 Mayıs'ta Akmerkez'e bir işim sebebiyle gitmek zorunda kalmıştım, sigarasevici yapım ötürüyle de öncesinde yaklaşık 1 saat sigara içemediğim için sigaram ağzımda girdim içeri. Metal dedektörlerinden falan geçtikten sonra 88 tane güvenlik görevlisi bir anda çıldırıp "Hayır sigarayla giremezsiniz bir dakika! Bakın ceza yazarlar 9053280 YTL!" falan diye koşuşturmaya başladı.

Ben gülüyorum böyle, çünkü 2 adım ileri de içeride kültablası var, o ekmek gibi beyaz kumlu olanlardan. Dedim yani şurda kültablası var söndürürüm merak etmeyin diye. "Hayır hayır olmaz dışarıda dışarıda." dediler.

Allah allah peki dedim söndürdüm, işimi hallettim çıktım sigaramı yaktım taksiye bindim. Taksici ayıp olur diye sigara izmaritini dışarı atmadı. Arkada bayan varmış, ayıp olurmuş. Kötü bir şey değil bu tabii, ama 2 gün önce dışarı atıyordu bu adam sigarasını dışarı?

Motor'a bindim 2 gün önce, kimse sigara içmiyordu.

Ve eminim işgüzar yapımızdan ötürü bu sözde içilmeyen yerlerde de, motordu vapurdu vesaireydi, sigara içen insanlar tarafından bile kınanıcaz, uyarılacaz.

Ulan vapurda sigara içilmez mi be, allahsızlar.
Sosyal ağlarda paylaş

sigara tiryakilerinin sigarasızlık başlarına vurduğunda atağa geçmesinden korkuyorum ben.. zombie saldırısı gibi olur vallaha.

brain yerine sigara derler ve zombielere oranla biraz daha hızlı hareket edebildiklerini sanıyorum.. gerçi 2-3dk koştuktan sonra tıkanıp, kalp krizi geçirip ölmeleri gibi bir olasılık var ve yüksek bir olasılıktan bahsediyoruz burada.. işte bu yüzden -galiba- beyinsiz zombieler beyinsiz sigara tüketicilerinden daha tehlikeli ve korkutucu.

netekim sigara manyaklarının saldırısı üzerine hiçbir film çekilmemişken bi dolu zombie filmi mevcut.. gerçi bu yazı da vizyona uygun oldu bu haliyle ama neyse.

ne diyelim? en azından duman avcıları işsiz kaldı da onların iğrenç şarkılarından kurtulduk. artık lost'ta black smoke falan kovalarlar herhal
Sosyal ağlarda paylaş

hocam napiyor insanlar artik yemiyor mu icmiyor mu, ucuyor mu

lokantalar para kaybetmis bu kadar aptalca bir mantik yok ya

Spidee said:

Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
hocam napiyor insanlar artik yemiyor mu icmiyor mu, ucuyor mu

lokantalar para kaybetmis bu kadar aptalca bir mantik yok ya

Spidee said:

Evinde yiyiyor abi adam. Evimde yerim, sigara keyfimi de yaparım rahat rahat diyor.

Alışverişe giden adam eskiden alışverişi bittikten sonra oturur bir şeyler yerdi, şimdi gelip alışverişini yapıp gidiyor.

Dolayısıyla İstanbul'un dört bir yanını kaplamış büyük alışveriş merkezlerindeki yiyecek içecek mekanları darbe yedi. Gayet doğru bir mantık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...