Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden 1'den sonra 2 gelir ?

-Dark_Angel-

Öne çıkan mesajlar

Matematik formeldir yani biçimseldir,evrenseldir.Doğa bilimi değildir fizik gibi abi gemi nasıl batmıyor diyemezsin.Birden sonra iki gelmesi önermesinin olgusallığı mantıksal olarak aştığı bilinir.Çünkü koşula bağlı bir formüle göre oluşturulmuştur.Lise son felsefesinde bile verilir bu konu.
Sosyal ağlarda paylaş

bu soruyu herşeye uygulayabilirsin "patates" diyince aklına niye şapka gelmiyosa "iki" diyincede "birden sonra gelen sayı" aklına geliyo ki biz buna "konuşma" diyoruz. bu şekilde oluşuyo. ağızdan çıkan seslere bazı anlamlar yükleniyor ve bunlar evrensel hale getirilip insanlar arasında anlaşma sağlanıyor. tıpkı senin bu yazıyı okuyupta anlaman gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Romario said:
@Ardeth: Felsefe "öylece" soru sormak için değil cevap vermeye değecek sorular sormak içindir

E herhalde, ağzı olan soru sorar zaten felsefenin bir farkı olmalı. Bilimi destekleyebileceği nokta da budur felsefenin, yani çıkış noktasında doğru soruları sorması için bir bilim insanının bu yöndeki kabiliyetini keskinleştirir. Yoksa bilim felsefesi gibi bilime yön vermeye çalışan felsefeler boş işler bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Saeros said:
birden sonra iki gelir
sayıyı ilk bulan bagilliler gökyüzünde gördükleri güneşe yıldızlara bir isim vermek istemiş, veremeyince madem isim veremiyoruz bari sayalım demişlerdir. bunun üzerine ilk sayılar ortaya çıkmıştır. ilk sayılar bir iki üç gibi değildir tabi olur mu öyle hahay. zirgi, burna, firkös, karcök gibi sayılar mezapatoryada yapılan kazılarda bulunmuş, sonra "ben buldum allah arttırsın, firkös'ü bulan kaldırsın" denilerek üstleri örtülmüştür.
peki nasıl çıkmıştır bu abidik sayılar? işte, sayma ihtiyacı varmış, falan böyle. bakmışlar gökyüzüne
bu bişey takımyıldızı olsun demişler
şu da başka bişey
sonra çaresizlik içinde cehaletin karanlığına yüzüstü kapaklanırken son anda kollarıyla düşüşlerini yumuşatmışlar (dirsekleri yara olmuş öyle düşünce, sonra da bepantheni bulmuşlar ya işte) ve demişler ki madem isim veremiyoruz bari sayalım. sonra başlamışlar saymaya, zirgi, burna, firkös.. sonra bakmışlar ki, tanrılar aşkına sürüyle parlak noktacık var gökyüzünde, hangi birinizi sayıcaz ulan demişler, kızmışlar yani bi asabiyet bi hır gür böyle
sonra türkler gelmiş o ne lan 1'den sonra 2 gelir ne hırbosunuz demişler hepsini kesmişler bitmiş en süper biziz

BİZE BİRİNCİLİK TELİ
Sosyal ağlarda paylaş

Saeros said:
birden sonra iki gelir
sayıyı ilk bulan bagilliler gökyüzünde gördükleri güneşe yıldızlara bir isim vermek istemiş, veremeyince madem isim veremiyoruz bari sayalım demişlerdir. bunun üzerine ilk sayılar ortaya çıkmıştır. ilk sayılar bir iki üç gibi değildir tabi olur mu öyle hahay. zirgi, burna, firkös, karcök gibi sayılar mezapatoryada yapılan kazılarda bulunmuş, sonra "ben buldum allah arttırsın, firkös'ü bulan kaldırsın" denilerek üstleri örtülmüştür.
peki nasıl çıkmıştır bu abidik sayılar? işte, sayma ihtiyacı varmış, falan böyle. bakmışlar gökyüzüne
bu bişey takımyıldızı olsun demişler
şu da başka bişey
sonra çaresizlik içinde cehaletin karanlığına yüzüstü kapaklanırken son anda kollarıyla düşüşlerini yumuşatmışlar (dirsekleri yara olmuş öyle düşünce, sonra da bepantheni bulmuşlar ya işte) ve demişler ki madem isim veremiyoruz bari sayalım. sonra başlamışlar saymaya, zirgi, burna, firkös.. sonra bakmışlar ki, tanrılar aşkına sürüyle parlak noktacık var gökyüzünde, hangi birinizi sayıcaz ulan demişler, kızmışlar yani bi asabiyet bi hır gür böyle
sonra türkler gelmiş o ne lan 1'den sonra 2 gelir ne hırbosunuz demişler hepsini kesmişler bitmiş en süper biziz

katılmıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...