Cons Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 nedanko said: Yok simdi de ben patlicam ama, son yillarda cok fazla safsata ile dolduruyolar beyinleri, gecen "halk secti onu, halkin sectigine karsi mi geliyosun" safsatasinda patlamistim, simdi ki buna kismetmis.. Bu haftaki safsatamiz, "inanclara, muhafazakarlara ve bilumum seye saygili olma" safsatasi.. Boyle bir sacmalik yok, en azindan benim ve benim gibiler icin yok. Dogumumdan bu yasima kadar bu sacma inanislarin sacma adetleri ile yetistim. Ailem her ne kadar oyle yetistirmediysede, okulda sokakta gordugum ogrendigim adetler bunlar oldu. Benimsemesemde bu sacma inanislarin gosterdigi sekilde yasamak zorunda kaldim, sacma sapan oruclulara saygili olmak, kiz-erkek iliskileri, ona buna saygi, mezarligin onunden gecerken, ya da ezan okunurken, su bu olurken hep o sacma sapan inanislarla, adetlerle yuzlesiyosun. Bir, yapmasan, iki yapmasan biri geliyo uyariyo, "mahalle baskisi" olusuyo, uyuyorsun ya da "otekilestiriliyorsun". 25 sene ben bunlarla yasadim, simdi her hangi bir ortamda, her hangi bir sekilde o inanislara, o inanislarin simgelerine, inandiklari seylere ya da onlari benimseyenlere bisi diyince, "HOP BILADER, SAYGILI OLALIM LUTFEN, SAYGILI OLMAK LAZIM" safsatasi ile karsilasiyosun. Hic de zorunda degilim, o simgelerle her turlu fantaziyi kurma hakkinada sahibim. Ben bu hakki 25 senede elde ettim. Oyle hollandalarda yasayip, 3-5 musluman gorup sacmalamiyorum. Her lafimda, her kufurumde 25 senenin teri var. Bu kadar. + olarak beni "hayvandan aşağı" gören bir dine saygı duymak, o dine inanıpta benim "hayvandan aşağı" olduğumu düşünen kişiyede saygı duymak zorunda değilim. hor ve hakir maymunlar ve domuzlar olun diyorum size Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 yürü be nedanko! sessiz azınlığın gürleyen sesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ppoyr Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 simdi soyle bi senaryo. minibuste muzik dinliyorsunuz, sonra adam kulagından kulaklıgı cekip (okuzluk bir) "ezan okunuyor muzigini kapa" diyor (okuzluk iki). sonra sen de diyorsun ki "ben musluman degilim" (ahmaklık bir), "sizin ezanınız benim muzigimi boluyor asıl" diyorsun (ahmaklık iki). adam "nasıl yani sen ezana saygı gostermiyor musun" diyip saldırı pozisyonuna geciyor (okuzluk uc). sen de diyorsun ki "evet gostermiyorum" (ahmaklık uc). isin matematigini yaptık, sonuc ne peki? oranda soguk bir çakı, adanmışlık soslu tatlı bir linç. hadi bakalım afiyetle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Saygı göstermek ayrı şey inanmadığın dinin batıl inançlarına uymak ayrı şey. Aradaki farkı anlayamayanların da zaten nasıl insanlar oldukları belli yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 hatunlar taş +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
becool Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 ppoyr said: simdi soyle bi senaryo. minibuste muzik dinliyorsunuz, sonra adam kulagından kulaklıgı cekip (okuzluk bir) "ezan okunuyor muzigini kapa" diyor (okuzluk iki). sonra sen de diyorsun ki "ben musluman degilim" (ahmaklık bir), "sizin ezanınız benim muzigimi boluyor asıl" diyorsun (ahmaklık iki). adam "nasıl yani sen ezana saygı gostermiyor musun" diyip saldırı pozisyonuna geciyor (okuzluk uc). sen de diyorsun ki "evet gostermiyorum" (ahmaklık uc). isin matematigini yaptık, sonuc ne peki? oranda soguk bir çakı, adanmışlık soslu tatlı bir linç. hadi bakalım afiyetle. onun " ezan okunuyor muzigini kapa" demesi ne kadar öküzlükse, her kimse digerininde "saygı göstermiyorum" demesi o kadar kaşınmalık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 kaşınmalık? ahaha ne demek o öle sagı göstemiyo olabilir. senın dinin öle diye adam muzik dinlemeyi kesicek değil. hindistanda insanlar zola ineklerin önünde diz cöktürtüyomu sana? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 İşte farkı anlayamamış ki adam. Saygı göstermek ayrı şey inanmadığı dinin batıl inançları sebebiyle ezan okunurken müziği kısmak ayrı şey. İkincisi zaten yapılmamalı insan inandığı şeyleri savunmalı, inanmadığı şeylere göre yaşamamalı. O öküz de aradaki farkı anlayamadığından sesini kısmamasını drek ezana saygısızlık olarak algılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 becool said: onun " ezan okunuyor muzigini kapa" demesi ne kadar öküzlükse, her kimse digerininde "saygı göstermiyorum" demesi o kadar kaşınmalık. Yok öyle bişey. Ben eğer inanmıyorsam ve müzik dinliyorsam ve bunu kulaklıkla kendi başıma yapıyorsam kimse bana karışamaz. Müziğimi kesmek zorunda değilim. Ha kesersem incelik etmiş olurum ama kesmezsem de kimse bir şey diyemez. Senin mantığınla ramazanda oruç tutmamak da kaşınmalık. Tamamen aynı şey çünkü ikisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Boşuna uğraşmayın anlatamazsınız, kendilerine demokrat bunlar. Ampul demokrasisi bunlarınki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
becool Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Rewendor said: becool said: onun " ezan okunuyor muzigini kapa" demesi ne kadar öküzlükse, her kimse digerininde "saygı göstermiyorum" demesi o kadar kaşınmalık. Yok öyle bişey. Ben eğer inanmıyorsam ve müzik dinliyorsam ve bunu kulaklıkla kendi başıma yapıyorsam kimse bana karışamaz. Müziğimi kesmek zorunda değilim. Ha kesersem incelik etmiş olurum ama kesmezsem de kimse bir şey diyemez. Senin mantığınla ramazanda oruç tutmamak da kaşınmalık. Tamamen aynı şey çünkü ikisi. Bunu yazman için ya okumamış olman lazım yada yalancı olman. bak ne demişim: onun " ezan okunuyor muzigini kapa" demesi ne kadar öküzlükse,. aynı şekilde "saygı göstermiyorum" demeside o kadar kaşınmışlık ve öküzlüktür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 becool said: onun " ezan okunuyor muzigini kapa" demesi ne kadar öküzlükse, her kimse digerininde "saygı göstermiyorum" demesi o kadar kaşınmalık. sonra bi de üstüne faşizmle ilgili atıp tutuyor. hayret bir şeysin be paşam ya. sen zeus(cc)'a hera'ya herkül'e, ares'e, athena'ya, apollo'ya falan nasıl bakıyorsan ben de senin inacına öyle bakıyorum. şindi senin o zeusa demeter'e falan saygı duymak gibi bir zorunluluğun olmadığı gibi benim de senin inandıklarına saygı duyma zorunluluğum yok. olay bundan daha karmaşık değil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Ha tam tersi bir şekilde "onun ezan okunuyor müziği kapa" demesi öküzlük değil diyosun sen. Öyle demek istemediğini söyle lütfen bana, lütfen yanlış anlamış olayım. Yoksa onu okudum da bu kadar saçma bir şey söyleyebileceğin aklıma gelmediğinden otomatik olarak reddetmiştim o seçeneği kafamda. Şimdi burda "adam sen farketmedin heralde diye dikkatini çekiyor" falan diye saf ayağına yatmaya kalkmayacaksın di mi? Yuh, tamam senle tartışılmaz vazgeçtim. Ortada bir tartışma dönebilmesi için belli mantık sınırları olması gerekir çünkü, şu mesajından sonra bu sınırların dışında bir anlayışının olduğunu görerek vazgeçiyorum, artık ne dersen "hee, hee, aynen öyle evet" diyip geçmek lazımmış onu farkettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ppoyr Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 becool said: ppoyr said: simdi soyle bi senaryo. minibuste muzik dinliyorsunuz, sonra adam kulagından kulaklıgı cekip (okuzluk bir) "ezan okunuyor muzigini kapa" diyor (okuzluk iki). sonra sen de diyorsun ki "ben musluman degilim" (ahmaklık bir), "sizin ezanınız benim muzigimi boluyor asıl" diyorsun (ahmaklık iki). adam "nasıl yani sen ezana saygı gostermiyor musun" diyip saldırı pozisyonuna geciyor (okuzluk uc). sen de diyorsun ki "evet gostermiyorum" (ahmaklık uc). isin matematigini yaptık, sonuc ne peki? oranda soguk bir çakı, adanmışlık soslu tatlı bir linç. hadi bakalım afiyetle. onun " ezan okunuyor muzigini kapa" demesi ne kadar öküzlükse, her kimse digerininde "saygı göstermiyorum" demesi o kadar kaşınmalık. saygı gostermemekle saygısızlık arasındaki farkı anlayamaman bunca insanın vaktini çaldı. kimse kimseye saygı gostermek zorunda degil, ama bu saygısızlık yaptıgı anlamına gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
becool Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Rahan said: becool said: onun " ezan okunuyor muzigini kapa" demesi ne kadar öküzlükse, her kimse digerininde "saygı göstermiyorum" demesi o kadar kaşınmalık. sonra bi de üstüne faşizmle ilgili atıp tutuyor. hayret bir şeysin be paşam ya. sen zeus(cc)'a hera'ya herkül'e, ares'e, athena'ya, apollo'ya falan nasıl bakıyorsan ben de senin inacına öyle bakıyorum. şindi senin o zeusa demeter'e falan saygı duymak gibi bir zorunluluğun olmadığı gibi benim de senin inandıklarına saygı duyma zorunluluğum yok. olay bundan daha karmaşık değil yani. evet yok. bunu dile getirmene direk de yok. bana dile getirsen ben sana birşey dememki.iyi takıl derim. ama minibüsteki hanzonun birine dersen bunu kaşınırsın 2kere 2 dört.saçma sapan şeyler yazmayın artık ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
becool Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Rewendor said: Ha tam tersi bir şekilde "onun ezan okunuyor müziği kapa" demesi öküzlük değil diyosun sen. Öyle demek istemediğini söyle lütfen bana, lütfen yanlış anlamış olayım. . baştan beri yanlış anlamışssın yanlız yanlış anlıyarak beni yötüyorsun. öküzlük diyorum bak bi daha diyim.ö-küz-lüktür evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ppoyr Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 suç karşısında susmak suça ortak olmaktır, hanzolar bu yuzu senin gibilerden alıyor işte. artık o hanzoysa sen ne oluyorsun ona da kendi aranızda karar verin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Bu durumda Bülo Arınç'ın dediğine de öküzlüktür diyebilir miyiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 becool said: evet yok. bunu dile getirmene direk de yok. bana dile getirsen ben sana birşey dememki.iyi takıl derim. ama minibüsteki hanzonun birine dersen bunu kaşınırsın 2kere 2 dört.saçma sapan şeyler yazmayın artık ya. nasıl yok? "inanmayacaksan da saygı duyacaksın" lafının bu topraklar üzerinde kaç defa dile getirildiğini tahmin edebiliyorsuğn mu? işte o hanzolara olan hoşgörünüz yüzünden kimse yemiyor "mıhafazakar demograt olduk biz" lafını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 e diyoruz zaten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 abi becoolu biraz yanlış anlıyormuşsunuz gibime geliyor. adam yobaz akpli filan değil yani bence sanırım galiba umarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Bu kadar yazıyorsunuz da, abi okunmuyordur bile tahminimce.. Kasmayın şu konuları şu kadar.. Saçmalık işte, rektör vermiş cevabını. Gerisi kaba gürültü işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 patide barış rüzgarları mı esiyor yoksa :) edit: ne dedim lan ben. niye dedim hatta. hey allam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 ShadowFury said: e diyoruz zaten? Yok ben diyorum zaten de, bi de taraftarından duyayım dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Cons said: abi becoolu biraz yanlış anlıyormuşsunuz gibime geliyor. adam yobaz akpli filan değil yani bence sanırım galiba umarım. Semptomlar çok benzeşiyo ya. Hani its not fascism when we do it tavırları, kendilerini uberdemokrat, geri kalanları faşist diye etiketlemek falan filan. Kendine müslümanlık, ileri derecede tayyip fanlığı falan filan da var. Sonra konu yeşil tayfanın özgürlüğüne gelince süperliberal, diğer konularda yobazlık vs... Daha düşünsem daha da yazılır aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar