DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 DiadanLocke said: Ataturk Samsun limanina cikarken sahte ingiliz pasaportuyla cikmistir arkadaslar universitede tarih dersinde hoca anlatmisti baya. Ayni durum yani degisen bir sey yok. Üniverstedki tarih hocan götünden sallamasın söle ona. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 xueshen said: Ahaha bu arada 1920'lerin devletçilik anlayışı neymiş merak ettim, ona göre uzak durayım. Öyle sallama bir tarih vermişsin ki matama neyden bahsettiğin hiç anlaşılmıyor. Ufak bir ihtimalle; Deutsche Arbeiterpartei (Alman İşçi Partisi) adı Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP) olarak değiştirilmişti o tarihlerde. Ondan olabilir. Ama yine de alakası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 biri keynes in ruhunu cagirsin lutfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 o hoca herkimse baya bir sallamış. O kadar sallanır yani. Ulan adamın üzerinde Osmanlı üniforması yanında, subay heyeti, elinde padişah fermanı var nereye ingiliz pasaportu diyon sen? Bir kere ona kim pasaport soracak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 vahdettinin mustafa kemali vatani kurtarsin diye samsuna yollayip bir cuvalda altin verdigi hikaye gibidir o ingilzi pasaportu olayi cok fazla tarihci sozle soyler onu ama kaynak ver desen veremezler bu arada hala keynes in ruhunun cagirilmasinida bekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 @sir: Hastalıktan bahsetmiyoruz ki, AKP'nin işe yaramaz hizmetine rağmen tekrar oy almasından bahsediyoruz Antimodes said: Liberal düşünce her zaman liberal düşünce? Devlet baskısı merkezli bir devlet yapısının doğru olmadığını, serbest piyasanın akıllıca olduğunu savunuyor. 1920'deki liberal düşünceyle şimdiki liberal düşünce arasında dağlar kadar fark var.. 1945ten sonra sınırsız liberalizm mecburen sınırlanmış, SSCB'nin devlet planlaması doktrininden esinlenilmiş, karma ekonomiye geçilmiştir.. Great Depression'ın en önemli sebebinin sınırları çizilmeyen liberalizm olduğu söylenir hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ppoyr Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 DoGMeaT said: DiadanLocke said: Ataturk Samsun limanina cikarken sahte ingiliz pasaportuyla cikmistir arkadaslar universitede tarih dersinde hoca anlatmisti baya. Ayni durum yani degisen bir sey yok. Üniverstedki tarih hocan götünden sallamasın söle ona. o sırada ingilizlerin domine ettigi bogaz suları ve karadenizden gecebilmesi icin bi pasaport ayarlanmıs olması bana boyle hakaret ettirecek kadar mantıksız gelmedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 16-19 Mayıs anılarında bir ingiliz gemisinin yaklaştığını, Atatürk ve arkadaşlarının "eyvah yandık" moduna girdiğini ama geminin yanından geçip gittiği söyleniyor.. İngiliz pasaportu olsaydı böyle bir tribe girmezlerdi herhalde? Bana da mantıksız geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ppoyr Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 gemi ingiliz menşeili olmadıgı icin oyle bir trip yapmıs olabilirler. diyiceksiniz ki o zaman britanya pasaportu ne ise yarıyor. tahminimce o pasaportlar da daha sonra gemiye birsey olursa yayan devam edebilmeleri için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 samsuna gidişi ingilizlerin ve osmanlının bilgisi dahilindeydi gemisi daha boğazı geçmeden arama yapıldı ingilizler tarafından pasoport olayı pek mantıklı deil, sonuçta orada resmi olarak rapor sunuyor(yerseniz :)) ayrıca bu kadar celallenecek bir durum da yok tarihi belge olarak geçer gider gerçek bir olaysa, fazla önemli olmayan bir detay belgesellerde gayet güzel anlatılıyor samsuna çıkış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 pasaport değil de, gemiyle seyahat edebilmesi için bir izin gerektiğini, iznin alınabilmesi için de anadolu'ya osmanlı hükümetinin verdiği bir görev için gittiğine dair belge gerektiği, bu belgeyi de bilmem ne ordusu teftişi falan diye aldığı şeklinde birşeyler hatırlıyorum ben. belki pasaport da vardır işin içinde ama detay hakkaten o. olsa ne olmasa ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Slat said: @sir: Hastalıktan bahsetmiyoruz ki, AKP'nin işe yaramaz hizmetine rağmen tekrar oy almasından bahsediyoruz Antimodes said: Liberal düşünce her zaman liberal düşünce? Devlet baskısı merkezli bir devlet yapısının doğru olmadığını, serbest piyasanın akıllıca olduğunu savunuyor. 1920'deki liberal düşünceyle şimdiki liberal düşünce arasında dağlar kadar fark var.. 1945ten sonra sınırsız liberalizm mecburen sınırlanmış, SSCB'nin devlet planlaması doktrininden esinlenilmiş, karma ekonomiye geçilmiştir.. Great Depression'ın en önemli sebebinin sınırları çizilmeyen liberalizm olduğu söylenir hatta. keynes keynes keynes keynes keynes keynes keynes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Keynes'in ruhuna bir fatiha okuyalım mı be viktor? Şu gariban millet ne gördüyse keynes sayesinde gördü zaten. Sosyal devlet falan. Ruhu şad olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 anayasada yazıyor, sosyal devletiz. hiç endişeniz olmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 anayasa da yazmayla olsa bütün vatandaşların sağlık eğitim hakları falan da var. Hatta anayasada demokratik olduğumuz bile iddia ediliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 FAIL. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Alexi_Septimus said: matama said: oyoyoy eger aranizda bu arkadasla bir dusunen varsa lutfen konuya girmesin 1920li yillardaki devletcilikle simdiki durumu bir tutan varsa uzak dursun lutfen korkum naziligi savunmaya basliyacaklarinda cikmasi sonra cunku aman yani tartisma bile acilmasin. Hahaha, '"devletin çok güçlü olmamasını savunan" bir insanın yazısını' nasıl naziliği savunmaya bağladın bilmiyorum. Bahsi geçen ve satılan (özellike Türk Telekom) çoğu öğeyi saçma sapan paralara sattık ve böyle yapılmamalıydı. Bu zaten âşikar. Bunların arkasında da kötü düşünce aramak (ülkenin elini kulağını gözünü dışarıya hîbe etmek) tabii ki tartışmaya son derece açık. Benim orda söylediğim şey, teorik olarak devletin güç kaybetmesinin benim açımdan olarak hoş karşıladığım ve hatta beğendiğim bir şey olması. Ama sanırım Resul Balay retrospektifinden konuya iştigâl ettiğin için bu teorik argümanımı nasyonel sosyalizm savunuculuğuna yorabildin. Umarım yakın gelecekte vizyonun gelişir, bununla birlikte yanlış tespitler yapmamaya da başlayabilirsin (örneğin bir gün babanı eşcinsellikle suçlamazsın). Ben hala cevap bekliyorum bu arkadaştan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 özelleştirmenin amacı tekelleri bölüp parçalayıp yeni bir sektör oluşturmak, rekabet sayesinde gelişimin, büyümenin önünü açmak bu sayede de bol teknolojili bol istihdamlı müreffeh yarınlara ulaşmak değil midir uzun vadede? öyle gibiydi bi ara. işte telekom satılırken bu olmadı. şu anda da telekom internet için devlet tekelinden çıktı özel sektör tekeli oldu ne değişti? hiç bişi. parçık pinçik edecektin telekomu aynı mahalleye 3 farklı iss hizmet verecekti o zaman liberal ekonomi bi halta yarayacaktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ppoyr Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 sonunda ucuza kaliteli ürün sunumu varsa (ki duzgun uygulandıgınında bir suru artısından dolayı [vergi yukunun olmaması, dolaylı yoldan bizzat halkın uzerinde soz sahibi olması] bu gerceklesmektedir) ozellestirmeden sosyal bir devlet, guclu devlet (cunku devlet kaliteli demokrasilerde halkın tezahurudur) olarak kalması halk acısından daha bir yararlıdır. keynes tarzı kısıtlanmıs da olsa liberal bir demokrasi sonunda yine sınıf farkı merdivenlerini tırmanmaya kasan orta sınıf halk ile onları kafalarından tepikleyen bir avuc burjuva olarak son bulur. bir de @alexiseptimus: su sapkaları nasıl yapıyorsunuz harflere bi soylersen sevinicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Öyle bir durum ki. TT 6.55 milyar dolara satıldı değil mi. TT nin yıllık karı ne kadar, yaklaşık 2-3 milyar dolar civarında olması lazım. Araştırmalarımda 2003 yılında 1.5 milyar dolar olduğunu gördüm, geniş bant internet vb. servislerin de yaygınlaşmasıyla şu anda 2 katından daha fazla olduğunu düşünüyorum bu bedelin. Bu ne demek biliyor musunuz, TT nin yıllık 3 milyar dolar kar ettiğini varsayarsak yaklaşık 2 sene vadeyle 6 milyar dolar kredi çekebilen herkes TT ye sahip olabilir demek :) Bakın cebinizden para çıkmasına bile gerek yok, zaten kendi kendini ödeyecek şirket. Çok sığ bir mantık galiba, ama her TT deidğimizde aklıma bu örnek geliyor. Keşke teminatım olsa da 6 milyar dolarlık kredi alabilsem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar