Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lost 5. sezon

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Herşeyi bilen Jack teorisini hemen çürüteyim...İlk sezonun orijinal DVD Seti var ise eğer,orada bonus materials'de bir basın toplantısı var...
J.J. Abrahams bir soru üzerine,aslında Jack'i ilk bölümlerde öldürmeyi düşünüyorduk ama sonra bundan vazgeçtik gibi bir açıklaması var çok net hatırlıyorum...
Neyse bende önden gitmeden 5.sezonu bitirdim,ve farkettiniz mi bilmiyorum da neredeyse her sezonun son bölümünde bir patlama oldu..Yani hepsinde tek tek oldu mu hatırlamıyorum ama 2-3 sezonun final bölümlerinde hep birşeyler patladı...
Onun dışında bu kadar mısır mitolojisini gösterdikten sonra,olayların bunlar dışında olmasını,mısır tanrılarıyla vs alakası olmamasını beklemek anlamsız olur...
Birçok insanın aksine yapımcıların kesinlikle bu kadar detayıyla herşeyi planladıklarını zannetmiyorum..Çünkü Amerika'da benim bildiğim diziler birkaç bölümlük anlaşılıyor önce Pilot1-2 gibi ilk bölümlerde aldıkları reytinglere göre devam ediyorlar veya etmiyorlar...
Ha tamam ilk sezon süper bitince bu kadar ileriyi düşünüp,işi buralara getirebileceklerini düşünmüş olabilirler ama biraz saçma geliyor bana çünkü buraya kadar önceki sezonlarda o kadar gereksiz bölümler de gördük ki,hatta şu an işimize gram yaramayan hikayeyi etkileyemeyen bir sürü karakter geldi geçti,madem buralara bağlayacaklardı,o kadar gereksiz bir sürü şeyle niye uğraştılar diyorum ben de...
S1E01'de bunları düşünmüş olma ihtimalleri yok,çünkü dizinin ilerisi için bölümlerinin yayınlanıp/yayınlanmayacağı ilk 1-2 bölüme bağlıdır...
Yani olay o değil bence,tuttukça ilerlettiler,ve konu çok açık olduğu için neyi bağlasalar biz ya tamam diyoruz sonuçta ilk bölümlerdeki sorular her yere çekilebiliyordu,şimdi ne deseler mantıklı gelecekti zaten...
Lost'ta şu güne kadar öğrendiğim tek yegane şey şudur ki,neyin sonunun veya cevabının inanılmaz/hiç tahmin etmediğimiz ya da gerçekten müthiş gizemli birşeye bağlanacağını düşündüysek,hiç öyle olmadı,demek istediğim yani sonunda büyük mesajlar,teoriler,ilk bölümden düşünülmüş şeyler vs beklemeyin diyorum,ha ama göndermeler olsun,gizem olsun gayet güzel işleniyor elbette ki...
Sosyal ağlarda paylaş

3. sezonun sonunda COOOK karistirdilar. Sezon superdi ama sonunda afallatti baya.

Gereksiz karakterler vardi evet hatirlayan vardir bir erkek bir kiz vardi orumcek isiriyordu canli canli gomuyorlardi. Ne alaka mesela?? Noldu onlara, konuyla alakalari nedir?

Others basta bizim elemanlari kaciriyordu bakalim onu cevaplayacaklar mi? Hostes gitti, cocuklar gitti lan nereye gittiler??
Sosyal ağlarda paylaş

paola ve nikki idi onlar galiba, böyle gerçekten karaktersizdiler.lost'u tekrar izlerken hala o bölümü es geçerim. Lost, bu yaşananları döngü olarak gösterecek işte bize, o yüzden de her karakterin bir değeri var gibi gösterecek. SOnuçta son bölümde de gördük ki,jacob abi önemli bir şey bekliyor, hazırlığı falan hele geçelim diyor. Ne bekliyorduysa, o da muamma artık.
Benim kafamı kurcalayan sorular aslında basit şeyler. Mesela Hurley Bird'u çok merak ediyorum. Bildiğin kuş Hurley dedi, ama niye dedi? Sonra fısıltılar? Onlarla ilgili de bir teori okumuştum, karakterlerimiz sürekli adaya düştükleri için, farklı boyutlardaki karakterlerin bir şekilde birbirlerini yol göstermeleri fısıltılara sebep oluyordu. Hatta o fısıltıları da okumuşlar ve bir tanesinin mesela "relax dude" dediği anlaşılmış. Muhtemelen, bu da Hurley'dir. Black smoke nedir sorusunu zaten es geçiyorum, herkes merak ediyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

DiadanLocke said:

3. sezonun sonunda COOOK karistirdilar. Sezon superdi ama sonunda afallatti baya.

Gereksiz karakterler vardi evet hatirlayan vardir bir erkek bir kiz vardi orumcek isiriyordu canli canli gomuyorlardi. Ne alaka mesela?? Noldu onlara, konuyla alakalari nedir?

Others basta bizim elemanlari kaciriyordu bakalim onu cevaplayacaklar mi? Hostes gitti, cocuklar gitti lan nereye gittiler??

para vardı
arada tuz biber bölümler çekiyorlardı
yok yüzük kaybolmuş jin gebertirmiş
yok efendim kate in donunu gören varmıymış 3 gündür arıyormuş

others başta iyi olanları çekip alıyodu tapınağa götürüyordu. listeleri vardı ellerinde. Mikhail bakunin bilgisayardan sicil çıkarıyor. Benjamin bunları getirin diye karar veriyor artık yada her kim o işle uğraşıyor ise.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Dünya genelinde merak ve ilgiyle izlenen Lost dizisinin final sezonunda, birinci sezondaki bazı karakterlerin geri döneceği ve merak edilen tüm soruların cevabını bulacağı bildirildi.

Dizinin yapımcıları Damon Lindelof ve Carlton Cuse, dizinin final sezonuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, Juliet Burke ve Daniel Faraday adlı karakterlerin, birinci sezondan beri gözükmeyen başka bazı karakterlerle birlikte diziye geri döneceğini belirtti.

Final sezonunun bazı açılardan birinci sezonla benzerlikler göstereceğinin ipucunu veren yapımcılar, “İlk sezonda karakterler ormanda koşuşturuyordu, yoğun ve şaşırtıcı olaylar yaşanıyordu, karakterlerin duygusal olarak tanındığı bir dönemdi. Bunları final sezonunda da yaşayacağız” dedi.

Dizide Hugo karakterini canlandıran Jorge Garcia ise bunun, dizide yaşananları hiç olmamış gibi gösterecek bir final anlamına gelmediğini belirterek, “Bu hayranlarımıza büyük bir ihanet olur” diye konuştu.

Yapımcı Cuse da bu konuyla ilgili olarak, “Bize güvenin” mesajını verdi. Lindelof, yeni sezonda zamanda yolculuk ve flash-forward kullanılmayacağını belirterek, “Farklı bir şey yapacağız. Merak edilen bütün soruların cevapları verilecek” dedi.

Dizide ayrıca final sezonuna özgü bir anlatım şekli kullanılacağı belirtildi
Sosyal ağlarda paylaş

Aklıma ilginç bişey geldi
oturup teoriye döküp senaryoya bağlayacak kadar hatırlamıyorum ama
bir bölümde daniel uçağin düştüğünü izleyip ağlıyordu
sorulduğunda ise neden üzüldüm bilmiyorum diyodu.
Acaba bir şekilde geriye döndüler ama ( ya da faraday deney yaparken geleceğe mi gitti :S) o uçak yine düştü, başaramadım diye ağlıyor olabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...