Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 kertenkel said: kılıç olduğu için geçmez + 1000$ olduğu için geçmez + kesici alet olduğu için geçmez nasıl geçer konusu: 3 ay 10 tane belge 10000 tane rüşvet 400$'a yakın gümrük vergisi Yurt dışından bir araba kılıç ve bıçak sipariş etmiş biri olarak diyenbilirim ki çok güzel geçiyor. Collectable Goods adı altında yolluyorlar, mis gibi geçiyor. Hahaha, ama 1000$ olunca tabii çok süper bir gümrük ödeyebilirsin. Şöyle yapacaksın, adamlarla teması kesmeyeceksin, telefonla konuşacaksın gerekirse, ve üzerine veya içine fatura göndermemelerini ayrı bir postayla fatura göndermelerini söyleyeceksin. Dolayısıyla amcaoğlundan katana alan biri gibi görüneceksin. Have fun with your katana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brook Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 White Wolf said: Mortis said: ne kılıcı aliosun katana mı ^_^ Evet :=) ama gerçek bir katana.. 1000 dolara ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 arcane said: Masticore said: Olamaz dostum cidden olamaz o fiyata :) .Discovery'de belgeselini izlemiştim o emeğe o fiyat imkansız gibi. sanmıyorum 10 bin dolardan aşağı olsun .Tabi gerçek bir katanadan bahsediyorum.Emeğe saygısızlık olmasın da ben de izledim, 1-2 günde yapıyordu eleman, 10 bin doları bir arada görmemiştir o kılıç ustası... Eleman mı ? 1-2 günmü :) ? Kaç kişinin birlikte çalıştığını görmüssündür izlediysen. Buyur kendin bak emeği görmek için gerçek bir katana satan site. http://www.jidai.jp/shinken.asp Bir kılıcın yapılmasıda 1-2 gün sürmüyor.Çalışan kişiyide ona göre hesab et said: Term of making Shinken It takes about 6 - 12 months to make it. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Ya gerçektir de katana ustası tarafından yapılmamışdır. reverse-blade katana falan yapmıyorlar mesela, alıyorsun almandan finden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Senin o bıçaklar kesmiyor. Dandik lan bu diye geçirmişlerdir gümrüktekiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
White Wolf Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Alexi_Septimus said: kertenkel said: kılıç olduğu için geçmez + 1000$ olduğu için geçmez + kesici alet olduğu için geçmez nasıl geçer konusu: 3 ay 10 tane belge 10000 tane rüşvet 400$'a yakın gümrük vergisi Yurt dışından bir araba kılıç ve bıçak sipariş etmiş biri olarak diyenbilirim ki çok güzel geçiyor. Collectable Goods adı altında yolluyorlar, mis gibi geçiyor. Hahaha, ama 1000$ olunca tabii çok süper bir gümrük ödeyebilirsin. Şöyle yapacaksın, adamlarla teması kesmeyeceksin, telefonla konuşacaksın gerekirse, ve üzerine veya içine fatura göndermemelerini ayrı bir postayla fatura göndermelerini söyleyeceksin. Dolayısıyla amcaoğlundan katana alan biri gibi görüneceksin. Have fun with your katana. Peki bu bahsettiğini yaptığımda genede o süper gümrüğü ödüyormuyum ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Sadece metalinin yapımı 1 ay sürüyor. Benim izlediğim video'yu kısaltılmışıda olsa buldum Verdiğin paraya helal olsun diyorsun yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Hayır gümrük ödemiyorsun çünkü bir şey satın almış olmuyorsun. Gerçi pakedin büyüklüğünden huylanabilirler. Ama kurumsal bir şekilde yollanmaması lazım isimden isime gitmesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
White Wolf Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Alexi_Septimus said: Hayır gümrük ödemiyorsun çünkü bir şey satın almış olmuyorsun. Gerçi pakedin büyüklüğünden huylanabilirler. Ama kurumsal bir şekilde yollanmaması lazım isimden isime gitmesi lazım. Son bir soru Peki sen bu riski alırmıydın ? : P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arathor Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Ben almanyadan gelirken bavulumda kilic gecirdim. Direk görüp actirdilar silah tasiyorsunuz diye. Bana hicbir sekilde kaca aldiniz, adam mi kesiceksiniz vs diye sormadilar :) Sadece bir kagit verdiler ve doldurmami söylediler o kadar. Bavulunda oldugu sürece bir sorun cikmiyor. Sadece silah kategorisine girdigi icin ucaga girisi kayda alinmasi gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 bende de karabük çeliğinden var bi katana ama 1000dolara falan vermem çünkü son samuray tarafından yapıldı. Apache said: bende de gerçek bir samurayın ereğli çeliğiyle yaptığı bir kılıç var karadenizden almıştım satarım ilgilenirsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 ben onu yanımda taşıycam sürekli obaaa...diye bi düşünceye kapılma bununda tabancalar gibi taşıma ruhsatı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 varsa böyle birşey süper Barbar Conan kılıcı gördüm onu alıp getireyim Türkiye'ye. Senin ki gümrükten geçti mi geçmedi mi sonucu buraya haber sal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 annemler hong kongdaydi katana aldirdim gecen hafta japonyaya gecerken gayette guzel el koymuslar boyu fazla uzunmus keselim falan demisler gitmis katanam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar