Cons Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 evet küçükken kafamı kalorifer peteğine vurmuşum
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Ardeth said: ordaki beyinleri toplasan dünyanın yarısından fazlasına denk gelebilir sdf geri kalanı da tesladır zaten
byzasz Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 prestige de güzel işlediler ya adamı, insanlarda sıradışı bilimadamı dendimi hemen akla gelen isim oldu tesla.. Ama tesla alternatif akımdan sonra bıraz sıçış oldu, yani ordaki bir shrödinger değildir kendisi..
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 byzasz said: Ama tesla alternatif akımdan sonra bıraz sıçış oldu nasıl yani? biraz açabilir misin
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 tesla ac tarafında değil miydi ben mi yanlış hatırlıyorum? diğer tarafta da saygı değer edisonun general electric şirketiyle bir diğer ünlü şirket vardı dc yi zorla dayatmaya çalışan. sonunda kazanan da tesla olmalı bugün ac kullanıyorsak ?!
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 ilginç yaw adam orda fotorafta ben yarın sabitini kullanacam falan adsfds. (planck)
Mortis Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 evet tesla alternatifci alterno bi insan zaten, radiohead flana dinliomuş asd
byzasz Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 öncelikle şunu beirtiyim bende teslayı çok severim, ama tesla bilimde çığır açan bir adam yada çok önemli bir teorisyen değildir, sen yarın milyarlarca dolar patent parası alabileceğin bir polimer bulabilirsin dünyanın en kullanışlı ara maddeleri bu sayede çok ucuza çok kolay ve çok dayanıklı üretilebilir fakat bu buluşun seni çok büyük bir bilim adamı haline girmez,, Teslanın alternatif akım buluşu ve bunun gerçekten çok kuullanışlı oluşu ona çok para kazandırmış olabilir ama daha sonra westinghause sattıktan sonra patetleri kazandığı paralarla yaptığı arştırmlar çok can sıkıcı, titreşimle le bina yımaya çalışmalar falan filan.. Ama schrödinger başlı başına bir teorisyen bir bilim adamı, çalkantıl hayatı dışında bilime kattıkları muhteşem, sadece bir denklemi dahi kuantum mekaniğinde bir ço şeyi olur hesaplanır hale getirmiştir, onun sayesinde araştırmalar temele oturtulmuştur, hesaplamalar yapılmıştır, yani dolyalı yoldan bilime yaptığı katı çok büyük.. o yüzden tesla bir schrödinger değildir zaten de olması beklenemz
byzasz Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Sly-One said: ilginç yaw adam orda fotorafta ben yarın sabitini kullanacam falan adsfds. (planck)işte gerçekten bilim adamı olmak budur aslında.
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 quantum mekaniği dersi alıyorsun sanırım ve bu adamı gözünde fazla büyütmüşsün, hani küçümsenecek biri değil ama ondan önce sayılabilecek isimler az değil. ayrıyetten tesla ile ilgili bilgilerin belli bir sunum/belgesel/makalenin ötesinde değil sanırım, istersen kitap tavsiye edebilirim, uzun uzun yazmak istemem ama tesla'nın icat ettiği ve bizim başkası buldu diye bildiğimiz, ya da günlük hayatta dahi olmazsa olmaz olan o kadar çok katkısı var ki mutlaka bilinmesi gereken bir adam. bunlara ek olarak bir de hala gizli tutulan sayısız çalışması var, destek bulamadığı bir de bitmeyen senfonisi var ki destek bulamamasının nedeninin büyük bir ülkenin çıkarları olduğunu düşünenlerin sayısı da azımsanamaz. ha bir newton kadar temel adamı da değildir o ayrı bir konu.
byzasz Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 işte benim demek istediğimi sende bir kez daha açıklamışsın, teslanın yaptığı veya öncülük ettiği şeyler hayatı kolaylaştıran veya günlük kullanıma adaptesi çok kolay şeyler.. Fakat schrödingerin denklemi sana moleküler anlamda ( tüm evrendeki bütün her durumumda) atomların elektronların davranışlarına anlam vermene yarıyor açıklamanana tahminlerde bulunmana yarıyor.. Yani sen bir molekülü elde edebilirmiyim dediğin zaman yada enerjisini hesaplamak istediğin zaman schrödinger in ve orda bulunan bir kaç bilim adamının teorilerinden yaralanarak teoriyi pratiğe dökmeden hesaplama şansı veriyor, yorumlama şansı veriyor, bunun ne kadar büyük bişey olduğunu düşünebiliyormusun.. ders olarak kuantum mekaniğiyle alaksı yok birde ben kuantumdan nefret ediyorum ayrıca :) benim 5 inci senem okulda düzeltme: schrödinger üsütndn konuşuyoruz diye üstünden devam ettim, yoksa özel bir hayranlığım yok. yoksa ordaki ben koydum resmi zaten siyahla belirginleştirdiğim her kişi başlı başına olay kişilerdi
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 manyetik akım birimi de Tesla ki yani şimdi küçümsememek lazım :p
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 hadi gectin diyelim, sonra nasil durucan?
byzasz Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 yazdıklarıma bir baktımda, evet biraz sanki küçümsemişim gibi, tabiki böle bişey yapmaya çalışmak saflık olur, ben doğru telafuz edememişim.
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Tesla, ölümünden sonra Edison hakkında ; "He had no hobby, cared for no sort of amusement of any kind and lived in utter disregard of the most elementary rules of hygiene... His method was inefficient in the extreme, for an immense ground had to be covered to get anything at all unless blind chance intervened and, at first, I was almost a sorry witness of his doings, knowing that just a little theory and calculation would have saved him 90 per cent of the labor. But he had a veritable contempt for book learning and mathematical knowledge, trusting himself entirely to his inventor's instinct and practical American sense.". Hani ölünün arkasından konuşulmaz gibi bir olayları olmadığı için 24 ayar vermiş. Mühendis olarak Tesla'ya saygım vardır bunun için hehe. Ama en kıl olup en çok saygı duyduğum Newton olmuştur hep. Tam bir baş belası.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Ya üzerinde bu Tesla amcanın ismini taşıyan bi lambalı salon radyosu var bende kocaman :D Acayip sempatim var bu adama.
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Ardeth sey olunca nolyo abi Bi sopa yaptik essek kadar uzun dunyaya bagadik dunyayala beraber donuyo bu sopa Sopanin ucu Dogal olarak merkezden hizli donuyor cok uzun [Essek] seviyesinde uzun oldugu icin en ucu isik hizini gecerse sopa kirilir mi demirden yapsak kirilir mi sicarim ole sopya ademir kirilir mi lan
Bleda Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 herşeyden önce o kadar uzun bir sopanın kütlesini döndürmeye hiçbir gök cisminin momentumunun yeticegini zannetmiyorum. 2. cisi sopanın ucu o kadar hızlı dönerse kütleside sonsuz olur. Kütlesi sonsuz olursa etrafındaki diger maddeleri içine çeken bir karadelige dönüşmez mi? Bu durumda hem sopanın geri kalanını hemde döndüren gezegeni içine almazmı?
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 BonePART said: demirden yapsak kirilir mi sicarim ole sopyaa demir kirilir mi lan ahauhauhauhuahu süper
byzasz Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Bleda said: 2. cisi sopanın ucu o kadar hızlı dönerse kütleside sonsuz olur. Kütlesi sonsuz olursa etrafındaki diger maddeleri içine çeken bir karadelige dönüşmez mi? Bu durumda hem sopanın geri kalanını hemde döndüren gezegeni içine almazmı?yanlış kütlesi sıfır olur sonsuz olmaz teoriye göre
Suark Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Yalnız, ışık hızı eğer ışığın hızıysa yoğun bir ortama sokulup yavaştılan ışık geçilemez mi=) koşarak geçerim be :p
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 onu deyene rus bi amca var... yani kendisi geçmeyi denemiyor tabi :p su içersine enjekte edilen elektronları bir anlığına olsun su içersinde hareket eden ışıktan daha hızlı yapmaya çalışıyordu. Ama burda önemli olan bence "c" yi geçmek :p
Suark Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Yanlışsam düzeltin, Her maddenin bi kütlesi var, ve bu kütlelerin çıkabileceği "maximum" hızlar var diye hatırlıyorum. inertia yüzünden olan bişi yani kütlesi ışığın ki gibi "olmayan" birşeyin c ye ulaşması imkansız gibi? kör cahilmiyim yokssa :P
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 yaklaştın. Işığın kütlesi yok ve şuan çıkarılmış formüllere göre kütlesi olan bir cismin ışık hızına ulaşması imkansız. Bunun sebebi de kütlesi olan bir cisim ışık hızına yaklaştıkça, onu sabit bir ivmede tutmak için gereken kuvvet sonsuza gidiyor. Kısacası kütleli bir cismi ışık hızına çıkarmak için sonsuz kuvvet uygulanması lazım.
Öne çıkan mesajlar