Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Döviz,Faiz,Fon,Yatırım vs.

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

he he..

O kadar kasamam ya, firma naapmış neetmiş gibisinden..

Baktığın zaman, ben yuzde 10 içeri girdiğimde, garanti de, turkcell'de ufak dalgalanmalar vardı. O şekilde devam eder dedik. Ben aldım, bir kaç saat dalgalandı, istediğim fiyata bir türlü gelmedi, sonra gümledi komple :)

Yani aslında kabahat benim, ben daha fazla kar elde etmek istemiştim..

Yani kısaca, yanıltıcı dalgalanmalar oluyor. Tabi bazen bunlar doğru sonuçlar verebiliyor. Ama aldatıcı geliyorlar bana.

Fakat bir gerçek var ki, yılın belli bölümlerinde belli hisseler her zaman artar, ve hani turkcell'den ben yuzde 10 girdim felan, buna üzülürüm, üzülmem değil, çünkü para bağlandı sonuçta o hisseye, ama bir gerçek var ki, turkcell ömür boyu böyle kalmaz.

Örneğin bugün içerisinde turkcell yuzde 1.06 artarak zararımı kapatmaya yaklaştı. Yani sağlam firma zararını geri kapatır ancak zaman kaybı olur.

Ama çok ciddi bir şekilde oynadığım da söylenemez, hani böyle cılgını gibi sürekli takip eden her haberi okuyan, lan ne olur ki diye düşünen biri değilim. : )
Sosyal ağlarda paylaş

bunlara kasana kadar gider hangi takım kımı transfer etmıs oyuncuların formları ne sakatlıkları var mı takım ıcınde catısma var mı son 5-6 macın ıstatıslıklerı nasıl vs.. bakar ıddaa oynarım

normalde borsa nasıl oynanır ornekle sallayayım bıraz

amd fırması su anki islemcılerden daha ucuza ve x kat daha hızlı yenı nesıl bır ıslemcı urettı halıyle adamların satısları artıcak
gıder amd hısselerını alırsın bu durumda intelın hısselerıde duser vs.. normalı budur bu ısın

ama bızım memlekette isler karısık solekı z fırmasının hısselerı bırden tavan yapıyor uretım yok ıcat yok durduk yere zıplıyor hısse neden cunku dısa bagımlı borsa var adamlar ıstedıklerı gıbı manıpule edıyorlar borsayı bırden z fırmasının hısselerıne yuklenıyorlar halıyle hısse degerlerı artıyor sonra fıyat yuksekken satıyorlar hısselerı alanın elınde patlıyor ısın ıcınde dovızde var halıyle dedım ya karısık ısler

ılerıye yonelık bır tıyo ıstersenız tarımlar ugrasan(baklıyat ureten) sırket varsa hısselerını alın derım prınc olayı gecıcı bırsey deıl bıo yakıtların hammaddesı tahıl olunca tahıl tuketımı arttı ve basta prınc olmak uzerı baklıyat fıyatları katlandı gercı bunun paralelınde aclık bas gostemeye basladı vs..
Sosyal ağlarda paylaş

valla 3000-5000 için bilemem ama en iyi yatırım arsadır istanbul içinde. kaybetme şansın pek olmuyor eğer iyi bir yerden alabilirsen. vadeli faiz , fon işlemlerinde ise reel faize bakmak gerekir ama öyle bir ülkedeyiz ki reel faizi hesaplamak imkansız gibi birşey 1 ay sonra kriz olmayacağını kimse bilemiyor ve bir arkadaşın söylediği gibi açıklanan tüfe tefe rakamları gerçekçi değil
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun vadeli olsun diyor isen, imkb-30 dan birkaç banka hissesi al kalsın, unut onu devam et hayatına. Ama zarar edince hisseni çekmek isteyeceksin vs bunlara karşı koyman lazım. Bana sorarsan gerek yok o kadar para ile borsaya girmeye, likit fonda bırak tum paranı internet bağlantın var ise surekli elinin altında ihtiyacın olunca bozdur harca. Bir de unutma, hisse senedin bir gun %5 düşer diğer gun %5 artar ise zarardasındır :)
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi, en mantıklısı bireysel emeklilik gibi görünüyor. Aslında değil.
Aslında bu işlerin hiçbiri mantıklı değil.
Sonuçta her zaman bir risk var.
Ama şu dönemde, döviz düşünmek riskli, malum sonuçlanması gereken 2 dava var. Doğru tahmin çok kazandırır gerçi ama bi anda rezil de olabilirsin.
Bu işlerde de hep bir risk vardır. Doğru analiz etmek gerek durumları, bu da seni göze aldığımızda biraz şans işi oluyor.

Şu aşamada euro olarak biriktirmenin riski en düşük hareket olabileceğine inanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...