Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 17 Mayıs 2008 - Hurriyet MEHMET Y. YILMAZ Dili insanı ele veriyor FETHULLAH Hoca cemaatine yakın Bugün Gazetesi’nde bir köşe yazarı, Leyla Gencer’in küllerinin İstanbul Boğazı’na dökülmesi ile ilgili olarak şunu yazdı: "Küllerinizle suyumuzu kirletmeyin." Bunu yazma nedeni Leyla Gencer’in annesinin Polonyalı bir Katolik olması. Irkçılığın bu kadar adisine bir gazete köşesinde yer verilebiliyor olması, bunun bir de "kendini insanların kardeşliğine adadığı" söylenen bir tarikat liderinin kontrolündeki yayın organında yazılabilmesi gerçekten ilginç. Bu söylenen ve üzerinde ısrarla iddia edilen konunun esasen bir kandırmaca olduğunun çok açık bir örneği! Kendisini "Müslüman Türk" diye tanımlayan herhangi bir kimse bile gayet iyi bilir ki ölülerin arkasından kötü konuşulmaz. Onlar hayırla yád edilirler. Ama insan aklı ve dili öyle bir şey ki ne kadar numara yaparsan yap, önünde sonunda kendisini ele verir. "Dil sürçmesi" derler ama aslında onun bir "sürçme" olmadığını, bilinçaltının dışavurumundan ibaret olduğunu biliyoruz çünkü. Bunun bir gazetede "gözden kaçmış bir yazı" olma olasılığı elbette var. Ancak aynı çevrenin "amiral gemisi" Zaman’ın Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı da kendi gazetesinde Gencer’in annesinin Polonyalı, Erol Aksoy’un annesinin Rum, Prof. Dr. Yücel Aşkın’ın dedesinin Ermeni olduğuna da dikkat çekiyor. Demek ki bu "ırkçı köken merakı" tesadüf değil. Söz konusu çevreye mensup tanıdığım insanlar, samimiyetlerine inanmakta güçlük çektiğim için beni sıkça eleştiriyorlar. Doğrusunu isterseniz, samimiyetlerine inanmayı gerçekten çok isterdim. Ama böyle durumlarla karşılaşınca insan ister istemez söylenen her şeyin bir illüzyon yaratmak üzere planlandığını düşünmeden de edemiyor. YALÇIN DOĞAN Suyu asıl kirletenler Midem bulanıyor. Bu kadar sığlık karşısında. Midem bulanıyor. Bu kadar çiğlik karşısında. Midem bulanıyor. Bu kadar düşmanlık karşısında. Cehaleti, hazımsızlığı, kıskançlığı bir yana bırakıyorum. Kültür mü, o da ne? Nerede satılıyor o lüks lambası? Bunlar hep aynı mahallede oturuyor. Epey ezik. Onun için, hayli saldırgan. Kendine güven Kaf Dağının ardında. Acaba bize yöneltilen eleştirilerde bir haklılık payı var mı, acaba bizim bir hatamız var mı, diye bir an durup düşünmek yok. Ama, bu bilimsel bir duruş. Mantık ve akıl içeriyor. Onlar için çok uzakta bir liman. Bu haliyle eğer yine de dikkat çekmek istiyorsa, yolu var, çoğunluğun karşı çıkacağı uç davranışlar, saçma ifadeler. Hatta, ara sıra tehditler. KİM KİRLETİYOR Örneğin, türban eleştirisi karşısında, ağızlarından köpükler çıkararak, küfürlerle kendinden geçenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Çünkü, onlara göre, onlar artık memleketin sahipleri. Yok ya, ne zamandan beri? Dayandıkları hiç bir dini kural olmadan, atış serbest. Cehalet de, zaten böyle bir şey. Küfürde dozun artması. Bugün nereye saldırmalıyım, onların tipik ruh hali. Adını yazmak bile istemiyorum. Birkaç gün önce, biri Leyla Gencer’in vasiyeti ile ilgili bir yazı yazıyor. Gencer’in küllerinin Boğaz’a serpilmesi isteğine karşı, Leyla Gencer hangi dine mensuptu, başlıklı yazıda, Gencer’in annesinin Katolik olduğunu belirterek: "Şimdi bu kimlik küllerini Ortaköy’e saçtırıyor, madem öyle, külleriniz İtalya’da kalsın, niye kirletiyorsunuz suyumuzu". Sizce, suyu gerçekten kirleten kim? Kimler? Aynı mahallenin sakinleri mi? Bu saçmalığın neresinden tutacaksınız? UYGARLIK FARKI Leyla Gencer ve bu yazıyı yazan o vatandaş! Aralarında herhalde birkaç yüzyıllık uygarlık farkı var. Kaldı ki, hani nerede Müslümanlıktaki hoşgörü? İnançlara ve düşüncelere saygı nerede? Tipik Ortaçağ zihniyeti. Engizisyon mantığı. İstanbul Müftüsünün de, bu yazı karşısında sabrı taşıyor, "13. asırdan daha mı geriyiz bugün" diyerek, isyan ediyor. Dine sahip çıkmak adına celallenenlerin aslında hurafelerden ibaret takkelerini al aşağı ediyor. Leyla Gencer ile bu vatandaşın adının yan yana gelmesi bile, onun için bir onur. Bu onuru ona vermek, Gencer’e saygısızlık. Leyla Gencer’in sanatı ve kişiliği karşısında saygıyla eğiliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.
-Neiloth- Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Prawler said: 17 Mayıs 2008 - Hurriyet oha bu saatte ne işi var gazetenin sende :D internet sitesinden fln mı aldın
KingOfLoss Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 neler gördük, nelere şaşırdık. hala birşeylere şaşırabilmemize şaşırıyorum ben. evet var günümüzü 800 yıl geriden takip edenler.
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 yanniz leyla gencer gibi bir degerin ardindan tek keliem olumlu bir soz gelmedi bu kafatasci zihniyetin agzindan yabanci kani olabilir ama o yabanci kani hristiyan olursa vay haline heleki muslumanlarin arasinda yetismisse musluman akrabasi var ve hristiyanligi tercih ettiyse kapanan hideyete erir yuceltilir acilana ise edilmedik kufur kalmaz sonra kapanmak "ozgurluk" oluverir birden evet kapanmak ozgurluktur kimseyi ilgilendirmez amakapanmak ozgurluktur diyen adam acilma ozgurlugunu tanimiyorsa orda bir sorun vardir musluman olmak bir secimdir cat stevens i yere goge sigdiramazlar peki ya bugun unlu bir musluman sanatci hristiyan oldugunu aciklasa? iki gunde ipini cekerler dincilerin hastalikli zihinleri boyle isliyor iste burda yikanirken bile ciplak durulmamasi cunki allahin gordugunu ve allahtan da utanilmasi gerektigini savunan carpik bir zihniyet var alin abicim dininizide allahinizida benim inandigim allah bu kadar insanlastirilmamis kendi yarattigindan tahrik oldugunu iddea eden yobazlarda yok
pwnbot Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 muslumanliktan cikmanin cezasi olumdur gencler, boyle bir zihniyet var, boyle bir olay var. ugrasmayin ondan.
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 İşte böyle oluşumların başındaki insanlar çok sinsi ve akıllı olsa bile oluşumlarındaki bütün insanların ağzını torba gibi sıkmayınca bir yerden denyonun teki patlak veriyor.
pwnbot Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 ne diorsun sen islam hosgoru dinidir diyecekler icin de.. Fıkıh bilginleri Hz. Peygamber’in, "Kim dinini değiştirirse onu öldürün"131 hadisinden hareketle prensip olarak, mürtedin öldürüleceği görüşünde birleşmişlerdir.132 Şafiî, Maliki ve Hanbeli mezhepleri mürtedin öldürülmesi konusunda kadın erkek ayırımı yapmazken, Hanefiler ve İmamiye mürted kadının öldürülmeyip hapsedileceği görüşündedirler. Mürtedin kadın olsun erkek olsun öldürüleceği görüşünde olanların delilleri şunlardır: a. "Kim dinini değiştirirse onu öldürün" hadisi genel bir hüküm taşımaktadır. Burada kadın ve erkek ayırımı söz konusu değildir.133 b. Hz. Peygamber, Ümmü Mervan; Hz. Ebubekir de Ümmü Firka adlı mürted kadınları öldürtmüşlerdir.134
huun Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 ey allahım ya peygamber şunu söylemiş, bunu söylemiş diyip lafa girenlere hangi tarafta olsa zıttım arkadaşım. bugün en sağlam hadis kitabının yazarı olduğu söylenen buhari bile peygamberin ölümünden nerdeyse 200 sene sonra doğmuş. adam kendi bile demiş, 600.000 hadis arasından derleyip topladım, ama bunlarda benim gücüm yettikleri, daha da vardı. hz. muhammed yaşarken binlerce onbinlerce kişilerin şahit olduğu konular var tamam bunlar hadis olsun, sünnet olsun. nerdeyse 200 sene sonra yüzbinlerce laf arasından seçmece olduğu söylenen laflarlar da referans alınmayı versin.
pwnbot Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 diyanet işleri aciklamasi bu alinti..
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 said: Volume 9, Book 84, Number 57: Narrated 'Ikrima: Some Zanadiqa (atheists) were brought to 'Ali and he burnt them. The news of this event, reached Ibn 'Abbas who said, "If I had been in his place, I would not have burnt them, as Allah's Apostle forbade it, saying, 'Do not punish anybody with Allah's punishment (fire).' I would have killed them according to the statement of Allah's Apostle, 'Whoever changed his Islamic religion, then kill him.'"
pwnbot Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 zindiklari yakmis ali, sonra demis ki peygamber ben olsam allahin cezasini yani yakmayi kullanmazdim falan filan.
pwnbot Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 kusura bakma, ne demisler buyukler? acima yetime..
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 zaten kuran varken bir de hadisleri kural olarak görmek niye ? kuran yetersiz mi yani ? ki hadislere kurana inandığımın* 10 da biri kadar inanmıyorum çünkü araplara güvenmiyorum. sori. *: inanmıyorum.
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 said: Yalnız Kur�an diyen yalancılar Sual: Kur�andan başka delil var mıdır? CEVAP Mezhepsizler, dindeki dört delilin ikisini kabul etmeyip Kitap ve Sünnet�ten başka delil yok diyorlar. Mezhepsizleri de geride bırakan türediler, Kitap ve Sünnet tabirine bile saldırıp, �Kur�andan başka bir sünnet adı altında din çıkarmak İslam�ı yıkmaktır, Peygamber Kur�anı getirmekle işi bitmiştir, o bir postacıdır� diyerek Sünneti Kur�andan farklı bir şey gibi göstermeye çalışıyorlar. Yalnız Kur�an diyenler, kesinlikle Kur�an-ı kerime inanmıyorlar. İslamiyeti yıkmak için inanmış gibi görünüyorlar. Bunların başında İgnaz Goldziher, Shacht gibi Oryantalist denilen gayri müslimler gelir. Hıristiyanların çıkardığı bu akıma kapılıp biz de resulüz diyenlerden Hintli Mirza Gulam Ahmet ile Mısırlı Reşat Halife ve daha başka zındıklar vardır. Reşat Halifenin kurduğu on dokuzcular bâtıl dinini savunanlar da yalnız Kur�an diyor, Sünneti inkâr ediyorlar. Dindeki dört delilden üçü inkâr edilince, herkes kendi anladığını doğru kabul edecek ve böylece insan sayısı kadar din meydana gelecek, bir kaos yaşanacak ve nihayet din yıkılacaktır. Fakat bu dini yıkmaya muvaffak olamayacakları Kur�an-ı kerimde bildirilmektedir: (Onlar, ağızları ile Allah�ın nurunu [Kur�an, Sünnet, icma ve kıyastan meydana gelen Allah�ın dinini] söndürmeye yelteniyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de, Allah nurunu [dinini] tamamlayacaktır.) [Saf 8] Yalnız Kur�an diyenler, Kur�andaki İslam diyenler, utanmadan yalan söylüyorlar. Sözlerinde zerre kadar samimiyet yoktur. Kur�ana inanmalarında samimi olsalardı, âyetlere inanırlardı. Allah yalnız Kur�an mı diyor? Allahü teâlâ, (Resulüme uyun, onun bildirdiği her şeyi kabul edin, haram ettiklerinden sakının, Resule uyan bana uymuş olur. Ona isyan eden bana isyan etmiş olur. Onun sözleri vahye dayanır. Onun sözünü benim sözüme aykırı görenler ve Allah�ın yolu ile Peygamberin yolunu birbirinden ayırmak isteyenler kâfirdir) buyurmuyor mu? İşte âyet-i kerime mealleri: (Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının!) [Haşr 7] (O, [Resulüm] vahiyden başkasını söylemez.) [Necm 3,4] (Resulüme uyun ki, doğru yolu bulun!) [Araf 158, Nur 54] (Resule itaat eden, Allah�a itaat etmiş olur.) [Nisa 80] (Allah�a ve Resulüne karşı gelen, apaçık bir sapıklıktadır.) [Ahzab 36] (Allah ve Resulüne itaat eden Cennete, isyan eden Cehenneme gider.) [Nisa 13,14] (İhtilaflı bir işin hükmünü Allah�tan [Kur�andan] ve Resulünden [Sünnetten] anlayın!) [Nisa 59] (Biz her Peygamberi kendisine itaat edilsin diye gönderdik.) [Nisa 64] (Aralarında hüküm verilmek üzere Allah�a ve Peygambere çağırıldıkları vakit: �İşittik, itaat ettik� demek, ancak müminlerin sözüdür, işte kurtuluşa erenler onlardır.) [Nur 51] (Allah�a ve Resulüne karşı gelen, bilsin ki, Allah�ın azabı çok şiddetlidir.) [Enfâl 13] (Allah�a ve Resulüne itaat edin! [uymayıp] yüz çeviren [kâfirdir] Allah da kâfirleri sevmez.) [Al-i İmran 32] (Allah ile resullerinin emirlerini birbirinden ayırıp ikisi arasında bir yol tutmak isteyen kâfirdir.) [Nisa 150,151] Kur�anda, (yalnız Kur�ana uyun) denmiyor, (Allah�a ve resulüne uyun) deniyor. Resulünü devreden çıkaran, Kur�anın açıklaması olan hadisleri delil saymayan, Kur�anın ifadesi ile kâfir olur. Kur�an ve Sünneti inkâr Sual: Peygamberin hadislerine niye bu kadar önem veriyorsunuz? CEVAP Allahü teâlâ, Resulüne Kur�anın açıklamasını, hüküm koymasını emredip, iman, itaat ve Kelime-i şehadette de Resulünü kendisiyle birlikte bildiriyor: (Kur�anı insanlara açıklayasın diye sana indirdik.) [Nahl 44] (İhtilaflı şeyleri insanlara açıklayasın ve iman eden bir kavme de hidayet ve rahmet olsun diye bu Kitabı sana indirdik.) [Nahl 64] (Aralarındaki anlaşmazlıkta seni hakem tayin edip, verdiğin hükmü tereddütsüz kabullenmedikçe, iman etmiş olmazlar.) [Nisa 65] (Allah ve Resulü, bir işte hüküm verince, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih, seçme hakkı kalmaz.) [Ahzab 36] (O Peygamber, güzel şeyleri helal, çirkin şeyleri haram kılar.) [Araf 157] (Allah�a ve ümmi nebi olan Resulüne iman edin!) [Araf 158] (Allah�a ve Resulüne itaat edin!) [Enfal 20] (Resulullahta sizin için [uyulması gereken] güzel örnekler vardır.) [Ahzab 21] (Allah�a ve Resulüne inanmayan [kâfir olur] kâfirler için de çılgın bir ateş hazırladık.) [Feth 13] (Allah, dilediğine hikmeti verir. Hikmet verilene de, çok hayır verilmiştir.) [Bekara 269] (Size kitabı, hikmeti getiren ve bilmediklerinizi öğreten bir Resul gönderdik.) [Bekara 151] İmam-ı Şafii, (Bu âyetteki hikmet, Sünnettir. Önce Kur�an, peşinden hikmet bildirilmiştir) buyurdu. (Risale s.78) Kur�an ile birlikte bir de hikmet [Sünnet] getirildiği, bu âyet ile de bildirildi. Yukarıdaki yazıda, yalnız Kur�an diyenlerin, Kur�ana inanmadıklarını, Kur�an ve Sünneti kabul etmedikleri için kâfir olduklarını âyetlerle bildirmiştik. Bu konudaki hadis-i şerifler de şöyledir: (Cebrail aleyhisselam, Kur�an ile beraber açıklaması olan sünneti de getirmiştir.) [Darimi] (Bana Kur�anın misli kadar daha hüküm verildi.) [İ. Ahmed] (Yalnız Kur�andaki helal ve haramı kabul edin diyenler çıkar. İyi bilin, Peygamberin haram kılması, Allah�ın haram kılması gibidir.) [Tirmizi, Darimi] (Bana uyan Cennete girer, bana isyan eden ise giremez.) [Buhari] (Bir zaman gelir �Kur�andan başka şey tanımam� diyenler çıkar.) [Ebu Davud] (Kur�ana ve sünnete uyan hiç sapıtmaz.) [Hakim] (Sünnetimden yüz çeviren benden değildir.) [Müslim] (Bir zaman gelir, beni yalanlayanlar çıkar. Bir hadis söylenince, �Resulullah böyle şey söylemez. Bunu bırak, Kur�andan söyle� der.) [Ebu Ya�la] (Sünnetimi öldürüp dini bozmaya çalışanlara lanet olsun.) [Deylemi] (Ümmetim bozulunca, sünnetimi ayakta tutana şehid sevabı verilir.) [Hakim] (İhtilaflar çıkınca, sünnetime ve hulefa-i raşidinin sünnetine sımsıkı sarılın!) [Tirmizi] (Bize yalnız Kur�andan söyle) diyen birine, İmran bin Husayn hazretleri, (Ey ahmak! Mesela Kur�anda, namazların kaç rekat olduğunu bulabilir misin?) dedi. Hazret-i Ömer, farzların seferde kaç rekat kılınacağını Kur�anda bulamadık diyenlere, (Allahü teâlâ, bize Resulullahı gönderdi. Kur�anda bulamadığımızı, Ondan gördüğümüz gibi yaparız. O, seferde, dört rekatlı farzları iki kılardı) buyurdu. (Mizan-ül-kübra) Resulullah Kur�anı açıkladı Sual: Resulullah Kur�anı niye açıkladı? CEVAP Kur�an-ı kerimde, (Resulüm, sana indirdiğimiz Kur�anı insanlara açıkla) buyuruluyor. (Nahl 44) İmam-ı Şarani hazretleri de buyuruyor ki: Kur�an-ı kerimde, namazların kaç rekat olduğu, rüku ve secdede okunacak tesbihler, vakit namazları ile bayram ve cenaze namazlarının nasıl kılınacağı, namazı bozan şeyler, zekat nisabı, zekatın hangi maldan verileceği orucun ve haccın farzları, oruç kefareti, hukuk bilgileri, köpek, ayı etinin yenilip yenilmeyeceği gibi birçok husus açıkça bildirilmemiştir. Yani hiçbir âlim, bunları Kur�an-ı kerimden bulup çıkaramazdı. Bunları Peygamber efendimiz açıklamıştır. (Mizan-ül kübra) Yalnız Kur�an diyen müsteşriklere [oryantalistlere] soruyoruz. Kur�an-ı kerimde (Meyte ve kan size haram kılındı) buyuruluyor. (Maide 3) Meyte, boğazlanmadan ölen veya öldürülen yani leş olan hayvandır. Bir müsteşrik, bu âyete bakarak balık yemenin haram olduğunu söyler. Ona göre sadece delil Kur�andır. Halbuki Allahü teâlâ (Bir işte anlaşamazsanız, bu işin hükmünü öğrenmek için Kur�ana ve sünnete bakın!) buyuruyor. Balık kesilmeden yenir mi diye Kur�ana bakınca müsteşrik yenmeyeceğini anlar. Dalak kandır. Müsteşrik, âyete bakınca bunun da haram olduğunu anlar. Fakat sünnete bakılınca istisna olarak balık ve dalağın helal olduğu görülür. Hadis-i şerifte, (Size iki meyte ve iki kan helal kılındı. İki meyte balıkla çekirgedir, iki kan ise, karaciğerle dalaktır) buyurulmuştur. (İbni Mace, Ebu Davud) Yine Peygamber efendimiz, (Denizin suyu temizdir, meytesi helaldir) buyurarak deniz meytelerinin helal olduğunu bildirmiştir. (Ebu Davud, Abdürrezzak) Buna da açıklık getirilmiş, her meyte değildir. Mesela kendiliğinden ölüp su yüzüne çıkan balığın da yenilmeyeceği hadis-i şerifle bildirilmiştir. (Dare Kutni) Aslan, kaplan, kurt, maymun ve köpek gibi yırtıcı hayvanlarla, atmaca, kartal, doğan ve şahin gibi yırtıcı kuşların etlerinin haramlığı da hadis-i şerifle bildirilmiştir. (Müslim) Peygamber efendimiz, (Yemin ederim ki, ben size ancak Allahü teâlânın emrettiğini emrediyor, nehyettiğini nehyediyorum) buyurdu. (Taberani), zaten onun sözleri vahiydir. (Necm 4) Kur�ana, İslam�a uymak için, Peygamber efendimize uymak gerekir. Peygamber efendimize uymak için de İslam âlimlerine uymak gerekir. Kur�an-ı kerimde mealen, (Bilmiyorsanız âlimlere sorun) buyuruluyor. (Nahl 43) Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Âlimlere tâbi olun!) [Deylemi] (Âlimler yeryüzünün ışıklarıdır. Benim ve diğer Peygamberlerin vârisleridir.) [Ebu Nuaym] (Âlimler rehberdir.) [İ. Neccar] (Âlim, Allahü teâlânın güvendiği kimsedir.) [Deylemi] Tahtavi hazretleri buyuruyor ki: (Kur�an-ı kerimdeki, (Allah�ın ipine sarılın!) emri, (Fıkıh âlimlerinin, mezhep imamlarının bildirdiklerine uyun) demektir.) [Dürr-ül muhtar haşiyesi] Nasıl kanunlar, Anayasadan ayrı kabul edilmezse, sünnet, yani hadis-i şerifler de Kur�an-ı kerimden ayrı değildir. Onun açıklamalarıdır. Nasıl, tüzükler, yönetmelikler, kanunlara aykırı kabul edilmiyorsa, icma ve kıyas-ı fukaha da sünnete aykırı değildir. Kıyas, Kur�an-ı kerimin ve hadis-i şeriflerin açıklamasıdır. Sünneti Kur�an-ı kerimden ayrı, kıyası [âlimlerin ictihadlarını] hadis-i şeriflerden başka göstermeye çalışanların, sapık olduğu Mektubat-ı Rabbani�de yazılıdır.
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Devleti yonetlenlerde zerre kadar sanat, kultur vs. olmadigi icin iyi sozler beklemeyin. Fikirtepede, kasimpasada cakiyla gezen mallarin iktidarindan modern fikirler, cagdas dusunceler, sanata, sanatciya deger veren davranislar falan beklemeyin.
Romario Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Vallahi bunu bi önce postladığım konuya hiç oturmamıştı; ama buna cuk diye oturdu.
Cynthia Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 diyorum ya, amerikadaki insanlar denize işemesin.
sir Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 LathspeLL said: Devleti yonetlenlerde zerre kadar sanat, kultur vs. olmadigi icin iyi sozler beklemeyin. Fikirtepede, kasimpasada cakiyla gezen mallarin iktidarindan modern fikirler, cagdas dusunceler, sanata, sanatciya deger veren davranislar falan beklemeyin. bu laf akm'de leyla gencerin külleri önünde saygıyla eğilen kültür bakanı ertuğrul günaya gitsin o zaman =)
MacLeod Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 aklını kullanmayıp ve kuran yetersiz gelip fi tarihinde söylenmiş bazı sözleri istediği yöne çekip din diye yaşayan insanlar dindarız gerçek müslümanız diye takılıyolar ya ülkemizde en çok ona gülüyorum. allah sana beyin akıl vermiş kullanasın diye ama tüm iradeni tüm sorgulamanı şeyhlerin eline bırakmak müslümanlık anlayışıysa yazıklar olsun bu millete. araplardan bir farkımız kalmamış o zaman
Eternalus Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 bak hemen kaynak yapmışlar araya, @sir bu post. ehehe yapma abi nezaketen gidiyolar işte. atilla koç da gidiyodu her yere ama işte, gitmeyle olmuyor. ha günay gerçekten bilerek severek gitmiştir belki ama, kendisi da vinci bile olsa meclisin ortalamasını yükseltemez.
sir Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 akpnin geri kalanının umrunda mıdır ben bilemem, sözkonusu yazıyı yazanı da banlemek lazım medya dünyasından..ama lathspell basbaya yanlış veya bilmeden konuşmuş ve yine genellemeye başvurmuş, ben sadece bunu göstermek istedim.
Öne çıkan mesajlar