dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 bunlar paso maket,çizim, boyama(böle bi ders bile gördüm ben şehir planlamada) falan yaparlar. çok eğlenceli gözükür. bi kere biz kasarız kasarız bi defter dolusu formül yazısı çıkar. bunların ise yaptıkları gözlerinin önündedir hacı. "ben yaptım" diyebilirler yani.. 3ds max falan da kullandırtıyorlar bazen. ancak (ytu mimarlık için söyleyim) teknik kısmını bazen es geçebiliyorlar. yildiz mimarlık altında oradaki uzuuun masalarda az sonra olacak sınavlar için ter dökerkene mezuniyetine az kalmış mimarların gelip "burayı 25x25lik kolonlar taşır mı?" gibi gaipten gelen sorularına cevap aradığını bilirim (bina çoook katlı bi bina ve emin olun kolon sayısı cidden azdı) veya kafalarına göre "buraya 30m açıklık koysak" demelerine şahit olabilirsiniz.. (çok gerekmedikçe koymayın 30m! hem sen hiç 30m gördün mü? dur kaçma dövmeyecem! kaçma dur.. ahanda 30m engelli koşusu olsa şimdi rekoru kırmış olurdun.. SESİM GELİYOR MUUU?) nihayetinde benim hep görüp, izleyip özendiğim bir meslek olmuştur. en azından yaptıklarınızın bir sonucu var! inşaat+mimarlık için ise arkadaşa diyebileceğim tek şey var "Ne demek lam erasmus falan! bu fırsat kaçar mı lan! Dur kaçma dövmeyecem. Yok dövücem, tutmayın, erasmus diyor hâlâ.. Bırakın patlatayım 2 tane" gibi sefgi pıtırcıkları ile dolu hoş sözler olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Bence Erasmus'a gitsin Isvecli hatunlarin tadina baksin. Kendini parcalayip okuyacagina. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 ötekini yapsa isveç, norveç, danimarka ve hatta brezilya,venezuella, maldivler vs vs vs ve hatta honulululu hatunların bile dadına bakabileceği düşünülürse kasması hayırlıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 dasaaa said: ötekini yapsa isveç, norveç, danimarka ve hatta brezilya,venezuella, maldivler vs vs vs ve hatta honulululu hatunların bile dadına bakabileceği düşünülürse kasması hayırlıdır serserisin sen...romantik serserisin cok buyuk bi cılgınsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Fistan said: mimarlık, mimar sinan'da okunur da zor olur. çalışkansan hayvan gibi bitirirsin zamanında yoksa sürünürsün yıllarca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PATA Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 okul önemli tabi ama çalışmassan adam gibi bişi farketmio benim gibi sürünürsün sende sdfxcsfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 PassivE_KesH said: evet mimarlık nedir ne değildir? nerede okunur en iyi? bilgilendirici bir topic olması dileğiyle. Mimarlık kahır, çaba ve sırt ağrısı mesleğidir. Sizinle bu 5 senelik mimarlık eğitimi hayatımı paylaşayım biraz. Öncelikle genel olarak mimarlık eğitiminden bahsetmek gerekirse, diğer çoğu meslekten farklı olarak eğitim hayatı ZOR geçer. Diğer bölümlerdeki gibi sadece vizelere veya finallere çalışmazsınız. Gerekirse her hafta her proje dersine sabahlamanız gerekir. Mimarlık eğitiminde derslerin %90'ı okula girdiğiniz andan itibaren meslek dersidir. Öyle "matematik, kimya, fizik" gibi dersleri unutun. (kıytırık bi matematik görülüo gerçi, bi de fizik yerine geçebilecek statik-mukavemet tarzı dersler var ama o kadar) Bu yüzden, okula girdiğniiz zaman sudan çıkmış balığa döneceksiniz. Sizden maket yapmanız, çizim yapmanız, tasarım yapmanız düşünmeniz istenecek. Ben hatırlıyorum, girdiğim ilk temel tasarım dersinde "park köşesi" maketi yapmam istenmişti. Hayatımda sıfırdan kendim parça toplayarak maket yapmamış bi insandım ve gerek tasarım gerek malzeme kullanımı olsun çok bocaladığımı hatırlıyorum. Genel olarak mimarlık eğitiminin ilk 2 senesi zaten bu bocalama üstüne geçiyor. Merdiven nasıl çizilir nasıl olur, taşıyıcı sistem nedir, tasarım nedir, yapı ekonomisi nedir, şantiye nasıl olur, bina nasıl üretilir gibi şeyleri öğreniyorsunuz. Tasarımın, çevre etkenleriyle nasıl birleştiğini, bina yapmanın üst üste iki tuğla koymaktan çok başka birşey olduğunu özellikle belirtmem gerek. Projenizin konsepti, şehirle nasıl bağdaştığı, estetik etkisi, teknik detayları, hepsi bir arada tasarınmı tasarım yapan şeyler. Zaten eğitimin kalan kısmında bunları az çok kavradığınız için nispeten daha kolay geçtiğini söyleyebilirim. Mimarlık eğitimiyle ilgili daha önemli bir konuysa projelerin tamamen hoca ekseninde yürüyor olması. Genelde önemli olan derslerin hepsinin atölye şeklinde geçmesi ve diğer bölümlerde olan 398493849384 kişilik anfi 1 hoca olayının burda asla olmaması. Hocalarınızla ikili ilişkileriniz gerçekten çok önemlidir, şayet sene sonunda ve sene içinde projenize kritik almak için jüriler yapılır ve burda hocaların fikirlerini alırsınız. Herhalde söylememe de gerek yok, sanatta bir doğru olmadığı gibi, mimarlıkta da tek bir doğru yoktur. İşin matematiksel kısmı belli inşaa prensipleri olsa da, bunlar tasarımı destekleyen şeylerdir. Gelelim okul farklarına: Bildiğim kadarıyla: ITÜ: Genel olarak konsept projeleri ve avan proje üzerine çalışırlar. Ana yerleşim, fikir ve konsept asıl önemli olan şeylerdir ve projelerde 1/20 1/50 gibi detaylara çok girilmez çok önemsenmez. Bilgisayar kullanımı önemseniz diyebiliriz. Mimar sinan: Daha çok binanın iç çözümleri, fonksyonların doğru çalışıp çalışmaması önemlidir. Bilgisayar kullanımına biraz öcü gibi bakarlar, ameleliği daha çok olan bir eğitim tarzları vardır. Kolay kolay 4 senede mezun etmezler YTÜ: Benim okulum. Genel olarak avan proje, ana yerleşim ve nispeten detaylar üzerine yoğunlaşır. Verilen yapı bilgisi, detay bilgisi özellikle ITÜ ye göre daha ağırdır. (mimar sinanı bilemiyorum pek) Konsept konusunda biraz zayıf kalma durumu vardır. Bilgisayar gerçekten önemsenir ve okulda da buna ilişkin pek çok ders bulunmakta. Genellikle yıldızdan daha çok piyasa mimarı çıkar. Mimar sinanınsa restoratörleri ön plana çıkıyor. Ancak proje müdürleri vb yi daha çok itüden görüyorum. Tüm okullara ilişkin eklemem gereken bir detay da , ilk 2 sene mutlaka el çizimiyle birşeyler yapılacak olması. (ben uygulama projesini bile elle çizmiştim ki hala küfrediyorum) Son olarak mimarlık okumak isteyen arkadaşları; - Tüm arkadaşlarınız gezerken sizin çizmek zorunda kalacak olmanız - 9-18 gibi ders saatleri, ve programda çok uzun süre tek bir gün bile boş olmayacak olması (benim ilk boş günüm 3. senenin ikinci dönemindeydi) - Çıktı, maket paralarının harçlığa kötü etkileri - Fakültenizde 389493849384 tane kız bulunması konularında uyarmak isterim. Gerçi; - Mimar olmanın karizması - Asla sayısal bir hesap kitap işine (bir mühendis kadar) girmiyor olmak - Tasarım yapıyor olmak. - Fakültenizde 389493849384 tane kız bulunması Gibi artıları da var. Hadi kolay gelsin hepinize. Merak eden olursa soruları cevaplayabilirim. Yarın diploma projesi jürim var. Bana iyi şans dileyin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 dip not eklemek istedim, taş kışlanın kızları güzel oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Bi gariplik olmazsa, mimar oldum bu arada :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 gimli said: - Fakültenizde 389493849384 tane kız bulunması ne güzelmiş,özendim çok. bizde bir erkeğe 2 erkek düşüyor :( [elektr.] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 ahaha süper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 bizde erkek başına hesaplara göre 6.7 kız düşüyor , ama bütün kızlardan güzel noktalarını alıp şöle adam gibi kaç kız olur dersen toplam 6.7 kız olmaz.. güzel kızlar için iktisat fakületesi mimarlık değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoaCh Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 çizim konusunda yeteneksizim çok çok aşırı farkedermi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 byzasz said: bizde erkek başına hesaplara göre 6.7 kız düşüyor , ama bütün kızlardan güzel noktalarını alıp şöle adam gibi kaç kız olur dersen toplam 6.7 kız olmaz.. güzel kızlar için iktisat fakületesi mimarlık değil.. öle deme be abi mimarlıkdaki kızlar da cok tarz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 bizde erkek başına 2 manken düşüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Syn said: bizde erkek başına 2 manken düşüyor nerdesin sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Koç üniversitesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 peki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoaCh Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 iş olanakları ve master yapma ile ilgili bilgisi olan warmı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 İktisat fakültesindeki kızlar güzel olsa da odun oluyorlar genelleme yapmak gerekirse, %60'ı kültürel gelişimini tamamlayamamış ya da benim kültür kavramımla bahsi geçen %60'ınki çelişiyor. Hayır herşeyi geçtim de insan Aziz Nesin'i fenerbahçenin başkanı sanarken ben onunla diyalog kuramam ki :'( Özetle mimarlık güzeldir, eğer kendi alanımdan bir dal seçseydim Mimarlık seçerdim. Gerçi lisedeyken bir süre ilgimi çeken yüksek teknoloji mimarlığı hakkında Türkiye'de ne öğrenebilirdim bunu da bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 BoaCh said: iş olanakları ve master yapma ile ilgili bilgisi olan warmı ? MAster yapma konusunda ne öğrenmek istiyorsun? İş olanakları gayet iyi şuan mimarlığın eğer işinizde iyiyseniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Mimarlık boktandır. İster tasarım uzmanı ol. İster dünya tasarım uzmanı. her hangi bir semt teki müteahhit senin kazancına 10 basar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Peki boktanmış madem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoaCh Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 gimli... yani şöle anlatıyım ytü veya itü olcak benim büyük ihtimal öncelikle...hani bu ünilerin bana kazancı ne olur ? master yapmadan ortalama kazancım iş durumum nasıl olur ? bide üstüne master yaparsam ne gbi avantajlarım olur...master ı nerde yapmam daha yararlı olur ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 boach puan kaçtı senin okulla beraber tahmini? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar