Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Uzerine bir yazi yazdim, Facebook ekanti olanlar buyursun http://www.facebook.com/note.php?note_id=14960491913 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Facebook'un adamı mısın niye c/p yok burada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Sorry, you do not have permission to see this note. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 +1 said: Sorry, you do not have permission to see this note. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 My Turkish friends, throughout our education until college, in our religion courses (because we're such a secular country?) we were taught that Islam is a religion of tolerance. I believe you know. at least you heard about, the Turkish opera singer Leyla Gencer who recently passed away. Because the government does not allow people to be cremated, she was cremated in Italy and her ashes were scattered in Istanbul Bosporus. Here are some comments in one of the most popular newspaper in Turkey (Hurriyet/web site) on the news about she getting cremated and her ashes being scattered in Istanbul: NADİR GÜZBEY ('guzbey' tüm yorumları) 16.05.2008 15:12:55 Bu ülkenin değerlerine saygı duyulmalı ve abartıladan yapılmalı törenler. Translation: This country's social values should be respected and ceremonies should be done without overrating. Özlem Yazici ('rizeguzeli' tüm yorumları) 16.05.2008 15:22:52 Benim bildigim, BIZIM DINIMIZDE YAKILMAK YOK ÖLÜNCE....! Translation: As far as I know there's not cremation in our religion when one dies. İbrahim KURT ('halk-ozani' tüm yorumları) 16.05.2008 15:08:46 Ruhu cennete gider inşallah. Translation: I hope her soul goes to heaven (voted 100% very bad comment) Eser Akgül ('turkun1i' tüm yorumları) 16.05.2008 14:42:53 Diva olan bu kişiyi ben ölümünden sonra duydum. ayrıca çok anlamsız kendisini yaktırması. Allah yardım etsin ona Translation: I heard about this so called diva after her death. Apart from that, it's so meaningless that she got cremated. May Allah help her. Osmanlı Efesi ('fatihintorunu' tüm yorumları) 16.05.2008 14:35:05 Yanmak için niye bu kadar acele etmiş ki?İnsan topraktan gelmiş torağa gidecektir.Emir dışı iş yapmanın cesedini yakmanın mantığını bilmiyorum Bildiğim tek şey bu kadının akıbeti hiç iyi değil.Katılın yada katılmayın.Gerçeği beğenmedim diyen üyelerinde bildiğini biliyorum. Translation: Why did she hurry this much to be burned? Human came from the earth, and there they will go. I don't know the reason behind getting against god's orders and getting cremated. The thing I know is, this woman's future is not good at all. ... Barış Beyaz ('beyaz000' tüm yorumları) 16.05.2008 14:33:54 Medyanın bize diva diye tanıttığı kişi en son bestesini 30 yıl önce yapmış ve avrupada abartıldığı gibi tanınan birisi değil ayrıca kendini yaktırması küllerini boğaza bıraktırması tamamen sapkın bir inanç Allah ıslah etsin insanları onun için yapılcak birşey yok artık Translation: ... Apart from that, she getting cremated and her ashes being scattered is totally a perverted belief. May god correct people, there's nothing to do anymore for her. And so on. My foreign friends, I translated all this stuff to English so that you will learn the reality behind (Practiced) Islam's tolerance against others. (I am not educated enough in Theology to criticize Islam, I am just talking about the practiced Islam. It may be something different in origin, even though I read Kur'an, people say that the practiced Islam is not the real one etc) Do not support the things that the leading party AKP does, when it comes to religion. These people do not want to tolerate, they want to be tolerated. When it comes to the freedom of turban, believe me they start yelling "WHAT THE FUCK, FREEDOM OF BELIEF". When it comes to others, they can't even tolerate what one does to his/her body. Just an example; Turkey is a country that the government itself broadcasts "Ezan" (Call for prayer for Islam, which is in Arabic) 5 times every single day. It's approximate translation is like this: "Allah is almighty, Allah is almigty He is the only one to worship His prophet is Muhammed etc etc" In Turkey, a Christian or Jew have to hear that Muhammed is the true prophet of the god, an Atheist has to hear that there is a god, a Deist has to hear that there are religions, a Pagas has to hear that there is only one god and so on. And this happens 5 times a day, from 77.000 mosques, again by the "secular" government. And this thing is like 1400 years old, today all people have alarm clocks to know when to pray. It is not mentioned in Kur'an, so it's not a necessity in Islam. Yet, a Christian cannot get cremated. PS. My female Muslim friends, happy news for you! You can join your husband in heaven while he has orgies with virgin houris, so announced by Diyanet Isleri Baskanligi. More in Tempo: http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=12409&p=20&rid=4369 http://www.tempodergisi.com.tr/yasam/15914/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Privacy kısmından notlarını herkesin görebilmesini sağlaman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Oeheay, yazı genel olarak güzel de, sonunda execute olmuş resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 said: a Deist has to hear that there are religions Aga çok dandik olmuş burası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 türk arkadaşlarım diye başlamana rağmen NEDEN İNGİLİZCE arkadaşım? edit= sonradan foreign demişsin de yine de yanlış. adsfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 ama genel olarak katılıyorum. deist kısmı çakma olmuş evet, dinlerin olduğunu bilmeyi kaldıramayacak adam deist olmasın zaten amele olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Ya yetolar, heralde deist adam dinleri bilir, reddetmesi icin once bilmesi gerekir. Cumleyi yanlis kurmusum aslinda bakinca, demek istedigim devlet tarafindan deist bir adama gunde 5 defa peygamber var kitap var anonsu yapilmasidir, bu guzel degildir saygilar. Ayarlarla oynarim bi ara burdan okuyun iste euhe. (Ingilizce, asil yabancilara hitap ettigi icin, yetocum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 lol iyiymiş sondaki not said: PS. My female Muslim friends, happy news for you! You can join your husband in heaven while he has orgies with virgin houris, so announced by Diyanet Isleri Baskanligi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 said: Özlem Yazici ('rizeguzeli' tüm yorumları) 16.05.2008 15:22:52 Benim bildigim, BIZIM DINIMIZDE YAKILMAK YOK ÖLÜNCE....! Translation: As far as I know there's not cremation in our religion when one dies. buranın çevirisi biraz yanlış olmuş :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Kafir la bu Penth. Öldürün, cesedini yakın, küllerini de haliçe atın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 fenris said: said: Özlem Yazici ('rizeguzeli' tüm yorumları) 16.05.2008 15:22:52 Benim bildigim, BIZIM DINIMIZDE YAKILMAK YOK ÖLÜNCE....! Translation: As far as I know there's not cremation in our religion when one dies. buranın çevirisi biraz yanlış olmuş :Pnot degil no olacak be iste, TOEFL 113/120, Ingilizcemle doverim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 penthesilea uberligini gostermissin,her acidan hosuma gitti benim elanrealmsta da super biriydin sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Penthesilea said: fenris said: said: Özlem Yazici ('rizeguzeli' tüm yorumları) 16.05.2008 15:22:52 Benim bildigim, BIZIM DINIMIZDE YAKILMAK YOK ÖLÜNCE....! Translation: As far as I know there's not cremation in our religion when one dies. buranın çevirisi biraz yanlış olmuş :Pnot degil no olacak be iste, TOEFL 113/120, Ingilizcemle doverim :P yok ben o küçükle yazılan yeri görmemiştim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 bu yazıya esas "külleriniz boğazı kirletiyo" temalı yazıyı koymak gerekir diye düşünüyorum. nedeni de yazarının ve gazetesinin belli olması. sonuçta hürriyette yorum yazan bisürü abuk subuk insan var, kimi geyiğine yapar, kimi 13 yaşındadır, kimi zır cahildir, bilemeyiz, sağlam bi referans değil yani bence hürriyetin internet sitesi. ha tören sırasında mesela bi grup toplanıp "kahrolsun kafirler, defolun ulan" falan demiş olsa o zaman tabi bunlar yazılabilirdi gayet. bunun yanısıra akm'de leyla gencer için yapılan törene katılan kültür bakanının da akp'li olduğunu belirtmek gerek, nedense orada bi dokundurma ihtiyacı hissedilmiş. bu yorumları yapanlarla türbanın illa ilişkilendirilmesi gerekiyor mu, o da ayrı bi konu. ezan konusunda ise haklısın, bizim ülkemizde çok abartılıyor bu. hem bütün camilerde ses sonuna kadar açılıyo ve gürültü kirliliği oluyo, hem de nerdeyse her köşe başına bi camii inşa ediliyo. günümüzde internet, televizyon, radyo, çalar saat gibi şeyler geliştirilmişken halen bu "geleneğin" sürdürülmesi sanırım biraz da psikolojik. yani burada geçmişten günümüze türklük ve müslümanlığı tartışmak, kimlik meselesine girmek, kiliseleri de işin içine katmak filan gerekir ona hiç girmeyelim daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Tez krematoryuma yollana! >:D< Saka bir yana guzel derleme.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar