Dregoth Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 19 Mayıs ta sigara yasağı geliyor. Sizce ne kadar haklı bir yasak bu? Yada yasaktan çok, insanların haklarını korumaya yönelik bir eylem mi ? Nedir sizce ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 kimsenin kapalı alanda sigara içip başkasını zehirlemeye & rahatsız etmeye hakkı olmamalı, bencillikten başka bişey degildir bu. dolayısıyla bu yasayı sigara içen bi insan olmama ragmen sonuna kadar destekliyorum. desteklemeyen adamda bencildir başka bişey degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 hukumetin simdiye akdar yaptigi en duzgun icraat laiklikle celismediklerine dair guvencem olsa idi sirf bu isi yaptiklari icin akp ye oy verebilirdim helal olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peter Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 açıldııııı hemde ben açtım nıhahahaha ilk defa diyebildim bunu http://forum.paticik.com/read.php?13,3195158 ayrıca bu yasak iyi bişey bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 türk halkına herşeyi yaptırta bilirsin istediğin yasağı koyarsın oofla pufflaya uyarlar ama 2 şeyi yapamazsın sigara ve alkol yasağı o işi geçiceksin yani çok feci kavgalar çıkar ben söyliyim. edik:bu ülkenin :%99 müslüman olmaya bilir ama %99'u sigara içiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 hiçbişey olmaz sonuna kadar katılıyorum bu yasağa uymayanıda uydururuz hayret bişey kimin ne hakkı var beni zehirlemeye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 tabiki kimsenin hakkı yok ama sende o adamın sigarasına karışamazsın nebilim özel sigara odaları olur veya farklı bi uygulama yapılır ama sokakta içmek bile yasaksa o yasak zaten delincek demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 ben içmediğim için güzel bişey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Barlarda vs de yasak olacaktı di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 evet kahvelerde bile yasak olcakmış hani çayın 400 bin olduğu emekli amcalarımızın 2 saat boyunca kağıt oynayıp sigara içtiği o mekanlar... orda yasaklamayın bari millet oraya sigara içmeye gidiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Ehh yattara olur bu iş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peter Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 sigarayı da gizli gizli içicez ama ben baskalarının acısından baktıgımda dediğim gibi bu yasak iyi bişey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Daha saçma bir yasak düşünemiyorum. Kapalı kamu alanlarında yasak olması 100% mantıklı. Ama neden barlarda yasak? Neden lokantalarda yasak? Hayır o değil, üniversitelerin yurt odalarında bile yasak (Tek başına kalıyor olsan bile). Tabii ki kimsenin başkasını zehirleme hakkı yok, ve böyle olduğunda yasak olması doğru, ama ben kendi yurt odamda, tek başıma sigara içemiyorum artık, zira yasak. Barlar ve lokantalar sigara içilen/içilmeyen kısımlar açamıyor. Neden? Eğer doğru dürüst bir şekilde sigara içilen/içilmeyen alan ayrımı yaparsan kimse birbirini zehirlemiş olmuyor, sigara içmek isteyenler de içebiliyor, içmeyenler de rahat rahat hizmet alabiliyor. Bu da yasak. Bu yasanın olayı insanları sigaradan soğutmak, başkalarını pasif içicilikten korumak değil. Bu noktada da saygıdeğer hükümet gitsin başkasının haklarına tecavüz etsin diyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 sigra icmiyenler sosyal hayattan dislaniyordu eski haliyle bu yasak gayet guzel oldu gitsin kapi onlerinde icsinelr yada sigara odasi filan gecen yemek alicam burger king e giriyim dedim guya ayrilmsi sigara icilen icilmiyen mekan diye ama restoranin %40 i ni kapliyan sigara icilen mekan ama siagra icilmiyen mekanda biel gozlerim yasardi dumandan boguluyordum bunun astimlisi var akciger sorunalri yasiyani var cocuklar var bebekler var hadi yazin gidip disarda oturuyorsunda kisin resmen zoraki elalemin dumanini cekiyorsun icine ki icen adam filtre ile icerken sen direk dumani cekiyorsun ailemde herkez sigara iciyor, ufak aysimdayken ucaklarda sigaranin yasaklandigini hatirliyorum ne super bir duygu idi o bunun yaninda trenle ankaraya gideriz sigara icilen bolumden yer alir bizimkiler yanimda annem icer arkada bi adam pipo tutturur ondeki sarma sigara yapar les gibi lokantaya gideriz daha 8 yasindami neyim yengem birtane yakar birtane sondurur annemler icer babam icer benim gozlerim kipkirmizi yemegimi yiyemiyorum o derece gider tuvalette otururdum ustumdekini kafama gecirirdim filan buyudum evde internet yok internet kafeye gitme gafletinde bulundum 20dk duramadim dumandan birdahada arkadaslar kafede eylenirken hep geri cevirmek zorunda kaldim ortaokul lise de tuvalette sigara icildiginden okul saatleri icinde evden cikip okul cikisina akdar cisimi tutmayi ogrendim arkadaslar biyerde takilalim diye cagirir les gibi koku hep refuze etmekten asosyal damgasi yedim hadi bugun gezelim dolasalim diye cagirirlar biryere girerler adamalr ayni anda hem nargile hem sigara iciyor ve kapali alan, disariya cikarim orda beklerim hemen aykiri asosyal gecimsiz viktor ilan edilirim oh be diyorum artik heh sigara icmiyenelri ve dumandan rahatsiz olanalri sosyal hayattan disliyan bu duzen degisicek kotu adam bile olur tek tek yakaladigimi ihbar ederim bu yasima kadar cektim bari benden sonrakiler cekmesin, arkadas cevrem olsun diye zoraki sigaraya baslayip bagimli olmasinlar saglik yahu bu gittigi zaman yerine koyamassin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 saçma olmuş biras Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 sigaraya büsbütün yasak yokki gitsin evinde içsin. mecburiyetten birada bulunduğumuz noktada ne diye beni zehirlemeye hakkı var insanın. içmeyen birisi ortamda bulunda %75 içmiş sayılıyor. içen kişi filtreli içiyor ama sen direk alıyorsun ayvayı yedik ama şimdi sigara içenler öfkesini bizden çıkaracaklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 said: Ama neden barlarda yasak? bara giden adam senin sigara dumanını içine çekmek zorundamı? değil. bu yüzden yasak benim düşünceli arkadaşım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 said: sigra icmiyenler sosyal hayattan dislaniyordu eski haliyle +anekdotlar Anlat arkadaşlarına sigaradan rahatsız olduğunu, sigara içilmeyen bir yerlere gitmek istediğini? Sallamıyorlarsa belki yeni arkadaşlara ihtiyacın var. Ben mesela sigara içiyorum, ama sigara içmeyen bir arkadaşımla aynı ortamda asla içmem; ne başkalarını zehirlemek ne de rahatsız etmek gibi bir niyetim yok. Bak benim gibi insanlarla arkadaş olabilirsin mesela. Hükümetin saçma sapan bir yasak çıkartıp sigara içen herkesin haklarını gasp etmesinden daha mantıklı bence. Kaldı ki bu yasanın amacı "Sigara içmeyenlerin sosyal hayatını kurtarmak" da değil, zaten öyle bir fonksiyonu da olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 said: bara giden adam senin sigara dumanını içine çekmek zorundamı? değil. bu yüzden yasak benim düşünceli arkadaşım said: Barlar ve lokantalar sigara içilen/içilmeyen kısımlar açamıyor. Neden? Eğer doğru dürüst bir şekilde sigara içilen/içilmeyen alan ayrımı yaparsan kimse birbirini zehirlemiş olmuyor, sigara içmek isteyenler de içebiliyor, içmeyenler de rahat rahat hizmet alabiliyor. Bu da yasak. Postun hepsini okumadan cevaplamamak lazım ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 bence de mantıklı bi karar aklı olan insan akılsız hayvanlardan da aşağı davranıp kendi kendini zehirliyor. bazen katı ca kurallar gerekiyor. anlamlı veya anlamsız katı kurallar çok gerekli insana sigara gibi konularda eskiden erkek olduğunu kanıt6lamak için yiğitlik yapılırdı şimdi ise sigara içki eroin ve lüfürlü konuşma aldı başını gidiyor. yapmazsan topsun çocuksun iyi oldu zırt bırt sigara içenlerden nefre ediyorum. erkek ya içer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 yasak olmalı. kimse içmemeli. ama kimse uymaz buna. içme kardeşim yasak diyeni döverler filan. yazık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 yahu arkadas cevresi ile ne alakasi var bar ve restoranlarda arkadaslarinin tamami icmese mekanda icenelr zaten zehirliyor seni adam gibi sistem yapicak kac bar/restoran var turkiyede? sigara icmiyeni koruyucak o pahalli havalandirma sistemlerinden yapicak heryer ve denetlenebilicek bu bakimini elektirik masrafini yuklenicek? oldu sadece seckin birkac ortam yapar istiyen gitsin evinde icsin sokakta icsin illa icicem ben barda diyorsa yazin disarda servsi yapan birsuru gecekulubu var oralarda takilsin kimsenin lafi yok zaten ama su anki haliyle disari cikmak istiyen sigaradan nefret ediyorsa evde oturmak zorunda yada dumani cekicek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 pis kokoyur zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 said: bar ve restoranlarda arkadaslarinin tamami icmese mekanda icenelr zaten zehirliyor seni adam gibi sistem yapicak kac bar/restoran var turkiyede? sigara icmiyeni koruyucak o pahalli havalandirma sistemlerinden yapicak heryer ve denetlenebilicek bu bakimini elektirik masrafini yuklenicek? oldu sadece seckin birkac ortam yapar Yasa böyle değil işte, yasa diyor ki; sen bu pahalı havalandırma sistemlerini yapacak olsan bile, elektrik masrafını yüklenecek olsan bile yine de yasak. said: istiyen gitsin evinde icsin sokakta icsin illa icicem ben barda diyorsa yazin disarda servsi yapan birsuru gecekulubu var oralarda takilsin Dışarıda da yasak. Özel işletmelerin sadece kapalı alanları değil, heryerinde yasak. said: kimsenin lafi yok zaten ama su anki haliyle disari cikmak istiyen sigaradan nefret ediyorsa evde oturmak zorunda yada dumani cekicek Yahu yokmu sigara içilmeyen kısımları olan barlar lokantalar? Hiç sigara içilmeyen lokantalar bisürü var biliyorum, barlar da var birkaç tane bildiğim kadarıyla. Az vardır ama haklısın, bunu düzeltmek için de yapılacak şey bütün barlara sigara içilmeyen kısım zorunluluğu getirmek olur, toptan sigarayı yasaklamak değil. Eğer bu yasanın amacı üçüncü kişilere olan zararı yok etmek olsaydı zaten, barlara ve restoranlara doğru düzgün, orantılı sigara içilen/içilmeyen kısım yapma zorunluluğu getirirlerdi, yapmayanı da cezalandırırlardı, ben de desteklerdim bunu 100%. Ama olay bu değil işte, benim de yakındığım nokta bu; toptan yasak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 en guzeli var su anda sigara icmiyen bolumu olan yerler son gittigimde gozum yasararak cikti diyorum ki bar filanda degildi burgerking direk avrupada yavas yavas yayiliyor bu uygulama alisicaksiniz :D ingilzilerde basta ncok tepki verdi ama alistilar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar