Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aoc vs wow


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

Son videoda yazdığı gibi "zaman gösterecek". Şu an için kıyaslama yapmak yanlış ama AoC için en umut vaadeden WoWdan sonra en iyi alternatif olabilecek dişli bir rakip diyebiliriz. SWG'de ilk başlarda çok iyi gitmişti ancak patchlerle oyuncu kitlesi oyundan soğudu. Bir mmorpgnin oturması yklaşık 1 yıl sürüyor. 2009 gibi AoC oturmuş olur ve FC patchlerle oyunu stabil ve bütün sistemlerde oynanabilir hale getirirse. AoC WoW kadar başarı sağlar.

benim şu ana kadar betada ve forumlarda gördüğüm AoC + yönleri; yeni combat sistemi, siege battlelar, directx10 destekli Obvlion tarzı güzel grafikler, PvPsi, Mountla attack, guild cityleri, guild memberı bile öldürebileceğiniz PvP sistemi.

AoC -yönleri; düşük sistemlerde hatta orta performans sistemlerde kasması, End game PvE si belli değil, daha düzeltilmemiş buglar, gankinge müsait PvP sistemi,item lootlarken gereksiz ve monitörü kaplayan bilgi yazıları tc...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler siz iyi misiniz? Abartı derecede "oynunuzu koruyorsunuz."

Başka başlıklarda da belirttim. Funcom'un önceki oyunu AO'dan haberiniz var mı? AO'da yaşanan sorunlardan haberiniz var mı? Yoksa, öğrenin, ondan sonra tekrar tartışalım.

Sonra, neye dayanarak AoC'nin, WoW'un şu anda aktif 10.5 milyon kullanıcısına yetişeceğini düşünüyorsunuz? Kalkıp bana "1 milyon beta başvurusu oldu" derseniz, size gülerim. WotLK (WoW 2. ek paket için yapılacak başvuru sayısını ne siz sorun, ne ben söliim)

Akıl var, mantık var. AoC 2 farklı bölgede oynanıyor, WoW 4 + 1. AoC'nin bu gidişle yakalaması imkansız (gel gör ki 5 bölgede oynansa bile yakalayamaz)

Sistem gereksinimlerini abartmamak mı?
Ya bilgisayar bilginiz sıfır, ya da hakikaten gözünüz kör.

30 GB yer isteyen, 4 GB Ram isteyen, 8800 ile açık alanda 35 FPS veren bir oyunun sistem gereksinimleri abartı değil yani?

WoW'un bu kadar büyük bir başarı yakalamasının nedenlerinden biri zaten sistem gereksinimleri. Daha çok kişi oynayabilsin diye düşük tuttular ve turnayı gözünden vurdular.

Böyle bir sistem herkeste yok, AoC'nin sunduğu en büyük artılardan bir tanesi, görsellik. Casual olarak nitelendirilen insanlar görsellikten tam verim alamayacaklarsa, bu oyunu almazlar.

Ayrıca "WoW ile AoC karşılaştırmayın plix" mantığıda duyduğum en saçma bahanelerden bir tanesi..
Basitçe, karşılaştırmak için 3 neden:

1. İkiside MMO.
2. İkiside P2P.
3. İkiside fantastik bir zaman / mekanda geçiyor.

Daha fazla kriter rahatlıkla eklenebilir. Tek farkları birisi Teen, birisi Mature ESRB ratingli.

Bu rating de aynı şekilde AoC'ye oyuncu kaybettirir. Türkiye'de bu rating olayına fazla önem verilmese de, verilen ülkeler - ciddiye alan ülkeler var. Tabiki bu bahsettiğim ülkelerde de bilinçsiz aileler olacak "Mommy pleaassseee get me that AoC gameee, pleaaaasee" diyerek alabilecek küçük yaştakiler ama yine de Mature rating, AoC'nin yolunu kesecek önemli bir etken.

Şimdi bu şekilde sunabileceğiniz şeyler yoksa, "WoW mu, muyahaha" mantığı ile gelmeyin lütfen.

TLDR = Buzz off :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kullanıcı sayısı anlamında wow'un başarısını yakalaması çok zor hakikaten.Zira Wow'un bu başarısının altın sebeplerinden biri de piyasada daha iyi bir oyunu geç doğru düzgün bir alternatif olmaması.Eğer çıkacak oyunlar en azından doğru düzgün birer alternatif olabilirse belki zengin edemiycek şirketi ama en azından kendini döndüren oyunlar olacaklar ve bu alternatif yokluğunda de benim gibi oyunculara ilaç gibi gelecek Aoc.Geri kalan herşey koca bir soru işareti zamanla görücez ama Wow killer olmasını beklemek bu oyunun biraz haya gibi gözüküyo şimdilik
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tabiki karşılaştırılacak.

Pazarlama departmanı, market araştırması yaparken, kalkıp Age of Empires'ı görecek değil herhalde.

Sizin oyun (lay lay, hadi mob keselim, pvp yapalım) diye gördüğünüzü, Pazarlama $$$ olarak görüyor. Market araştırması yaparken de tabiki WoW ile kıyaslanacaklar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her oyunu wow ile karşılaştırmak çok saçma.wow sayesinde hayatında ilk defa mmo oynayanlar oldu.sanırım bu yüzden çoğu kişi yeni çıkan oyunları wow la karşılaştırıyor.wow un başarılı olmasının sebebi basit olması ve tabii ki marketing başarısı.bu tip topicleri okurken çok gülüyorum.çünkü wow çok büyük yenilikler getirmiş gibi yazılar okuyorum.aoc için konuşursam, iyi olur tutar mı bilmem ama oyuncu kitlesinin kalitesi wow gibi olmaz işallah.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

WoW bölüm moderatörü olabilirim ama fanatiklik değil yaptığım, görülenleri söylemek sadece. Blizzard para vermiyor sonuçta bana :)

Oyun mekanikleri olarak AoC'nin hakikaten başarılı olabileceği birkaç noktası var. Gerek Combat, gerekse battlekeep olayı güzel, crafting sistemi enteresan, Blizzard'ın senelerdir getirmek istediği Siege Battle falan var.
Tutarsa ne ala, iyi olur, Blizzard standartlarını yükseltmek zorunda kalır.

Beta & Retail konusuna gelince. Farkettiysen oyunun içeriğinden hiç bahsetmedim. Tabiki AoC'nin daha kredisi çok, en az 6 ay vermek lazım stabilite açısından. WoW da ilk çıktığında saçmalayabiliyordu.

Gel gör ki, hepsi bir yana, AoC'yi abartmamak lazım. İçerik, görsellik, mekanik açısından WoW'dan iyi olabilir ama saydığım etkenler eminim ki AoC'nin aktif oyuncu sayısını sınırlayacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...