Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WAR Kaybediyor..

bingildak

Öne çıkan mesajlar

Selam,

İlk olarak şunu söyleyerek başlamak istiyorum. WAR'u dört gözle bekleyen kişilerden biriyim, 50 doları pintirikliğini yapan biri olarak gidip 1 ay önceden CE aldım o derece. Ne kadar Warhammer dünyasını sevsemde sebebi tamamen bu sevgi değil, WoW'a alternatif olabilicek piyasadaki en iyi oyun olma profilini oluşturduğu için. Ama kaldı ki, son zamanlarda WAR gerçekten kaybetmeye başladı. Bilmiyorum başka forumları takıp ediyor musunuz ama genel olarak WAR benim gibi kendini tamamen WAR'a adamış oyuncularını kaybetmeye başladı, insanlar beklemekten o kadar sıkıldı ki AoC oynamaya başlayanların sayısı çok fazla. Ne kadar bunların çoğu WAR çıktığında WAR'a geçicek olsa da "çoğu"ndan geriye kalan kesin AoC oynamaya devam edicek. Ayrıca Blizzard expantion kartını kullanmaya hazırlanıyor. Çoğu site pre-order yapmaya başladı bile.

Olaya WAR'u umutla bekleyen ve CB'a kabul edilmemiş birinin bakış açışıyla bakarsak, oyunla ilgili neler olup bittiğini öğrenebilicekleri tek site WAR'un offical sitesi ve buraya en son haber 22 nisanda konulmuş, tabii haber bile sayılmaz, CE order edilebilicek site eklentileri. Ondan önceki haber 17'sinde ki ondada adam gibi hiçbir yenilikten bahsetmiyor. Yani kısaca WAR oyuncularını beslemiyor. Geçikme yeterli değilmiş gibi potansiyel müşterileriyle ilgilenmiyor, onları oyuna bağlı tutmaya çalışmıyor, sonuç olarak AoC ve WoW öne geçiyor. Oyunlar daha iyi olduğu için değil, WAR tayfasının ne demeli bilmiyorum, "sorumsuzluğu" yüzünden. Bence marketing bölümü oyunu test etmekten sıkılıp başka şirketlere re-roll oldular.

Sonuçta decemberlardan, may sonlarına geldik.. in, cin top oynuyor. Bence, WAR kesinlikle bu savaşı kaybediyor. Tek umut ettiğim yakında adam gibi bir release tarihi vermeleri ve daha fazla oyuncu kaybetmeden olayı kontrol altına almaları yoksa olayın sonu hiç aydınlık görünmüyor.

Bunlar benim görüşlerimdir, tartışmaya açıktır hatta lütfen tartışın, yanlış olduğumu öğrenmek beni çok mutlu ederdi.
Sosyal ağlarda paylaş

WaR hayranları, kesinlikle bir yere gitmiyor ve herkes beklemede.

Senin "kaybediyor" diye bahsettiklerin, bildiğin MMO oyuncuları, belli bir oyuna bağlı değiller. Sıkıntıdan WoW oynuyorlar hala, AoC çıktığında duruma bakıp ona geçecekler, WaR çıktığında bakacaklar ve WaR'a geçicekler.
Hatta WotLK çıktığında, WaR accountunu dondurup tekrar WoW oynayacaklar.

Bilgilendirme açısından en büyük kaynak her ay gönderilen Newsletter. Cidden özenle hazırlanıyor her ay ve bütün yenilikleri anlatıyor. Onu kaçırdığını sanmıyorum gerçi ama bir bak istersen.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

aoca baslayan bi kitle war olayida entresan
warsa war nolcak ki
bende wow oynamadigim arada 3 gun uo oynadim
wow kaybediyo mu?

UO'ya 50 dolar verdiğini hiç zannetmiyorum, vermediysen bile, WoW'da genel olarak oyuncuları arasında bir sıkılma ve bırakma durumu varsa ki var, WoW kaybediyor demektir, o yüzden EXP çıkarıyolar zaten. Oyuncularını elinde tutmak için her zaman yenilik sunmak durumundasın. Beta durumunda oyunculara kan vermekten, bilgi vermekten geçer bu yol ki ne yazık ki WAR sınıfta kalıyor. Ve bu ilgisizlikten ve belirsizlikten sıkılan insanlar alternatif yönlere yöneliyor. Ki, ne yazık ki bu alternatifler UO kadar basit oyunlar değil. 50 dolar verip AoC alan bir kişi 2 gün sonra WAR çıktığında "oo WAR çıkmış lan!" diyip 50 doları hiçe sayıp WAR'a bir o kadar daha para verip, oynamaya başlamaz. Başlıycak insanlar yok mu? Çok fazla var ama bir o kadarda yok.

büyük ihtimal WAR tayfasıda böyle düşünüyor, başka bir açıklaması olamaz bence.
Sosyal ağlarda paylaş

casual player dediğimiz kısımdan bahsediyorum zaten, WAR fanları tabii ki de bekliyor, başka oyunlar oynuyosa bile WAR'larını zaten pre-order etmiş durumdalar.

biz başkaları için oynamıyoruz ama söz konusu bi mmo olunca, ne kadar az player(az gelir) = oyunda o kadar az gelişme. ne kadar az player = o kadar zevksiz oyun ortamı. ne kadar az player = giderek daha çok oyuncu kaybetmek = oyunun ölmesi. tabii o kadar ileri gidiceğini zannetmiyorum ama gidişat + yönde değil - yönde.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
Iyide sen tartisilabilir demissin tartismiyosun ki KAN KAYBEDIYOR KAN KAYBEDIYORRRR diye kendi kendini telkin ediyosun

sadece fikirimi söylüyorum. hiçbir şey iddia etmiyorum, sakin. ayrıca closed betadan beri wow oynuyorum - oynuyodum 2 ay önceye kadar bildiğim bütün oyuncular realmlerdeki progress kasan, oyunu ciddi anlamda oynayan kişilerin 70% i wowdan inanılmaz şekilde sıkılmış durumda ve alternatif arayış içinde ve en iyi opsiyon onlar için WAR. en azından benim arkadaşlarım, ve tanıdıklarım böyle düşünüyor.

az oyuncu sayısı hiçbir bakımdan bence olumlu bi şey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

eh, bildiğim 5 kişiye göre değilde kime göre yorum yapıcam. şahsen wow konusunda bildiğim tanıdıklarımdan ibaret, bilmediğim kesime göre yorum yapamıycağıma göre. ayrıca konu wow'a kaydı, wow'un sırtı asla yere gelmez. sizce war'un izlediği politikada hiçbir sorun yok öyle mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Şu açıdan da bakmak lazım. Ben AOC alıcaktım ama Funcomun açlıgından sonra almıycam. Açlık ne derseniz ilk önce open beta acessleri parayla sattılar. Şimdi Early Acess diye bişi çıkarıp sattılar. CE lerde fazla xp veren yüzük veriolar. Bütün bu parayla diger oyunculardan avantajlı olma mantıgı benim sinirime dokunuyor. Blizzard gibi parayla alınan şeylerin sana asla oyun içi avantaj saglamaması lazım bence. Tabi parasını basarım avantajımı alırım diyende vardır. Ama bugun herşeye para isteyen yarın daha da çok şeye para ister gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...