Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2012 meselesi


Bone

Öne çıkan mesajlar

Epey bir süredir, Maya takviminin 2012'de bittiği, bu yüzden de tam bu tarihte Marduk adlı gezegenin Dünya'ya çarpacağı söyleniyor.
Bilimsel olarak düşününce, dünyaya çarpacak ve yokedebilecek bir gezegenin şimdiden gözükebilmesi lazım, ama böyle birşey bulunmadı hiç.

Dünyanın sonunu tahmin etmenin matematikle ne alakası var, bilemiyorum.
Zamanında "Nostradamus 2000 yılında dünyanın yokolcağını kehanet etti" deniyordu. 2000 yılı boyunca bunun endişesiyle yaşadık, ama bişi olmadı.
2012 yılı olayı da fos çıkacak.
Ancak etraftaki insanlar o kadar övüp duruyor ki bu iddiayı, ister istemez şüpheye düşüyorsunuz "acaba?" diye.

Tarih de süper. 21 Aralık. Yani tüm bir sene boyunca bekliyceksiniz, yıl sonunda belli olacak herşey.


said:
What makes this year so special? The fact that the Olympics are taking place in London? No. The ancient Maya civilization, from Central America, had a special calendar that was mind-blowingly accurate. And it predicted that the end of the human life cycle was on December 21st, 2012, the winter solstice. The Mayans were also good at math and astrology(they accurately predicted an eclipse that occurred hundred of years later). So people are guessing that they were right about the end of the world thing, too. Something else that has gotten scientists curious is that there are some major astronomical things happening in 2012. Apart from the occasional eclipse and comet, the entire solar system is supposed to pass through the center of our galaxy, something that happens only once every 26,000 years. And, there’s a risk of our planet’s poles switching. Sounds crazy, but scientists say this has already happened. Also, the Indian calendar, the Kali Yuga, ends at about the same time. Coincidence? I think not.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
2000 yılı boyunca bunun endişesiyle yaşadık, ama bişi olmadı.


Yoo ben yaşamadım.

Ayrıca celestial mekanikte hesapların çok kesin yapılabilmesi beni şaşırtmıyor klasik mekanik sonuçta. Sadece o çağda bunu bu kadar geliştirmiş olmalarından dolayı saygı duydum ama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bitsede gitsek.
bi de şey var, 2012 den sonra dünya bi sonraki devre mi ne geçecek, yok olmayacak yani, bilmem kaç yılda bir kutuplar yer değiştirir falan geyikleri vardı hatırlayamıyorum

ama eğer 2012 de yok olacaksa
1- ulan o kadar üniversiteye hazırlanan aklımı...
2- şanslı nesiliz, yani böyle bir şeye tanık olmak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
Ayrıca galaksinin merkezinden geçmek ilginçmiş tabi kozmoloji bilgim pek olmadığı için (fizik 301den öte) vışş demekle yetiniyorum ve normal insanlar gibi ekrana mal mal bakıyorum


ben yine basic fizik diyor ve bütün galaksiyi etrafında tutan kütlenin içinden gecmek ne haddimize diyorum.

Bone said:

Ancak etraftaki insanlar o kadar övüp duruyor ki bu iddiayı, ister istemez şüpheye düşüyorsunuz "acaba?" diye.


demekk insanlar sıkılmışlar artık..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...