Valeron Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Herkese selamlar,bugün garipsediğim bi olayı paylaşıcam sizlerle merak ediyorum yorumlarınızı açıkcası.Bugün kadıköye gittim Uranium PC var orda bi monitör satıcam neyse saat 12 suları,benim işlemim yapılıo ama yeni gelenlere diolar ki cuma dan sora ödeme yapabiliriz kapatıcaz.Neyse bunda bi sıkıntı yok namaza gidicektir insanlar kapatabilirler.Ardından çıktım çarşıda bi makarnacı var bu şifahane diye ordan mısır aliim dedim,baktım mekanın kepenkleri yarıya kadar kapalı ama mısırcı mısır yapıo arkadan patron heralde dedi ki kapat dedi mısırı,bende tam ordaım mısır isticem dedim abi yaparmısın cuma dan sonra yapabilirim dedi neyse dedim heralde camiye gidicek eleman.15 dk sora geldim çocuk orda duruo dükkan kapalı çocuk boş boş duruo abi dedim mısır yaparmısın cuma dan sora dedi,e dedim sen burdasın yani ne alaka,yasak dedi benim satış yapmam.Yani adam ne namaz kılıyo orda boş boş duruo ama namaz var diye satışta yapmıo.ben 20 yaşındayım 18 yıldır Kadıköyde oturuyorum.Öncedende vardır belki ama ben ilk defa tanık oluyorum böle bi olaya.Esnaf diil mi bu insanlar ? Ürünlerini satıp para kazancaklar peki namaz kılmamasına rağmen ürünü namaz var diye satmamak nası bi mantık ? Çok garipsedim açıkcası bu durumu paylaşmak,yorumlarınızı almak istedim.
aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Yazını 'siz kimi kandırıyorsunuz?' konusuna copy paste etsen cuk oturur. 'değişen birşey olmadı, eskiden de buralar böyleydi' diyenler için milyonlarca örnekten biri...
Devilmanta Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Geçenlerde cumaya gittiğimde bi fetva vermişti hoca "cuma namazı saati geldiğinde işi gücü ticareti bırakın, o saatte namazdan başka birşey hayır getirmez" demişti ki bu kadıköyde söğütlüçeşme camiinde oluyor. Mutlaka ki hoca insanları cumaya özendirmek için söylemiştir ama dengesiz yobazların yanlış anlamaları sonucu böyle bişey doğmuştur diye düşünüyorum...
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 bazı imamlar fazla propaganda yapıyor. gereksiz gerginlik.
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Arkadaş sen bu kutsal günde işyerlerini kapatan dindar insanların özgürlüğünü mü kısıtlamaya çalışıyorsun? Yasaklarım seni... Gerçekten kalkıp camiye gitseler gam yemeyeceğim ha. Sadece patron gidiyor elemanlar oturuyor. Patronlarda ileri gelen kimselerin takıldığı camiye gidip millete görünmeye çalışıyor.
Valeron Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 ben hakikaten uyanamadım bu olaya yani abi esnafsın sen ? Yani bilgisayar işi yapan birisi gitti hadi kapattı anlarım 2 saat sonrada işini yaparsın ama tam öğlen saati gıda sektöründesin kadıköyün göbeğindesin ya sen git işine gücüne,ama bırak insanlarda yesin içsin yani nası bişi olduunu hakikaten anlayamadım ben ..
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Hocam şimdi oraya yakın bir cami var dimi? AKP ilçe teşkilatından adamlar topluca çıkıp cuma namazına gidiyorlar. Giderken o dükkanın önünden geçiyorlar. Bir bakıyorlar dükkan açık. Aaaaa ulan laik mi yoksa bu? Hani partiye gelip torpil istemişti .... denen adam. Nah alır o ihaleyi.... Olay bu yani, adamlar sana satacakları mısır ın falan derdinde değiller. Daha büyük iş bağlıyorlar camide. Yasal Uyarı: yalnız camiiye giden herkesi zan altında burakacak ifadelerden kaçınıyorum, inanarak gidenleri dışarıda bırakıyorum
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 yalnız camiiye giden herkesi zan altında burakacak ifadelerden kaçının.
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 evet mesela bizim burdaki cami yazın futbol topu dağıtıyordu onun için gittim ben.
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Neaa futbol topu mu? Bende giderdim o zaman ya... edik: imla
Valeron Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 ya belkide böle şey bişileri bağlamak için gitmiyo olabilirler ama bu hareketin manası nedir o zaman ?
Devilmanta Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 zaten mısırcılar biliyosunuz akpli bir vekilmi bakanmı ne onun oğullarından birinin şirketi genel olarak... ombakkombak said: Hocam şimdi oraya yakın bir cami var dimi? AKP ilçe teşkilatından adamlar topluca çıkıp cuma namazına gidiyorlar. Giderken o dükkanın önünden geçiyorlar. Bir bakıyorlar dükkan açık. Aaaaa ulan laik mi yoksa bu? Hani partiye gelip torpil istemişti .... denen adam. Nah alır o ihaleyi.... Olay bu yani, adamlar sana satacakları mısır ın falan derdinde değiller. Daha büyük iş bağlıyorlar camide. Yasal Uyarı: yalnız camiiye giden herkesi zan altında burakacak ifadelerden kaçınıyorum, inanarak gidenleri dışarıda bırakıyorum
Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 kıllanacak bir şey yok, münferit olay, tüm mısırcılara maledilemez! siz de cuma zamanı mısır yemeyiverin canııım, kolunuzdan tutup zorla cumaya götürmüyorlar ya, dua edin. alışın bunlara, ötekileştirmeyin, berikileştirmeyin, cephe almayın, garipsemeyin, uyuyun da büyüyün, ninni yavrum..
Apis Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Birkaç sene önce "merhaba, iyi işler, iyi günler"in yerini, "aleykümselam, hayırlı işler" almaya başladığında dikkat etmiştim böyle ufak değişimlere. Bunu belirttiğimde de baya abarttığım fln söylenmişti. Sonra artık umursamaz oldum. Ufak ufak, yavaşça değişiyoruz işte. İçindeyken o kadar hissedilmiyor, aynı kilo alıp verdiğimizi, vücudumuzdaki değişikleri bizi uzun süre görmeyen birisinin fark etmesi ama bizim çok fark etmememiz gibi. Şimdi hemen savunabilirsiniz ama evet bende biliyorum 20 sene öncede "aleykümselam, hayırlı işler" vardı ama o kadar çok söylenmezdi, şu an "merhaba, iyi işler, iyi günler"in yerini aldı büyük ölçüde. Cuma namazıda öyleydi, az yer kapanırdı ve kapatanlarda gerçek anlamda sadece namaza giden insanlardı. Önemli olan oranlardaki büyük değişimi yakalamak. Hayatımızdaki genel eğilimin nasıl yavaşça değiştiğini kavrayabilmek.
Flameoffear Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Bu gün Kpss formunu yatırmaya gittim. Aynı anda da Ales için sıra vardı. Mesai başlama saati 13.00 normal bir memurun 1 de iş başında olması lazım dimi. Değilmiş. Eleman 13:30 da cumadan dönüp işine başladı. 1. Senin gittiğin cumadan banan ne? 2. Görevli bir memursun, nereden geliyor bu serbestlik? 3. Senin görevin mesai saatleri içinde gelenlerle ilgilenmekken başka işler yapıyorsan Haksız yere ücret almış olmuyor musun? Bu durumda bu günah değil mi? Neyse bunların hepsi kişisel şeyler zaten. Hep öyle olmadı mı?
Devilmanta Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Flameoffear said: Bu gün Kpss formunu yatırmaya gittim. Aynı anda da Ales için sıra vardı. Mesai başlama saati 13.00 normal bir memurun 1 de iş başında olması lazım dimi. Değilmiş. Eleman 13:30 da cumadan dönüp işine başladı. 1. Senin gittiğin cumadan banan ne? 2. Görevli bir memursun, nereden geliyor bu serbestlik? 3. Senin görevin mesai saatleri içinde gelenlerle ilgilenmekken başka işler yapıyorsan Haksız yere ücret almış olmuyor musun? Bu durumda bu günah değil mi? Neyse bunların hepsi kişisel şeyler zaten. Hep öyle olmadı mı? ya şu anda verdiğin saatlerde hata var yada hiçbir halttan haberin yok hariçten gazel okuyosun.. cuma namazının ezan saati şu anda "Öğle 13:12" yani namazı farzıyla sünnetiyle birlikte kılıp gelmen en erken 13.45 falan olur... sordunmu adama namazdanmı geliyosun diye? belki yemekten gelio...
Flameoffear Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Gayet sordum. Gayet adam kendisi söyledi. Birşeylerden de haberim varki yazıyoruz buraya.
Devilmanta Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 o zaman 2. bi flaş imam vakasıyla karşı karşıyayız (:D
Flameoffear Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 1.30 diyerek o zaman iyimser bi yaklaşımda bulunmuş olabilirim. Zira sinirden en son bir buçukda bakmıştım saate.
Zebilith Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Apis said: Birkaç sene önce "merhaba, iyi işler, iyi günler"in yerini, "aleykümselam, hayırlı işler" almaya başladığında dikkat etmiştim böyle ufak değişimlere.[/u] "Merhaba" da arapçadan.
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 cuma namazında dükkanı kapatmadaki amaç o saatte ticaret yapılmaması içerde çalışan birisi varken satış yapılmaması dükkan sahibinin hassasiyeti olabilir şu açıdan da iyi olay, dükkan sahibi ben nasıl olsa namaza gidiyorum elemanlardan banane onlar çalışsın zihniyetinden uzak. buradaki münferit veya akp orda onlar görsün zihniyeti baya zamanın ötesinde kalmış düşünceler topluluğu ne cuma namazı ne de cuma saatinde dükkanı kapatmak 2002 yılından itibaren meydana çıkan bir uygulama değil. devlet dairelerinde belirlenen saatte işinin başında olması gerekir işe girerken bunu hesap etceksin ya da işverenden bu konuda hakkını arıycaksın alıcağın sonuca göre karar vereceksin ayrıca devlet dairesinin öğlen tatili saat 1:00 de biter diye bir kural yok, çalışma saatleri farklılık gösteriyor kurumlara göre memurun kafasına göre mola vermesini, tuvalete gitmesini, çayını içmesini, işle alakasız telefon konuşmasını, sigara içmeye gitmesini beklemekten bir farkı yok sanırsam, namaz olunca farklı bir muamele görsün
Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 geçen gün bi mısırcıya gittim, adam orda gözümün önünde dururken tuvaletteyim ben şu anda, yarım saat sonra gel dedi, vermedi bana mısır. olabilir, zaten hep vardı böyle bir uygulama, bana normal geldi. sonuçta işverenin tercihidir.
Öne çıkan mesajlar