Bone Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Daha önce buna benzer bir topic açıldı mı bilmiyorum, bir liste topiği gibi bişi yapalım dedim. animelerde gördüğümüz yemek resimlerini koyalım, bu resimlerdeki yemeklerin adlarını, biliyorsak tariflerini felan yazalım. Süper kaynak olur :P Hem evde farklı yemekler yapıp yemekler için de güzel fırsat olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 sushi=> nigiri pembe olan =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 DONERU KEBABU DA! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 pilav yumurta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 TOFU! elemanımızın Initial D'de bayır aşağı gazlayıp dağıttığı yiyecek. Arabanın aşırı yalpalamaması lazım yoksa Tofu bozulur. Öyle öyle bizim eleman drift alemine giriyor. Soya loru olarak da bilinen tofu, nagari adlı bir madde ile lor haline getirilmiş soya loruna verilen addır. Nagari maddesi doğal olarak okyanus suyunda ya da kalsiyum sülfat içerisinde bulunur. Limon suyu ya da sirke gibi asidik gıdalar kullanılarak da lor elde etmek mümkündür. Tofu Çin’de ilk olarak M.Ö. 200 civarında kullanılmaya başlanmıştır. İlk olarak nasıl bulunduğu bilinmese de Çinliler arasında yaygın olan bir söylentiye göre tofu, bir kaza neticesinde bulunmuştur. Çinli bir aşçı pişirilmiş ve püre yapılmış soya fasülyesine tat vermesi için nagari eklemiş ve neticede bugün bildiğimiz tofuyu bulmuştur. Bugün tofu Asya’da çok yaygın bir yiyecektir. Bu lezzetli gıda binlerce tofu dükkanında taze olarak hazırlanmakta ve sokaklarda satılmaktadır.Yemek tariflerinde tofu bir çeşit sünger gıda olarak kullanılmaktadır. Gerçekten de tofu eklenen her tür çeşniye absorbe etme kabiliyetine sahiptir. ----------------------- NOODLES pekçok animede görebileceğiniz yiyecek hatayda ne yazık ki satan olmadığından her yıl koli koli yurtdışından almam gerekiyor. Ama İstanbulda sıcak sıcak Noodles yiyebileceğiniz yerler varmış. (Taksim'de Wagamama sanırım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Minami-ke de japon mutfağının mevcut bütün yemeklerini görebiliyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sehzade Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 bizim okulda ramen satıyolardı yane güya ramen . eriştemi ne yazıyordu üstünde . kırmızılı-yeşilli-turunculu wardı başka bi deyişle acılı-tavuklu-mantarlısı wardı. bi kere tadına bakmıstım heralde ama güzel değildi yane öle yemedim . fakat ramene de benzemiyordu çok yane malz. calmışlardı. nse ben bişi sorcam. bu animelerde yane narutoda yemek yemeden önce itadakimasu diolarya bunun anlamı nedir? afiyet olsn diolar diycem def kendi kendilerine diolar :P bilen varsa sölerse sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 bu resimdeki siyah beyaz sey =), gercegini ilk kez simdi resmini arayıp gordum, bi olayı yokmus eheh ama ilk kez pokemon'da gordugumden beri hayatta en cok yemek istedigim sey olabilir bu =)... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 disi yosun ici bildigin lapa pilav Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 ordakilerin hangisi bilemiyorum da eminim ki yediğinde hayallerin yıkılacak. buradan hepsi yosuna sarılı pirinç gibi duruyor. (böğk) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 nesi böğk be, sarmaları löp löp yiyorsunuz ama :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 bildiğin pilav Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 yalnız sushi veya yemeklerinde "bildiğin pilav" diye kullanılmıyor. sarma ne kadar "bildiğin pilav" ise, bu da o kadar. şekerli pilav var mesela yanlış bilmiyorsam sushide o usul ile yapıyorlar pilavı. kızarmış pilav var, soyalı pilav var vs vs. adamlar pilav hastası herhalde, her kombinasyondan pilav üretiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 pilav hastasından cok sulak bölge ada en kolay prinç yetşiyor kültürde ona göre yetişiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 bizim pilavımız bunlara 100 basar tatsız tuzsuz şeyler bunlar hayal kurmayın boşa :P lapa gibi bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 gordugunuz herseyi caniniz cekmesin, hicbirini tadi bi halta benzemiyo bunlarin, ozenmeyin japonlara iki cizgi film izleyip. bildigin pirinc lapa o da, pilav bile degil. sarmayla karsilastirdigin icin de seni kiniyorum, ayip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 guru aquila Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 gurme diyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 japon yemekleri sux Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 aquila said: gordugunuz herseyi caniniz cekmesin, hicbirini tadi bi halta benzemiyo bunlarin, ozenmeyin japonlara iki cizgi film izleyip. bildigin pirinc lapa o da, pilav bile degil. sarmayla karsilastirdigin icin de seni kiniyorum, ayip. sarma da pirinç lafa bildiğin. dandik bişi işte. pilav mı yenir be, eskiden pilav yoktu zaten. "iki anime izleyip özeniyorsunuz hemen" diyorsun da, farklı yemekler yemeyi seven biriyim. herkesi "anime özentisi" olmakla suçlaman saçma. örneğin ben alternatif mutfakları tatmayı seviyorum. herkes illa sabah akşam kebap yiycek diye bişi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Japon yemekleri hakikaten yaramaz. Hani insan merak ediyo, biraz da canı istiyo ama dışı yosunla kaplı bi şeyi tutup yavaşça ağzına götürürken o son derece kötü kokusunu duyunca fikirler değişiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Bizim gibi bütün mutfağı yağ üstüne kurulu bir millete Japon yemeklerinin iğrenç gelmesi gayet normal o_0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 valla balık lokantasına gittiğimizde balık yerine ahtapot, karides, kalamar gibi şeyler yediğimden herhalde, sushi bana o kadar abartılacak anormal bişi gelmiyor. gayet güzel oluyor yani, her çeşit sushi yiyorum, lezzetli. üstüne wasabi ve soya sosu, enfes oluyor. evde bile yaptığımız yemekleri hep soya sosuyla pişiriyoruz. pilav, et vs. türkiye'de japon lokantaları hep yarı çin lokantası oluyor. bu yüzden sushi felan yerken çin usulu et/pilavları felan da tatma imkanım oluyor. çok da hoşuma gidiyor. "öğhk, iğrenç, hiç bir işe yaramaz" diyenler ağzının tadını bilmiyor demek ki :) elbette fıstık kebabı ile birebir aynı tada sahip değil, ama fıstık kebabı gibi ayrı bir yere konulabilecek yemekler. sevmiyenler çamur atmasın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 günde 3 öğün bıkmadan noodles yiyyebilen bir insanım ama evinde patlıcan bile yemeyen bir insan olarak sushi'yi sevmedim, sevemedim. zevkler ve renkler diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 oncelikle super tanımlamısım siyah beyaz sey diye =), oradakilerin yarısı siyah beyazmıs eheh, gec farkettim... cizim halini de buldum naruto shippuuden movie'de varmıs, ss aldım... cizim olarak cok daha guzel gozukuyor yaw =), ayrıca anime ozentiligine nasıl bagladınız cozemedim =), hic denemedigin bir sey oldugunda canın ceker bir yemegi, gorunusu de cok kotu degilse, anime'yle ne alakası var ? =)... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar