Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

K'NEX leri hatırlayan var mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
lego kutudan çıkınca eskiden o aynı parçalar ile kutudan çıkan prospektüsteki oyuncak harici pek çok şey yapabiliyorduk.

Hatta birden fazla kutu varsa parçaları birleştirip bilimum şey yapılabiliyordu.

Ara sıra oyuncakçıların yanından geçerken bakıyorm , kale demiş , e güzel , kalenin duvarı komple 1 parça

e nerede kaldı yaratıcılık ?
ben o seti aldığım zaman kaleden başka birşe yapamayacam. eh pes doğrusu.

KNEX de 1 parça pek çok çeşitli kullanılabiliyordu o güzeldi ama görükmüyor mağazalarda ?

birde kendi çapımda evdeki malzemelerden araba yapıp duvara atar crash test yapardım
dağılma durumuna göre destekler eklerdim
kapıdan çarptırırdım falan ajdfnasf
Mesaj tarihi:
SturmVogel said:
PrudenT said:
SturmVogel said:
toggie said:
knex döver legoyu. vincinden tut, geri cekince kendiliginden giden araba bile yapıyoduk. hatta derede yüzdürdüğümüz bi gemimiz bile vardı altına tahta koymustuk. hey gidi anılarım depreşti.

K Nex'le Zaku II F2 yada Gelgoog yapabiliyor musun?

adamlar onlara uygun lego seti yapmış sen de eğleniyorsun burda lego kral diye
k'nex öyle lego gibi her şeye bi set çıkarmıyo

epic fail

HLJ'de Gundam legosu yok başka yerde de görmedim. Gundam'ın lego setinin paket resmini falan gönder rep vericem.

Bilmiyorsanız atmayın kardeşim.

sen lego ile vinc yapıp, üzerine bi de motor takıp esya cektin mi? ikisinin de keyif verici yanları farklı. knex'te onemli olan yaptıgın seyin orijinal olması, yaratıcılık gerektirmesi. gelgoog'un resmine bakıp aynısını lego ile yapacagıma gider kendisini satın alırım. knex ile gelgoog yapılmaz evet, özelliği o zaten, gelgoog yapılmaması, yaratılması.
Mesaj tarihi:
said:
knex'te onemli olan yaptıgın seyin orijinal olması, yaratıcılık gerektirmesi.

ve asıl zevk veren kısım da bu. hiç bir zaman legoda yaptığım şekiller tatmin etmedi açıkçası beni.
Mesaj tarihi:
Knex'te parçaların kendi başlarına hiçbir anlamı yok,çubuk çubuktur mesela,o bir yerde sütun olur bir yerde dişli parçası,bir yerde başka birşey.

Ama mesela legonun o düz gri parçası,o parça duvar olacak kaderi belli.Başka bir iş için kullanabilirsin ama duvardır o,duvar doğmuştur duvar ölecektir.Knex te çubuk mesleğini değiştirebilir.

Knex yönetir.Bu ne fanboy bir tartışmadır.asdasdas.
Mesaj tarihi:
toggie said:

sen lego ile vinc yapıp, üzerine bi de motor takıp esya cektin mi? ikisinin de keyif verici yanları farklı. knex'te onemli olan yaptıgın seyin orijinal olması, yaratıcılık gerektirmesi. gelgoog'un resmine bakıp aynısını lego ile yapacagıma gider kendisini satın alırım. knex ile gelgoog yapılmaz evet, özelliği o zaten, gelgoog yapılmaması, yaratılması.

ben cektim hatta, uzaktan kumandalı araba motorunu takıp arabada yürüttüm.
Mesaj tarihi:
Knex > Lego

Lego her set için abidik gudubik bi sürü parça üretiyor . Standart diye birşey yok . Sonra geliyorsunuz o parçalarla yapılmış resimleri gösteriyorsunuz . Bence knex o açıdan çok daha iyi
Mesaj tarihi:
dasaaa said:
mimari/inşaat bişi iken knex baya baya mekanik/makine bişiydi. lego ile mekanik bişiler kasılıp yapılsa dahi knex'in olayı çarklar marklar falan işte..
+1 valla
Mesaj tarihi:
Deathblade said:
Knex > Lego

Lego her set için abidik gudubik bi sürü parça üretiyor . Standart diye birşey yok . Sonra geliyorsunuz o parçalarla yapılmış resimleri gösteriyorsunuz . Bence knex o açıdan çok daha iyi

+1 diyorum tüm içtenliğimle.
legonun bi ton farklı parçası var elimizde çok çok fazla miktarda parça olsa lego ile çok güzel şeyler yapılabilir ama parça sayısı sınırlı olunca lego hayalimizdekileri yapmaya pek elverişli değil.
ama k'nex'lerde bir standart olduğu için az parça ile mutheşem şeyler yapılabiliniyor.
bide lego'nun atıyorum kale yapma setini aldığında onla araba yapamazsın am 100parça k'nexle istediğini yaparsın.
Mesaj tarihi:
ben hala oynuyorum yahu,öyle böyle hastasıyım kendilerinin.off off cocukken ayrı guzeldi ama.bir de ben hep ortada bırakırdım mulaka biri ustune basardı ve cok can yakardı,söverlerdi(işte kinex
le ilgili kucuk minik anı da soktuk araya)
Mesaj tarihi:
lego technic rulz ama. gerisi yalan. Hele o korsandı bilmemneydi vs. setleri veled oyuncağı direkt :P 2-3 setim vardı, kitapçığından bakıp araba yapmıştım. sora öörendim iice yapmayı kendi kafama göre yapmaya başladım. Lamborghini kapılı, işleyen direksiyonlu ve motorlu araba yapardım be deli olurdu ehahha. Bi de römorklu tır da yapıyodum. O römorkun gerçekteki gibi dönebilmesine hasta oluyodum sdfsdf

Ayrıca K'nex sadece inşaat mühendisi mantığında işe yarayan bişey, çok eski Technic Lego ile bile çizim makinesi gibi abuk icatlar yapılabiliyordu. Bi de yeni nesil technic legolar var şimdi, sensörler falan yapmış herifler direkt robot yapıyosun. sese görüntüye vs. tepki verio alet.
Mesaj tarihi:
Technic ayrı demiştim en başta :P Onun yeri ayrı, özelikle o yeni sensörlü dalga (mindstorm muydu neydi) çok kral aletler. Ama çok da pahalı. İşin içine elektronik girerse legonun o serisi ile knex i karşılaştıramayız bile.

Ayrıca saf inşaat diyorsun da, sanırım youtube daki videoları falan izlemedin :)
Mesaj tarihi:

lego lego diyorsunuzda kimse knex basar derken lego technic serisini gzoe almamis

robot yapiyor adamlar siz diyorsunuz vinc filan

gerci lego ozel aprca cikariyor tamamda technic serisi daha zor knex e kiyasla

bide knex ler baglanti noktalarinin 25 tanesi 3$ cubuklarin 50 tanesi 3$ seklinde ebayde satiliyor

daha buyuk uzun cubuklari nfiyatta artiyor tabi ama max 50 tene en uzun cubuk 7$

• Yeni Oluştur...