sir Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 said: Kapanan Nokta dergisinin ortaya attığı 'Sarıkız' ve 'Ayışığı' adı verilen iki darbe girişiminin Meclis'te araştırılmasını isteyen Ufuk Uras, önerge için gereken 20 imzayı bulmaya çalışıyor. ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, kapanan Nokta dergisinin gündeme getirdiği "Sarıkız" ve "Ayışığı" adı verilen darbe girişimlerinin TBMM'de kurulacak bir araştırma komisyonunca araştırılması için vereceği önergeye imza arıyor. Uras, önümüzdeki hafta kendisi dışında gereken 19 milletvekili imzasını tamamlamaya çalışacak. Uras, dün Taraf gazetesinde yayımlanan röportajında, "Bu darbe girişimleri üstü kapatılacak bir konu değil. Ortaya çıktı, bu mesele artık. Önemli olan Meclis'e bu konuyu getirip, yargıda inisiyatifi tekrar başlatmak ve darbe girişimlerinin, darbecilerin yargılanmalarını sağlamak. Böylece emniyetten amiralin günlükleri istenebilir. Hem darbenin belgesinin üstüne gidilir hem yargının adım atması sağlanabilir" dedi. Araştırma komisyonu kurulması için gerekli olan 20 imzayı toplayacağını belirten Uras, şöyle devam etti: 'Turnusol kâğıdı olacak' "Biz bu konuyu Meclis'e getireceğiz. Meclis'te grubu olan partilerden destek isteyeceğiz. Böylece Meclis araştırma komisyonu çalışmalarıyla, Hrant Dink cinayeti, Ergenekon davası ve iki darbe girişimi arasındaki bağlantılar ortaya çıkarılabilir. Darbeciler yargılanabilir." Uras, Milliyet'e, "Henüz diğer partilerle görüşme takvimini belirlemedim. Olabildiğince geniş katılımla, en geniş mutabakatla bir Meclis iradesinin ortaya çıkmasını istiyorum" dedi. AKP'nin, kendisi yapmasa da böyle bir girişimi bekleyip beklemediği sorulunca Uras, "Böyle bir şey olacaksa en geniş katılımla olmalı. Bu, arka planda kalınacak bir konu değil. Demokratik irade, bütün milletvekilleri için bir anlamda turnusol kâğıdı olacak" karşılığını verdi. Uras, CHP ve MHP girişimine katkı vermezse bunu nasıl yorumlayacağı sorulunca, "Artık o, vicdanlarıyla kendi siyaset bakışları arasında bir tercih konusu" dedi ve bu da konuyla ilgili bir köşeyazısı: said: Arş yiğitler! Bırakın şimdi 1 Mayıs'ı, 3 Mayıs'ı, 5 Mayıs'ı... Taksim'e çıksanız ne olur, Aksaray'a gitseniz ne değişir? Devrim mi yapacaksınız, ölenleri geri mi getireceksiniz? "Yara kaşımaktan" ve "yürek soğutmaktan" öte neye yarayacak eyleminiz? Oysa devrimi Ankara'da, mecliste yapmak için büyük bir fırsat var önümüzde. Hem de tek kişilik orduyla, meclisin tek sosyalist milletvekiliyle... Ufuk Uras'la! Hani geçen seçimde "Beyoğlu tarafında oturan solcular Baskın Oran'a, Kadıköy tarafında oturan solcular Ufuk Uras'a" oy vermişlerdi de birincisi kazanamamış, ikincisi meclise girmişti ya, işte o kişi... Aynı zamanda ÖDP başkanı... Bağımsız aday olmak için partiden ayrılıp sonra dönmüştü hani. İşte bu Ufuk Uras, tam da "mecliste ne oturur boşu boşuna, tek başına bu çocuk" dediğimiz sırada, bombasını patlattı. Baskılar sonucu kendi kendini kapatmak zorunda bırakılmış olan Nokta Dergisi'nin gündeme getirdiği darbe girişimleri hakkında meclis araştırması istiyor! Laf aramızda, o "baskılar" da araştırılsa fena olmaz ha... Gerçi "Susurluk işi" nereye vardıysa bu da oraya varır ama, belli de olmaz! Bir ilki oluşturur ve bakarsınız herşey kabak gibi ortaya dökülmüş... Oradan da iş Ergenekon herzesine kadar gitmiş... Sonra da bakarsınız gerçekten bir devrim olmuş ve Türkiye tarihinde ilk kez darbeciler yargılanmaya başlanmış! Yunanistan'ın, Şili'nin başarıp da bizim başaramadığımız şey gerçekleşmiş ve alnımızdan bu kara çok şükür silinmiş!.. Fakat iş tek başına Ufuk Uras'ın çabasıyla bitmiyor. Bir komisyon kurulabilmesi için yirmi imza gerekiyor. Yani, on dokuz babayiğitin daha imza koyması gerekiyor önergenin altına... Hangi partiden olursa olsun, on dokuz kişi daha... Çıkacak mıdır? "Demokrasi kahramanı" AKP'liler arasından, kendini solcu sanan CHP'liler arasından, onları beğenmeyip asıl solcu olduklarını ileri süren DSP'liler arasından... "Ulusalcılık" şeklinde ayağa düşürülmüş "milliyetçilik" sıfatına sahip çıkacak, vatanını milletini gerçekten seven MHP'liler arasından... Var mıdır on dokuz adam? On dokuz dürüst, namuslu, mert, yürekli vekilimiz? Kapatılması planlanmış Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin onurunu kurtaracak on dokuz temsilci? Hilmi Özkök Paşa'ya edilen hakaretlerin de hesabını soracak, ordumuzun alnına kara çalmaya kalkmış ve kalkacaklara, Türkiye'yi geri götürmeye cüret edenlere ve edeceklere hayır diyecek, maceraperestlere dur diyecek, ordumuzu gerçekten seven ve sayan on dokuz kişi? Atatürk'ün "ordu politikaya karışamaz" ilkesine sahip çıkacak on dokuz kişi? Yoksa, kimse demokrasi falan diye atıp tutmasın, yemeyiz. Basını da görelim bakalım: Haydi, Aydın Doğan grubundan, bizimle dalaşmayı bırakıp da şu önergeye omuz verecek, on dokuzdan geçtim, dokuz kişi çıksın! Katar emirinin karısıyla kızıyla uğraşmak erkeklik değil oğlum, bu konuda tavır almak erkeklik! Haydi, görelim boyunuzu... Engin Ardıç 01.05.2008 Sabah 1) ufuk uras'a light solcu diyen arkadaşlar, 2) engin ardıça "atatürk düşmanı, ordu düşmanı" diyen arkadaşlar, bu topiği print edip duvarınıza asın, her gün bakın, olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 chpden yoktur ama akpnin arasında 19 yiğit adam vardır.chp sol olmadı ki atatürkcülükte bitti nede olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 enginar dıç kemiksizdir, omurgasızdır, jöle gibidir. Bahsi bile geçmeye değmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Engin Ardıç'ın ne olduğu yazılarından belli. İnsanlar değişmez, AKP'liler gibi takiyye yaparlar. Ufuk Uras'a gelince tamam bunu yapması güzel birşey ama AKP bunlardan sonra "bize karşı darbe yapmak istiyorlar böhühühüüü" diye ağlayıp her zamanki gibi mağduru oynayarak oylarını arttıracaktır. Yazık.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Akp ağlayacak diye bu ülkenin en önemli problemlerinden biriyle ilgili soruşturma yapılmasın mı yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 tarikatci vasifsiz kisilerin develtin kilit noktalarian birer birer atanmasimi sorusturulucakmis? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 dikkat! bu topic fazla miktarda önyargı içermektedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 dtp var canim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 ZaugnaKhaldun said: Akp ağlayacak diye bu ülkenin en önemli problemlerinden biriyle ilgili soruşturma yapılmasın mı yani? Yok dediğim gibi bunu yapması iyi birşey. AKP'nin şansına yazık diyorum ben herşey onlara yarıyor ne alakaysa. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Viktor said: tarikatci vasifsiz kisilerin develtin kilit noktalarian birer birer atanmasimi sorusturulucakmis? ufuk uras ın köfte solculuğu o noktada bitiyor işte.varsa yoksa emekli subayların, ulusalcılar, kemalistler hep onların işini bitirmek için uğraşır.yoksa gelir adaletsizliği, yoksullaşma, devletteki kadrolaşma doçent ufuku enterese etmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 ENGİN ARDIIIIIÇ! sir nolur bir daha engin ardıç yazısı koyma, kalp krizi geçircem birgün bu yüzden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 @odiflame: tuzla tersanesindeki ölümleri meclis gündemine taşıyan kimdi? 1 mayıs'ın bayram olarak kutlanması için kanun değiştirme teklifi sunan kimdi? işkembeden sallamayalım bu kadar ya.. @bone: yahu hergün bisürü ulusalcı köşe yazısı okuyoruz zaten burda, ben de liberal köşe yazısı koyarım ne var bunda =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Hadi Engin Ardıç omurgasız olsun dediğiniz gibi, hadi oynak olsun, hadi Ufuk Uras light solcu olsun, hadi sadece sizinle uğraşsın, AKP'ye bir şey demesin. Ne fark eder? 20 tane milletvekili bulununca kimsenin kimseyi doğrudan hapse tıkma hakkı doğmuyor ki. Viktor da haftalardır diyordu bunlar sadece iddia, günlük falan diye. Meclis soruşturması yapılacak 20 kişi bulunursa işte. Madem bu kadar melek gibi bu subaylar, soruşturulsun, temizlerse problem de olmaz, değil mi? Onun da ötesinde, madem ordumuz bu kadar demokrasi destekçisi, koskoca meclisten bu önergeye imza atacak 20 kişi çıkması için bile "yiğit"lere ihtiyaç duyulmasına ne demeli? Hadi Engin Ardıç da, Ufuk Uras da söylediğiniz şeylerin hepsi, ne fark eder? Bir darbe girişiminden söz ediliyor ve bunun soruşturulmasını istiyorlar. İsterse onlar olmasaydı da bunu bir MHP milletvekili yapıyor olsaydı, yine aynı şekilde mutlu olurdum. Orduya güveniniz sonsuz olabilir, benim değil. Madem sizin güveniniz sonsuz, soruşturulsun, görelim darbe girişimi olmadığını, nasıl olsa ordu böyle bir şey yapmaz, değil mi? E hadi öyleyse, neyi tartışıyoruz daha? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 said: Arş yiğitler! Bırakın şimdi 1 Mayıs'ı, 3 Mayıs'ı, 5 Mayıs'ı... Taksim'e çıksanız ne olur, Aksaray'a gitseniz ne değişir? Devrim mi yapacaksınız, ölenleri geri mi getireceksiniz? "Yara kaşımaktan" ve "yürek soğutmaktan" öte neye yarayacak eyleminiz? Oysa devrimi Ankara'da, mecliste yapmak için büyük bir fırsat var önümüzde. Hem de tek kişilik orduyla, meclisin tek sosyalist milletvekiliyle... Ufuk Uras'la! Bu Sabah DISK binasına giden isimlerden biri de Ufuk Uras'tı her ne kadar oportunist olsa da bu yazıyı kaleme alan arkadaşın yazının bir yerinde olsa da saçmaladığının kanıtıdır. Liboş rulz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 asinanyavuz said: dikkat! bu topic fazla miktarda önyargı içermektedir. Saçmasapan eleştiriler gördükçe bu mesajı hatırlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Milletvekili olsam hemen imzalardım. Gerçi ben milletvekili olsam daha neler neler imzalardım da. Aklıma Unakıtan için verilen soru önergelerinin nasıl reddedildiği geldi bi an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 engin ardic... fazla soze gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Nokta, Taraf, Engin Ardıç ve Sabah, Ufuk Uras Çok güzel isimler bir araya toplanmış. Baskılar sonucu değil darbe günlüklerini gündeme getirmek için kurulmuş ve görevini tamamladıktan sonra yargıdanda kaçabilmek için kendini kapatmış bir dergi. Ahmet Altan gibi Atakürt yazısı yazabilecek kadar provokatör bir tipe ait Taraf gazetesi Her dönemin kemiksiz kıvrak liboşu Engin Ardıç PKK mitinglerine dönüşen DTP mitinglerinde baş rolde oynayan Ufuk Uras Bana biraz manidar geldi. Ama meclis çatısı altında "sadece 19 tane" fetullahçı vardır canım bence dert etmesinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Meclis çalışmalarını yakından takip ediyorum. Bence meclisimizin yüzakıdır Ufuk Hocam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 aheahe iyi de darbe günlükleriyle ilgili alper görmüş yargılandı ve beraat etti zaten, mahkemeden kaçmak?!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Popülizm böyle yapılır. Bir tutam komplo teorisi. (Dergiyi sadece günlükleri ortaya çıkarmak için kuran fetocular, her yerde bu fetocular ya) Bir tutam DTP çamuru (atalım abi yapışır belki) Bir tutam Atatürk kozu (Atakürt lafının geçtiği yazıyı okuyan Atatürk'e edilmiş bir hakaret olmadığını bilir, sen de bunu bildiğin için yazıyı pastelemeden "Atakürt demiş adam" olarak adlandırıyorsun) Çırpıp fırına veriyoruz veeeeee presto! Artık cevap veremediğin soruların etrafından gezip, onları görmezden gelebilir, insanları da buna ikna etme adına bir adım atabilirsin! Evet, popülizm gerçekten böyle bir şey ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Seninki de islamcı liboşluk gibi bişey olsa gerek. Atakürt yazısında Atatürk'e hakaret var mı yazmışım ben? Anlama güçlüğü mü çekiyorsun yoksa demogoji mi yapıyorsun? O yazı tam anlamıyla bir provokasyon yazısıdır. Aynı yazıyı yazan kişi şu anda Taraf gazetesiyle Nokta dergisinin kaldığı yerden göreve devam ediyor. Beraat etti dediğiniz Alper Görmüş isimli kişi Yeni Şafak tabanlı, Ekim Kasım 2006'da Nokta dergisini eline alıp kürtçü şeriatçı çizgiye taşıyan kişi. Nokta dergisi Ordu karşıtlığını kendine ilke edinmiş, ABD'nin bir eyaletinden kendisine servis yapılan bir dergi. Her kapak haberi Zaman, Yeni Şafak gibi gazetelerde haber yapılarak gündem yaratılmak için desteklenmesini de unutmayalım. Ne tesadüftür ki yazarları arasında Ahmet Altan ismine de rastlıyoruz. Her nedense darbe günlükleri olayından sonra bir anda kendisini kapatma yoluna gidiyor.. Alper Görmüş'ün Beraat ettiği davada delil bunlar diye sunduğu günlükler ise el yazısı değil bilgisayar çıktısı. Çıktılarda herhangi bir imza veya kimlik bilgisi yer almıyor. Günlüklerin 1957'den beri tutulduğu söyleniyor ama bilgisayar olmayan zamanlarda bile dijital ortamda tutulmuş ilginç. Bir dava her zaman kanıtlara göre sonlanmaz. Eğer her iki tarafın sunduğu deliller karar için yetersizse beraat kararı verilir dava düşer. Ufuk Uras bence DTP'nin saflığından faydalandığı bir romantik. Birşeyler peşinde olduğunu sanmıyorum ama "biji apo" "serok apo" sloganları atılan mitinglerde sırıta sırıta el sallaması da içime sinmiyor. Bu forumda artık hepimiz birbirimizi tanıyoruz kimin hangi çizgiden olduğunu biliyoruz. Sende daha pişkin pişkin kalkıp nerede o fetocular yazıp beni popülizm yapmakla suçluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Vodan said: Her nedense darbe günlükleri olayından sonra bir anda kendisini kapatma yoluna gidiyor.. allah allah, neden acaba yahu? çok enteresan valla..baskı falan görmüş olmasınlar sakın?? Vodan said: Alper Görmüş'ün Beraat ettiği davada delil bunlar diye sunduğu günlükler ise el yazısı değil bilgisayar çıktısı. Çıktılarda herhangi bir imza veya kimlik bilgisi yer almıyor. Günlüklerin 1957'den beri tutulduğu söyleniyor ama bilgisayar olmayan zamanlarda bile dijital ortamda tutulmuş ilginç. Bir dava her zaman kanıtlara göre sonlanmaz. Eğer her iki tarafın sunduğu deliller karar için yetersizse beraat kararı verilir dava düşer. o yazıların özden örnek'in bilgisayarından çıktığı da emniyetin raporuyla kanıtlandı. Vodan said: Ufuk Uras bence DTP'nin saflığından faydalandığı bir romantik. Birşeyler peşinde olduğunu sanmıyorum ama "biji apo" "serok apo" sloganları atılan mitinglerde sırıta sırıta el sallaması da içime sinmiyor. iddialarının bi dayanağı yok ki, kafana göre niyet okuyosun ve işkembeden sallıyosun. sırf sevmediğin ve görüşlerine katılmadığın adamlar bu olayı ortaya çıkardı diye "yalan dolandır" diyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Hayır canım, "bana manidar geldi diyorum". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Ufuk Hoca'nın çalışmalarının cezası ÖDP İstanbul İl Başkanlığı'na kesildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar