Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun tarihinin en iyi on yılı

Bone

Öne çıkan mesajlar

bahsetmezzler c64 ten cunki kuyruk acısıdır onlar için,

cok ciddi sayıda firma batmıştır, c64'e adepte olamadıkları için, özellikle japonyadakiler. E üstüne konsollarını satmadkları için ayrıca zarar girmişler.

c64'ün cıkışı bilgisayarın herzaman konsolu pownacağının kanıtıdır zaten, o günden bu güne kadar bu gercek karşısında büyük konsol üreticelerinin ne adilikler yaparak ne yalanlar söliyerek mallarını satmayı başardığını görebiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

cidden çok yavaştı, youtube da yavaş ama en azından pause edip manuel tamponlama mümkün heh

fallout'a tactical demek ne alaka cidden? ciddi konsollar üzerinde yoğunlaşılmış ki şimdi o oyunları oynayacak makineyi müzeden çıkarmak lazım, lakin pc'ye dosbox vs kurmak lazım en fazla. daha ironiği ise o eski konsol oyunlarını da gene pc oynatabiliyor. amiga ve c64 gibi platformlardan bahsetmezken adını hatırlayan kalmamış konsolları koymak yakışmamış. pc'nin de zayıf yılları üstelik.

2007'de ne var anlamadım cidden. portal dışında bir olay yok dişe dokunur, 10-15 yıl sonra böyle video hazırlanırken hatırlanacak. cod4 vs oyunlar ne kadar iyi yapılırsa yapılsın bilindik oyunların devam bölümleri sadece kendileri bir yenilik getirmeyen. yenilik yoksa hatırlamaya değer birşey de yok. 2017'de bu ilk 10 listesine girebileceğini bile sanmam 2007'nin. shooter spam yılı.

sanırım benim favori yıllarım 95, 97 ve 99 olacaktır. günümüzün en popüler türlerinin temellerinin oturtulduğu yıllar. hatırlanmaya değer, ilk defa görüp deneyim edilen ya da sağlamlaştırılan oynanışların olduğu yıllar. 2000'lerde onların meyvelerini yedik hep, utanmadan ilk sıralara 2000'leri koymak yeni oyunculara yaranma arayışından başka birşey değil.

unreal tournament'tan bahsetmese tümden topa tutacaktım ama neyse artık..
Sosyal ağlarda paylaş

katilmayabilirsiniz diyor secimlerimize ama biraz abartmislar yahu. commodore un c si, amiga nin a si, quake in q su yoktu yahu.

hadi commodore oyunlarinin buyuk kismi aslinda once diger platformlarda gelistirilmis sonra commodore. ama amiga nin tonla efsane olmus ve sadece amiga da ve donemin 386dx lerinde oynanmis oyunlari var. onlari da pc saymis herhalde.

peki ya saydigi yillar? o yillarda cikan oyunlar nerede? quake nerede? duke nukem nerede? doom oyle bir sallamisti ki oyun dunyasini, lise de networkte kapisalim diye okul bitsin diye beklerdik. doom un ciktigi sene tek basina butun yili listeye sokar. o derecede.

hele bir quake 2 o kadar cok insana ilk addon 3dfx voodoo lari aldirmistir ki, haddi hesabi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:
hadi commodore oyunlarinin buyuk kismi aslinda once diger platformlarda gelistirilmis sonra commodore. ama amiga nin tonla efsane olmus ve sadece amiga da ve donemin 386dx lerinde oynanmis oyunlari var. onlari da pc saymis herhalde.

dediğim gibi amerikan yapımı olduğu için, amerikalılar da konsolu pc ve amiga'dan çok sevdiği için böyle bir liste olmuş.
avrupa kadar pc düşkünü değil adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

birak console bias'i, direkt console icin yapmislar listeyi... hatta iddia ediyorum, fallout'un o listede adinin gecmesinin bile tek nedeni var, o da bethesda'nin 3.yu xbox360'ye de cikaracak olmasi. bariz setup. tactical demis saka gibi

utanmadan innovation falan diyip 2007'i birinci siraya koymuslar
Sosyal ağlarda paylaş

öngörülere göre oyun tarihinin en iyi yılı 2013civarı olucaktır,yeni nesil ps,geliştirilmiş yeni bir xbox,
4096 pixel detayı,
netten oyun film yükleme..

+ böyle olunca oyunlar genel olarak multi tabanına dönücek ki blizzard onun için şimdiden hazırlık yapıyor,aynı şekilde call of duty 5'i başka bir alt firma geliştiriyor,cod4'ü yapan ana alt firma infanity ward call of dutyli mmo hazırlığında..

--------------
2.bir senaryoya göre firmalar 4096 pixele hemen kaymayabilir,zaten ulaşılabilicek en max çözünürlük -baz düzeyinde- olucağından ve bir 4096 pixel filmin 7terabyte olucağından,internetin o oranda hızlanıp hızlanamayacağı konusunda tereddütü olan firmalar;
2*Full Hd / 3*Full Hd görüntüsüne geçedebilirler,hatta sonynin 2*Full Hd'de hali hazırda çalışan bir tvsi var nette fotolar olarak,gerçekten güzel bir alet..

ama 2 senaryoda bir yanda oyunlar giderek multiye yönelicekler
Sosyal ağlarda paylaş

HellHound said:
birak console bias'i, direkt console icin yapmislar listeyi... hatta iddia ediyorum, fallout'un o listede adinin gecmesinin bile tek nedeni var, o da bethesda'nin 3.yu xbox360'ye de cikaracak olmasi. bariz setup. tactical demis saka gibi

utanmadan innovation falan diyip 2007'i birinci siraya koymuslar

farkındaysan Crysis,Ut3 gibi Pcyi domine edicek oyunlar 1 milyon satış sınırını ıkına sıkıla aylar içinde geçtiler,buna karşılık konsolda bir çok oyun 1milyonu geçiyor..

Amerikada Mart ayında satan oyunlarda ilk 3 e baksana;
WII SUPER SMASH BROS: BRAWL NINTENDO OF AMERICA Mar-08 2.7M
360 *TOM CLANCY'S RAINBOW SIX: VEGAS 2 UBISOFT Mar-08 752.3K
360 ARMY OF TWO ELECTRONIC ARTS Mar-08 606.1K

Konsollar domine etti..

Japonya desen Wii ve Nintendo Ds,arkadanda da Ps2 ve Ps3 gelmekte,Pc adı geçmiyor..

Avrupa olarak ingiltereye bakarsak,listedekilerin çoğu only konsol oyunları,olmayanlarından Pes2008,Cod4 gibi oyunlarda Xbox ağırlıklı satışlarda..

1. Mario Kart Wii - Nintendo
2. Mario & Sonic at the Olympic Games - Sega
3. Pro Evolution Soccer 2008 - Konami
4. Sega Superstars Tennis - Sega
5. Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas 2 - Ubisoft
6. Call of Duty 4: Modern Warfare - Activision
7. UEFA EURO 2008 - Electronic Arts
8. Guitar Hero III: Legends of Rock - Activision
9. Condemned 2 - Sega
10. Assassin's Creed - Ubisoft
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada sanırım söylemeyi unutmuşum, lemmings'in çıktığı da çok iyi bir yıldı amiga'yı filan düşünecek olursam. hoş gerçi o zamanlar şimdiki gibi değildi, 1-2 yıllık oyunları yeni çıkmış diyerekten oynuyorduk ama.. :)

2000'leri tümden horgörmüyorum, işin gerçeği en çok oynadığım oyunlar 2000'lerde çıkmış oyunlar ama gözlerimi faltaşı gibi açtıran, gavurun 'experience' dediği o tecrübe edilen oyunlar düşünüyorum da, sayılı çok. ya da 90'lara dayanan geçmişleri var büyük ihtimalle, diablo, x-com, elder scrolls ya da total war serisi gibi. wow gibi mmo'lar desen onlar da işte everquest/ultima online'dan aynen devam.

80'lerden 90'lara geçişte bazı türler gözden düştü ya da tümden şekil değiştirdi (aksiyon oyunları deyince platform şeklindeydi neredeyse hepsi) ama 90'larda yapılan türler 2000'lerde devam etti gibi bir gözlemim var şahsen. (aksiyon mecrası fps şekline dönüştü bütünüyle)
Sosyal ağlarda paylaş

Kim Bioshock'a öyle bir sıfat veriyorsa, ya bir çıkarı vardır yada oyunu 1-2 saat oynayıp bırakmıştır. Bende Bioshocka büyük hayallerle başladım ama bırak sonunu veya ortasını, biraz ilerledikten sonra bile kendini tekrarlayan "level" mantığı yüzünden hayattan soğudum.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...