Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

'Anayasa' paneline giden polis, 'Dikkatle dinledi, alkışladı' tanıklığıyla işinden oldu.

Dregoth

Öne çıkan mesajlar

birazdan kopar bu başlık, o yüzden tartışmanın sonsuz düzlemine bir çizgi çekeyim de ötesine geçmeyin. evet, polislerin siyasi bir ortama girmesi çıkması hakkında konuşması yasaktır. yasa mıdır kural mıdır bilmem de böyle bir şeye tâbiler.
ikinci soruya cevap vereyim, evet açmalıdır. vahim de olsa açmalıdır. burada uzaklaştırmayı Yüksek askeri şura kararı gibi düşünebilirsiniz. yaş tarafından mürteci(irticacı) olduğu söylenip ordudan atılan biri vardı mesela, gitti aihm'ye dava açtı. aihm bile dedi ki "abi orası ordu ben karışamam". bu da öyle. belli ki var bi bildikleri.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca da gittiği şeyi düzenleyen Haklar ve Özgürlükler Cephesi. üyelerinin polisteki kayıtları göz önünde bulundurulması yeter de artar ama, bir de tahmin edersiniz ki, poliste her organizasyonla ilgili halk arasında "fişleme" denilen belgeler bulunur. "arkalarında kim var kim yok"la ilgilidir başka bişeyle ilgilidir, bilemem tabii. fazla yersiz yorum yapmamak lazım o yüzden. ya da yapın. magic pen oynamak daha iyi ama. *yer imlerinden açar ve oynar son iki gündür yaptığı gibi"
Sosyal ağlarda paylaş

Devlet Memurları Kanunu

Md.7

Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar;

Md.125
o) Herhangi bir siyasi parti yararına veya zararına fiilen faaliyette bulunmak.

E - Devlet memurluğundan çıkarma : Bir daha Devlet memurluğuna atanmamak üzere memurluktan çıkarmaktır.

Devlet memurluğundan çıkarma cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır:

a) İdeolojik veya siyasi amaçlarla kurumların huzur, sükün ve çalışma düzenini bozmak, boykot, işgal, engelleme, işi yavaşlatma ve grev gibi eylemlere katılmak veya bu amaçlarla toplu olarak göreve gelmemek, bunları tahrik ve teşvik etmek veya yardımda bulunmak,

b) Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoğaltmak, dağıtmak veya bunları kurumların herhangi bir yerine asmak veya teşhir etmek,

c) Siyasi partiye girmek,

ı) Siyasi ve ideolojik eylemlerden arananları görev mahallinde gizlemek,

Siyasetle ilgili tüm kuralları dizdim.
Sosyal ağlarda paylaş

ordudaki insanlarda devlet memurlari kanuna tabi o kurallar onlarida ilgilendiriyor.

Dregoth said:
Ordu Askeri Mahkemeye tabidir ancak Polis bir kolluk organıdır ve devlet memurları yasalarına tabidir. İkisi çok farklı şeyler. Ki ben o kanunda memurun yaptığıyla ilgili hiçbirşey göremedim?
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
ordudaki insanlarda devlet memurlari kanuna tabi o kurallar onlarida ilgilendiriyor.

Dregoth said:
Ordu Askeri Mahkemeye tabidir ancak Polis bir kolluk organıdır ve devlet memurları yasalarına tabidir. İkisi çok farklı şeyler. Ki ben o kanunda memurun yaptığıyla ilgili hiçbirşey göremedim?

Ya askerle ne alakası var olayın? Allahaşkına bana o yazdığım maddelerden bir tanesini bu olaya uygulayıp, söyleyin. Aha bu yasayı delmiştir diyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ordunun tabi olduğu hukuk ayrı, ordu mensubu askeri mahkemeye gider direk, idari davaya tabi değil (diye biliyorum).
Valla bence gitmemeli emredilmemişse, politikadan siyasetten uzak durmalı devlet memurları. Kanunun cplediğin kısmında herhangi bir yere kıvırıp sokamıyorum da ama. Öyle karışık kaldı =P. Bence gitmemeli yani, kanun yasaklamadıysa ne isterse yapar. Dediğin gibi kanunda yoksa da teoride en azından birşey çıkmaması lazım zaten heh. Teoride tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...