Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

soslar...

adamınbiri

Öne çıkan mesajlar

biraz önce yemek yedim annemde acılı ketçap almış çokda severim ketçabı ama hiç acı falan değildi normaldi ama üstüne acı yazmışlar hiç acımadan uyuz oldum böle harbi acı ketçap falan nerden bulabilirim?
bunun yanında böle abidik gubidik soslar falan oluyo(bi gastronomi öğrencisi olarak isim veremediğim için utanıyorum kendimden)
mesela bi arkadaşımda soğanlı tuz diye tabir ettiğim bişi vardı mükemmel bi tat veriyodu yemeğe harikaydı o tarz şeyleri nerden alabilirim?

ve ve ve ve özellikle burgerdaki buffalo sos'u şişede satılan şekilde bulabilceğim bi yer varmı?
saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

WASABI acı ketçap niyetine kullanılabilecek birşey değil. Yeşil yer turbu, onun hardalı.
Yani hardal tadı var. Biber, ketçap vs sevip de hardal sevmiyenlerin pek hoşuna gitmez.
Bir de acı biber, keskin ve uzun süreli bir acılık verir Dili yakar. Bol bol su içip ekmek yeme isteğine neden olur.
Wasabi ise daha boğucu ve kısa süren acılık hissine sahip. Sushi dışında yemenin çok da anlamı yok.
Kırmızı veya Tavuk etine hardal tavsiye ederim.

Soslar kısmına gelirsek,
En çok sevdiğim sos, pesto sosu. Acı istiyorsan acı değil, ama yine de tanıtmış olayım.
Ülkemizde pek yaygın olmadığından "dandirik yeşil sos" veya "makarna sosu" olarak geçer, ama salata, et, pizza, sandviç, kaşar üstünde müthiş bir tadı vardır.
İçindekiler kabaca, fesleğen, sarımsak, çam fıstığı, tuz ve sıvı yağdır.
Yani mağazadan almak yerine oturup sen kendin de yapabilirsin. Ama doğal olarak çam fıstığı nedeniyle pahalı oluyor bunlar. Ucuzları için kaju fıstığı (cashew, fildişi vb) konulan pesto soslarından da alabilirsin. Tadı o kadar iyi olmuyor ama.

Knorr'un çeşni tozları var. Sarımsak tozu, baharat tozu, domates tozu vs.

Bir de soya sosunu tavsiye ederim. Hafif tatlı ve tuzlu bir sos. Sıvı yağı yerine de kullanabilirsin. Örneğin et, salata, pilay için yağ yerine soya sosu koyabilirsin. Bayağı lezzetli olyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...