ghost_boo Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 İnsanın egosunu tatmin edebilmesinin en güzel versiyonu Martial Arts sanırım. O yüzden çok tip çıkıyor zaten "Kung fu Rulz WT sux " "Ninjutsu Rulz Karate Sux" vs vs diye .. hep çıkacaktır , çünkü yaptığı spor odur.. Ancak sanırım patide mi görmüştüm hatırlamıyorum , kötü spor yoktur az antrenman vardır ^^ Tabi ki birbirine karşı çok güçsüz kalan sporlar var elbette.Mesela Ninjutsu gelir silah kullanan (kılıç , sopa vs ) olan herhangi bir sporcuyu döver adam sırf bunun üzerine eğitim alıyor , ama Wt karşısında güçsüz kalabilir mesela. Yani örnek veriyorum tabi. Ancak bunun olabilmesi de Othranx'in örnek verdiği gibi sıkı çalışmadır , bunu yapmayan kişi karşısında güçsüz kalması gereken sporcunun da karşısında güçsüz kalacaktır bu kişisel çalışmadır zaten. Ayrıca zaten çoğu dövüş sporu sokak kavgası için değildir. Ki zaten anladığım kadarıyla da WT de kavgadan olabildiğinde kaçman gerektiğidir. Ancak illa saldırıyor ise karşılık verilmelidir. Bu bütün sporlarda geçerlidir , geçerli olacaktır. Kimse ben MA yaptım adam öldürücem diye gezmez gezemez eninde sonunda yer dayağını.Kısacası Othranx'e Kenshin'e ve Vingthor 'a +1 dedim yani.
VeteriCat Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Süper ya ,forumu mıncıklarken bir sürü WT başlığı buldum (:D bende 2.5 yıl WT çalıştım iş hayatı ,taşınma vs derken bırakmak zorunda kaldım ,sonra başlar gibi oldum yine aksilik çıktı =( bir bayanın yapabileceği en güzel savunma sanatı.Yazılanları okudum aslında fanatiğiyim WT nin ama yinede hak verdiğim noktalar var diğer arkadaşlara. Ben sınıf arkadaşımın yönlendirmesiyle 2003 de başlamıştım, arkadaşımda üst derece tekniker çalışıyordu o yönlendirmişti haftada 3 gün çalışıyordum , çok fanatiğiyim uzakdoğu savunma sanatlarının ,mistik yönüde ayrı çekici oluyor. WT gerçekdende çok emek isteyen bir sistem , geçenlerde televizyonda gördüm 8-9 ayda bayanlara savunma dersleri diyordu spiker yandımali film setindekileri gçösteriyordu onlarda başlamışlar, yüzümde buse oluştu:). Maalesef son dönem işi biraz maddiyatda görüyorlar sanırım plates falan gibi. Yapmış biri olarak çok inanılmaz ve özel bir sistem olduğunu söyleyebilirim hepsindende üstündür ama maalesef öyle zaman biçilerek 6 ay 10 ay 2 yıl 3 yıl diye bir süre kısıtlaması yapılmaması lazım. WT deki hissiyatın oturması ve tam manada etkili bir karşılık vermek abartısız çok iyi bir çalışmayla (haftada 4 yada 5 saat) 5-6 seneyi bulabiliyor.kuzenim boksördü onda denerdim sık sık ,çok töleranslı gelirdi yinede kalbim kırık geri dönerdim hep, çokçok ustalaşmadan yıldırım gibi yumrukları avuç içi paksa ile kesmeye çalışmak fazla zor sonuçta onlarda ful adaptasyon ve kondüsyonla kendi görevlerini yapıyorlar kımıl kımıl oynuyo hophop kaçışıyorlar ,çok uzun yıllar yapmış arkadaşlarımda aynısını söyleyip uyarıyorlardı bizi ,aman haa gaza gelipde öyle her önünüze gelene bulaşmayın ,burnunuzu kaldırmayın ha diye , zamanı var daha diyorlardı.mesela 2 sene wt çalışmış biri ile 2 sene boks çalışmış birinin karşılaşması hiçmihiç adil değil darbe ile çalışıyorlar boksörler , göz refleksleri inanılmaz oluyor paksa yumruk yollayım derken bi anda kroşe bitiyor gözünüzde ,Kroşeyi keseyim derken üstüne aynı anda bir direk bir aparkat daha geliyor, yerinde durmamalarıda cabası ,Sayın Salih hocamız serbest saldırı yaptığında elleri görünmezdi ne olduğunu anlayamazdık o zaman anlamıştım bu böyle yapılıyor demekki dedim. Dediğim gibi dereceniz ne olursa olsun wt tamamen pratik yönü ve bol deneyim ile işe yarar hal alıyor ,başlayın uzun yıllar yapın hatta benim yerimede yapın :P sonuçta her 4 ayda bir derece alınıyor ve bende aldım ama hiç dereceye bakmadım yeterli olunca sevinirdim. devam ederseniz ,pes etmeden yaparsanız en iyisi wt dir.
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Wing Chun mu ? Wing Tzun mu ?
VeteriCat Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Chaotic said: şimdi şöyle avcı wt içinde kendi ekolünü geliştirmiştir teknikleri daha sert ve hisse dayalı olmadığı için ileri seviylerde beklentilerini karşılayamayabilir. ama başlangıç seviyesi için kimden öğrendiğin önemli değil. bence hangisi daha ucuz ve yakında ona git çünkü wt çok ta pahalı birşey :D Hızlı geçtiğim için bu yazıyı yeni gördüm ve kesinlikle katılmıyorum ,Wing Tsun da his eğitimi standardizasyon içerisinde değilmidir ? Chi sau , dan chi ? bu hong kong da da aynıdır , afrikada Wing Tsun yapılan bir salondada ? his olmadan Wing Tsun olmazki ? bu kanıya nerden vardığın çok ilginç , heleki ileri seviyelerdeki beklentileri karşılamaması ? ve bunun Salih hocanın organizasyonu gibi bir organizasyonun olması çok ilginç ,Avrupada komandoları güvenlikçileri benzeri kuruluşların hepsini Salih hoca eğitiyor diye biliyorum ben ,Aslında yorum yapmam yada ilginç bulduğumu belirtmem pek yerli değil ama Salih Hocanın emeği ve müthiş insanlığı karşısında cevap vermeyi borç bildim kendime, sonuçta iddalı ve yönlendirici bir mesaj vermişsin ,bu tür yönlendirmeler hocanızı zor durumda bırakır bence, sanmamki hocanız istesinki öğrencilerim sitelerde diğer organizasyonlar hakkında atsın tutsun böyle iddalı yönlendirmeler yapsın, duysa oda kızacaktır size.Herneyse benim bildiklerim bu şekilde sanırım gören olmamış başlığı daha aydınlatıcı ve ayrıntılı bilgi verecek bir AVCI öğrencisi olursa sanırım ışık tutabilir konuya. Bu arada Wing Tsun avrupada kullanılıyor sanırım isim olarak , Wing Tzun emin boztepe nin organizasyonu , Wing chun ise çinli geleneksel organizasyon.
Rakursi Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Arkadaşa katılıyorum temas wt'nin temel prensiplerindendir,yanlışın var Chaotic.
numberten Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Yarım saat önce Emin Boztepe ile tanıştım taksimde adam bildigin canavar ya :D
VeteriCat Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Evet çok karizmatik bir insan B) bayağıda boylu yapılı kendisi. Bu arada eğer istanbulda fikir almak isteyen varsa Sihing cengiz , sihing alkan , sifu mustafa şahin gibi hocalarla irtibata geçebilir hepsi birbirinden değerli hocalar... Devam eden arkadaşlarım var memnunlar.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 hem sihing, sifu diyip hemde hoca dememek lazım sanırım, ikileme oluyo.
Law Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Yönetecek tek şey zamanlamadir, butun bu zamazingolardaki esas faktor zamanlamadir. Bu da ancak çok tekrar ve çalışmayla olur. x ve y savunma, dövüş veya adina her ne halt derseniz sanati! ile uğraşan iki kişi arasindaki mucadeleyi her zaman sanati en iyi icra eden kazanir. Ama kanaatim oki Boks yönetir :P.
Law Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Nosfe said: Chris_Metcalf said: 6 yıldır Harakiri çalışıyorum. Sifu Hikmet Dağdelenle. Google'dan araştırın. Benim de geçen pazar 3.senem bitti.Tatsuya Nakadai sensei altında çalışıyorum. Diğer dövüş sanatları fasa fiso çünkü bağırsaklar dökülmeye başladıktan sonra karşıdaki adamın yapabileceği hiç bir şey yok. Bu da çalışmalarımızdan bir kuple: Hayran kaldim, ozellikle tekniklerinize yedirilmiş dramatizm beni benden aldi. Fevkalade...
n3mrut Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 17 yaşımdan beri boks yapıyorum 24 yaşındayım şuan. eldiven giyebilen arkadaşlar antreman için özel mesaj atabilirsiniz. fenerbahçe de ortasiklet yapmıştım bi dönem , bu sayede dereağzındada ringe çıkabiliriz. alakadar olan insanlar varsa özel msj atsın..
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Ya şu 4. sfdaki Wing Chun (Wing Tsun) Kör Dövüş linkini koyabilirmi biri <.<
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 11, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2008 Ben valla karar veremiyorum. Böyle biraz da estetik olsun istiyorum. Wt'nin bekleme pozisyonu mesela bana çok komik geliyo bir iki kere antreman izlemiştim. aikido da mesela direk full savunma yani karşı taraf artık saldırmaktan yorulana kadar madara ediyosun ama ne bileyim, daha çok ofansif bi spor olsa daha çok hoşuma giderdi sanırım. ve biraz yaygın olsun istiyorum çünkü eve de yakın olmalı okuldan sonra işe başladığımda eve dönerken uğramalıyım. tavsiyeleriniz neler?
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 11, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2008 Elaidi nin sorusunun aynısını ben de soruyim. Çok zor olmayan(tabi aşırı kolay olsun demiyorum ama ortalama bir çalışmayla başarılabilmeli), estetik, etkili bir teknik tavsiyesi lazım. Topu topu 6 aylık bir aikido geçmişim var, pek bilgili değilim yani bu konuda. Öğrendiklerimi de unuttum zaten. En çok ilgimi cezbeden şu an için jujutsu(nasıl yazıldığını bilmiyorum açıkçası, bisürü farklı yazımını gördüm juijutsu filan diye ama hangisi doğru bilemiyorum). judonun daha geniş kapsamlısı diye duydum, böylemidir? Ninjutsu da hoş gibi ama biraz vahşi gibi geldi, gerçi pek bilgim yok bu konuda. Benzeri tekniklerde istanbul anadolu yakasında nereleri vardır? Bunu yapabilmek için kondisyon-body konularında ne derece iyi olmak gereklidir, orta durumdaki birisi yapabilirmi? Çok ağır çalışma gerektirir mi? Kursları pahalımıdır? Hatta bu listeye bi de wing tsun ı ekliyelim. Evet, topiği okumadım bi ilk mesajı bi de son sayfayı okudum, kesin arada söylediklerimle alakalı bişeyler vardır ama üşendim=)
Kartan Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Ben aikido hakkında bir şeyler diyeyim,sanırım bir 2 yıla yakın geçmişim var.Wing-tsun veya jujutsu hakkında bilgim yok fakat aikido gözüktüğü kadar savunma sporu değil.Mesela ben judoya savunma derim,nitekim adam bloklayıp ağır kilide alıyor,ama aikidoda sürekli hareket halindesin,kilitlerde bile hareket etmeye hazırsın.Savunmadan çok kaçınma,boşluk bulduğunda rakibin eklemlerine yönelik saldırma.Denge ve adımlama herhalde her savunma sporunda önemlidir ama aikidoda denge-adımlama-akıcılık daha önemli.Nitekim hareketleri bir kombo halinde sıralıyorsun,ve karşındakinin hamlesi ile bu komboya başlıyorsun,hareketin sonunda rakibin dengesiz,sen dengeli bir pozisyonda kalıyorsun. Denge dedik,aikidoda düz saldırı yok diyen hatalıdır,rakibin dengesini bozan ya da kemik kıran kaburga,çene,diz,surata saldırılar var.Ama bu bir aparkat değil tabi,esas amaç dengeyi bozmak. Adımlama önemli tabi, rakibe göre pozisyon alıyorsun.Ve hareketlerinin belli bir kalıbı var,doğaçlama yapmak olmuyor.Bu biraz da aikidonun dezavantajı aslında,karşındakinin hareketlerine belli bir kalıpla cevap vermek ne derece avantajlı düşünülür.Hızlı düşünmek,hızlı hareket etmek ve savunmada tek bir hatanın bile olmaması...Ama adımlamanın kazandırdığı çok şey var,rakibin hamlelerini bloklamak yerine kaçınmak daha kazançlı. Kazandırdıklarına baksak aikidonun kesin kazandıracağı iki şey refleks ve esnekliktir.Darbelere daha çabuk tepki vermeye başlarsın,eklemlerin oldukça esner,bel ve sırtın çok güçlenir.Bir de hareket kalıplarına alıştıkça kazandığın akıcılık ve hız var ki esas ustalık isteyen şeyler bunlar.Başlangıçta 5 snde yaptığın hareketi 1 snye,belki daha kısa süreye indirebilmek inanılmaz bir kazanç.Tabi bunu 2 yıllık süre içinde yapmadım, yapıldığını gördüm :)Bunu başarabilmek için çok uzun zaman lazım.Aikidonun ustalığı kesinlikle çok vakit istiyor.Sabırsız insanlara göre değil açıkçası. Ha bir de takla atmayı sevmek lazım,biraz da mazoşist olmak :) Nitekim aikidoda hareketler ekleme yüklendiğinden acı eşiğin oldukça yükseliyor,bağırmamak için kasıldığın çok olur.
Azmodai Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2008 hepsi yalan, boks calisin. cidden hersey yalan.
Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 boks salonu diye birşey olmadığından kick boks yapıyorum ben. hakikaten 'boks' diye birşey yok. lisansını almak ölüm falan.
Mino Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Her şeyden önce bir stili müsabaka odaklı mı, hobi/sanat odaklı mı yoksa kendinizi savunma odaklı mı istediğinizi kesinleştirmeniz lazım. Yanlış seçim, stilden aldığınız verimi azaltır çünkü.
ghaldszar Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Mino'ya katılıyorum. Neyi seveceğiniz çok öenmli. Çünkü sonuçta ne kadar çok ve azimle çalışırsanız o kadar daha güçlü, atak, hızlı ve tabiiki yenilmez olursunuz. Bu arada madem bu kadar meraklısı var bu işin gene sorayım. Şu wallbaglerden nerden bulunur?
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 samuray olmak istiyorum ben, aikido+kendo kasarsam olur mu?
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2008 bushido da kasman lazım. sword+tactics kas bide yeter
Öne çıkan mesajlar