Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara yasağı

Peter

Öne çıkan mesajlar

Kimse zaten başkaları pasif içici olmak zorunda kalsın demiyor, ama bu yasakla beraber sigara içen insanların tercih edebileceği mekan kalmıyor. Nasıl ki sigara dumanından rahatsız oluyorsanız sigara içilmeyen bir bar veya lokantayı tercih etme hakkınız olması gerektiği gibi, sigara içmek isteyen bir insanın da sigara içilen bir bar/lokantayı tercih etme hakkı olmalıdır. Kimsenin kimseye zararı olmuyor bu durumda, peki o zaman bu yasanın mantığı nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

Exodus said:
Kimse zaten başkaları pasif içici olmak zorunda kalsın demiyor, ama bu yasakla beraber sigara içen insanların tercih edebileceği mekan kalmıyor. Nasıl ki sigara dumanından rahatsız oluyorsanız sigara içilmeyen bir bar veya lokantayı tercih etme hakkınız olması gerektiği gibi, sigara içmek isteyen bir insanın da sigara içilen bir bar/lokantayı tercih etme hakkı olmalıdır. Kimsenin kimseye zararı olmuyor bu durumda, peki o zaman bu yasanın mantığı nedir?

her bar lokanta "burasi sigara icilen biyer" der o zaman. boylece sigara icenler de gider, icmeyenler de sike sike gitmek zorunda kalir (sonucta istanbulda mesela herkes sigara iciyo nerdeyse).

yasa hicbir ise yaramaz, keyif icin sigara icen insanlar yine icmemeyi tercih edenlerin sagligiyla oynar.

ozgurluk var tabii, ama sadece kendi keyfin icin baska insanlari akciger kanseriyle tehdit etmek ozgurlugun olmamali.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
her bar lokanta "burasi sigara icilen biyer" der o zaman. boylece sigara icenler de gider, icmeyenler de sike sike gitmek zorunda kalir (sonucta istanbulda mesela herkes sigara iciyo nerdeyse).

Bunu gören bir başka bar-lokanta da "burası sigara içilmeyen biyer" der ve "sike sike" sigara içmek zorunda olmadığının farkında olan herkes oraya gider. O kadar zor mu be eşine dostuna akrabana izah etmek durumu?
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar basit degil, bu sadece sigara icmeyenleri koruma amacli degil, sigarayi biraktirma amacli olan bir yasada, bayag bir egitim programida yaninda geliyor. Bazi arkadaslar barlarda yerler ayrilsin denmis, o zaman aynen soyle yapiyorlar beyler, barin bole ucube bir kosesinde bir veya iki tane gostermelik sigara icilmez alan yapiliyor, her tarafinda sigara icilen, soruncada herkes sigara iciyor kardesim. Aslinda mevzu sigara icen ve icmeyenleri dovusturmek degil, azaltirmak egitmek ama gozler o kadar korku, birde su sacma ozgurluk geyigi....
Sosyal ağlarda paylaş

Ben eğitimli bir insan sayılırım. Sigaranın zararlarının farkındayım. Ara sıra içmeyi tercih ediyorum yine de, aynen ara sıra yağlı yemekler yemeği sevdiğim gibi. Başkalarının yanında, onları etkileyecek şekilde içmiyorum hiç bir zaman, bunun yanlış olduğuna inanıyorum. Peki neden benim gibi olan insanlar için bar yada lokanta açılması yasaklanıyor? Sigara içilmeyen bar ve lokantalar zaten var, sigara içmek isteyen nasıl buralara gitmiyor, sigara dumanına maruz kalmak istemeyen de bu şekilde hizmet sunan mekanlara müşteri olsun. Hiçkimse istemediği bir duruma maruz kalmıyor mevcut sistemde. Hükümet bunu talan etti şimdi.

Eğer hükümet insanları eğitmek istiyorsa eğitim kampanyası başlatsın, sağlık problemi olduğuna inanıyorsa sağlık hizmeti sunsun. Hükümetin yapacağı bekçilik budur, ondan sonrası bir zahmet vatandaşa kalsın, saçma sapan hem özel müesseselere hemde kişisel haklara tecavüz eden yasaları 3. dünya ülkelerine bıraksınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

atıyorum bi kebapçı var 2 tane müptela müşterisi var biri sigara içiyo biri sigara iççmiyo şimdi bu lokanta burda içiir yada burda içilmez dese 2sinden birini kaybetmek zorunda kalır,dolayısıyla en mantıklı olan aynılokanta içinde bi cam şerit çekilip alanı ikiye bölüp biri içilen digeri içilmeyen alan yapmak
Sosyal ağlarda paylaş

moriQ said:
walla pek uyulacağına inanmıyorum. biz "burda sigara içmek şu kanuna göre yasaktır" tabelasının altında içiyoruz daha hooop diyeni görmedim.

Türkiye'de böyle bir sigara yasağı getirilemez, getirilse bile uygulanamaz.
Hayır "burda sigara içmek yasaktır, para cezası şudur" yazan levhaların altında içen çok kişi gördüm, "hooop" diye uyarsan da adam "sana ne" diyor. bir yaptırımı olmadığı için adama da karışamıyorsun. gidip kime şikayet edeceksin, kim cezasını kesicek. hastane kantinlerinde bile insanlar pofur pofur içiyor. hastanenin müdürü, dekanı, rektörü vs bunu bilmesine rağmen herhangi bir önlem almıyorsa, zaten yasağın da bir anlamı yok.
İstedikleri kadar yeni yasak getirsinler, devlet bunu uygulamadıktan sonra ne anlamı var ki...
Burda bile "oh shit, ben sigara içiyorum, böyle bir yasak gelemez" diye tepkiler var.
Bir de ülkenin %99'unun sigara tiryakisi olduğunu düşünürsek....
Sosyal ağlarda paylaş

essek gibi uygulanir beyler, simdi siz bagdat caddesindeki kafelerin nasil kontrollerden gectigini bilmyorsunuz, belediye goz actirmiyor.

diyelim yemek yemege gittiniz sigara iciyor birileri, cekiyorsunuz fotoyu ediyorsunuz sikayet, aynen mekan ceza yiyor. cunku herkesin farkinda olmadigi artik MEKAN SAHIBINEDE ceza var bireye degil sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Birinci dunya ulkeleri olan butun medeni ulkeler bu yasalari kabul etmis, hatta cok daha agir sartlarda, amerikada binlarin 20 feet yakinindada sigara icemiyorsunuz.

Exodus said:

Eğer hükümet insanları eğitmek istiyorsa eğitim kampanyası başlatsın, sağlık problemi olduğuna inanıyorsa sağlık hizmeti sunsun. Hükümetin yapacağı bekçilik budur, ondan sonrası bir zahmet vatandaşa kalsın, saçma sapan hem özel müesseselere hemde kişisel haklara tecavüz eden yasaları 3. dünya ülkelerine bıraksınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Exodus said:
Ben eğitimli bir insan sayılırım. Sigaranın zararlarının farkındayım. Ara sıra içmeyi tercih ediyorum yine de
Peki neden benim gibi olan insanlar için bar yada lokanta açılması yasaklanıyor? Sigara içilmeyen bar ve lokantalar zaten var, sigara içmek isteyen nasıl buralara gitmiyor, sigara dumanına maruz kalmak istemeyen de bu şekilde hizmet sunan mekanlara müşteri olsun. Hiçkimse istemediği bir duruma maruz kalmıyor mevcut sistemde.

kertenkel said:
lol yararlı zararlı olayına girilecekse

top 5'de

1) eroin
2) ketamin
3) alkol
4) kokain
5) sigara

9) LSD (uzun süreli kullanım dışında zararsız)
14) marijuana
18) ecstasy (uzun vadeli zararı 0 olduğu kanıtlandı)

alkolü de yasaklayalım?

nileppezdel said:
Abso ok iyi diyorsun da yaşama hakkı olduğu gibi kendini zehirleme hakkı da var. Başkalarını zehirleme hakkı yok ama özel işletmeler ben burada izin veriyorum zehirlenmek istemiyorsanız girmeyin diyebilir. Bunda bir sakınca görmüyorum. Zehirlenmekten rahatsız olmayanlar girer, takılır yani.

- "Ben eğitimli bir insanım, sigaranın zararlarının farkındayım" diyip de sigara içmeye devam edenler, aslında tam olarak sigaranın zararlarının ne olduğunu, nasıl bir sonuç doğuracağını bilmeden içmektedirler. Evet, sigaranın zararlı olduğunu, sigaranın öldüreceğini herkes bilir. "Farkında" olan da olmayan da bilir bunu. Ama "farkında" olmak için bundan daha fazla şeyi bilmek gerekiyor. Bir tane içince hiç bir şey olmadığı için hiç bir zaman birşey olmuyacakmış gibi geliyor insana, ama sigara, Kanser ve Aids ile eşdeğer. Üçü de vücudu zayıflatıyor ve insanı ölüme götürüyor.

- Sanılanın aksine, en bağımlılık yapıcı ve bağımlılıktan kurtulması en zor olan, sigara'dır. LSD, marijuana, eroin, kokain vs bile bu kadar bağımlılık yapmıyor.
Sigaranın bunlardan farkı şunlar:
1- Daha fazla bağımlılık yapıyor.
2- Vücuda daha fazla zarar veriyor.
3- Sadece kullanan değil, çevresindekilere de zarar veriyor.
4- Doğaya çok büyük zararları var (filtresiz fabrika bacaları gibi).
Buna rağmen LSD'nin, eroin'in yasak olup sigaranın serbest olması çok tuhaf. "yaşama hakkı olduğu gibi kendini zehirleme hakkı da var" diyor nilep, ama LSD kullanıp kendimi zararlama hakkı tanınmıyor.

- Kapalı mekanlarda, sigara içmeyenler, o yoğun duman ve koku altında yarım saat, bir saat kalmaya tahammül edebiliyorlar. Hatta böyle bir zorunluluk mevcut. Ama nedense sigara içenler, aynı mekanda hiç sigara içmeden yarım saat, bir saat kalmaya tahammül edemiyor. "Kapalı yerlerde sigara yasağı var" denildiğinde avazı çıktığı kadar özgürlük, rahatlık, konforluk nutukları atıyor. Sen yarım saat sigara içmeyi zulm görüyorsun, e peki neden sigara içmeyenler zulm çekmek zorunda bırakılıyor ki?
Hani şey diyebilirsiniz, "kendine işkence çektirmek istemeyen gitmesin, ama işkence çekip zehirlenmeyi kabul edenler gitsin". Peki bu durumda işkence çeken ve birşeyi önceden kabul etme zorunluluğunda bırakılanlar neden sigara içmeyenler oluyor? Böyle laflarla baştan sigara içmeyenleri 2. sınıf vatandaş gibi gördüğünüzü kabul etmiş oluyorsunuz.
Hem ayrıca sigara içmeyenlerin, sigara serbest olan ortamlara gidiş nedeni "kendine işkence çektirmeyi sevmesi"nden ziyade, sosyalleşebilmek. Örneğin arkadaşınız çağırcak, ailenizle yemeğe gideceksiniz, ya da belki de tek başınıza gideceksiniz. Lokantalarda, cafelerde, lokallerde, sigara/bira içilen barlardan daha çok dumanaltı olabiliyorsunuz. Sigara içenler o kokuyu farketmiyor elbette ki, ama sigara içmeyenler için zulm. Hani lokantanın girişlerine "buraya sadece sigara içenler girebilir", "buraya sadece sigara içmeyenler girebilir" diye de yazmıyorlar ki. Yemek yemek için lokantaya da mı gidemiyecez?
Başa dönmüş gibi olacam, sigara içenlerin suçunu sigara içmeyenler neden çekmek zorunda kalsın?
Aslında bu tip mekanlarda güzel bir havalandırma sistemi ile dumanaltı olunmasının önüne geçilebilir. Ama en pahalı, en lüks lokantalar bile bu kadar pahalı harcamalar yapmak istemiyor. Bu yüzden sigara kokusu heryere siniyor.
Sigara içenler "Hiçkimse istemediği bir duruma maruz kalmıyor mevcut sistemde" diye savunuyor olabilir de, bahsettikleri durum sadece sigara içenler için geçerli. Sigara içmeyenler "mevcut" sistemde istemediği bir duruma maruz kalmak zorunda bırakılıyor.
Ya sosyalleşmeyeceksin, lokantaya gidip yemek yemiyceksin, ya da sigaranın dumanına katlanıp dumanaltı olup pasif içicikle de şenleneceksin.
Hele bir de Astımı olanları düşünürsek, şu anki sistem en çok onlara zararı dokunuyor. Sigara içenler kapalı alanda kaldıkları kısa sürede sigara içemeyecekleri için sızlanırken, astımı olanlar "public" hiç bir kapalı mekana gidemiyor. Onların sosyalleşme ve lokantalarda yemek yeme haklarını engelliyor.

Dumanaltı mekanların, insanların genel sağlık durumlarını etkileyen en önemli unsurlardan biri olduğunu anlatmama bile gerek yok zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Birinci dunya ulkeleri olan butun medeni ulkeler bu yasalari kabul etmis, hatta cok daha agir sartlarda, amerikada binlarin 20 feet yakinindada sigara icemiyorsunuz.

Kazakistan'da da yasak. Mozambik'te de yasak. Uganda'da da yasak ve hatta bu yasak evleri de kapsayabilirmiş yakında.

Amerika'da bu konuda federal bir yasa yok matama, bazı yerel yönetimlerin ve eyaletlerin verdiği kararlar var, ki bunlar BİRÇOĞU eyalet mahkemeleri tarafından yasalara uyumsuz oldukları gerekçesiyle iptal edildi.

Üzerine üstlük Amerika'da da çok büyük muhalefet var bu tip yasaklara. Yönetimlerin haddi olmayan yere burnunu soktuğunu düşünüyor insanlar, işletmeleri kısıtladığını ve baltaladığını, insanları işsiz bıraktığını biliyorlar ve eminim ki federal düzeyde böyle bir yasa çıksa supreme court anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle tuvalet kağıdı yapar.

Hiç bir mantıklı yönü yok bizdeki yasanın açıkcası, önceki postumda belirttiğim nedenlerden dolayı.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
İğrenç birşey, bazıları dumanı zararlı diye rahatsız oluyor insanların özgürlüğü kısıtlanıyor. Çok demokratik AKP bu konuda da referandum yapsın bakalım yasaklanıyo mu yasaklanmıyo mu?

İngiltere'de de var demeyin o da iğrenç. :(

PS: Sigara içmiyorum ayrıca, ama bana batmıyor milletin içmesi.

yuh. uzaktan batmaz tabi. sokak ortasında bile önündeki elemanın içtiği sigaranın pis kokusu burnuna geliyor ve batmıyor öylemi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
- "Ben eğitimli bir insanım, sigaranın zararlarının farkındayım" diyip de sigara içmeye devam edenler, aslında tam olarak sigaranın zararlarının ne olduğunu, nasıl bir sonuç doğuracağını bilmeden içmektedirler. Evet, sigaranın zararlı olduğunu, sigaranın öldüreceğini herkes bilir. "Farkında" olan da olmayan da bilir bunu. Ama "farkında" olmak için bundan daha fazla şeyi bilmek gerekiyor. Bir tane içince hiç bir şey olmadığı için hiç bir zaman birşey olmuyacakmış gibi geliyor insana, ama sigara, Kanser ve Aids ile eşdeğer. Üçü de vücudu zayıflatıyor ve insanı ölüme götürüyor.

Burger King ve benzeri yemek yapan yerleri de yasaklamak lazım o zaman. Ne kadar kolestrol var o yemeklerde "farkında"mısın? Hele yağ? Bu ülkede bir numaralı katil kalp hastalığı, ve yağlı yiyecekler, kolestrol tüketimi gerek damar tıkanması olsun gerek başka zararları olsun insanların kalp hastası olma ihtimalini arttırıyor. Bunu bile bile her gün whooper yiyen insanlar var. "Farkında" değiller herhalde hükümetin "farkında" olduğu gibi. Yasaklayalım mı Burger King'leri, McDonalds'ları?

Hükümet eğer insanların "farkında" olmasını istiyorsa, eğitim kampanyası düzenler, sigaranın sağlığa olan zararları hakkında insanları bilinçlendirir, tedavi yardımı isteyenlere olanak sağlar. Bizim yerimize karar veremez "farkında" değiliz diye.

Hadi bu mantıklı bir örnek, peki bizim için en doğru karar verme yetkisini hükümete bıraktığımızda hangi ipleri kimin eline verdiğimizin farkındamıyız? Yarın hükümet çıkıp eşcinsellik hem bireyin hem ülkenin sağlığına zararlı; psikolojik bir hastalık ve neslimizin tükenmesine yol açacak, "farkında" değilsiniz, o yüzden gay barları kapatıyoruz dediği zaman da mı eyvallah diyeceğiz? Komik gelmesin, dünyada ve eminim ki Türkiye'de uzun süre eşcinsellik bir hastalık olarak, bir sağlık sorunu olarak görüldü, insanlar -hükümet tarafından- cezalandırıldılar eşcinsel oldukları için. Ya ondan sonra? Dinsizlerin "farkında" olmadan uğradıkları psikolojik zararların, toplumda yola açtıkları zararların bekçiliğini de yapsın hükümet dimi?

said:
- Kapalı mekanlarda, sigara içmeyenler, o yoğun duman ve koku altında yarım saat, bir saat kalmaya tahammül edebiliyorlar. Hatta böyle bir zorunluluk mevcut. Ama nedense sigara içenler, aynı mekanda hiç sigara içmeden yarım saat, bir saat kalmaya tahammül edemiyor. "Kapalı yerlerde sigara yasağı var" denildiğinde avazı çıktığı kadar özgürlük, rahatlık, konforluk nutukları atıyor. Sen yarım saat sigara içmeyi zulm görüyorsun, e peki neden sigara içmeyenler zulm çekmek zorunda bırakılıyor ki?
Hani şey diyebilirsiniz, "kendine işkence çektirmek istemeyen gitmesin, ama işkence çekip zehirlenmeyi kabul edenler gitsin". Peki bu durumda işkence çeken ve birşeyi önceden kabul etme zorunluluğunda bırakılanlar neden sigara içmeyenler oluyor? Böyle laflarla baştan sigara içmeyenleri 2. sınıf vatandaş gibi gördüğünüzü kabul etmiş oluyorsunuz.

Sigara içilmeyen barlar ve lokantalar mevcut olmasaydı mantıklı olurdu dediğin, katılırdım. Ama şu anda hem sigara içen bir insanın hem de sigara içmeyen bir insanın birbirlerine girmeden, kimseye zarar vermeden seçebilecekleri alternatifleri var. Yeni yasa bunu kaldırıyor.

said:
Hem ayrıca sigara içmeyenlerin, sigara serbest olan ortamlara gidiş nedeni "kendine işkence çektirmeyi sevmesi"nden ziyade, sosyalleşebilmek. Örneğin arkadaşınız çağırcak, ailenizle yemeğe gideceksiniz, ya da belki de tek başınıza gideceksiniz. Lokantalarda, cafelerde, lokallerde, sigara/bira içilen barlardan daha çok dumanaltı olabiliyorsunuz. Sigara içenler o kokuyu farketmiyor elbette ki, ama sigara içmeyenler için zulm. Hani lokantanın girişlerine "buraya sadece sigara içenler girebilir", "buraya sadece sigara içmeyenler girebilir" diye de yazmıyorlar ki. Yemek yemek için lokantaya da mı gidemiyecez?

Dediğim gibi, sigara içilmeyen bir lokantaya gidebilirsin rahat rahat. Var böyle yerler, az yada kuytulara saklanmış yerler de değil yani, çünkü bu yönde bir talep zaten var.

said:
Başa dönmüş gibi olacam, sigara içenlerin suçunu sigara içmeyenler neden çekmek zorunda kalsın?

Kalmıyorlar. Kamu kuruluşlarında veya halka açık kapalı alanlarda yasaklanmasının ben de taraftarıyım, ikinci el dumanın zararları ortada. Peki ya özel işletmelerde yasak olmasının nasıl bir mantığı var, hele ki sigara içilmeyen mekanlar zaten mevcutken ve insanlara hizmet veriyorken?

said:
Sigara içenler "Hiçkimse istemediği bir duruma maruz kalmıyor mevcut sistemde" diye savunuyor olabilir de, bahsettikleri durum sadece sigara içenler için geçerli. Sigara içmeyenler "mevcut" sistemde istemediği bir duruma maruz kalmak zorunda bırakılıyor.

Sigara içilmesinin yasak olduğu bir bar veya lokantaya gittiğin zaman nasıl neye maruz kalıyor sigara içmeyen bir birey, anlatabilirmisin?

said:
Ya sosyalleşmeyeceksin, lokantaya gidip yemek yemiyceksin, ya da sigaranın dumanına katlanıp dumanaltı olup pasif içicikle de şenleneceksin.

...yada sigara içilmeyen bir lokantayı tercih edeceksin.

Arkadaşlarım gitmek istemiyor sigara içilmeyen yerlere sigara içtikleri için, sosyalleşemiyorum dersen de belki daha anlayışlı arkadaşlar bulman lazım. Ben mesela sigara içmeme rağmen içmeyen arkadaşlarımın yanında içmiyorum, mekan ne olursa olsun. Arkadaş olabiliriz iş o noktaya gelirse :P
Sosyal ağlarda paylaş

sigarayı halen kuru,sıvı diğer maddelelerle karşılaştırmayın.başkasının keyfinin bana zarar vermesi kadar saçma birşey yok. oldu ben içeyim içeyim, şişeleri camlara atıyım aynı hesap. sigara dumanını sevmiyorum, haz etmiyorum ciğerlerimide seviyorum en azından başkasının keyfi yüzünden içine sıçılmasını hiç istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
amerikada FEDERAL YASA VAR. herhangi bir havalimanin kapisina gidersen gorursun federal yasa oldugunu.

cok ozel bazi yerlerde izin var, bilmeden konusmayalim.

biraz daha ayrintli yazmak gerekirse

cigara federal kanunla devlet daireleri parklarda ve kapali alanlarda yasak, yalniz kapali alanlari eyaletler duzenleyebiliyor, bir kac eyalet bunun basinda las vegas geliyor izinler veriyor.

Wikipedia said:
In the United States, the question of smoking is determined at the state or municipal level, not by the federal government; therefore, smoking policies are instituted at the state or local level.

Amerika'da hiçbir federal yasa yoktur sigaraya karşı. Sadece wikipedia değil kaynak, kendin de araştırabilirsin. Tek bir executive order (Executive Order 13058) vardır devlet dairelerinde sigarayı yasaklayan o kadar. Bilmeden konuşmuyorum yani. Eğer bulabilirsen federal bir yasa, buyur koy buraya. Bütün sigara/tütün ile ilgili yasalar eyalet veya şehir düzeyindedir. Ha, kamu kurumlarında ve devlet dairelerinde içilmesin bende karşıyım ayrı bişey, ama bunu sağlayan bir executive order (başkanın emri) dışında bir federal yasa yok Amerika'da sigarayla ilgili.

Edit: Son cümleye bir açıklık getireyim dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

insanlarin HALA "benim sagligimla oynuyorsa benim sagligimla oynuyor kardesim" demesi beni cildirtacak yakinda.

sole yazayim.

BIZE NE. ilgilenmiyoruz, isterseniz eroinman olun.

ama eroinman olacaksaniz, bize de YOK ABI SEN DE EROIN ALACAN YOKSA BEN ALAMIYORUM demeyin. gidin evinizde filan yapin.

insanlar tiryakilikten gorgusuzlugu gecmis, tam anlamiyla yuzsuz olmus. gozunuz filan gormuyor sizin, mantik kalmamis vah vah.

sigara icilen ve icilmeyen restoran ha? cok akillisiniz.

sigara icenler ikisine de gidebilecek (icmezsin 1.5 saat nolcak), icmeyenler bitek sigara icilenlere girebilecek?

yok ya? benim sagligima zarar vermeyi onemsiz bulanlar, sagligi bozulanlardan daha az hakka sahip olacak?

siz ne kadar zekisiniz oyle?

zeki degilsiniz aslinda, bagimlisiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sigara icenler ikisine de gidebilecek (icmezsin 1.5 saat nolcak), icmeyenler bitek sigara icilenlere girebilecek?

yok ya? benim sagligima zarar vermeyi onemsiz bulanlar, sagligi bozulanlardan daha az hakka sahip olacak?

Neden gidesin ki sigara içilen bir restorana? Kaldı ki gitmek istersen de gidebilirsin, yasak değil sonuçta gitmen.

Aynı şeyi konutları için düşünürsen ne kadar mantıksız olduğunu görebiliriz. Sigara içenler hem sigara içilmesine ev sahibinin izin verdiği konutlara hem de izin verilmeyen konutlara girebiliyor dediğine göre (içmez 1.5 saat nolcak), daha az hakka mı sahip oluyorsun sen bu durumda? Yoksa ev sahibi (yada müessese sahibi) kendini hakkını mı kullanıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Exodus said:

Neden gidesin ki sigara içilen bir restorana? Kaldı ki gitmek istersen de gidebilirsin, yasak değil sonuçta gitmen.

Aynı şeyi konutları için düşünürsen ne kadar mantıksız olduğunu görebiliriz. Sigara içenler hem sigara içilmesine ev sahibinin izin verdiği konutlara hem de izin verilmeyen konutlara girebiliyor dediğine göre (içmez 1.5 saat nolcak), daha az hakka mı sahip oluyorsun sen bu durumda? Yoksa ev sahibi (yada müessese sahibi) kendini hakkını mı kullanıyor?

atiyorum, turkiyedeki restoranlarin %80 i sigara icilen olsa (ki oyle olur sizin onerdiginiz sekilde, daha fazla sigara icen musteri var cunku), sigara icenler %100, sigara icmeyenler %20 restorana gidebilecek.

veya geri kalan %80 e de girebilecek, ama baskasinin keyfinden dolayi akciger kanseri olma riskini goze alacak. dedigim gibi, cok zekisiniz siz.

senin konutunda ne satiliyor? yani sokaktan gelen herkesin evine girme hakki var mi yoksa evinde kapali bir kapi mi var?

ozel bir ev ile bir lokantayi ayni goren mantigi seveyim. ama dedigim gibi insanlar oyle bir tiryaki olmus ki herseye mantik uretme cabasindalar.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam buldum iste

adi federal law degil

Executive Order 13058 requires federal facilities to be smoke-free

buna butun devlet binalari , okullar, universiteler havalimanlari, hatta acik hava cocuk parklari giriyor, daha oncede dedigim gibi eyaletlere kapali alanlari duzenleme hakki verilmis, ve bir cok eyalette barlari vs yi yasakliyor, basta new york.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...