Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara yasağı

Peter

Öne çıkan mesajlar

nileppezdel said:
Hayır ben kendi rahatsızlığımı dile getiriyorum. Psikolojim bozuluyo onları görünce, bu da bir sağlık. Benim salığımı bozuyorlar vs.

doktor raporunu görebilir miyiz? ya da benzer rahatsızlıkları olan insanların tespit edildiği bir araştırma?

saçmalamanın da dozu var.

said:
Onu geçtim hybrid araba kullanmak zorunlu olsun mecbur öuyuz sokakta egzos dumanı yutmaya?

Yada sigaraya birşey demesinler.

ayrıca uyuşturucuyu da serbest bırakalım ya da sigaraya da birşey demesinler?
Sosyal ağlarda paylaş

@Sam: İnsanlar uyuşturucuyu kendilerine uyguladıkları sürece problem yok. İnsanların intihar etme hakkı vardır.

Araba dumanıyla sigara dumanı arasında fark da yok.

Ayrıca saçmalamakla da alakası yok, ben rahatsız olma durumumu dile getirdim. Toplumdaki bir azınlık rahatsız alıyor diye çoğunluğun kullandığı sigarayı içmelerini engellmeleri ters bir durum. Ben de diyorum ki insanlar çeşit çeşit şeyde rahatsız olabilirler, herşey yasaklansın o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

azınlık? lol. neye dayanarak azınlık olduğunu söylüyorsun? bu birincisi.

ikincisi, bilimsel araştırmalarla insanlara zarar verdiği kanıtlanmış sigara dumanı yutturma eylemi ile psikolojik zararı tümüyle senin kendi kafandan uydurduğun bir başka eylemi bir tutuyorsun. şaka yaptığını umdum ama ciddisin anlaşılan.

tabii sigara dumanının zararı sadece kendine değil, buna göre bütün bu söylediklerinin bir anlamı kalmadı?

egzost gazı ise faydalı ve gerekli bir eylem olan ulaşım ve taşımacılığın kaçınılmaz bir sonucu, giderilmesi için de gene çalışmalar yapılıyor. hibrid arabaya geçilme olayı zaten belli bir süre sonra olacaktır. biri henüz olmadı diye öbürü de olmasın demek anlamsız olduğu gibi kafe içinde otomobil sürmüyorsan ya da otoyolda mendil satmıyorsan egzost gazına şiddetli maruz kalma ihtimalin düşük.
Sosyal ağlarda paylaş

hybrid araba ile ilgili düşüncelerin hiç gerçekçi gelmedi açıkçası. daha iyi bir örnek verirsen iyi olur.

diğer yandan sigara yasağının sağlık boyutu olduğu kadar -devlete ne benim sağlığımdan, güzel bir bakış açısı- , maliyetli olmaması da var. devlet her vatandaşına hybrid araba almayı zorunlu kılamaz -yapamaz çünkü, gerçekçilik )= keşke olsa da egzoz dumanı yutmasak-, ama halka açık yerlerde sigara içmeyi yasaklayabilir. bir oylama yapılsa -SÜPER DEMOKRASİ- sigaraya olan düşüncelerin ne olacağı bariz, eh. -ÇOĞUNLUK DİKTASI =- .o yüzden gayet uygulanabilir bir yasa gibi gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var ?

baya şizofrenik bir post oldu be.

ps. nargileye yasak koyarlarsa iç savaş çıkabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de sigara içenlerin çoğunluk olduğu açık. Anketler, araştırmalar vs. Ne kadar güvenilir tartışılır da dışarı çık bir bvak kaç kişi sigara içiyor kaç kişi içmiyor.

Ben bir tutuyorum demedim, sadece insanlar rahatsız oluyor diye başkasının keyfini bu şekilde engellemek yanlış.

Sigara içmenin de içenlere keyif verme, ve içenlerin kafalarını rahatltma, efkar dağıttırma gibi yararları var. Ulaşım yararlıysa bu da gayet yararlı kişiye göre.

Sokakta içilmesin, tamam vapurda falan da içilmesin ama içilmesine izin vermek isteyen işyeri sahibinin de içirmesine izin verilmeli yani. Yoksa insanların sağlıklı yaşama özgürlüğünü sağlarken işyeri sahibinin müşteri seçme ve hizmety verme özgrlüğünü de kısıtlamış olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabii ki hybrid araba konusundaki düşüncelerim gerçekçi değil, ben sadece başka olaylarla sigarayı kıyaslıyorum ve bence neden bu yasağın anlamsız olduğunu sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Dediğim gibi referanduma gidilsin madem halkın istediğini yapıyor AKP. Yapsın bi referandum da bakalım sigara yasaklanabiliyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

O diil de sigaranın SGK'ya da çok büyük yükü var. Her sene kim bilir kaç kişi sigara sebepli hastalanıyor, sosyal güvenliği varsa bunlara devlet bakmak durumunda.
Yani sigarayı yasaklamanın devlete çok büyük mali getirisi var.

Ama içmek isteyene de saygı gösterilmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Türkiye'de sigara içenlerin çoğunluk olduğu açık. Anketler, araştırmalar vs. Ne kadar güvenilir tartışılır da dışarı çık bir bvak kaç kişi sigara içiyor kaç kişi içmiyor.

Ben bir tutuyorum demedim, sadece insanlar rahatsız oluyor diye başkasının keyfini bu şekilde engellemek yanlış.

Sigara içmenin de içenlere keyif verme, ve içenlerin kafalarını rahatltma, efkar dağıttırma gibi yararları var. Ulaşım yararlıysa bu da gayet yararlı kişiye göre.

Sokakta içilmesin, tamam vapurda falan da içilmesin ama içilmesine izin vermek isteyen işyeri sahibinin de içirmesine izin verilmeli yani. Yoksa insanların sağlıklı yaşama özgürlüğünü sağlarken işyeri sahibinin müşteri seçme ve hizmety verme özgrlüğünü de kısıtlamış olursun.

ben hiç öyle bir anket görmedim, sen bulursan gösterirsin bir zahmet. ha ayrıca, başkasının keyfi için zarar görmek sözkonusu burada, sadece rahatsız olmak değil.

referandumun kapsadığı konuları da pek bilmiyorsun sanırım, bilimsel olarak zararlı olduğu kanıtlanmış ve başkasını doğrudan etkileyen bir eylemin yasaklanması için gerekmiyor zira.

sokakta sağa sola ateş etmenin de saydıklarınabenzer faydaları vardır, ona da izin verelim mi? ne de olsa başkasının canına kasten değil, sadece efkar dağıtmak için.
Sosyal ağlarda paylaş

Açık havada duman ne kadar etkiler? Egzosun etkilediği kadar. Ve ne kadar ulaşıma katkısı olsa da onun da insan sağlığına zararı hatta ve hatta gezegen sağlığına zararı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Ben sokakta kimsenin ya egzos zararlı bünyeme öff diye şikayet ettiğini görmedim.

Hadi dediğim gibi açıkhavada yasaklarsın, devlet kurumlarında yasaklarsın ama özel kuruluşlarda yasaklanması özgürlüğe saldırıdır. Kurum sigara içenlere hizmet vermeyi tercih edebilir ve bundan rahatsız olup da orada bulunmak istemeyen müşterilerini kaybetmeyi göze alabilir. Bu da özgürlüğüdür.

O özel kuruma gitmeme şansın varken orada sigara içiliyor diye rahatsız olunmaz yani. Gitmezsin olur biter, sigarasız yerlere gidersin. O kadar da özgürlük kısıtlanmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sigara icenlerin icmesinden cok benim kapali mekanlarda icilmemesini talep etme ozgurlugum var

Talep edebilirsin tabii, arz eden de bulunur mutlaka, sigara içilmeyen bir mekana gidebilirsin. Sigara içenler de kendileri için arz edilen mekanlara gider. Herkes mutlu, herkes özgür.

Kamu kurumlarında içilmesine ben de karşıyım da, mesela bu kapsama üniversite yurtlarında öğrenci odaları da giriyor. Yani tek başına yurt odasında sigara içemiyorsun artık, cezası var mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Yurt odasinda yasaklayabilir adam sonucta sana kiraliyor, sigara icen bir kiraci istemedigin gibi icmeyen bir ögrenci istemeleride normal
Zaten bunuda abartmanin bir anlami yok bende sigara icilmesi yasak olan bir yurtta kaliyorum ve istedigim gibi iciyorum kim takip edecek onu, abartmayin, hele Türkiye'de.
Sosyal ağlarda paylaş

hala rahatsız olma kısmında takılıp kaldın altını tekrar tekrar çizdiğim halde.

sigara dumanı sağlığa zararlıdır. bilimsel araştırmalarla tespit edilmiş bir gerçektir bu.

rahatsız olup olmama meselesi değil olay. işyerlerinin de çalışanlarına sağlık riski taşıyan koşullarda çalıştırmama gibi bir yükümlülüğü var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...