Bone Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Türkiye ve KKTC arasında ürünlerin çok fiyat farkı var. Genelde KKTC'de teknolojik ürünler pahalı, içkiler daha ucuz. İçki konusunda iki örnek. Chivas Regal, KKTC'de 35YTL civarına satılıyor. TC'de 35 euro, yani 70YTL Johnny Walker Blue Label, KKTC'de 140YTL civarına satılıyor, TC'de 140 euro, yani 300 milyona yakın. Ankara Havaalanında, KKTC'de bile rastlamadığım içkiler satan bir "Duty Free" mağazadaki fiyatlara baktım. Duty Free belki ama, Türkiye'deki içki satan mağazalarda da aynı fiyatta satılıyor. Buna karşın, KKTC'deki teknolojik ürünler pahalı. Mesela Western Digital 500GB Harici Sabit Disk ( http://www.mavibilgisayar.com/ud/4836 ) burda 330 dolara satılıyor (kdv dahil), bir mağazada %30 mu ne indirim varmış, orda 250 dolara buldum. Gene pahalı, Türkiye'de aynı şey 250 YTL'ye satılıyor. KKTC'de teknolojik cihazların pahalıya satılması, Türkiye'den Kargo'yla gelmesinden dolayıymış. Ama içkilerin de TC'de bu kadar pahalıya satılmasını anlamadım ben. Türk rakısı bile KKTC'de daha ucuz. Bu kadar fiyat farkının olması nedendir? İçkiyi Türkiye'den daha ucuza bulabilen KKTC neden teknolojik cihazları da aynı şekilde ucuza alamıyor. Ya da İçkiler madem bu kadar ucuza satılabiliyor, Türkiye niye çok pahalıya satıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 tayyip sultan sağ olsun içkiler için 1 Aralık 2002 de 70 lik yeni rakının fiyatı 8 milyon 250 bin lira. 5 Şubat 2005 te açıklanan fiyatı ise 22 milyon 500 bin lira. 26 aylık zam oranı TL bazında yüzde 172. Dolar bazında artış daha da vahim. Aralık 2002 de 70 lik yeni rakı 8 milyon 250 bin lirayken dolar 1 milyon 520 bin lira. Yani bir büyük rakı 5 dolar 40 sent. Aynı rakı geçen hafta 22 milyon 500 bin liraya çıktığında dolar 1 milyon 320 bin lira. Buna göre büyük yeni rakının fiyatı 17 dolar. Rakının 3 yıl içinde dolar bazında gördüğü zam yüzde 215. alıntı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 70'lik rakı burda 11.5 ytl. Ucuzlasa de her tr ye dönüşümde içki taşımasam :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FightInTheShade Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 kibristan bok bile almam hepsi cakma yada kolpa ayrica yiyecekler de dandik o kadar mesudum ki ordan kurtulduguma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 viva kıprıs. alkolizm rules:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Kıbrıs'ta bizde deprem vergileri olarak konup sonradan kalıcı hale gelen ÖTV yokta ondan o fiyat farkı. Devlet içkiye zam yaptı diye her açıklandığında aslında bu ÖTV artırıldı demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 FightInTheShade said: kibristan bok bile almam hepsi cakma yada kolpa ayrica yiyecekler de dandik o kadar mesudum ki ordan kurtulduguma kesin izmirlisin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 ne alaka ki :) izmir rlz ayrıca sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 duty free de yalan yani 2 gün önce londra heathrow da duty free e girdim fiyatlara bakıyorum adam iyo 6 pound, gittim sen emin misin bu magazanın duty free olduguna dedim, evet evet high street de bunu 8 e alırsın bizde 6 diyo. bırak allasen supermarkette de 6 idi hatta bazı yerlerde 5.5 idi adam duty free de daha pahalıya satıyor heh sonra tr dekine girdim orda da pek fiyat olarak avantaj yoktu. fiyatlardan haberi olmayanlari keklemek icin alayını pahalı satıyorlar belki bikaç sey ucuz olabilir ama ordan almaktansa al supermarketten arada promosyon oluyor, puan birikiyor falan daha avantajlı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Rakı da zaten duty free'de 15 ytl süpermarkette 11.5 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 bone beni düşünerek mi izmirlisin dedin adama :D tamam bende sevmiom kıbrısı ama içki sağolsun rulz yani. kktc de herşey pahalı çok fena. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 19 litre damacana 3.5 ytl. Türkiyede 5 miydi 5.5 muydu neydi. Herşey pahalı değil. Hoş gerçi ne suyu içtiğimiz belli değil de :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 eet lan bende şaşırdım,3.5 mu olur lan diye. izmirde 4.5 mu 5 mi ne verioduk. ya genel olarak sebze,meyve pahalı,muz ucuz,kola litrelik pahalı,kutu aynı. ya da ne bileyim yaw öğrenci olduğum için kendi şehirim ve evimden uzak herşey pahalı geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 PrudenT said: ne alaka ki :) izmir rlz ayrıca sdf kıbrısa'ta ankaralı kimle konuşsam, gül gibi geçinip gidiyor kıbrısta. eh birbirine çok benziyor, ikisi de köy kıvamında kent işte :P ama izmirli kimle konuşsam, kıbrısa ne kadar sinirli olduğunu anlatıyor. e tabii ankara'dan sonra kıbrıs çekiliyor da, izmirden sonra çekilmez, doğal :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 kıbrısa bir haftalığına gittim alkol komasına girecektim az kalsın fiyatlar yüzünden bidaha gitmeye korkar oldum gidemedim =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 alkollü içecekler lükse kaçıyo. e herkes vergi kaçırıyo doğal olarakta devlet bu açığı başka yerlrden kapamaya çalışıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 elesso said: alkollü içecekler lükse kaçıyo. e herkes vergi kaçırıyo doğal olarakta devlet bu açığı başka yerlrden kapamaya çalışıyo. alkollü içeceğin lükse kaçtığını ancak yobazlar düşünür yemek gibi bir şey olarak düşüneceksin alkolü, hatta su.. rusya'da votka üretimi azalınca isyan çıkıyo dediğin saçmalık haberin olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 bakın misal Strongholdda bile tavern inn falan hangisi vardı neyse içkici yapınca milletin mutluluğu artıyodu içki=hayat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 E arz talep durumu en basit ekonomi dinamiğine bakıyor sorunun cevabı... Kıbrısta içkiye olan talep elektroniğe olandan çok daha fazla, o yüzden arzı da yüksek o yüzden maliyeti düşük. Kumar oynamaya gelenlerin hepsi içiyor da, bu yüzden içkinin pahalı olmaması için ordaki yönetim vergileri de yüksek tutmuyor... Türkiyede de islami politikalae yüzünden milleti içkiden soğutmak adına zam üstüne zam yapılıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 kertenkel said: elesso said: alkollü içecekler lükse kaçıyo. e herkes vergi kaçırıyo doğal olarakta devlet bu açığı başka yerlrden kapamaya çalışıyo. alkollü içeceğin lükse kaçtığını ancak yobazlar düşünür yemek gibi bir şey olarak düşüneceksin alkolü, hatta su.. rusya'da votka üretimi azalınca isyan çıkıyo dediğin saçmalık haberin olsun lüks abi asıl senin dediğin saçmalık... alkol olmayınca ölen adam olmadığına göre keyfi bir tüketim kalemidir, lükstür yani. zaruri değildir... hele ki bizim ülkemizde... ekmek bile zor gören ailelerin olduğu ülkede alkol lüks tüketimine girer... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/Luxury_good saçma, iktisat / ekonomi lüks ve lüks olmayan her ürünü tanımlar.. alkolün lüks ürün olduğunu hiç bir iktisatçının söylediğini duyamazsın.. lükse girecek içecekler sadece pahalı şaraplar ve şampanya / kaliteli viski vs. olabilir, onlar da lüks olarak geçmez Veblen Goods olarak geçer.. (statü-prestij arttırıcı ürünler) alkol lüks değildir, alkolü lüks yapan yobaz/şeriatçı ülkelerdir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 peynir ekmek dışında tüm yiyecekler lüks o zaman. bu ikisiyle yaşayabilir ne de olsa insanlar. hayır "o olmazsa yaşayamaz" kategorisi dışındakilerin lüks kategorisine dahil olduklarını ilk kez duyuyorum.. ne garip bi anlayıştır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 MrMarvelous said: hele ki bizim ülkemizde... ekmek bile zor gören ailelerin olduğu ülkede alkol lüks tüketimine girer... ne yazık ki lüks hesabı, ekmek bile zor gören ailelerin durumuna göre yapılmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 lanet olsun böyle düzene sisteme. ulan burada beş para etmez jack daniels 70 lik 75 ytl, duty freede 1 litre macallan elegance 44 euro. almıyorum artık tr den içki. yurtdışına giden gelen freeshopta tanıdıgı olan varsa aldırıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 araba luks vergisine giriyorsa alkol elbet girecek. yani ulasim mi alkol mu :) sacmaligini/mantikliligini tartismiyorum, sadece bir bakis acisi ;p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar