PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Esh said: 100.000.000 veri mi ki$i mi? bu noktayi kacirmaniz da ayri bir sytax error olu$turmu$ zaten. adam kendisi kişi demiş, sensin error. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Alis'in önceki mesajlarına da bakarsanız görüceksiniz ki sürekli "bakın ben it'ci oldum, çok büyük sizin anlamayacağınız işlerle uğraşıyorum, ilgi gösterin bana ve beni takdir edin" mesajı vermeye çalışıyo. paticik'e gelmiş geçmiş en kolpa adamlardan birisi yani. (pazar alanında milleti kazıklamaya çalıştığı konuları saymıyorum bile.) soruna gelirsek, cevap veriyorum: hayır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 topic'i ilk açıldığı gün de okumuştum ama cevap yazmak istememiştim. neyse madem alis "ciddi", kafamdaki soruyu soruyum ben de =) "makine db'den search yapacaktır" demişsin.. db makine üzerinde mi? yoksa makine sadece query server mı? daha o açık değil ki anlatımında =) herkes db'ye yoğunlaşmış ama aslında açık biçimde "bu back-end server" dememişsin bile. sunucu rollerini anlatman için illa projeni su yüzüne çıkarmana gerek yok ki.. kaldı ki o büyüklükte bir db varsa, tek db sunucusu yetersiz kalır (ve hatta db mirroring falan gerekir verinin önemli olduğunu düşünürsek..). yine o kadar büyük bir db varsa, muhtemelen kullanıcısı sayısı da çoktur ki bu front-end serverların da birden fazla olması gerekliliğini doğrumaz mı? yok tavsiye vereceğimden falan da değil. donanımdan anlamam. db admin de değilim, sistem admin de.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 said: paticik'e gelmiş geçmiş en kolpa adamlardan birisi yani. (pazar alanında milleti kazıklamaya çalıştığı konuları saymıyorum bile.) haa. hakketten ya bende hatirliyorum oyle bisi. Sonradan "yok yok valla ben yapmadim oyle bisi hesabima biri girmis,hacklendiimm" demisti : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Ractamainus Teşşekürler, db storage için kullanilmiyor. Makine tamamen search engine bazlı için kullanılcaktır. Diğer sub serverlar parça parça isim/soyad/adress gibi verileri ayrı ayrı olarak tutmaktadır. Gridd computing yöntemine bir benzeri farklı mantelitede kullanıyoruz. Bankaların çek senete ve merkez bankası bilgilerinden faydalanarak her bir kredi verme işleminde bir isim aratması ve isim bilgisi profili bir nevi çıkartırken 15 dklık işlem sürecini kaldırmayı planlıyoruz.Kullanıcı sayısı 100.000 civarında ancak diğer bilgileri ile 100.000.000 veri bulunmakta. Işte insanlar bunu yalnış algıladıkları için. (A)Server Location (B)Server Name Surname etc.. 8 Farklı tabanlı server her biri farklı veri tutmaktadır.. Arama motorun işlevi ise bilindiği göre isim benzerlikleri soyad ve isim benzerlikleri veya isim soyad addres benzerlikleri vardır bundan dolayı'da işlem gittikçe uzar doğru kişiyi bulmada... Özellikle sorun locatından başlar çünkü şöle bir örnek verelim. Bir adressi yazma biçimi çok şekli vardır. örneğin Medcezir Kemalletin Sokak No.15 Daire 5 diyelim.. Kemalletin Sokak No 15 Medcezir Mahallesi Daire 5. Gibi.. Anlatmak istediğimi anlatabildim herhalde.. Burdada sorun oluşuyor yani istenen verinin gerçek sahibi bulma.. Buda işlemi uzatiyor. Algoritmasındaki yeni search engine sayesinde bu sorunu ortadan kaldırmayı ve performasından faydalanarak 10ms içersinde doğru veriyi bulmayı hedefliyoruz. Gazanfer + -Crawler- Pazar alanına gelince, konu linklerini atarak konuşursanız ne hakkında konuştuğunuzu bileyim "kazıklamak sıfatında." Hesabım hacklenmiştir, bunu'da yetkili kişilerle mail yoluyla belirtmişim. Bu seni ilgilendirir mi ? Sanmıyorum. Görunenler ile okuyarak ancak yorum yapabilirsin. Ancak yorum yaparkende gördüklerinden anlam çıkrtarak yapmazsan sevinirim birdahakine. Teşşekürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 newegg'den parça seçip buraya mı yazıyorsun? o server TR'de ne kadar eder haberin var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar