Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nokia Tube - iPhone Killer

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Nokia nın sadece 2008 ilk çeyreğinde yaptığı net telefon satışı 12.7 milyar euro . Ve bu geçen senin rakamlarına göre %28 artmış, nokia daha fazla satmış bu senenin ilk çeyreği .Yani sadece nokia bile kaça katlamış iphone satışlarını. Demekki dünya da bir iphone domination ı yok lathspell, iphone çıkınca diğer markalarda bi düşüş olmamış.

Ayrıca Iphone'un kullanışlılığı kimse göre neye göre kullanışlı? Bana göre son derece kullanışsız mesela.

SMS atıcam E ye basarken R yi algılıyor, dokunmatik denen olay telefonda benim için son derece kullanışsız.

Avuç kadar kocaman sonra. Cebine koysan cebe sığmaz, elinde taşısan çizik manyağı olur. Ekranı dokunmatik ve hassas olduğu için yok kılıfıydı bilmemneydi bissürü tefferruat.

Büyük olduğu için arabada falan kullanmak da zor oluyor.

Bluetooth desen yok, bana şart. 3G desen yok, bugün 300 YTL lik telefonlarda bile var 3G. Kamerası kötü, yetmiyormuş gibi video çekmiyor...

Diyosunuz ki bluetooth için ekstra program yüklenebiliyor, bilmemne özelliği ekstra programla eklenebiliyor vs. Ben ekstra programlarla uğraşmak istemiyorum belki. Belki anlamıyorum o kadar teknolojiden. Benim için kutudan çıkan şey önemlidir. Bu durumda iphone internet geek ve nerd ler için güzel bir alet benim gözümde... Kurcalayın, tweakleyin, yeni api yazın falan..

Anlayacağınız benim için telefon olarak Iphone son derece kullanışsız. Ha Internet device olarak, Mp3 player olarak gayet güzel, iphone ile internete girme olayı gerçekten hiç bir telefonda yok ona katılırım. Ama cep telefonu olarak iyi bir alet değil işte...

Ben Iphone a bunları söylerken Nokia N95 i övmüyorum bu arada. N95 de son derece aptal bir telefon. Telefon gibi değil bilgisayar gibi, accayip yavaş son derece sinir bozucu. Ayrıca plastik olduğu için ucuz duruyor. N80 im vardı mesela 2 telefon öncesi, nefret ettim smart phone lardan. Pili 1 gün bile zor gidiyor, kitleniyor, sms geliyor yüklemesi 1 dk sürüyor falan... Onu geçtim sık telefon değiştiren biriyseniz bu smart phonelar (iphone da dahil) felaket değer kaybeden şeyler. 1.500 ytl ye alıyorsun, 6-7 ay sonra 500 e satabilirsen şanslısın.

Peki şu anda ne kullanıyorum? Kıydım parama 8800 Scirocco aldım. 1.800 e aldım bundan 8 ay önce, bugün piyasa değeri hala o kadar. Satsam en fazla zararım 200 ytl, onu geçtim bu tablo 1 sene daha böyle bu telefon için. Dışı çelikten olduğu için son derece sağlam. Ekranı safir kristal, çizilmiyor kolay kolay. Ayrıca 1.800 YTL nin içine deri kılıf, yedek pil, masaüstü şarj aleti, yetmiyormuş gibi bluetooth kulaklığı da dahil. Paketten hepsi çıkıyor. N95 e 1.500 verene kadar buna 1.800 vermek daha akıl karı benim için. Onu geçtim bozulacak olursa yok ekranı değişecek yok içi açılacak geyiği yok 8800 larda. Direk yenisini veriyorlar garantiden.

Tüm bu yukardakileri geçtim, alet tam bir telefon yani. Ne eksiği var, ne fazlası. Telefonu açar açmaz rehber sms ler falan hazır, öyle yükleniyor bilmemne kitlenme hiç bir sorun yok...
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Nokia nın sadece 2008 ilk çeyreğinde yaptığı net telefon satışı 12.7 milyar euro . Ve bu geçen senin rakamlarına göre %28 artmış, nokia daha fazla satmış bu senenin ilk çeyreği .Yani sadece nokia bile kaça katlamış iphone satışlarını. Demekki dünya da bir iphone domination ı yok lathspell, iphone çıkınca diğer markalarda bi düşüş olmamış.

koskoca bir firmayla topu topu bir telefonu karşılaştırdığının farkında mısın?
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:

Ayrıca Iphone'un kullanışlılığı kimse göre neye göre kullanışlı? Bana göre son derece kullanışsız mesela.

SMS atıcam E ye basarken R yi algılıyor, dokunmatik denen olay telefonda benim için son derece kullanışsız.

Avuç kadar kocaman sonra. Cebine koysan cebe sığmaz, elinde taşısan çizik manyağı olur. Ekranı dokunmatik ve hassas olduğu için yok kılıfıydı bilmemneydi bissürü tefferruat.

Büyük olduğu için arabada falan kullanmak da zor oluyor.

Bluetooth desen yok, bana şart. 3G desen yok, bugün 300 YTL lik telefonlarda bile var 3G. Kamerası kötü, yetmiyormuş gibi video çekmiyor...

Diyosunuz ki bluetooth için ekstra program yüklenebiliyor, bilmemne özelliği ekstra programla eklenebiliyor vs. Ben ekstra programlarla uğraşmak istemiyorum belki. Belki anlamıyorum o kadar teknolojiden. Benim için kutudan çıkan şey önemlidir. Bu durumda iphone internet geek ve nerd ler için güzel bir alet benim gözümde... Kurcalayın, tweakleyin, yeni api yazın falan..

Anlayacağınız benim için telefon olarak Iphone son derece kullanışsız. Ha Internet device olarak, Mp3 player olarak gayet güzel, iphone ile internete girme olayı gerçekten hiç bir telefonda yok ona katılırım. Ama cep telefonu olarak iyi bir alet değil işte...

Ben Iphone a bunları söylerken Nokia N95 i övmüyorum bu arada. N95 de son derece aptal bir telefon. Telefon gibi değil bilgisayar gibi, accayip yavaş son derece sinir bozucu. Ayrıca plastik olduğu için ucuz duruyor. N80 im vardı mesela 2 telefon öncesi, nefret ettim smart phone lardan. Pili 1 gün bile zor gidiyor, kitleniyor, sms geliyor yüklemesi 1 dk sürüyor falan... Onu geçtim sık telefon değiştiren biriyseniz bu smart phonelar (iphone da dahil) felaket değer kaybeden şeyler. 1.500 ytl ye alıyorsun, 6-7 ay sonra 500 e satabilirsen şanslısın.

Peki şu anda ne kullanıyorum? Kıydım parama 8800 Scirocco aldım. 1.800 e aldım bundan 8 ay önce, bugün piyasa değeri hala o kadar. Satsam en fazla zararım 200 ytl, onu geçtim bu tablo 1 sene daha böyle bu telefon için. Dışı çelikten olduğu için son derece sağlam. Ekranı safir kristal, çizilmiyor kolay kolay. Ayrıca 1.800 YTL nin içine deri kılıf, yedek pil, masaüstü şarj aleti, yetmiyormuş gibi bluetooth kulaklığı da dahil. Paketten hepsi çıkıyor. N95 e 1.500 verene kadar buna 1.800 vermek daha akıl karı benim için. Onu geçtim bozulacak olursa yok ekranı değişecek yok içi açılacak geyiği yok 8800 larda. Direk yenisini veriyorlar garantiden.

Tüm bu yukardakileri geçtim, alet tam bir telefon yani. Ne eksiği var, ne fazlası. Telefonu açar açmaz rehber sms ler falan hazır, öyle yükleniyor bilmemne kitlenme hiç bir sorun yok...

Inanilmaz sacma karsilastirmalar...
Nokia`nin tum geliri ile iPhone`u karsilastirdin ya bitirdin beni zaten baslangicta, tesekkur ederim :)

iPhone`nun kullanisliligini elestirebilmen mumkun degil, imkani ihtimali yok. En gelismis interface suan dunyada. Klayve ilede hicbir sorun yasamiyorum. Ilk gun zorlaniyorsun sonra catir catir yaziyorsun, zaten yan cevir dahada genislesin layout, bitti gitti. Hangi smartphone buyuk degil? Piyasada en iyi boyuta sahip smartphone iPhone resmen. Ha Q klavyesiz modeller var dersen bu seferde Q klavye olan ve olmayani karsilastirmaya basliyorsun o zaman yukarda ki lafinla celisirsin.

Arabada kullanmak nasil zor ya, yani eksileri ne tarafinizdan salliyorsunuz inanilmaz. Ekranida son derece saglam, hatta daha saglam baska touch screen gormedim suana kadar.

iPhone`da bluetooth var, bilmeden konusmayin diyoruz anlatamiyoruz. Apple`in sitesinden gorebilirsin tam specification`u. 3G yazin geliyor ve ayrica bence yine onemli degil. Turkiye`de 3G kullanabiliyorsunuz sanki de "3G 3G" diye tutturuyorsunuz ahah. Ben ingiltere`deyim 3G telefonum var yinede memnun degilim, edge`den farki yok benim icin.
Sosyal ağlarda paylaş

Apple sana para verse şu olaylara at gözlüğüyle bakışını anlarım da..

böylesi de enayilik yahu. 3 parça çip ve yazılım için şu yaptığın fanatikliğe bak...

Iphone BENİM için kullanışlı değil NOKTA dedim bi önceki postumda özetle, senin yazıklarına bak allahaşkına. adama kıçıyla gülerler..
Sosyal ağlarda paylaş

Diğer sticky iphone başlığında gözüme çarptı bu da:

nuwanda said:
mokoko said:
bana gelen mesajlarda sadece numara gozukuo gonderen rehberde kayıtlı olsada ismi yazmıo direk numara yazıo bunu nas çözebilirm?

source kısmına niffob.com/triphone.xml ekliorz.

install bolumunde turkce iphone bolumu cıkıo, burdan appSupport programını yukleyince sorunun duzelmesi lazm

mesajda ismin gözükmesi için app yükleyip kod mu ekliyosun yani? 60 YTL lik çin malı telefonda olan özellik için önerilen çözüme bak! bu mu kullanışlılık?
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım senin için kullanışsız ise bitir konuyu ne uzatıyorsun.

Nokia hata yapalı çok oldu.Net kar marjından konuşmanıza gerek yok bence.Nokia 4324532 sap model satıyor diğer yandan ıphone tek model.

Nokiadan önce GD63 muydu G63 panasonic kullandım sonra Nokia döndüm.Nokia nokia derdim başka birşey demezdim..Yıllardır model bekledim durdum hep aynı sonra N serisi ilk telefonu çıkmadan aha dedim alt kullanıcıyı ayırıp N serisi ile rekabet edicekler dedim ve N70 aldım.N70 hala yanımda şuan turkıye hattımı kullanıyorum.Iphoneda bir diğer yanımda.Nokia eleştirdiğim tek yanı yıllardır hep aynı modeller ve aynı modeller.Bir atılım yapmadılar tek üzüldüğüm nokta bu.

Iphone gelince evet bazı şeyleri eksik ama onun dışında gayet iyi bir telefon ki yeni versiyonu geliyor onu incelediysen eksik yanları kapatıyorlar ama tam değil çünkü telefondan başka özellikleriyle hayat içinde kullanılması,renk katmasını amaçlıyor telefon.Gerekeni çok fazla vermiyor ama bu kullanıcıya göre değişir.Interface olarak dış yazılımlara açık bir telefon buda uzun solukta bir çok şey yapabilirsin demek.Bunları yapmak için Nerd olman gerekmez..Bilgisayarında C: ve Program Files girince Nerdmi oluyorsun...Bununda bir farkı yok.

Birbirinizi kırmanıza hiç gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte insanlar senin hibi olayın 2 boyutunu da ele alarak medeni bir şekilde fikirlerini empoze etseler bende öyle konuşurum...

ama adam gelmiş bana "nerenizden uyduruyorsunuz bu kullanışsızlıkları gülerim ya da iphone evrenin gördüğü en kral interface e sahiptir tabikide" gibi bir attitude la mesaj yazıyor...
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Sen orda yazdıklarımı tam okudun mu önce?

Orda gayet açık anlaşılıyor, verdiğim 1800 ytl nin her kuruşunu benim gözümde hak ettiğini söyledim...

hem bu scirocco yu nokia değil LG yapsa bu sefer aynı şeyleri onun için söylerdim..olay marka değil...

ayrıca destrance = fake lathspell? =)

HEH destrance benimle ayni fikre sahip bir arkadas HEHHE =)=)

Senin icin Nokia daha iyi ise anlarim ama yanlis konusmayacaksiniz, cizerim. =)=)

Ayrica kisiselden cikarirsak olayi iPhone > Nokia (nokta) ZUHAHAH =)=)=) 111
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Sen orda yazdıklarımı tam okudun mu önce?

Orda gayet açık anlaşılıyor, verdiğim 1800 ytl nin her kuruşunu benim gözümde hak ettiğini söyledim...

hem bu scirocco yu nokia değil LG yapsa bu sefer aynı şeyleri onun için söylerdim..olay marka değil...

ayrıca destrance = fake lathspell? =)

*Ben orda yazdıklarını tam okudum önce
*Kusura bakma ama benim gözümde hiç bi telefon 1800ytl etmez
*scirocco değil sirocco
*Lg nin yaptığı hiç bişeyi almam. En kötü markalardan biridir, cep telefonunu biraz kurcaladım.
*Haha fake miş. Neye göre kime göre fake? Her aynı fikri savunan fakese vay halimize...
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...